Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών των δυο ημιτελικών


Μετά τον ημιτελικό-γιορτή του αθλήματος, οι πρωταγωνιστές των δύο ομάδων παραχώρησαν δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Κ.Ο.Ε. , μιλώντας για το παιχνίδι αλλά και για τον αυριανό μεγάλο τελικό.

Αλεξία Καμμένου (προπονητής ΝΟ Βουλιαγμένης): "Ήταν μια καλή προπόνηση, δώσαμε ευκαιρία σε όλες τις αθλήτριες να αγωνιστούν. Ήταν μια γιορτή, μια ιστορική στιγμή αφού αποτελεί το πρώτο παιχνίδι για τον νέο αυτό θεσμό σε τελική φάση. Από εκεί και πέρα δεν δοκιμάσαμε πολλά από αυτά που θα δοκιμάσουμε αύριο και πιστεύω να δώσουμε αύριο τον καλύτερό μας εαυτό απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Ο τελικός είναι ένα παιχνίδι επομένως τα πάντα εξαρτώνται και από τη μέρα στην οποία θα βρεθεί η ομάδα. Οι διαφορές από τον Ολυμπιακό είναι πολύ στενές και θα πρέπει αύριο να είμαστε σχεδόν αλάνθαστες για να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Η ομάδα μας έχει μικρό μέσο όρο ηλικίας και βλέπουμε πρόοδο καθημερινά, είμαστε αισιόδοξοι".

Χριστίνα Κώτσια (πολίστρια ΝΟ Βουλιαγμένης): "Έχω επιστρέψει μόλις μια εβδομάδα στην ομάδα και προσπαθώ να προσαρμοστώ. Είμαστε έτοιμες και θέλουμε πολύ να κατακτήσουμε το πρώτο κύπελλο στην ιστορία, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Σε ό,τι αφορά τον τελικό, εφόσον προκριθεί ο Ολυμπιακός, νομίζω ότι οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά μεταξύ τους και πιστεύω πως θα γίνει μια μεγάλη μάχη"

Κώστας Φιτσανάκης (προπονητής ΝΟ Ρεθύμνου): "Εμείς εκπροσωπούμε και τις ομάδες που δεν έχουν δικό τους κολυμβητήριο και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μακάρι να είχαμε μια δική μας πισίνα και πιστεύω ότι έτσι θα κάναμε άλματα προς τα εμπρός. Τώρα κάνουμε σιγά-σιγά ανοδικά βήματα, αργά και σταθερά. Δεν είναι εύκολες εποχές για να έρχεται πολύς κόσμος στα κολυμβητήρια, αλλά παρόλα αυτά λειτουργούμε καλά και έχουμε χτίσει μια οικογένεια. Στον τελικό μπορούν να κερδίσουν και οι δύο ομάδες, δεν θα ρίσκαρα να χρίσω κάποιον ως φαβορί".

Ηρώ Καρυπίδου (πολίστρια ΝΟ Ρεθύμνου): "Είναι μια μεγάλη διοργάνωση και είναι τιμή μας που βρεθήκαμε εδώ. Θέλαμε να εκπροσωπήσουμε το νησί μας και όλη την προσπάθεια που έχουμε κάνει ως τώρα. Ο ΝΟ Βουλιαγμένης είναι μια μεγάλη ομάδα με πολύ έμπειρες παίκτριες και χαρήκαμε που γνωρίσαμε τα κορίτσια. Τώρα περιμένουμε τα επόμενα παιχνίδια της συνέχειας της σεζόν, στα play-off. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και μια οικογένεια. Στον πιθανό τελικό, νομίζω ότι και οι δύο ομάδες θα είναι πολύ υψηλού επιπέδου, έχοντας μεγάλες διακρίσεις και πιστεύω να δούμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι".

Μετά το πέρας του δευτέρου ημιτελικού, οι δύο προπονητές, Χάρης Παυλίδης και Ευτυχία Καραγιάννη, όπως και δύο παίκτριες των δύο ομάδων, Βασιλική Δούλη και Ιωάννα Σταματοπούλου, παραχώρησαν δηλώσεις για το παιχνίδι και τον αυριανό μεγάλο τελικό.

Χάρης Παυλίδης (Προπονητής Ολυμπιακού): "Δεν μπόρεσα να βγάλω μεγάλα συμπεράσματα σήμερα, το παιχνίδι ήταν πολύ διαφορετικό από ότι θα είναι το αυριανό. Σήμερα προσπαθήσαμε να κρατήσουμε έναν υψηλό ρυθμό κολυμβητικά, ώστε να είμαστε έτοιμοι για αύριο καθώς δεν θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε αύριο προπόνηση. Είμαι ευχαριστημένος από τη σοβαρότητα που δείξαμε. Αύριο είναι ένας τελικός κυπέλλου ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατές ομάδες και όταν κρίνεται ένας τίτλος σε ένα παιχνίδι, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Αν κάνεις λάθος δεν υπάρχει αύριο και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από την πρώτη στιγμή. Πιστεύω πως είμαστε καλύτερη ομάδα, αρκεί να το δείξουμε στην πισίνα".

Ιωάννα Σταματοπούλου (τερματοφύλακας Ολυμπιακού): "Σε ένα παιχνίδι σαν τον αυριανό τελικό δεν υπάρχουν φαβορί. Ο ΝΟ Βουλιαγμένης έχει αποδείξει ότι είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, κάτι που έχουμε αποδείξει και εμείς. Πάμε για το καλύτερο δυνατό. Εννοείται πως θα χαρούμε αν έχουμε δίπλα μας τον κόσμο μας και ελπίζουμε να έρθει να μας υποστηρίξει".

Ευτυχία Καραγιάννη (Προπονητής Νηρέα Χαλανδρίου): "Έχουμε έναν πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας και ο στοχος μας είναι να οικοδομήσουμε ένα σύνολο για τα επόμενα χρόνια. Γνωρίζαμε από την αρχή πως ήταν πολύ δύσκολο το έργο μας, αλλά εμείς το αντιμετωπίσαμε σαν μια γιορτή και θεωρούμε την ομάδα μας πολύ τυχερή που βρέθηκε εδώ, σε μια τόσο ιστορική στιγμή για το γυναικείο πόλο. Θέλουμε να είμαστε μέσα στην οκτάδα των ηλικιακών πρωταθλημάτων, κάτι που πιστεύω ότι το καταφέρνουμε, και επιδιώκουμε και την παραμονή μας στην Α1 Γυναικών. Για τον αυριανό τελικό θεωρώ ότι δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις, και παρότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει περισσότερες νίκες τελευταία, όλα μπορούν να συμβούν".

Βασιλική Δούλη (πολίστρια Νηρέα Χαλανδρίου): "Σίγουρα ήταν μια μεγάλη εμπειρία, αφού η ομάδα μας απαρτίζεται από νεαρές παίκτριες και ήταν μια σπουδαία εμπειρία ενόψει των play-out. Επιδιώκουμε την παραμονή στην Α1 αλλά και να αποκομίσουμε εμπειρίες για το μέλλον. Χτίζουμε μια ομάδα για το αύριο. Στον αυριανό τελικό δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις, αφού τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες".

Πηγή: koe.org.gr