Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Οι δηλώσεις των «επισήμων» για το Final 4 πόλο


Με την παρουσία του Προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρη Διαθεσόπουλου, του Α’ Αντιπροέδρου Γιώργου Κατσαρού, του αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Αριστείδη Τασιού, του αντιδημάρχου Καρπενησίου Ταξιάρχη Κουτρομάνου, του προέδρου του ΚΟ Καρπενησίου Κώστα Ντρίβα  και των εκπροσώπων των τεσσάρων ομάδων (προπονητών και παικτών) που μετέχουν στους αγώνες πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου του Final 4 πόλο.
Μάλιστα ο κ. Κατσαρός εκ μέρους της Κ.Ο.Ε. απένειμε μετάλλιο στον κ. Τασιό για την τεράστια συμβολή του στη διοργάνωση.

Ας δούμε τι δήλωσαν οι τοπικοί φορείς και οι άνθρωποι της ομοσπονδίας:

Αριστείδης Τασιός (αντιπερφερειάρχης Ευρυτανίας): "Θα σας καλωσορίσω με τη σειρά μου. Ένα ιδιαίτερο καλωσόρισμα και στις πρωταθλήτριες Ευρώπης. Φαίνεται πως όλα τα αθλήματα και το πόλο μας κάνουν υπερήφανους. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία γιατί είναι η τρίτη φορά που επιλέγεται το Καρπενήσι για να φιλοξενήσει και να διοργανώσει μια μεγάλη διοργάνωση, και ιδίως μια που γίνεται για πρώτη φορά. Εμείς εδώ στην Ευρυτανία κολυμπάμε κόντρα στο ρεύμα, μεταφορικά, εννοώντας ότι παρά τις δυσκολίες των καιρών στηρίζουμε τις αθλητικές μας υποδομές και διοργανώνουμε μεγάλα τουρνουά, αλλά και κυριολεκτικά, αφού εργαζόμαστε 365 μέρες το χρόνο στα 956μ. υψόμετρο, σε ένα στολίδι όπως το κολυμβητήριο Καρπενησίου, που φιλοξενεί τους αγώνες. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τις ομάδες και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Εμείς σαν περιφέρεια κινούμαστε σε τρία επίπεδα στον αθλητικό τουρισμό: βελτιώνουμε διαρκώς τις υποδομές μας, διοργανώνουμε διαρκώς μεγάλες διοργανώσεις και προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τον αθλητικό τουρισμό. Καλή επιτυχία σε όλους".

Ταξιάρχης Κουτρομάνος (αντιδήμαρχος Καρπενησίου): "Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να καλωσορίσω την Ομοσπονδία, τις αθλήτριες και τους προπονητές. Σας ευχόμαστε καλή διαμονή. Θέλω να πω ένα μεγαλο "ευχαριστώ" στους κυρίους της Ομοσπονδίας που επιλέγουν το Καρπενήσι για μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση και για την προσπάθεια που καταβάλλει, όπως και τους αφανείς ήρωες, δηλαδή τους υπαλλήλους του κολυμβητηρίου, τους εθελοντές της ΚΟΕ και την αστυνομία, που πάντα είναι δίπλα μας σε τέτοιες προσπάθειες".

Δημήτρης Διαθεσόπουλος (πρόεδρος ΚΟΕ): "Και εγώ θα ευχαριστήσω τις τέσσερις ομάδες που βρίσκονται στο Φάιναλ Φορ, τον περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τασιό που βρίσκεται κοντά μας, τον Δήμαρχο, το δήμο και το δημοτικό συμβούλιο, ολόκληρη την πόλη και τον κόσμο, τη διοίκηση των κολυμβητηρίων και τους υπαλλήλους, που σχεδόν για τρία συνεχή χρόνια είναι κοντά μας και μας στηρίζουν, δίνοντας μια αμέριστη υλική και ηθική βοήθεια για τέτοιες διοργανώσεις. Είναι μια ιστορική στιγμή γιατί αυτό το Φάιναλ Φορ είναι το πρώτο στην ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης, στις γυναίκες. Και κατ' ευτυχή σύμπτωση έρχεται χρονικά πολύ κοντά με μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες, την κατάκτηση του πρώτου Europa Cup. Αυτές τις μέρες θα δούμε σχεδόν όλες τις αθλήτριες της Εθνικής, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο. Η υδατοσφαίριση είναι άλλωστε το μόνο ομαδικό άθλημα στην Ελλάδα που έχει φέρει ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, το αργυρό του 2004, το μόνο άθλημα με χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στη Σαγκάη το 2011. Των μεγάλων επιτυχιών σε όλες τις κατηγορίες. Ελπίζουμε να γίνουν ακόμη πολλά Φάιναλ Φορ. Η επιλογή έγινε εδώ στο Καρπενήσι γιατί πρώτον λόγω του καταπληκτικού κολυμβητηρίου, σε μια όμορφη πόλη που είναι τόπος προορισμού όχι μόνο για τουρίστες αλλά για όλους, χάρη και στην περιφέρεια και το Δήμο. Εμείς είμαστε συμμέτοχοι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Επίσης, εδώ έχουμε βρει ανθρώπους και θεσμούς που έχουν τη θέληση να βοηθήσουν απεριόριστα, να είναι απλόχεροι και δοτικοί. Εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς εκ μέρους της ΚΟΕ για την αγάπη και τη φιλοξενία. Έχουμε μια αγαστή συνεργασία και μας προσφέρετε πολλά σε δύσκολες εποχές. Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφέρω ότι σε αυτή την προσπάθεια ήταν πρωτεργάτης ο κ. Κατσαρός, που ήταν από τους εμπνευστές του Κυπέλλου γυναικών. Καλή επιτυχία και στις τέσσερις ομάδες και εύχομαι να διαφημίσουμε το άθλημα και να φέρουμε κοντά μας παιδιά που θα αγαπήσουν το άθλημα".

Γιώργος Κατσαρός (αντιπρόεδρος ΚΟΕ): "Βλέποντας το Φάιναλ Φορ των Ανδρών είχαμε σαν όραμα να γίνει ένα και στις Γυναίκες. Για μια ακόμη φορά η Ευρυτανία είναι πρώτη, στο πρώτο Φάιναλ Φορ Γυναικών. Ευχαριστούμε και τον κ. Μπακογιάννη, και την περιφέρεια και το Δήμο για τη διοργάνωση αυτή. Η περιφέρεια έχει αναλάβει επίσης το χειμερινό πρωτάθλημα και να καθιερώσει ένα Φάιναλ Φορ κάθε χρόνο στην πόλη".

Κώστας Ντρίβας (πρόεδρος ΚΟΚ): "Και εγώ με τη σειρά μου θα σας ευχαριστήσω όλους και όλες που βρίσκεστε εδώ. Τα θερμά συγχαρητήρια και στις κοπέλες που μας έκαναν υπερήφανους, αλλά και την ΚΟΕ που στηρίζει αυτό το εγχείρημα. Θέλω να γίνει μια γιορτή στο Καρπενήσι. Με την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό να το πετύχουμε αυτό". 



Πηγή: koe.org.gr