Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Γ.Σ. Φάλαρα-Π.Α.Κ. 88-53

Ήττα εντός προγράμματος για την Π.Α.Κ., με τα Φάλαρα να κάνουν το 5 στα 5, αφού επικράτησαν με το εμφατικό 88-53.
Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 3 Μαρτίου στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του Πάρκο Λαού στη Στυλίδα, αρχίζοντας στις 2 και 30. Ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και με αυτόν ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος.
Τα Φάλαρα του Αποστόλη Λαχανά έχοντας το ρόλο του φαβορί και το αβαντάζ της έδρας ήταν πολύ καλύτερα από τον αντίπαλο τους και έφτασαν εύκολα στην τελική επικράτηση. Πλέον οι ποιοτικοί Στυλιδιώτες έχουν 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Ο έμπειρος Κώστας Λούβαρης έβαλε 17 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ τους.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου με αρκετές απουσίες και πολλά νέα παιδιά στη σύνθεση της για ακόμη μια φορά γνώριζε το δύσκολο έργο της εξ αρχής και δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τον δυνατό της αντίπαλο. Ο κορυφαίος σκόρερ του ομίλου Αποστόλης Νούλας ξεχώρισε ξανά με 19. Οι Καρπενησιώτες βρίσκονται στην 3η θέση, έχοντας δυο νίκες και τρεις ήττες.
Την επόμενη(7η) αγωνιστική τα Φάλαρα έχουν εύκολο έργο, αντιμετωπίζοντας τη Κυριακή 11 Μαρτίου τον Πρωτέα Λαμίας εκτός έδρας. Η ομάδα της Ευρυτανίας θα κάνει το ρεπό της.

5 στα 5
Τα Φάλαρα έκαναν το 5 στα 5 και κάνουν τα πλάνα τους για την επόμενη φάση του πρωταθλήματος, στοχεύοντας στην επιστροφή στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Η εμπειρία του Λούβαρη


Για ένα ακόμη ματς ο Κώστας Λούβαρης(Φωτογραφία) ήταν πρώτος σκόρερ των Φαλάρων. Ο έμπειρος αθλητής πέτυχε 17 πόντους, με τον βραχύσωμο πλέι μέικερ Κώστα Αρσενίου να ακολουθεί με 14.

Τελευταίο εκτός
Οι Ευρυτάνες έδωσαν το τελευταίο τους εκτός έδρας ματς για την πρώτη φάση του θεσμού. Διατηρούν ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση, στην οποία θα βρεθούν και οι δυο καλύτεροι τρίτοι των τεσσάρων ομίλων.

Απουσίες Π.Α.Κ.
Από πλευράς φιλοξενούμενων εκτός αποστολής ήταν οι «μεγάλοι» Γιώργος Σώκος, Αποστόλης Πιπέρας, Βαγγέλης Κουτσούμπας και Σωτήρης Καλαμπάκας.

Πάλι κορυφαίος


Στους 19 με 1 εύστοχο 3ποντο έκλεισε το ματς ο Αποστόλης Νούλας(Φωτογραφία) της Ακαδημίας. Με 12 ακολούθησε ο σταθερά καλός Γιάννης Πιστιόλης. 


Διψήφιοι από την αρχή
Οι παίχτες του Αποστόλη Λαχανά έδειξαν τις διαθέσεις τους από την αρχή, προηγούμενοι με 23-12.

Μεγάλη διαφορά
Το δεύτερο δεκάλεπτο άνηκε εξ ολοκλήρου ξανά στα Φάλαρα, τα οποία «καθάρισαν» από νωρίς το ματς. Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα επιμέρους 26-10 και βρέθηκαν στο 49-22.

Πήγε στους 35
Ίδιο έργο και στο δεύτερο μέρος. Οι Στυλιδιώτες έφεραν τη διαφορά στο +35 για το 69-34 ενάντια στη νεανική Π.Α.Κ. Έκαναν ένα επιμέρους 20-12 στην τρίτη περίοδο.

Ισόπαλο επιμέρους
Έχοντας διαδικαστικό χαρακτήρα και με αρκετούς νεαρούς να παίρνουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 88-53 υπέρ των γηπεδούχων. Το επιμέρους σκορ του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν 19-19.

Τα δεκάλεπτα
23-12, 49-22, 69-34, 88-53

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Φάλαρα (Αποστόλης Λαχανάς): Αρσενίου 14, Ρουκουτάκης Φ. 4, Καρανίκας 7, Ρουκουτάκης Δ. 9, Λαΐνας 5, Ντινόπουλος 6, Παττακός 7(1), Τσουκαλάς 13(1), Σάλλας 6, Λούβαρης 17, Τσανής, Φυσέκης 

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Μοτσιόλας, Καραμπάς 2, Καγκαράς 2, Νούλας 19(1), Αρκουμάνης 2, Τσιώλης 11, Τσιαμάκης, Τόλης 2, Πιστιόλης 12, Ντότσικας 3, Καραθάνος

Διαιτητές: Αντώνης Πατάγιας& Παναγιώτης Πετώνης (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας).
Κριτές: Βαγγέλης Δέδες-Δημήτρης Γλωσσόπουλος-Αναστάσιος Κανδηλάρης (Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Πηγή& Φωτογραφίες: stilida.com, eviabasket.gr, panevrytaniki.wordpress.com