Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Ποταμιά-ΑΕΚ 7-0

Το πέντε στα πέντε έκανε η Ποταμιά, που επικράτησε άνετα με 7-0 της ΑΕΚ.
Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 3. Ήταν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από κρύο και χωρίς παρουσία θεατών.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει σε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα, έχοντας προηγηθεί ήδη με 6-0 από το ημίχρονο. Μάλιστα συνεχίζει να διατηρεί ανέπαφη την εστία της για 8 ολόκληρους μήνες. Δυο γκολ σημείωσαν οι: Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(Είχε και δοκάρι) και Λάμπρος Φλωράκης. Σκόρερ χρίστηκαν και οι: Μιχάλης Νούλας, Κώστας Γιαννακόπουλος και Γιάννης Λάππας(Αυτογκόλ). Οι Μεγαλοχωρίτες έχουν 15 πόντους και μοιράζονται την κορυφή με τον Αίολο.
Η ΑΕΚ του Γιάννη Χάσκου μετά τη σπουδαία νίκη επί των Αγράφων. γνώρισε ήττα εντός προγράμματος, αντιμετωπίζοντας έναν αντίπαλο με διαφορετικούς στόχους. Έπαιξε με αρκετές ελλείψεις και δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική. Ο «δικέφαλος» παρέμεινε στους 3 βαθμούς.
Οι Μεγαλοχωρίτες για την 6η αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο 24 Νοεμβρίου τα Άγραφα στο Δημοτικό Στάδιο . Την ίδια ημέρα ο «δικέφαλος» θα παίξει με τον Αίολο στο προπονητικό κέντρο..

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες
Το ματς έγινε κάτω από κακές καιρικές συνθήκες, αρκετό κρύο και σε ένα βρεγμένο τερέν. Δεν υπήρξαν φυσιολογικά θεατές.

Τρεις διαφορετικοί

 












Σπύρος Ξαγάρας(Φωτογραφία αριστερά), Λάμπρος Φλωράκης και Αντώνης Μαντζιούτας(Φωτογραφία δεξιά) χρησιμοποιήθηκαν στο αρχικό σχήμα του Γιάννη Χάσκου.
Αντικατέστησαν τους: Χρήστο Λέρη, Χριστόδουλο Μισύρη και Πάνο Μπουμπουρή, που δεν αγωνίστηκαν.

Αμυντικό ρεκόρ
Η εστία του Γιώργου Καλύβα έμεινε ανέπαφη για ένα ακόμη παιχνίδι. Η Ποταμιά δεν έχει δεχτεί γκολ σε κανένα από 8 επίσημα ματς της φέτος(5 στο πρωτάθλημα, 2 στο κύπελλο και 1 στο Super Cup). To ρεκόρ είχε ξεκινήσει από τον περυσινό αγώνα-τίτλου με τον Αίολο και το τελευταίο γκολ που δέχτηκαν οι πρωταθλητές ήταν στις 17 Μαρτίου από τον Γρηγόρη Τάσιο στο 52ο λεπτό του ματς Ποταμιά-Μυρίκη(4-1).

Αρκετές απουσίες



 












Η ομάδα των Αγίων Ευρυτάνων έπαιξε με τέσσερις αλλαγές στο αρχικό της σχήμα, στο οποίο επανήλθαν οι: Πάνος Αρβανίτης(Φωτογραφία πάνω αριστερά) και Γιώργος Μπακογεώργος(Φωτογραφία  πάνω δεξιά). Πρώτη φετινή εμφάνιση στο πρωτάθλημα για τους: Δημήτρη Κοτσιμπό(Φωτογραφία κάτω αριστερά) και Δημήτρη Κολλημένο(Φωτογραφία κάτω δεξιά).  Πήραν τις θέσεις των: Χρήστου Καλτσή(Μπήκε ως αλλαγή), Νίκου Κωστή(Τραυματίας), Αλέκου Οικονόμου και Χρήστου Σεντή(Απουσίαζαν).

Α΄ Μέρος

Κυρίαρχη η Ποταμιά
Έχοντας τον πλήρη έλεγχο από την αρχή του αγώνα η Ποταμιά προηγήθηκε με 6-0. Νωρίς τέθηκε εκτός λόγω τραυματισμού ο φορ Κώστας Σταμούλης.

Δίλεπτο τερμάτων


Οι τυπικά γηπεδούχοι έφτασαν πριν τη συμπλήρωση δέκα λεπτών στην επίτευξη δυο τερμάτων. Πρώτα στο 8΄ ο Μιχάλης Νούλας(Φωτογραφία) με πλασέ εξ επαφής μετά την ασίστ του Χρήστου Κατσαρή χρίστηκε σκόρερ για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική για το 1-0 και ένα λεπτό αργότερα ο Λάμπρος Φλωράκης με σουτ πέτυχε το 2-0. 


 
Σειρά του «Πελέ»


Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία) πρώτα είχε δοκάρι στο 16΄, ενώ τρία λεπτά αργότερα με σουτ εκτός περιοχής και στο 30΄ με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-0 και το 4-0 αντίστοιχα. Ο «Πελέ» έφτασε τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα.


Έφτασε τα 5


Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας έκαναν πέντε τα τέρματα τους στο 34΄, όταν ο Κώστας Γιαννακόπουλος(Φωτογραφία) πλάσαρε εύστοχα, μετά τη σέντρα του Μιχάλη Νούλα.

Στην τελευταία φάση


Η Ποταμιά διαμόρφωσε το 6-0 στο 41ο λεπτό. Ο Χρήστος Κατσαρής εκτέλεσε κόρνερ και ο αρχηγός της ΑΕΚ Γιάννης Λάππας(Φωτογραφία) σημείωσε με κεφαλιά αυτογκόλ.

Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Κατσαρής έκανε παράλληλη πάσα στον Νούλα, που προ κενής εστίας με πλασέ σημείωσε το 1-0.
9΄: Ο Φλωράκης μετά από όμορφο συνδυασμό με σουτ μέσα από την περιοχή και πλάγια αριστερά σημάδεψε την αριστερή γωνία του Ιωάννου(2-0).
14΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Γενιτσαρόπουλου έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Ιωάννου.
16΄: Ο Γιαννακόπουλος σέντραρε, ο Γενιτσαρόπουλος σούταρε χαμηλά και η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ.
19΄:Ο Γενιτσαρόπουλος ξεμαρκαρίστηκε εκτός περιοχής και με χαμηλό σουτ στη δεξιά γωνία του Ιωάννου σημείωσε το 3-0.
30΄: Με σουτ εντός περιοχής ο Γενιτσαρόπουλος έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία των τυπικά φιλοξενούμενων(4-0).
32΄: Ο Γιαννακόπουλος επιχείρησε σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε ο Ιωάννου.
34΄: Ο Νούλας έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Γιαννακόπουλος με πλασέ στο πρώτο δοκάρι στην αριστερή γωνία της ΑΕΚ έκανε το 5-0.
41΄: Χτύπημα κόρνερ του Κατσαρή από δεξιά, ο Λάππας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του(6-0).

Β΄ Μέρος

Έπεσε ο ρυθμός
Σε χαλαρούς ρυθμούς οι Μεγαλοχωρίτες σημείωσαν ένα ακόμη τέρμα στην επανάληψη, φτάνοντας στο τελικό 7-0.

2ο προσωπικό Φλωράκη


Το τελευταίο γκολ του αγώνα επετεύχθη στο 59ο λεπτό, όταν ο Λάμπρος Φλωράκης(Φωτογραφία) με ωραίο εξωτερικό πλασέ μέσα από την περιοχή πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το τελικό 7-0.

Οι καλύτερες φάσεις
59΄: Ο Κατσαρής τροφοδότησε τον Φλωράκη, που με εξωτερικό πλασέ εντός περιοχής στην αριστερή γωνία του Ιωάννου πέτυχε το 7-0.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ποταμιά: Φλωράκης, Κατσαρής, Γενιτσαρόπουλος, Γιαννακόπουλος
ΑΕΚ: Μπακόλας

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Ήταν ένα ακόμη παιχνίδι, εμείς προσπαθούμε μέσα από αυτά να περάσουμε κάποια πράγματα. Καταρχάς δεν θέλαμε να δεχτούμε γκολ και κατά δεύτερο θέλαμε να πάρουν συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότεροι παίχτες και να προετοιμαστούν οι παίχτες που παίζουν από την αρχή της χρονιάς, ώστε να γίνουν καλύτεροι. Βέβαια αυτό είναι λίγο δύσκολο, διότι το επίπεδο είναι λίγο κατεβασμένο και υποβαθμισμένο. Εμείς αγωνιζόμαστε, πρέπει να συνεχίσουμε, ώστε να είμαστε στα κρίσιμα παιχνίδια έτοιμοι. Συγχαρητήρια στην ομάδα της ΑΕΚ και της εύχομαι το καλύτερο για τη συνέχεια.»



*Ο προπονητής της ΑΕΚ Γιάννης Χάσκος δεν παρακολούθησε όλο το παιχνίδι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Καλύβας, Μαντζιούτας Α., Γιαννακόπουλος, Ξαγάρας, Φαρμάκης, Κόγιας(46΄ Λαθύρης), Νούλας, Κατσαρής, Σταμούλης(20΄ λ.τρ. Μαντζιούτας Κ.), Γενιτσαρόπουλος, Φλωράκης

ΑΕΚ (Γιάννης Χάσκος): Ιωάννου, Γιαννόπουλος Γ., Νιαβής, Λάππας, Μπακογεώργος, Αρβανίτης, Αρκουμάνης, Κοτσιμπός, Μπέσσας Ι.(46΄ Καλτσής), Μπακόλας Κ., Κολλημένος

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
Βοηθός :Μαρία Χρυσαφοπούλου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας