Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Η τοποθέτηση της Π.Α.Κ. για τις ενστάσεις εις βάρος του Άτλαντα












Η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης κατέθεσε τρεις ενστάσεις εναντίον του Άτλαντα πριν τον μεταξύ τους αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.
Η προπονήτρια των «πράσινων» Κατερίνα Μπαλωμένου δήλωσε στην επίσημη σελίδα της ομάδας panevrytaniki.wordpress.com σχετικά με αυτό το θέμα:
«Η υπομονή έχει όρια και η αξιοπρέπεια πάτο. Η κίνηση μου να υποβάλλω ένσταση στον αγώνα της Κυριακής σημαίνει πως έχουν ξεπεραστεί τα όρια της υπομονής και η αξιοπρέπεια μου βρήκε πάτο. Επί σειρά ετών έχω δεχθεί – ανεχθεί την προκλητική συμπεριφορά πολλών απέναντι τόσο στο πρόσωπό μου όσο και απέναντι στην ομάδα μου, θεωρώ επομένως πως έχω χρέος να υπερασπιστώ με τον δικό μου τρόπο τις αξίες και τα ιδανικά που πιστεύω.
Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στους νόμους και αυτούς τους νόμους επικαλούμαι ώστε να δοθεί επιτέλους ένα τέλος σε μια αδικία που γίνεται εις βάρος μας όλο αυτό το καιρό. Δεν θα επεκταθώ στους λόγους που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι λίγο πολύ γνωστοί καθώς έχουμε αναφερθεί πολλάκις και προς όλα τα αρμόδια όργανα για τις παραβάσεις που κατ’ εξακολούθηση διαπράττει  το συγκεκριμένο Σωματείο. Αυτή τη φορά ζητώ εγγράφως την απόδοση δικαιοσύνης επικαλούμενη την ορθολογική κρίση και εφαρμογή του ισχύοντος νόμου.
Πιο συγκεκριμένα και με βάση τα όσα αναφέρονται και στο φύλλο αγώνα :
Σύμφωνα με το νόμο 397/1968,1558/1985, 2725/1999, 3057/2002, διατάξεις της παραγράφου 39 του άρθρου 31 του ν. 2725/99, την υπ’αριθμόν 133/2433 του 2004, την υπ’αριθμ. 6729/30-12-04, τα υπ’αριθμ.4744/04-12-05 και 4745/04-12-01,05 το σωματείο το οποίο καλούμε να αγωνιστώ παραβιάζει
Άρθρο 1 :Προϋποθέσεις άσκησης επαγγέλματος του προπονητή και διαδικασία χορήγησης άσκησης επαγγέλματος όπως αυτό ορίζεται και πρέπει να κατέχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος που χορηγείται από την Γ.Γ.Α
Άρθρο 3 :Σχέση προπονητή και Κ.Α.Ε ή Τ.Α.Κ ή αθλητικών Σωματείων. Κάθε προπονητής συμβάλλεται υποχρεωτικά εγγράφως με τον αθλητικό φορέα στον οποίο παρέχει τις υπηρεσίες του με πλήρη, μερική ή περιοδική απασχόληση εξαρτημένης εργασίας ή παροχή ανεξαρτήτων υπηρεσιών, η οποία σύμβαση απαιτείται να κατατεθεί και να θεωρηθεί από την αρμόδια ΔΟΥ.
Άρθρο 4: Δελτίο Ταυτότητας Προπονητών , το δελτίο ταυτότητας εκδίδεται υποχρεωτικά από τον ΣΕΠΚ εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις των διατάξεων του άρθρου 1. Απαγορεύεται απολύτως η καθοδήγηση ομάδας κατά την διάρκεια αγώνα από πρόσωπο στερούμενο του ως άνω δελτίο…. Στα αθλητικά σωματεία , που δεν απασχολούν προπονητή σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας απόφασης, επιβάλλονται οι κυρώσεις της παραγράφου 3 του άρθρου 8 και της παραγράφου 6 του άρθρου 50 του ν.2725/1999
Άρθρο 6: Ασυμβίβαστα άσκησης επαγγέλματος του προπονητή. Οι ασκούμενοι το επάγγελμα του προπονητή καλαθοσφαίρισης απαγορεύεται να είναι μέλη αθλητικών σωματείων που καλλιεργούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης εν ενεργεία καλαθοσφαιριστές, διαιτητές καλαθοσφαίρισης ή διαμεσολαβητές καλαθοσφαιριστών.
Το Σωματείο επίσης δεν έχει λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γ.Γ.Α. όπως αυτό αποδεικνύεται από το έγγραφο απάντησης σε σχετικό μας ερώτημα.
Παρακαλώ όπως εξεταστεί αυτή τη φορά με περισσότερη ευθύνη και υπευθυνότητα η ένστασή μου.
Κλείνοντας θα ήθελα να πω πως έχω δώσει όρκο Παιδαγωγικής και δεν είναι στη φύση μου να καταπατώ τους όρκους μου, για το λόγο αυτό και με την πράξη μου, διδάσκω  πρώτα στο παιδί μου πως δεν πρέπει να φοβάται όσο υπάρχουν ΝΟΜΟΙ.»