Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Εύρυτος-Όμηρος B.C. 52-37

Νικηφόρα πρεμιέρα για το πιο «έμπειρο» Εύρυτο, ο οποίος κατέβαλλε με 52-37 τους πιτσιρικάδες του Ομήρου B.C.
Η συνάντηση διεξήχθη την Τετάρτη 2/5 και άρχισε στις 8 στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του 8ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου, παρουσία λιγότερων από 50 θεατών.
Ο Εύρυτος του Βασίλη Ρουμελιώτη έκανε θετική αρχή στη διοργάνωση, έχοντας σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα την πρωτοπορία στο σκορ. Συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο τουρνουά. Ο Θανάσης Χουσιάδας ξεχώρισε στο σκοράρισμα με 15 πόντους και 1 3ποντο, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε ο Βαγγέλης Μπόνιας.
Ο Όμηρος B.C. του Κώστα Ντότσικα αποτελείται από μαθητές, οι οποίοι ανήκουν στην Π.Α.Κ. Διακρίθηκε για τη μαχητικότητα του, όμως δεν κατάφερε να πετύχει το κάτι παραπάνω. Ο Στέργιος Καραντάνας σημείωσε 12 πόντους, οι οποίοι προήλθαν από τέσσερις τρίποντες «βόμβες» στο πρώτο ημίχρονο.
Στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής οι νικητές θα παίξουν την Τετάρτη 9/5 με τον Ζήκο, ενώ οι ηττημένοι αγωνίζονται δυο ημέρες μετά με τον Πρωτέα.

Λιγότεροι από 50
Την βραδινή αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 40 φίλαθλοι. Με αυτήν άρχισε ο δεύτερος όμιλος του τουρνουά. 


Κέρδος οι παμπαίδες

 












Οι πρωταγωνιστές της παμπαιδικής ομάδας της Π.Α.Κ. πρωταγωνίστησαν για τις δυο ομάδες. Ο Βαγγέλης Μπόνιας(Φωτογραφία αριστερά) του Ευρύτου σκόραρε 11 πόντους και μάζεψε ουκ ολίγα ριμπάουντ και μάλιστα επιθετικά. Ο Γιώργος Ντότσικας(Φωτογραφία δεξιά) του Ομήρου πέτυχε 8 πόντους, παρότι δεν πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Ο ρέφερι «σφύριξε»


Την κλάση του έδειξε για ακόμη μια φορά ο Θανάσης Χουσιάδας(Φωτογραφία). Με 15 πόντους και 1 3ποντο ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ευρύτου, αλλά και του αγώνα. Ο Αποστόλης Πιπέρας ήταν εξίσου καλός, κλείνοντας το ματς με 12 πόντους.

Δεύτερη συμμετοχή
Ο Εύρυτος κατεβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο τουρνουά, στοχεύοντας φέτος στην πρόκριση στους «8».

Ο νεαρότερος συμμετέχων-σκόρερ


Ο μόλις 10 ετών Παναγιώτης Ρουμελιώτης(Φωτογραφία) έπαιξε με τον Εύρυτο και σκόραρε με όμορφο λέι απ. Είναι γιος του αρχηγού της ομάδας Βασίλη.

«Τριποντάκιας» στο πρώτο


«Πυροβόλησε» στο πρώτο ημίχρονο Στέργιος Καραντάνας(Φωτογραφία). Με 12 πόντους και 4 3ποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ομήρου. Ο Γιώργος Ντότσικας σημείωσε 8.

Αλλαγή ονόματος
Στο περυσινό τουρνουά ο Όμηρος αγωνίστηκε με την ονομασία Νέοι B.C.

Πρωτότυπες φανέλες
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, οι οποίοι εκπροσωπούν τις Λυκειακές Τάξεις έπαιξαν με φανέλες, οι οποίες αναγράφουν τα επωνύματα τους στην πλάτη.

Μικρό προβάδισμα
Ο Εύρυτος προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 15-11, με τις δυο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ.


Διεύρυνε στο +7
Την διαφορά ανέβασε ο Εύρυτος στη δεύτερη περίοδο. Έχοντας ένα «χαμηλό» 9-6 υπέρ του έφτασε στο 24-17, με το οποίο έληξε το ημίχρονο.


Νταμπλ-σκορ
Οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν πολύ καλή εμφάνιση στο τρίτο δεκάλεπτο και με ένα επιμέρους 20-5 έφτασαν στο «νταμπλ» σκορ 44-22.


5 φάουλ ο Κοσμάς


Ένα περίπου λεπτό πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου ο Κοσμάς Τσιαμάκης(Φωτογραφία) του Ευρύτου συμπλήρωσε 5 ατομικά φάουλ.

Πάλεψε ο Όμηρος
Τη διαφορά κατέβασε στους 15 ο Όμηρος στο τελευταίο δεκάλεπτο. Το τελικό σκορ ήταν 52-37 υπέρ του Ευρύτου.  Ένα επιμέρους 8-15 είχαν οι «μικροί» στο τελευταίο δεκάλεπτο.


Τα δεκάλεπτα
15-11, 24-17, 44-22, 52-37

Συνθέσεις Ομάδων

Εύρυτος (Βασίλης Ρουμελιώτης): Πιπέρας 12, Χουσιάδας 15(1), Ευθυμίου, Μπόνιας 11, Ζαχαρόπουλος, Ρουμελιώτης Β. 8(2), Κουτσούμπας, Καλαμπάκας 3, Τσιαμάκης 1, Ρουμελιώτης Π. 2

Όμηρος B.C. (Κώστας Ντότσικας): Καραμπάς 2, Παπαγεωργίου Κ. 4, Καραντάνας 12(4), Μπίκας, Παπαγεωργίου Ο., Μπακατσιάς 5, Γραμματίκας, Ντότσικας Γ. 8, Ντότσικας Κ. 4, Μότσιολας 2

Διαιτητές: Δημήτρης Λερογιάννης& Θεοδόσης Κόκκοτος
Κριτής: Δήμος Λιάκος
Χρονομέτρης: Χρήστος Κοσμάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας













Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος