Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Σε κλίμα συγκίνησης και με αρκετά θέματα συνεδρίασε η ΕΠΣ Ευρυτανίας

Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΣ Ευρυτανίας συνεδρίασε την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 5 και 30 στα γραφεία της. Παρόντες ήταν οι: Γιώργος Παπαντζίμας, Νίκος Δροσίνης, Βασίλης Κατσίκης, Γιώργος Λιάγκας, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο υπάλληλος Γιάννης Βονόρτας και ο επί σειρά ετών παράγοντας της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας.
Στο συμβούλιο υπήρχε μια τεράστια απώλεια και δεν ήταν άλλη από τον ταμία Πάνο Παπαδημητρίου, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Οι συνεργάτες και φίλοι του δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη λύπη και τη συγκίνηση τους.
Ορίστηκε για την Κυριακή(30/9) και ώρα 4 ο τελικός του Super Cup μεταξύ Ποταμιάς και ΑΠΟΚ. Αποφασίστηκε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του εκλιπόντος, ενώ μετά από πρόταση του π. Ευάγγελου Φεγγούλη οι ομάδες και οι διαιτητές θα φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια. Ο Πρόεδρος κ. Παπαντζίμας επεσήμανε πως θα πραγματοποιηθεί κάποια μελλοντική διοργάνωση προς τιμήν του.
Το συμβούλιο αποφάσισε την ανανέωση της σύμβασης με τους ενωσιακούς προπονητές Δημήτρη Αντωνίου και Δημήτρη Τσιγαρίδα. Αναγνώστηκαν από τον Πρόεδρο της επιτροπής μικτών ομάδων Βασίλη Κατσίκη τρεις προτάσεις του κ. Τσιγαρίδα προς του συμβούλιο, οι οποίες έχουν ως εξής: 1)Σύσταση ομάδας παίδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας, που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ευρυτανίας με έδρα τον Τυμφρηστό 2) Συμμετοχή των παίδων και των νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας σε όσο το δυνατόν περισσότερα τουρνουά και 3) Δημιουργία ομάδας προπαίδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας, η οποία θα προπονείται μια φορά την εβδομάδα και θα συνεργάζεται με τις δυο ακαδημίες του νομού.
Οι προτάσεις δυο και τρία εγκρίθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο, ενώ η πρώτη πρόταση δεν ήταν εφικτή την παρούσα στιγμή, καθώς έχει διεξαχθεί ήδη η κλήρωση των πρωταθλημάτων παίδων και νέων της ΕΠΣ Φθιώτιδας. Σκοπός των προτάσεων του Δημήτρη Τσιγαρίδα είναι να δοθεί κίνητρο στα νέα παιδιά, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των μικτών ομάδων και να παραμείνουν στον χώρο του ποδοσφαίρου. Παράλληλα θα αποσταλεί πρόταση προς τον Δήμο Καρπενησίου, ώστε να παραχωρεί το Δημοτικό Στάδιο τις ώρες 14:30-16:00(Δευτέρα και Παρασκευή) στις μικτές ομάδες και έναν χώρο για το αθλητικό τους υλικό.
H σύμβαση του υπαλλήλου Γιάννη Βονόρτα ανανεώθηκε και για το επόμενο δίμηνο. Η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας(2018-2019) θα αποσταλεί στην ΕΠΟ, ενώ καθορίστηκε η συμμετοχή ενός ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών, ο οποίος θα είναι γεννημένος από την 1/1/1998 και ύστερα. Eγκρίθηκε ομόφωνα η συμμετοχή των μικτών ομάδων παίδων και νέων στα φετινά πρωταθλήματα, ενώ έγινε συζήτηση και για τη διαδικασία της έκδοσης της κατάστασης υγείας. 
Έγινε ενημέρωση για παράταση στις άδειες των γηπέδων για έναν χρόνο, ενώ ο Δήμος Καρπενησίου παραχωρεί το κεντρικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου για τους φετινούς αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου. Άγραφα, ΑΕΚ και Φραγκίστα θα αγωνίζονται σε αυτό ως γηπεδούχοι, καθώς επτά από τις οκτώ ομάδες του πρωταθλήματος είχαν δηλώσει ως έδρα το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου.
Η προημιτελική φάση του κυπέλλου θα γίνει το διήμερο 6 και 7 Οκτωβρίου και η ημιτελική στις 13 και 14/10. Το πρωτάθλημα θα εκκινήσει το Σαββατοκύριακο 20 και 21/10. Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αγώνων της προημιτελικής φάσης. Ο Νίκος Δροσίνης ανέλαβε το πόστο του ταμία και του Προέδρου της επιτροπής πρωταθλήματος(Τα κατείχε ο εκλιπών Πάνος Παπαδημητρίου), στην οποία προστέθηκε ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και βρίσκεται ήδη ο Βασίλης Κατσίκης. Στο συμβούλιο, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται στις 18 Δεκεμβρίου παραμένουν οκτώ άτομα και θα πραγματοποιηθεί ερώτημα, εάν χρειάζεται να προστεθεί κάποιο μέλος έως αυτό το διάστημα, καθώς δεν υπήρχε κάποιο αναπληρωματικό.
Οι διαιτητές υποχρεούνται να προσκομίσουν ιατρικές εξετάσεις από παθολόγο με εξαίρεση τους αξιολογημένους, που πέρασαν τα αγωνιστικά τεστ και το έχουν κάνει ήδη. Έγινε αναφορά στον πρόσφατο θάνατο του Εβρίτη ρέφερι Νίκου Ντοσίδη από τη Θράκη, αλλά και στο εργόσημο, με το οποίο θα ασφαλίζονται οι διαιτητές μετά το ψήφισμα του Ιουλίου από τη Βουλή. Απαραίτητη είναι η έκδοση ταυτότητας προπονητών από όλα τα σωματεία και η πράξη συναίνεσης των ατομικών στοιχείων όλων των ποδοσφαιριστών, ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους επίσημους αγώνες. Να αναφέρουμε τέλος πως η ΕΠΣ Ευρυτανίας θα καλύψει τις διαιτησίες των σωματείων στους φετινούς αγώνες.


Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος