Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ραπτόπουλο 4-0

Συνέχεια με νίκη για το Βελούχι, το οποίο με δυο τέρματα σε κάθε ημίχρονο επιβλήθηκε με 4-0 του Ραπτοπούλου.
Η συνάντηση διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 και 15 περίπου. Ήταν στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, παρουσία λίγων φιλάθλων.
Ο ΑΠΟΚ του Σπύρου Κολόκα έφτασε στο δεύτερο σερί θετικό του αποτέλεσμα, έχοντας τον έλεγχο και την υπεροχή σε όλο το ματς. Ο «ιστορικός» βρήκε δίχτυα με τους: Γιώργο Σερπάνο, Σάκη Τσιλίκα, Βασίλη Τριανταφυλλόπουλο και Θωμά Τσιλίκα, ενώ δοκάρι είχε ο Άλεξ Μπακαλίδης. Οι νεανικοί Καρπενησιώτες έφτασαν τους 9 βαθμούς και εδραιώθηκαν στην 3η θέση.
Το Ραπτόπουλο αγωνίστηκε μετά από αρκετό καιρό και ήταν στο μέτρο του εφικτού ανταγωνιστικό. Η προσπάθεια των «ακριτών», που κατεβαίνουν χωρίς προπονητική και διοικητική υποστήριξη είναι άξια θαυμασμού. Η Δόξα είχε μια αξιοπρεπή παρουσία. Παραμένει τελευταία με αρνητική βαθμολογία 5 βαθμών, αφού δεν κατήλθε σε δυο παιχνίδια.
Για την 7η αγωνιστική ο ΑΠΟΚ θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου τον ΠΑΟΚ. Η Δόξα θα υποδεχτεί την Κυριακή 2/12 τα Άγραφα.

Άδειες κερκίδες
Ελάχιστοι ήταν οι θεατές που παρακολούθησαν το παιχνίδι των δυο αρχαιότερων ομάδων του νομού. 


Αξιοθαύμαστη η Δόξα


Μετά από δυο παιχνίδια με Ποταμιά και Αίολο που δεν κατέβηκε να αγωνιστεί και δυο αναβληθέντα με ΑΕΚ και Φραγκίστα η Δόξα ταξίδεψε στο Καρπενήσι, για να αγωνιστεί με τον ΑΠΟΚ.  Το Ραπτόπουλο κάνει μια συγκινητική προσπάθεια παρά τις γνωστές αντιξοότητες. Στον πάγο βρέθηκε ο Γιώργος Παπαδήμος(Φωτογραφία), παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Δόξας, που βοήθησε σημαντικά.

2ο ματς


Ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος(Φωτογραφία) είχε σφυρίξει την προηγούμενη ημέρα και το παιχνίδι της Ποταμιάς με τα Άγραφα. Εκ των βοηθών και στα δυο ματς ήταν ο Στέλιος Σώμαλης.

Καθυστέρηση στην έναρξη
Το παιχνίδι ξεκίνησε με 15λεπτη καθυστέρηση, διότι οι φιλοξενούμενοι άργησαν να φτάσουν στο γήπεδο.

Σε νέο πόστο 


Ο νεοεκλεγείς στο συμβούλιο της ΕΠΣ Ευρυτανίας Δημήτρης Αθανασόπουλος(Φωτογραφία) εκτέλεσε χρέη παρατηρητή αγώνα. Ο κ. Αθανασόπουλος ήταν μέχρι πρόσφατα Γενικός Αρχηγός του Βελουχίου.

Βοήθησαν οι έμπειροι

 












Την πρώτη τους φετινή εμφάνιση με το Ραπτόπουλο έκαναν οι έμπειροι Φάνης Ντζίμας(Φωτογραφία αριστερά) και Σπύρος Στασινός(Φωτογραφία δεξιά). Ο πρώτος μάλιστα έχει βοηθήσει τον σύλλογο από πολλά πόστα.

«Αλλαγμένος» μετά τη διακοπή




 












Ο ΑΠΟΚ αγωνίστηκε μετά από διακοπή δυο εβδομάδων, αφού το ματς αναβλήθηκε. Στο αρχικό σχήμα επανήλθαν οι: Άλεξ Μπακαλίδης, Μάριος Πατρώνης(Φωτογραφία πάνω αριστερά), Στάθης Φακίτσας(Φωτογραφία πάνω δεξιά), Γρηγόρης Τάσιος(Φωτογραφία κάτω αριστερά) και Γιάννης Φλωράκης(Φωτογραφία κάτω δεξιά).
Στον αγώνα με τη Φραγκίστα ήταν βασικοί οι: Γρηγόρης Παπαϊωάννου, Γιάννης Τσούκας(Μπήκαν ως αλλαγή), Φώτης Ζαχαράκης, Θανάσης Τριανταφύλλου και Χρήστος Μπόγδανος, που δεν έπαιξαν στο ματς με το Ραπτόπουλο.

Α΄ Μέρος

Επιθετικός μονόλογος
Το Βελούχι κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα του αντιπάλου στο 30΄ και στο 43΄, προηγούμενο με 2-0 στο ημίχρονο. Η ομάδα του Σπύρου Κολόκα ήταν καλύτερη, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Μαχητική η Δόξα
Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο αμυντικά και μέχρι το 30ο λεπτό κρατούσαν το 0-0.

Στο ημίωρο το γκολ


Το Βελούχι έφτασε στην επίτευξη του 1-0 στο 30ο λεπτό. Ο Άλεξ Μπακαλίδης σούταρε, ο Βαλάντης Στασινός απέκρουσε και ο Γιώργος Σερπάνος(Φωτογραφία) με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0. Ο 17χρονος έφτασε τα 6 γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ του ΑΠΟΚ. 


Φινάλε με δεύτερο τέρμα


Δυο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 45΄ διαμορφώθηκε το 2-0. Ο Σάκης Τσιλίκας(Φωτογραφία) πήρε το «ριμπάουντ» σε απόκρουση το αντίπαλου τερματοφύλακα σε σουτ του Γιώργου Σερπάνου και βρήκε δίχτυα με το κεφάλι.



Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Ο Μπακαλίδης δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο μπλόκαρε ο Στασινός.
16΄: Σουτ του Σερπάνου από πλάγια αριστερά, η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
18΄: Ο Τάσιος επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, με τον Στασινό να αποκρούει ωραία.
22΄: Σέντρα του Κωστορρίζου από δεξιά, κεφαλιά του Μπακαλίδη έφυγε πάνω από το τέρμα του Ραπτοπούλου.
27΄: Ο Σερπάνος πάσαρε στον Πατρώνη, που σούταρε ωραία έξω από την περιοχή, με τον Στασινό να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
30΄: Ο Αθανασόπουλος σέντραρε στον Μπακαλίδη, που σούταρε από κοντά, ο Στασινός απέκρουσε και ο Σερπάνος σε κενή εστία με πλασέ έκανε το 1-0.
33΄: Ο Τσιλίκας πάσαρε στον Μπακαλίδη, το σουτ του δεύτερου από τη γραμμή της περιοχής μπλοκαρίστηκε από τον Στασινό στην αριστερή του γωνία.
39΄: Σουτ του Φλωράκη έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου.
43΄: Ο Σερπάνος επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, ο Στασινός απέκρουσε και ο Τσιλίκας με κεφαλιά από κοντά σημείωσε το 2-0.

Β΄ Μέρος

Τεσσάρα στο ρελαντί
Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο τελικό 4-0, χωρίς δυσκολίες. Έμεινε με 10 η Δόξα και ενώ το σκορ ήταν στο 2-0.

Δοκάρι από «Μπάκα»


Στο δοκάρι του Βαλάντη Στασινού βρήκε η προσπάθεια του Άλεξ Μπακαλίδη(Φωτογραφία) στο 65΄.

Τραυματίστηκε ο Καραβίδας


Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 ποδοσφαιριστές, καθώς στο 68΄ τραυματίστηκε ο Κώστας Καραβίδας(Φωτογραφία) και δεν διέθεταν άλλη αλλαγή. Στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε για τον ίδιο λόγο ο Γιώργος Πιπέρας.

Εκμεταλλεύτηκε δις το πλεονέκτημα

 












Οι γηπεδούχοι με ωραία τέρματα του Βασίλη Τριανταφυλλόπουλου(Φωτογραφία αριστερά) και του Θωμά Τσίπρα(Φωτογραφία δεξιά)  στο 74΄ και στο 76΄ έκαναν το 3-0 και το τελικό 4-0 αντίστοιχα. Τα γκολ προήλθαν από ασίστ του Άλεξ Μπακαλίδη και του Γιάννη Τσούκα. Μάλιστα ο 15χρονος Τριανταφυλλόπουλος πέτυχε γκολ στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του ΑΠΟΚ.

Οι καλύτερες φάσεις
57΄: Ο Παπαδημητρίου εκτέλεσε απευθείας φάουλ, το οποίο μπλόκαρε ο Φακίτσας.
65΄: Πάσα του Τσίπρα στον Μπακαλίδη, που πλάσαρε από κοντά, με την μπάλα να χτυπά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Φακίτσα, που μάζεψε στη συνέχεια.
74΄: Ο Μπακαλίδης έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Τριανταφυλλόπουλος με σουτ στην κίνηση από πλάγια δεξιά σημάδεψε τη δεξιά πλευρά της εστίας της Δόξας και έκανε το 3-0.
76΄: Ο Τσούκας τροφοδότησε τον Τσίπρα, που με όμορφο σουτ στην κίνηση από αριστερά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Στασινού(4-0).

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ: Τσιλίκας, Πατρώνης, Αθανασόπουλος, Μπακαλίδης, Τσίπρας
Ραπτόπουλο: Ντζίμας, Κώτσιας

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (ΑΠΟΚ): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες. Και στη δικιά που κέρδισε, αλλά και στο Ραπτόπουλο που κάνει φιλότιμες προσπάθειες, για να κατεβαίνει στο πρωτάθλημα. Ήμασταν καλύτεροι, κερδίσαμε και προχωράμε για το επόμενο παιχνίδι.»








*Το Ραπτόπουλο συμμετέχει χωρίς καθοδήγηση προπονητή.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας(61΄ Παπαϊωάννου), Πατρώνης, Τσίπρας, Αθανασόπουλος, Τσιάμης(51΄ Ίβρος), Τσιλίκας, Κωστορρίζος(55΄ Τριανταφυλλόπουλος), Τάσιος, Σερπάνος, Μπακαλίδης, Φλωράκης(46΄ Τσούκας)

Ραπτόπουλο (-): Στασινός Χ., Κοτούλας H., Κώτσιας, Μαραγκούλας, Παπαδημητρίου, Παπαδήμος Θ., Στασινός Σ., Ντζίμας, Καραβίδας, Πιπέρας(46΄ λ.τρ Μπράζιας), Παπαντζίμας

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νίκος Παπαρούπας(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας