Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Γιώργος Σερπάνος: «Κρατώ μόνο θετικές εμπειρίες από τη Γ΄ Εθνική»

Κέρδος στην φετινή πορεία του ΑΠΟΚ στη Γ΄ Εθνική ήταν η παρουσία ενός νεαρού Καρπενησιώτη και συγκεκριμένα του 16χρονου Γιώργου Σερπάνου. Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός παραχώρησε συνέντευξη στο Evrytania Sport. Μας περιγράφει την πορεία της ομάδας από το ξεκίνημα της προετοιμασίες, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της περιόδου και τους λόγους του υποβιβασμού. Χαρακτηρίζει ορθώς τον νομό Ευρυτανίας ως περιορισμένο από πλευράς ποδοσφαιριστών και παραγόντων με οικονομική επιφάνεια. Κρατά μόνο θετικές εντυπώσεις από το πρωτάθλημα, ενώ και οι δύσκολες στιγμές λειτούργησαν ως ένα πολύτιμο μάθημα για το μέλλον. Αισθάνεται χαρούμενος και ικανοποιημένος από την εμπιστοσύνη και τις ευκαιρίες που του έδωσε ο προπονητής Γιάννης Φλωράκης, προσπαθώντας να συνδυάσει τα μαθήματα του με το ποδόσφαιρο. Στον επίλογο αναφέρεται στα επερχόμενα ποδοσφαιρικά του πλάνα.
Ο Γιώργος Σερπάνος, γεννηθείς στις 21/7/2001 αγωνίζεται τα τρία τελευταία χρόνια στο Βελούχι, με το οποίο έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο Ευρυτανίας. Φέτος κατέγραψε 15 συμμετοχές στη Γ΄ Εθνική, εκ των οποίων οι 5 ήταν στο αρχικό σχήμα. Άρχισε την καριέρα του από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002. Είναι μαθητής της 2ας Λυκείου. Ο πατέρας του Δημήτρης υπήρξε μεταξύ άλλων επί σειρά ετών παίχτης του ΑΠΟΚ και βασικό μέλος της «χρυσής» ομάδας του 1998.

Η συνέντευξη είναι η ακόλουθη:

Evrytania Sport: Γιώργο σχολίασε μας για την πορεία της ομάδας τη σαιζόν που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες.
Γιώργος Σερπάνος: «Η ομάδα από το καλοκαίρι ενισχύθηκε με αρκετούς από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Ευρυτανίας, καθώς και με «ξένους» ποδοσφαιριστές, οι οποίοι κλήθηκαν να καλύψουν συγκεκριμένα κενά. Ο προπονητής ήταν ένας από τους πιο έμπειρους που διέθετε η Ευρυτανία. Με τις προδιαγραφές αυτές λοιπόν η ομάδα ξεκίνησε την πορεία της με μια σημαντική και ιστορική νίκη. Στη συνέχεια η κακή τύχη, η έλλειψη εμπειρίας, αλλά και ο περιορισμένος αριθμός των ποδοσφαιριστών συναρτήσει κάποιων τραυματισμών οδήγησαν στο να χάσει η ομάδα πολλά παιχνίδια στις λεπτομέρειες. Παρ΄όλα αυτά η διοίκηση, ο προπονητής και οι παίχτες κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια, για να τελειώσει το Βελούχι αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα.»

Evrytania Sport: Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι δεν τα κατάφερε ο ΑΠΟΚ και υποβιβάστηκε;
Γιώργος Σερπάνος: «Όλοι μας γνωρίζουμε τις δυνατότητες του νομού τόσο σε έμψυχο υλικό(ποδοσφαιριστές) όσο και σε οικονομικό επίπεδο(παράγοντες με οικονομική επιφάνεια) είναι περιορισμένες. Από εκεί και πέρα, με βάση αυτές τις δυνατότητες είναι καθαρά θέμα τύχης και συγκυριών να βρεθεί μια ομάδα που να πετύχει κάτι καλύτερο σ΄ αυτή την κατηγορία.

Evrytania Sport: Ήταν η πρώτη σου χρονιά στη Γ΄ Εθνική. Τι κρατάς από αυτή και τι διαγράφεις; Παρατήρησες πολλές διαφορές από τα τοπικά πρωταθλήματα;
Γιώργος Σερπάνος: «Σίγουρα οι διαφορές με το τοπικό είναι τεράστιες σε όλα τα επίπεδα. Οι αγωνιστικές μου εμπειρίες σε πολλά παιχνίδια, η άριστη συνεργασία με πιο έμπειρους από εμένα ποδοσφαιριστές, η προετοιμασία του καλοκαιριού, οι ποδοσφαιρικές γνώσεις από τις προπονήσεις και οι φιλίες είναι αυτά που κρατώ από τη σαιζόν αυτή. Ακόμη και τις δύσκολες στιγμές τις κρατώ ως ένα πολύτιμο μάθημα για το μέλλον και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να τις διαγράψω.»

Evrytania Sport: Πως αισθάνθηκες που είχες την αμέριστη συμπαράσταση του προπονητή σου κ. Φλωράκη;
Γιώργος Σερπάνος: «Από την αρχή και μέχρι το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς ήμουν από τους παίχτες της ομάδας που έχασαν ελάχιστες προπονήσεις(πρωί-απόγευμα) και φιλικά παιχνίδια. Κατόπιν οι υποχρεώσεις μου, τις οποίες γνώριζε ο προπονητής μου, δεν μου επέτρεψαν να είμαι παρών σε όλες τις προπονήσεις της εβδομάδας. Ωστόσο ήμουν συνεπής στον βαθμό που ήταν δυνατό και αυτό πιστεύω ότι εκτίμησε ο κόουτς, αφού με εμπιστεύθηκε σε πολλά παιχνίδια. Προσωπικά δηλώνω χαρούμενος και ικανοποιημένος.»

Evrytania Sport: Κλείνοντας θα θέλαμε να μας μιλήσεις για τα επόμενα ποδοσφαιρικά σου πλάνα.
Γιώργος Σερπάνος: «Για μένα προέχει να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου στη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς στο Λύκειο. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι που αγαπώ, αλλά για αυτή τη χρονιά θα βρεθεί σε δεύτερη μοίρα. Αν όλα πάνε καλά έχω μπροστά μου όλο το ηλικιακό περιθώριο να ασχοληθώ πιο εντατικά, υπεύθυνα και γιατί όχι και επαγγελματικά!.»

Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος