Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-4

Ο νεανικός ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ο νικητής του ντέρμπι «δικεφάλων» του Καρπενησίου, κερδίζοντας την ΑΕΚ με 4-2.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο(3/11) στο Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις  3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, πραγματοποιήθηκε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία λιγοστών θεατών.
Η ΑΕΚ του Γιάννη Χάσκου παρά το κακό ξεκίνημα αντέδρασε και μείωσε προσωρινά δυο φορές στο γκολ στο πρώτο μέρος μετά τα τέρματα των: Νίκου Κωστή και Γιάννη Μπέσσα. Το γκολ όμως που δέχτηκε δέκα λεπτά πριν το τέλος έβαλε τέλος στην οποία διεκδίκηση για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και έφτασε στην πρώτη του φετινή νίκη. Προηγήθηκε νωρίς με 0-2 στο σκορ και διατήρησε διαφορά ασφαλείας μέχρι το τέλος, προηγούμενος σε όλη τη διάρκεια. Σκόραραν οι: Ανδρέας Φύκας, Φάνης Παπαροιδάμης, Κώστας Ρουμελιώτης και Γιώργος Κελεσίδης. Ο ΠΑΟΚ είχε τρία δοκάρια (Δυο με τον Κώστα Ρουμελιώτη και ένα με τον Γιώργο Γκορόγια).
Την επόμενη (4η) η ΑΕΚ αγωνίζεται με τα Άγραφα στο Προπονητικό κέντρο στις 10 Νοεμβρίου, ενώ ο ΠΑΟΚ παίζει την ίδια μέρα στο Δημοτικό Στάδιο με την Ποταμιά. Η ομάδα των Αγίων Ευρυτάνων παρέμεινε χωρίς βαθμό, ενώ ο ΠΑΟΚ κάλυψε το μείον τρία, φτάνοντας τον 1 πόντο.

Λιγοστοί θεατές
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία λιγοστών θεατών.

3 αλλαγές

 












Ο ΠΑΟΚ είχε 3 διαφοροποιήσεις στο αρχικό του σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στα Άγραφα. Ο Παναγιώτης Πατλιάς (Φωτογραφία Αριστερά) ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι: Στάθης Πλατανίτης (Φωτογραφία Δεξιά) και Φάνης Παπαροϊδάμης έπαιξαν βασικοί. Αντικατέστησαν τους: Άγγελο Γυφτομήτρο (Αγωνίστηκε ως αλλαγή και μάλιστα εκτός εστίας), Άρη Ρέπα και Άντι Χόντζα. Ο Πατλιάς μάλιστα έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, επιστρέφοντας από τον Απεραντιακό.

Βασικοί Ιωάννου-Αρκουμάνης

 












Ο Γιάννης Χάσκος άλλαξε μόλις δυο  παίκτες στη βασική του σύνθεση σε σύγκριση με το ματς της πρεμιέρας με τον ΑΠΟΚ. Ο Κώστας Ιωάννου (Φωτογραφία Αριστερά) ήταν στην θέση του τερματοφύλακα και έκανε ντεμπούτο, ενώ βασικός έπαιξε και ο Χρήστος Αρκουμάνης (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Χρήστου Παρούτσα και Μάκη Νιαβή.

Είχε Χρυσαφόπουλο


Για πρώτη φετινό παιχνίδι βρέθηκε στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος, που μαζί με τον Λάκη Αναστασόπουλο αποτελούν τους προπονητές και ιδρυτές του «δικεφάλου».

Κάλυψε το μείον
Η ομάδα του «δικεφάλου» είχε τερματίσει στο περυσινό πρωτάθλημα με αρνητική βαθμολογία τριών πόντων, την οποία και μετέφερε στο φετινό πρωτάθλημα. Την κάλυψε γρήγορα, έχοντας πλέον έναν πόντο. 

Ηλικιακή διαφορά

Η πιο νεανική ομάδα της κατηγορίας, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την πιο μεγάλη ηλικιακά(ΑΕΚ).

Α΄ Μέρος

Ενός λεπτού σιγή
Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Νεκτάριου Ζωχάκη που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.




«Γεμάτο» 45λεπτο
5 γκολ είχε το πρώτο μέρος, όπου ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να προηγείται με 2-3.

Προβάδισμα με Φύκα


Ο φιλοξενούμενος ΠΑΟΚ πήρε πολύ νωρίς το προβάδισμα και μάλιστα στο 12΄ όταν ο Κώστας Ρουμελιώτης μετά από λάθος της άμυνας σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κώστα Ιωάννου και στην επαναφορά ο  Ανδρέας Φύκας με σουτ πέτυχε το 0-1.




Διπλασίασε ο Παπαροϊδάμης


Με την συμπλήρωση 15 λεπτών παιχνιδιού ο Φάνης Παπαροϊδάμης με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία των γηπεδούχων (0-2). Πρόκειται για τον γιο του παλαίαμχου άσου Αντρέα, που έχει παίξει και στις δυο ομάδες.

2ο δοκάρι «Ρούμελ»
Ο Κώστας Ρουμελιώτης ήταν άτυχος για 2η φορά, αφού στο 25΄ πλάσαρε στο τετ α τετ με τον Κώστα Ιωάννου στο οριζόντιο δοκάρι.

«Απάντηση» από Κώστη


Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς στο 28΄ και μείωσε σε 1-2 όταν ο Κώστας Μπακόλας πάσαρε στον Νίκο Κωστή , που με σουτ στην αριστερή γωνία του Παναγιώτη Πατλιά μείωσε σε 1-2.

3η…και «φαρμακερή»


Ο φοιτητής Κώστας Ρουμελιώτης (Φωτογραφία) σκόραρε στο 36΄ μετά τις δυο αποτυχημένες προσπάθειες και με κεφαλιά μετά το φάουλ του Γιώργου Μουστάκη πραγματοποίησε το 1-3.


Νέα μείωση


Η γηπεδούχος ΑΕΚ δεν εγκατέλειψε τις προσπάθειες της και στο 41΄ μείωσε σε 2-3 όταν ο Νίκος Κωστής εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Γιάννης Μπέσσας (Φωτογραφία) με κεφαλιά σκόραρε.



Οι καλύτερες φάσεις
12΄: Ο Ρουμελιώτης εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας, σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Φύκας με σουτ έκανε το 0-1.
15΄: Ο Παπαροϊδάμης με σουτ εκτός περιοχής στη δεξιά γωνία του ΠΑΟΚ «έγραψε» το 0-2.
25΄: Ο Ρουμελιώτης βρέθηκε τετ α τετ με τον Ιωάννου και σούταρε στο αντίπαλο οριζόντιο δοκάρι.
28΄: Ο Μπακόλας πάσαρε στον Κωστή, που από κοντά με σουτ στην αριστερή γωνία έκανε το 1-2.
36΄: Ο Μουστάκης εκτέλεσε φάουλ και ο Ρουμελιώτης με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3.
39΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αρκουμάνη μπλόκαρε ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.
41΄: Ο Κωστής εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Μπέσσας με κεφαλιά πέτυχε το 2-3.
45΄: Χτύπημα φάουλ του Κωστή μπλόκαρε ο Πατλιάς.

Β΄ Μέρος

Έπεσε ο ρυθμός
Ο «καταιγιστικός» ρυθμός τερμάτων δεν είχε συνέχεια στο β΄ μέρος, όπου ο ρυθμός του ματς έπεσε με τον ΠΑΟΚ να σκοράρει μια φορά για το τελικό 2-4.

Νέα αποκτήματα


Από πλευράς ΑΕΚ την πρώτη τους εμφάνιση έκαναν τα αποκτήματα της ομάδας Χρήστος Καλτσής (Φωτογραφία Αριστερά), Πάνος Φούκας (Φωτογραφία Κέντρο) και Χάρης Τσιουγκρής (Φωτογραφία Δεξιά). Ο πρώτος επέστρεψε μετά από χρόνια στην ενεργό δράση, ο δεύτερος αντιμετώπισε την πρώην του ομάδα, ενώ ο τρίτος έπαιξε για πρώτη φορά στο Α΄ τοπικό.

«Κλείδωσε» τη νίκη


Ο νεαρός Γιώργος Κελεσίδης (Φωτογραφία) στο 80΄ με όμορφο σουτ στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων διαμόρφωσε το τελικό 2-4. Ο 14χρονος είναι ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. 



Εκτός εστίας


Ο νεαρός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Άγγελος Γυφτομήτρος (Φωτογραφία) έπαιξε εκτός εστίας.

Δοκάρι Γκορόγια


Την ευκαιρία να φτάσει σε ένα 5ο γκολ απώλεσε στο 89΄ ο ΠΑΟΚ όταν η σέντρα-σουτ του Γιώργου Γκορόγια βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Οι καλύτερες φάσεις
80΄: Ο Κελεσίδης μπήκε στην περιοχή και με όμορφο σουτ στην δεξιά γωνία του Ιωάννου διαμόρφωσε το τελικό 2-4.
87΄: Ο Κελεσίδης πάσαρε στον Αναστασόπουλο που σούταρε από τα όρια της πειροχής και Ιωάννου μπλόκαρε.
89΄: Σέντρα-σουτ του Γκορόγια από τα δεξιά βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
93΄: Ο Κωστής πλάσαρε στην έξοδο τον Πατλιά με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Διακριθέντες:
ΑΕΚ: Κωστής, Μπέσσας
ΠΑΟΚ: Φύκας, Ρουμελιώτης, Κελεσίδης

Κίτρινες Κάρτες
Μπακόλας, Αναστασόπουλος, Μουστάκης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Χάσκος (ΑΕΚ): «Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ, άξιζε τη νίκη. Είμαι πολύ στεναχωρημένος και απογοητευμένος από το σημερινό παιχνίδι και αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας. Η ομάδα μας δεν έχει δεθεί ακόμα και χρειάζεται αρκετή δουλειά. Οι προσθήκες που έχουν γίνει την τελευταία στιγμή δεν είναι σε θέση ακόμη να μας βοηθήσουν, στηριζόμαστε περισσότερο ακόμη σε κάποιες ατομικές μονάδες. Χρειάζεται υπομονή και μέσα από τις προπονήσεις θα μπορέσουμε να γίνουμε ομάδα.»





Λάκης Αναστασόπουλος (ΠΑΟΚ): «Συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες. Δεν ήμασταν τόσο καλοί σήμερα, αλλά νομίζω ότι κερδίσαμε δίκαια. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, είναι ευχάριστο που έκαναν τη πρώτη νίκη. Συγχαρητήρια στον αντίπαλο κάνει φιλότιμη προσπάθεια και ήταν ανταγωνιστικός στο σημερινό παιχνίδι. »







Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Γιάννης Χάσκος): Ιωάννου, Γιαννόπουλος Δ.(54΄ Φούκας), Γιαννόπουλος Γ., Λάππας, Αρβανίτης, Οικονόμου, Κωστής, Αρκουμάνης(62΄ Καλτσής), Μπέσσας Ι., Μπακογεώργος(86΄ Τσιουγκρής), Μπακόλας Κ.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Πατλιάς, Μαστρογιάννης(46΄ Αναστασόπουλος), Καώνης, Τόλης, Τσάρας, Μουστάκης, Παπαροϊδάμης, Κελεσίδης, Πλατανίτης(57΄ Γυφτομήτρος), Φύκας, Ρουμελιώτης(82΄ Γκορόγιας)

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2η Βοηθός: Μαρία Χρυσαφοπούλου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας