Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Forestry Force-Remal Madrid 54-40

Πρώτη νίκη για τη Forestry Force, η οποία σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε με ένταση στο φινάλε του παιχνιδιού επιβλήθηκε με 54-40 της Remal Madrid.
Η αναμέτρηση διενεργήθηκε την Δευτέρα 14 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 8. Ήταν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 8ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου και την είδα γύρω στους 50 φιλάθλους.
H Forestry Force του Γιώργου Τζανάκου έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης, πετυχαίνοντας το πρώτο της «δίποντο». Είχε από την αρχή την πρωτοπορία και δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του αγώνα. Εξαιρετική παρουσία του Αντρέα Μπούτσικα, που πέτυχε 24 πόντους και έκανε τη διαφορά.
Η Remal Madrid του Χρήστου Κατσαρή πάλεψε στο πρώτο και στο τελευταίο δεκάλεπτο, «πληρώνοντας» την αστοχία της στη δεύτερη περίοδο του αγώνα, όπου η διαφορά ξέφυγε υπέρ των φοιτητών. Οι «Ισπανοί» γνώρισαν την τρίτη τους ήττα και έχουν λίγες ελπίδες πρόκρισης. Ο Παναγιώτης Ζωχάκης πέτυχε 10 πόντους, όμως αποβλήθηκε στο τέλος του αγώνα με δυο τεχνικές ποινές.
Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής οι φοιτητές θα παίξουν ξανά την Τετάρτη(23/5) με τους Eighties, ενώ η Remal αντιμετωπίζει την ίδια ημέρα τους Capital Control.

Ματς πρόκρισης
Σε ένα παιχνίδι που ήταν κομβικό για την πρόκριση στους «8» και την 4η θέση παρόντες ήταν περίπου 50 θεατές.


Παράσταση Μπούτσικα


Ο Φθιωτός Αντρέας Μπούτσικας(Φωτογραφία) ήταν απλά εκπληκτικός, οδηγώντας την ομάδα του στην πρώτη της νίκη. Σημείωσε 24 πόντους και ήταν ανίκητος κάτω από το καλάθι. Ο Παυσανίας Μπορότης ήταν δεύτερος με 9.

Από ένας «νέος»

 












Για τη Forestry την πρώτη του φετινή εμφάνιση έκανε ο Κώστας Γιοβανόπουλος (Φωτογραφία αριστερά) και για τη Remal ο Γιώργος Πλεξίδας (Φωτογραφία δεξιά).

Ένας διψήφιος
Για τα «Ρεμάλια» ο Παναγιώτης Ζωχάκης ήταν ο πρώτος σκόρερ της με 10 πόντους. Δεύτερος με 7 και μια τρίποντη «βόμβα» ήταν ο Βαγγέλης Λελούδης.

Ντέρμπι μόνο για 10΄
Το ΤΕΙ προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 16-11, με τους «Ισπανούς» να είναι ανταγωνιστικοί σε αυτό το διάστημα.


Πολύ καλή η «δύναμη»
Στη δεύτερη περίοδο η Forestry ήταν εξαιρετική σε άμυνα και επίθεση. Με ένα επιμέρους 16-4 προηγήθηκε με +17(32-15), έχοντας την απόλυτη κυριαρχία.  


Αντιαθλητικό στους φοιτητές


Έξι μόλις δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του πρώου  ημιχρόνου ο Σπύρος Γκριμόπουλος(Φωτογραφία) της «δύναμης» υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Γιάννη Δαράβαλη των «Μαδριλένων».



Πλησίασε το +20
Η Remal δεν κατάφερε να κάνει την αντεπίθεση της στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι «δασοπόνοι» με ένα επιμέρους σκορ 13-11 έφτασαν στο 45-26.


Μείωσαν τα «Ρεμάλια»
Η διαφορά έπεσε στους 14 για το τελικό 54-40 χάρης στις προσπάθειες των: Βαγγέλη Λελούδη και Χριστόδουλου Μισύρη. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν ένα επιμέρους 9-14 στο τελευταίο δεκάλεπτο.


Δυο τεχνικές και ένταση

 












Το παιχνίδι «χάλασε» τρία περίπου λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Ο ρέφερι Νίκος Κωστής(Φωτογραφία αριστερά) τιμώρησε με δυο τεχνικές ποινές τον Παναγιώτη Ζωχάκη(Φωτογραφία δεξιά) της Remal Madrid. Οι δυο άνδρες ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση, η οποία συνεχίστηκε και μετά το τέλος του παιχνιδιού.
Από τις δυο βολές της τεχνικής ευστόχησε στη μία ο Δημήτρης Καλαϊτζής της Forestry εν μέσω αποθέωσης.  





Αποβολή Παυσανία


Ο Παυσανίας Μπορότης(Φωτογραφία) της Forestry συμπλήρωσε 5 ατομικά φάουλ και αποχώρησε από το παρκέ 0:51 πριν τη λήξη του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα
16-11, 32-15, 45-26, 54-40

Συνθέσεις Ομάδων

Forestry Force (Γιώργος Τζανάκος): Γκριμόπουλος, Κατσαρός Γ. 4, Κατσαρός Λ. 8(2), Τζανάκος 8(2), Μπορότης 9, Κωσταρέλος, Καλαϊτζής 1, Γιοβανόπουλος, Μπούτσικας 24

Remal Madrid (Χρήστος Κατσαρής): Πλεξίδας, Δαράβαλης 4, Κατσαρής, Λελούδης 7(1), Μισύρης 6, Τσιώνης 4, Ζωχάκης 10, Δροσίνης 4, Ίβρος 5

Διαιτητές: Δημήτρης Σταλίκας& Νίκος Κωστής
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος
Χρονομέτρης: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας 


















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος,
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος