Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Απεραντιακός-Άγραφα 2-2

Ανοιχτούς «λογαριασμούς» για την κατάκτηση του τίτλου άφησαν Απεραντιακός και Άγραφα, που έμειναν στο ισόπαλο 2-2. Οι δυο τους είναι αήττητοι μετά και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6/5 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 6, ενταγμένη στην 3η αγωνιστική της Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Ο Απεραντιακός του Χριστόφορυ Κατσίκη έμεινε «ζωντανός» στην υπόθεση-τίτλος. Κατάφερε να ισοφαρίσει δυο φορές με σκόρερ τον Πάνο Αρβανίτη. Οι περυσινοί πρωταθλητές παρέμειναν στη δεύτερη θέση με 5 βαθμούς.
Τα Άγραφα του Γιώργου Κρασιά ατύχησαν, καθώς υποχρεώθηκαν μόλις στο 38΄ να έχουν πραγματοποιήσει τρεις αναγκαστικές αλλαγές. Προηγήθηκαν δυο φορές με τον Βαγγέλη Ζανιά και τον Λάμπρο Κατσαρό. Οι Αγραφιώτες παρέμειναν στην κορυφή με 7 πόντους.
Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής τα Άγραφα θα αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ, ενώ ο Απεραντιακός θα «κοντραριστεί» με το Κρίκελλο. Τα παιχνίδια θα γίνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου.

Άδειες κερκίδες
Χωρίς βροχόπτωση έγινε το δεύτερο ματς της ημέρας. Οι κερκίδες ωστόσο ήταν άδειες.


Κάποτε ντέρμπι τίτλου
Το 2010 Άγραφα και Απεραντιακός διεκδικούσαν το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Εκείνη την περίοδο τα Άγραφα δεν ηττήθηκαν από τον Απεραντιακό, αλλά αποκλείστηκαν στα ημιτελικά των Play Off από το Ραπτόπουλο. Το πρωτάθλημ κατέληξε στη Βαλαώρα, που είναι το μοναδικό της έως σήμερα όσον αφορά την 1η κατηγορία του νομού.

1η συμμετοχή Κοντογεώργου & Κεφαλά

 












Για τους τυπικά γηπεδούχους την πρώτη του φετινή συμμετοχή έκανε ο Γιώργος Κοντογεώργος(Φωτογραφία αριστερά) και για τους τυπικά φιλοξενούμενους ο Αλέκος Κεφαλάς(Φωτογραφία δεξιά). 

Ανοιχτοί «λογαριασμοί»
 Στο μεταξύ τους παιχνίδι την τελευταία αγωνιστική αναμένεται να κριθεί ο τίτλος. Κάτοχος του είναι ο Απεραντιακός, που νίκησε με 2-0 το Κρίκελλο στον περυσινό τελικό, που έγινε τον..Ιούλιο.

Α΄ Μέρος

Προβάδισμα ενός γκολ
Δυνατό ξεκίνημα έκαναν στο παιχνίδι τα Άγραφα, τα οποία προηγήθηκαν με 0-1. Ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Απεραντιακός ανέβηκε μετά το τέρμα που δέχτηκε επιθετικά.

Πολύ ωραίο τέρμα


Η ομάδα του Γιώργου Κρασιά προηγήθηκε στο 6ο λεπτό. Ο Μάρκος Κουρκούνης πλάσαρε από αριστερά, ο Παναγιώτης Πατλιάς απέκρουσε κατά την έξοδο του και ο Βαγγέλης Ζανιάς(Φωτογραφία) με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής πραγματοποίησε το 0-1.
Ο σκόρερ αφιέρωσε το τέρμα στον εκλιπόντα πατέρα του. Πέτυχε το 2ο του γκολ στο πρωτάθλημα.





Τρεις τραυματίες

 
Τα Άγραφα στάθηκαν ιδιαίτερα άτυχα, καθώς στο πρώτο μέρος τραυματίστηκαν οι: Γιώργος Κρασιάς(Φωτογραφία αριστερά), Χρήστος Κίτσιος(Φωτογραφία κέντρο) και Δημήτρης Σερπάνος(Φωτογραφία δεξιά). Άπαντες πέρασαν εκτός αγωνιστικού χώρου.




Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Πλασέ του Κουρκούνη από θέση αριστερά απέκρουσε ο Πατλιάς και στη συνέχεια ο Ζανιάς με υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ εκτός περιοχής στο αριστερό «παραθυράκι» του Απεραντιακού άνοιξε το σκορ(0-1).
23΄: Χτύπημα φάουλ του Ανδρεάκη κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ιωάννου.
35΄: Ο Γκριμόπουλος έδωσε στον Ζανιά, ο οποίος σούταρε από αριστερά πάνω από την εστία του Πατλιά.
38΄: Προβολή του Καρδαμπίκη εξ επαφής έφυγε πάνω από το τέρμα των Αγράφων.
44΄: Κόρνερ του Καρδαμπίκη από αριστερά, κεφαλιά του Κονδύλη έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ιωάννου.

Β΄ Μέρος

Αναδείχτηκαν ισόπαλοι
Σε ένα ματς χωρίς σκοπιμότητες οι δυο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Το τελικό 2-2 αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα.

Ισοφάρισε νωρίς
Τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Απεραντιακός ισοφάρισε. Σκόρερ ήταν ο Πάνος Αρβανίτης, ο οποίος ευνοήθηκε με την κόντρα ύστερα από τη σέντρα του Θύμιου Καρδαμπίκη και έκανε το 1-1 από κοντά. 





Ακυρωθέν ως οφσάιντ


Ο Βασίλης Μπίκας(Φωτογραφία) των Αγράφων σκόραρε στο 50΄, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον 2ο βοηθό Μίλτο Ελ Ταχάν.


Μπροστά πάλι τα Άγραφα


Νέο προβάδισμα πήραν τα Άγραφα. Ο Σπύρος Γκριμόπουλος στο 61ο λεπτό εκτέλεσε κόρνερ και ο Λάμπρος Κατσαρός(Φωτογραφία) με ψύχραιμο σουτ μετά από κόντρες σημείωσε το 1-2. Ο «δάσκαλος» έφτασε τα 4 γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας. 




Καθοριστικός ο Αρβανίτης


Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται ο Πάνος Αρβανίτης(Φωτογραφία). Ο έμπειρος αμυντικός μέσος σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 73΄. Αξιοποίησε την κάθετη πάσα του Άκη Ανδρεάκη και με ωραία προσπάθεια και πλασέ έκανε το τελικό 2-2.  Ο Αρβανίτης, πρωταθλητής Α΄ ΕΠΣΕ με την ομάδα το 2010 έφτασε τα 3 γκολ.



«Αγραφιώτικες» φωνές


Τα Άγραφα διαμαρτυρήθηκαν στο 90ο λεπτό, όταν μετά την μπαλιά του Βαγγέλη Ζανιά, ο Κώστας Κουτσοθανάσης(Φωτογραφία) έκανε χέρι, με τον ρέφερι Δημήτρη Κουρλό να δείχνει την κίτρινη κάρτα στον αρχηγό του Απεραντιακού. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ζήτησαν κόκκινη κάρτα, ενώ ο Λάμπρος Κατσαρός θα έβγαινε σε θέση τετ α τετ. 



Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Σέντρα του Καρδαμπίκη από αριστερά, ο Αρβανίτης από κοντά κέρδισε κόντρα από τον Ιωάννου και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα(1-1).
61΄: Κόρνερ του Γκριμόπουλου από αριστερά, ο Κατσαρός μετά από κόντρες με σουτ στην αριστερή γωνία του Πατλιά έκανε το 1-2.
63΄: Πάσα του Αρβανίτη στον Καρδαμπίκη, σουτ του δεύτερου απέκρουσε ο Ιωάννου και στην επαναφορά ο Τσιαμπόκαλος πλάσαρε εξ επαφής άουτ.
65΄: Ο Αρβανίτης έδωσε στον Κονδύλη, το πλασέ του δεύτερου από δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ ο Ιωάννου.
73΄: Ο Ανδρεάκης έκανε κάθετη πάσα στον Αρβανίτη, που με ωραία ενέργεια και πλασέ στη δεξιά γωνία των Αγράφων ισοφάρισε σε 2-2.
75΄: Ο Τζερεμές με βολέ περίπου από το κέντρο του γηπέδου έστειλε την μπάλα μόλις πάνω από την εστία του Ιωάννου.
92΄: Ο Ζανιάς δοκίμασε σουτ, το οποίο πέρασε άουτ από την εστία του Πατλιά.

Κίτρινες Κάρτες
Κουτσοθανάσης

Διακριθέντες
Απεραντιακός: Αρβανίτης, Κονδύλης, Ανδρεάκης, Κουτσοθανάσης
Άγραφα: Ζανιάς, Τσάκνης, Κατσαρός, Γκριμόπουλος

Συνθέσεις Ομάδων

Απεραντιακός(Χριστόφορος Κατσίκης): Πατλιάς, Τσιαμπόκαλος, Κοντογεώργος(76΄ Λιάγκος), Τζερεμές, Κουτσοθανάσης, Ζαρμακούπης, Αρβανίτης, Σκαρμούτσος Μ.(60΄ Κατσιάδας), Κονδύλης, Ανδρεάκης, Καρδαμπίκης

Άγραφα (Γιώργος Κρασιάς): Ιωάννου, Τσάκνης, Κίτσιος(31΄ λ.τρ Σκαρμούτσος Σ.), Μπισμπίκης, Τσιγαρίδας, Γκριμόπουλος, Κατσαρός, Κρασιάς(26΄ λ.τρ Κεφαλάς), Σερπάνος(38΄ λ.τρ Μπίκας), Ζανιάς, Κουρκούνης(90΄ Βουτσέλης)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος