Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Κέρδισε την ένσταση η Θήβα-Παραμονή για τα Σέλλανα


H Θήβα κέρδισε την έφεση σχετικά με την πρωτόδικη απόφαση της ΕΠΟ για τον αγώνα με το Ρήγα Φεραίο που σημαίνει ότι ο ΑΟ Σελλάνων «ξεμπλέκει» από οποιοδήποτε σενάριο και παραμένει με την βούλα στη Γ’ Εθνική.Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δέχτηκε τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση του σωματείου ΑΟ Θήβα και εξαφάνισε την εκκαλουμένη με αριθμό 171/26-4-2018 απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής. Αποφάνθηκε ότι το σωματείο ΑΟ Θήβα δεν είναι πειθαρχικά ελεγκτέο για την τέλεση της πειθαρχικής παράβασης των άρθρων 35 και 49 παρ.2 του ΚΑΠ Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων σε συνδυασμό με το άρθρο 3 της Προκήρυξης των αγώνων της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων 2017/2018 της ΕΠΟ».

Να θυμίσουμε ότι ο Ρήγας Φεραίος επιδίωξε να παραμείνει στην Γ’ Εθνική «στα χαρτιά», καταθέτοντας ένσταση στον αγώνα με την Θήβα, διότι η τελευταία δεν αγωνίστηκε στο κύπελλο ερασιτεχνών. Είναι γεγονός ότι πρωτόδικα, σχεδόν δεν ασχολήθηκαν στη Θήβα, θεωρώντας βέβαιο ότι η ένσταση του Ρήγα δεν είχε καμιά τύχη… Και ήρθε η πρωτόδικη απόφαση που άφησε «άφωνους» τους ανθρώπους των Βοιωτών. Στο δεύτερο βαθμό όμως, παρουσίασαν όλα τα στοιχεία που για αδιευκρίνιστο λόγο πρωτοδίκως δεν λήφθηκαν υπόψη.

Ο δικηγόρος της Θήβας λοιπόν κατέθεσε όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η συμμετοχή της Θήβας στο κύπελλο ερασιτεχνών δεν ήταν υποχρεωτική. Στις 28 Μαρτίου λοιπόν η ΕΠΟ έλαβε απόφαση βάσει της οποίας δεν ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή της κυπελλούχου ομάδας στο θεσμό του κυπέλλου Ερασιτεχνών αν το επιθυμούσε, και δίνονταν η δυνατότητα στη φιναλίστ να συμμετάσχει, αν κι αυτή το επιθυμούσε. Στις 29 Μαρτίου η ΕΠΟ την επικύρωσε και κάποιες ΕΠΣΚ δεν είχαν καν ομάδες στο κύπελλο ερασιτεχνών.

Στις 30 Μαρτίου ο Ρήγας Φεραίος… αποφάσισε να κάνει ένσταση, υποστηρίζοντας στην εκδίκαση ότι «δεν είχε λάβει γνώση των αποφάσεων». Να θυμίσουμε ότι η έφεση συζητήθηκε στις 9 Μαΐου στα γραφεία της ΕΠΟ με δικαστή στην Επιτροπή Εφέσων τον κ. Δημήτρη Σκουτέρη.Πηγή: karditsapress.gr