Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Γεννημένοι το 2004!


Ολοκληρώθηκαν στο Καρπενήσι οι προπονήσεις της Εθνικής Ομάδας Κ-15 (κάτω των 15 ετών) υπό τον ομοσπονδιακό τεχνικό Θεόδωρο Ελευθεριάδη και τη συμμετοχή ενωσιακών προπονητών.
Στην Εθνική Ομάδα Κ-15 έχουν επιλεγεί 44 παιδιά γεννημένα το 2004, ανάμεσα από τα εκατοντάδες που αξιολογήθηκαν για έξι μήνες (από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο) σε συγκεντρώσεις στην Λαμία, στο Αγρίνιο, στο Ηράκλειο, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές θα αγωνιστούν το Πάσχα του 2019 σε τουρνουά από το οποίο θα προκύψει η επόμενη Εθνικών Ομάδα Παίδων.
Η αγωνιστική ενεργοποίηση της Εθνικής Ομάδας Κ-15 καταλαμβάνει σημαντική θέση στην εφαρμογή του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης Εθνικών Ομάδων, το οποίο εντάσσεται στο εν εξελίξει πρόγραμμα «Μπάλα Παντού» της Ε.Π.Ο. που προβλέπει εξωστρεφείς και πολυποίκιλες δράσεις και ενέργειες. 
Σχετικά με την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Κ-15 στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, αλλά και για τις προσδοκίες του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης, ο κ. Ελευθεριάδης δήλωσε τα εξής:
«Από πέρσι έχουμε ξεκινήσει τη σύνδεση της Εθνικής Ομάδας κάτω των 15 ετών με τις Ενώσεις όλης της χώρας και φέτος προχωράμε πιο εντατικά το πρόγραμμά μας, στο οποίο συμμετέχουν ενεργά και όπου είναι εφικτό οι προπονητές των ΕΠΣ. Στο Καρπενήσι έγιναν προπονήσεις με τα 44 καλύτερα παιδιά, μετά την πρώτη αξιολόγησή τους με προπονήσεις προεπιλογής σε πέντε πόλεις από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο.
Από τον προσεχή Οκτώβριο και μετά, η δουλειά μας θα εξειδικευτεί ακόμα περισσότερο πάνω στα ταλέντα που έχουν επιλεγεί - σε συνεργασία με την Εθνική Παίδων. Αυτό το κομμάτι του προγράμματος κορυφώνεται το Πάσχα με ένα τουρνουά στο οποίο θα συμμετάσχουν ποδοσφαιριστές γεννημένοι το 2004».   
Στην προετοιμασία του Καρπενησίου συμμετείχαν οι προπονητές της ΕΠΣ Ευρυτανίας Δημήτρης Αντωνίου, Δημήτρης Τσιγαρίδας, της ΕΠΣ Φθιώτιδας Γιώργος Καψαλιάρης και της ΕΠΣ Μακεδονίας Χάρης Παπαπαναγιώτου.

Πηγή: epo.gr