Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Έφηβοι: Π.Α.Κ.-Έσπερος Λαμίας 46-79

Θετική για ένα ημίχρονο ήταν η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, η οποία όμως ηττήθηκε με 46-79 από τον δυνατό Έσπερο Λαμίας.
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 1. Ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του εφηβικού ομίλου πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ(Ε΄ Όμιλος) και έγινε παρουσία περίπου 50 θεατών.
Η Π.Α.Κ. του Φώντα Ζαχαρόπουλου «αιφνιδίασε» τον αντίπαλο στο ξεκίνημα, προηγούμενη στο πρώτο δεκάλεπτο και βρισκόμενη κοντά στο σκορ στη δεύτερη περίοδο. Στο πρώτο μέρος πέτυχε 31 πόντους και στο δεύτερο μόλις 15, γνωρίζοντας τη δεύτερη της ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια. Με 13 πόντους τελείωσε τη συνάντηση ο Αποστόλης Νούλας.
Ο Έσπερος του Γιάννη Σοφογιάννη στο πρώτο του φετινό ματς επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, με το τρίτο δεκάλεπτο να είναι το πλέον καθοριστικό για την έκβαση του αποτελέσματος, αφού οι Λαμιώτες κυριάρχησαν σε εκείνο το σημείο σε άμυνα και επίθεση. Μεστή εμφάνιση για τον Αποστόλη Θεοφανόπουλο με 26 πόντους και τέσσερα τα τρίποντα.
Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής η Ακαδημία ταξιδεύει στην Αιδηψό, για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Σύλλα. Ο Έσπερος θα αγωνιστεί την ίδια ημέρα με την Αναγέννηση, ενώ τρεις ημέρες νωρίτερα θα παίξει το εξ αναβολής ματς με τον Πρωτέα.

Κοντά στους 50
Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι των εφήβων της Ακαδημίας έγινε παρουσία περίπου 50 θεατών.


0/2
Η Π.Α.Κ. γνώρισε τη δεύτερη ήττα της σε ισάριθμους αγώνες, έχοντας ωστόσο αρκετά βελτιωμένο πρόσωπο.

Μόνιμος σκόρερ


Πρώτος σκόρερ των Ευρυτάνων ήταν ο Αποστόλης Νούλας(Φωτογραφία) με 13 πόντους. Ευθύμης Γραμματίκας και Νίκος Τόλης σημείωσαν από 9, με δυο και ένα εύστοχα τρίποντα αντίστοιχα.  

Με το «δεξί»


Ο δυνατός Έσπερος άρχισε με θετικό τρόπο τις υποχρεώσεις του. Την ομάδα προπονεί ο Γιάννης Σοφογιάννης(Φωτογραφία), τεχνικός των ανδρών, έχοντας βοηθό τον Νίκο Τσουκαλαδέλη. Οι Λαμιώτες ταξίδεψαν στο Καρπενήσι με αποστολή 8 αθλητών.

Πολύ καλός ο Θεοφανόπουλος


Εντυπωσιακή εμφάνιση με 26 πόντους και τέσσερις τρίποντες «βόμβες» έκανε ο Αποστόλης Θεοφανόπουλος(Φωτογραφία) του Εσπέρου. Ο ποιοτικός Δημήτρης Μαντζούκας σταμάτησε στους 18.

Μπροστά η Π.Α.Κ.
Αρκετά θετική εικόνα είχε στην πρώτη περίοδο η Π.Α.Κ., η οποία προηγήθηκε με 14-13 του δυνατού Εσπέρου.

Ανέτρεψαν οι Λαμιώτες
Η ομάδα του Γιάννη Σοφογιάννη ανέτρεψε το σκορ και με ένα επιμέρους 17-24 πέρασε μπροστά στο ημίχρονο με 31-37. Ανταγωνιστικό παρέμενε το συγκρότημα του Φώντα Ζαχαρόπουλου.

Ξέφυγε με εκπληκτικό δεκάλεπτο
«Κλειδί» του αγώνα ήταν το τρίτο δεκάλεπτο. Ο Έσπερος ήταν σαρωτικός σε αυτό και με ένα επιμέρους 5-27 οδηγήθηκε στο 36-64.

Ξεπέρασε τους τριάντα
Το παιχνίδι επανήλθε στους ρυθμούς των προηγούμενων δεκαλέπτων, καθώς τα πάντα είχαν κριθεί. Το τελικό σκορ ήταν το 46-79(8-15 το επιμέρους των τελευταίων δέκα λεπτών).


Αποβολή Ντότσικα & Τόλη

 












Πέντε ατομικά φάουλ συμπλήρωσαν για τους Καρπενησιώτες οι: Κώστας Ντότσικας (Φωτογραφία Αριστερά) και Νίκος Τόλης (Φωτογραφία Δεξιά)

Τα δεκάλεπτα
14-13, 31-37, 36-64, 46-79

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Καραμπάς 7, Παπαγεωργίου 5(1), Νούλας 13, Μπίκας, Γραμματίκας 9(2), Τσιαμάκης, Τόλης 9(1), Σβερώνης, Ντότσικας Κ., Μπακατσιάς 3

Έσπερος (Γιάννης Σοφογιάννης): Ψυχούλης 8, Σιαφάκας 2, Μαντζούκας 18, Χαρίλας 3(1), Θεοφανόπουλος 26(4), Διαμαντής 6, Ζερντίτσκι 16, Ευθυμίου

Διαιτητές: Αντώνης Πατάγιας& Θανάσης Χουσιάδας(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Γιάννης Τσάνε
Χρονομέτρης 24΄΄: Βαγγέλης Δέδες(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)




















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος