Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Παμπαίδες: Π.Α.Κ.-Έσπερος Λαμίας 43-58

Έχοντας την υπεροχή στο πρώτο μέρος ο Έσπερος Λαμίας επικράτησε της αξιόμαχης Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης με 43-58.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 1. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του παμπαιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ, παρουσία περίπου 40-50 φιλάθλων.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου αφήνει θετικά δείγματα γραφής στο πρωτάθλημα, ξεχωρίζοντας ειδικά στην επανάληψη, όπου δεν «παράτησε» το ματς και δεν άφησε τη διαφορά να ξεφύγει .Αντιμετώπισε μια αρκετά ισχυρή ακαδημία και κερδίζει εμπειρίες. Η ομάδα του Καρπενησίου έχει πλέον μια νίκη και μια ήττα. Γιώργος Ντότσικας και Βαγγέλης Μπόνιας σημείωσαν από 14 πόντους έκαστος.
Ο Έσπερος του Μάνθου Σοφογιάννη αποτελεί ίσως τη δυνατότερη και ποιοτικότερη ομάδα του ομίλου και κάνοντας πολύ καλό πρώτο ημίχρονο έφτασε στην επικράτηση, καθώς είχε πάρει από το πρώτο κιόλας 8λεπτο διαφορά +18. Οι Φθιωτοί έδωσαν το πρώτο τους παιχνίδι στη διοργάνωση. Πρώτος σκόρερ των Λαμιωτών ήταν ο Θανάσης Χαρίλας με 24 και δυο εύστοχα 3ποντα.
Οι Ευρυτάνες θα αγωνιστούν τη Μεγάλη Τετάρτη(4/4) με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη εκτός έδρας. Οι Λαμιώτες παίζουν τη Μεγάλη Τρίτη(3/4) με τον Άρη Σπερχειάδας και την επόμενη ημέρα με τον Πρωτέα Λαμίας.

Γονείς από Λαμία
Αρκετοί γονείς από τη Λαμία ταξίδεψαν στο Καρπενήσι, για να παρακολουθήσουν την προσπάθεια των παιδιών τους. 


1 λεπτού σιγή

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του επίτιμου αντιπροέδρου της Ε.Ο.Κ. Μιχάλη Βιντζηλαίου.
 
Ενθαρρυντική εικόνα
Η ομάδα του Καρπενησίου δείχνει αρκετά καλό πρόσωπο στα πρώτα της παιχνίδια στο παμπαιδικό πρωτάθλημα, αντιμετωπίζοντας μια από τις δυνατότερες ακαδημίες της Στερεάς Ελλάδας.

Μοιράστηκαν οι σκόρερ














Από πλευράς Π.Α.Κ. Γιώργος Ντότσικας(Φωτογραφία αριστερά) και Βαγγέλης Μπόνιας(Φωτογραφία δεξιά) σημείωσαν από 14 πόντους ο καθένας.

Πρωταγωνίστησε ο αρχηγός


Πολύ καλή παρουσία για τον Θανάση Χαρίλα(Φωτογραφία) των νικητών, που σταμάτησε στους 24 πόντους με δυο τρίποντες «βόμβες». Ο Νίκος Κεφαληνάκης σημείωσε 8 με ένα τρίποντο. 


Ανωτερότητα Εσπέρου
Το συγκρότημα του Μάνθου Σοφογιάννη προηγήθηκε στο πρώτο 8λεπτο με 4-22, μπαίνοντας πολύ δυνατά στο παρκέ. Στο δεύτερο το επιμέρους σκορ ήταν 13-13, με τη διαφορά να παραμένει στους 18 πόντους για το 17-35, με το οποίο έληξε το ημίχρονο.

Εντυπώσεις στην επανάληψη
Η Π.Α.Κ. έκανε πολύ καλή εμφάνιση στην επανάληψη. Είχε ένα επιμέρους 14-13 στο 3ο οκτάλεπτο και ένα επιμέρους 12-10 στο τελευταίο. Ο Έσπερος επικράτησε με 43-58, έχοντας βάλει τις βάσεις για τη νίκη του από το πρώτο μέρος.

Τα 8λεπτα
4-22, 17-35, 31-48, 43-58

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Υφαντής, Μπακατσιάς 2, Κότσιεβ, Γραβάνης, Ανδρεάκης, Αρβανίτης, Μαυραγάνης 2, Κρίκας 5(1), Κοκοτίνης 4(1), Ντότσικας 14, Μαραγούσιας 2, Μπόνιας 14

Έσπερος (Μάνθος Σοφογιάννης): Μπίτζας 4, Μαντανίκας, Φασούλας 4, Κεφαλληνάκης 8(1), Μπρέκας 2, Χαρίλας 24(2), Τσαμούρας 2, Λάππας 3, Αργύρης 4, Ζώμενος, Λεμονής 7, Θεοχαρόπουλος

Διαιτητής: Θανάσης Χουσιάδας(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Θωμάς Μπακατσιάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Λουκάς Καρανίκας



















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος