Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Ολοκληρώνεται στο Δίστομο η παρουσία του ΑΠΟΚ στην 3η Εθνική

Στο τέλος της φτάνει η πορεία του Βελουχίου του εκπροσώπου μας στις εθνικές κατηγορίες. Ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται για τελευταία φορά στην Γ΄ Εθνική την τρέχουσα σεζόν παίζοντας την Κυριακής το Δίστομο με τον τοπικό Αμβρυσσέα.
Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Απριλίου στο Δημοτικό Στάδιο Διστόμου και θα αρχίσει στις 4 το μεσημέρι.
Είναι στα πλαίσια της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Ο ΑΠΟΚ δεν θα έχει κάποιο τιμωρημένο, καθώς ο Χρήστος Μπόγδανος εξέτισε την ποινή του στο ματς κόντρα στον ΝΠΣ Βόλος. Ο Αμβρυσσέας έχει το βαθμολογικό κίνητρο και με νίκη μένει στην κατηγορία. Στον αγώνα του πρώτου γύρου πέρασε εύκολα από το Καρπενήσι με 3-0.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη ολοκληρώνει την παρουσία του στο επίπονο πρωτάθλημα της 3ης εθνικής και θα προσπαθήσει να κάνει μια αξιοπρεπής εμφάνιση.
Διαιτητής ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ο Μάριος Πόγκας από την Εύβοια με βοηθούς τους Ιωάννη Κελεπούρη και Προκόπη Τσιφλάκο από την ίδια ΕΠΣ.

Τελευταίο της  περιόδου
Το Βελούχι ολοκληρώνει την πορεία του στο πρωτάθλημα, δίνοντας το 24ο του παιχνίδι. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Γ΄ Εθνική, όμως δεν κατάφερε να πετύχει κάτι αξιόλογο με εξαίρεση το ιστορικό 1-0 της πρεμιέρας επί του Ολυμπιακού Βόλου και το εκτός έδρας 1-2 επί του Ρήγα Φεραίου. Οι αξιοπρεπείς κυπελλούχοι Ευρυτανίας είναι τελευταίοι, έχουν συγκεντρώσει έξι βαθμούς, έχουν σημειώσει 17 γκολ(10 ο Γιάννης Κακκάβας) και έχουν δεχτεί 69. Μετρούν  21 ήττες, εκ των οποίων οι 17 συνεχόμενες.  Προέρχονται από εντός έδρας ήττα με 1-5 από τον ΝΠΣ Βόλος, σε ματς που προηγήθηκαν με τον Άλεξ Μπακαλίδη.

Κανείς τιμωρημένος
Δεν υπάρχουν προβλήματα τιμωριών για τον ΑΠΟΚ. Παράσημο για την ομάδα το γεγονός ότι αποτελεί την μοναδική ομάδα του ομίλου χωρίς αποβολή.

Στις 4 οι αγώνες
Όλες οι συναντήσεις θα αρχίσουν στις 4 το μεσημέρι.

Δεν δήλωσε στο κύπελλο
Η ομάδα του Καρπενησίου δεν δήλωσε συμμετοχή στο κύπελλο ερασιτεχνών. Συνεπώς το παιχνίδι στο Δίστομο θα είναι το τελευταίο για τους Ευρυτάνες.

Πλαστικό Διστόμου
Ο Αμβρυσσέας είναι μαζί με τον ΑΠΟΚ οι δυο ομάδες του 4ου Ομίλου, οι οποίες αγωνίζονται σε πλαστικό χλοοτάπητα. Οι Βοιωτοί χρησιμοποίησαν για αρκετά ματς το γήπεδο των Άσπρων Σπιτιών.

Με άλλον καθοδηγητή


Την ομάδα του Βελουχίου αναμένεται να καθοδηγήσει ο συνεργάτης του Γιάννη Φλωράκη Χρήστος Λιάνγκος(Φωτογραφία), καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα απουσιάζει ο έμπειρος τεχνικός.

Είχαν το απόλυτο
Ο προπονητής Γιάννης Φλωράκης, ο γυμναστής Χρήστος Λιάνγκος και ο Γενικός Αρχηγός Δημήτρης Αθανασόπουλος αποτέλεσαν το φετινό επιτελείο του συλλόγου, που δεν έλειψε από κανένα παιχνίδι, καθώς και οι ποδοσφαιριστές Γιάννης Κακκάβας και Άγγελος Παχής, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε όλα τα ματς. Η διοίκηση των «κυανόλευκων», προεξέχοντος του Προέδρου Άρη Τσιούνη κατέβαλλε φιλότιμες προσπάθειες στην ομολογούμενη δύσκολη προσπάθεια του «ιστορικού».

Δυο προπονήσεις
Οι ποδοσφαιριστές του Βελουχίου ακολούθησαν πρόγραμμα δυο προπονήσεων, την Τετάρτη και την Παρασκευή στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Οι Λευτέρης Γιαουπλάρι και Παναγιώτης Κόλλιας επέστρεψαν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους  και  θα ενσωματωθούν κατευθείαν στο ματς της Κυριακής. Αντίθετα ο Θεσσαλονικιός Κώστας Τσιμόπουλος, ο Αθηναίος Νίκος Σκοπέτος, οι Καρδιτσιώτες Αλέξανδρος Γεωργίου και Άκης Σακελλαρίου παρέμειναν στο Καρπενήσι, θα ταξιδέψουν με την υπόλοιπη αποστολή και εν συνεχεία θα επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους.

Εξέτισε ο Μπόγδανος
Ο Χρήστος Μπόγδανος εξέτισε την ποινή του ενάντια στον ΝΠΣ Βόλος, όμως θα απουσιάσει, καθώς έχει επιστρέψει στην Αθήνα. Στο τελευταίο ματς ξεκίνησαν οι: Ρεσίτης,  Κόλλιας, Παχής, Ζαραβέλης, Χαλλής, Γιαουπλάρι, Γεωργίου, Τσιμόπουλος, Μπακαλίδης, Κακκάβας και Σερπάνος, ενώ αλλαγές πέρασαν οι: Χρυσικός, Σακελλαρίου και Σκοπέτος.
Απουσίαζαν επίσης οι: Κατσαδούρος, Φλωράκης και Αθανασόπουλος. Ο τελευταίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία και ορκίστηκε σήμερα στη Μυτιλήνη. Ο ΑΠΟΚ ολοκληρώνει τη σαιζόν με 17 ποδοσφαιριστές.

Ο αγώνας του πρώτου γύρου:

ΑΠΟΚ Βελούχι-Αμβρυσσέας Διστόμου 0-3 13η αγωνιστική Γ΄ Εθνικής(4ος Όμιλος) 17-12-2017


Σκόρερ: 15΄ Ντος Σάντος, 49΄ Σούκιας, 66΄ Μανιδάκης

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Κόλλιας(64΄ Παχής), Λάππας Ν., Σιάτρας, Ζαραβέλης, Χαλλής(77΄ Αθανασόπουλος), Λάππας Ι., Κατσαδούρος, Μπακαλίδης, Κακκάβας, Γενιτσαρόπουλος(87΄ Σερπάνος)

Αμβρυσσέας Διστόμου (Μίκι Τσίρκοβιτς): Ντέντσεβ, Μαργαρίτης(46΄ Κωνσταντίνου), Καλαγκάνης(82΄ Κότσι), Μεταλλινός, Γιαλαμίδης, Βλάχος, Ντος Σάντος(58΄ Μπότσης), Χίσι, Κωστούλας, Σούκιας(68΄ Στούμπος), Μανιδάκης

Διαιτητής: Ευάγγελος Λαθύρης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Ο Αμβρυσσεάς Διστόμου


Το μεγάλο «διπλό» στον Αλμυρό με 1-0 φέρνει την ομάδα του Μίκι Τσίρκοβιτς, η οποία είχε  βρεθεί σε δυσμενή θέση μια «ανάσα» από τη σωτηρία. Ο Αμβρυσσέας με νίκη επί του Βελουχίου θα πανηγυρίσει την παραμονή του. Βρίσκεται στην 7η θέση με 24 βαθμούς(10 νίκες-4 ισοπαλίες-9 ήττες και τέρματα 27-25). Πολύ καλό πρωτάθλημα για τον Λεωνίδα Κωστούλα με 11 γκολ. Ο Κέβι Χίσι, που παράμεινε τελικά στην ομάδα τον Γενάρη έχει 5. Ακολουθούν οι: Ντος Σάντος με 4, Σούκιας και Μανιδάκης με 2, ενώ ένα έχουν οι: Βαφειάδης, Μαργαρίτης και Κωνσταντίνου. Ο τελευταίος επέστρεψε στην Αταλάντη.
Στον αγώνα του Αλμυρού, στον οποίο σκόραρε ο Βασίλης Βαφειάδης έπαιξαν οι: Ντέντσεφ, Μαργαρίτης(46΄ Κυπραίος), Καλαγκάνης, Γιαλαμίδης(15΄ λ.τρ Βαφειάδης), Μεταλλινός, Τέλλος, Βλάχος, Βαγγέλη(70΄ Πουλάκος), Κωστούλας, Σούκιας(58΄ Σχίζας) και Μανιδάκης.
Μέλος της ομάδας είναι ο Κύρος Παπαβασιλείου, πρώην τερματοφύλακας του Αιόλου, ενώ με τον Αμβρυσσέα στον πρώτο γύρο έπαιξε ο Βασίλης Μεταξούλης, φορ επίσης της Ευρυτανικής ομάδας. Τον Ιανουάριο αποκτήθηκαν οι: Σάκης Τέλλος(Αναγέννηση Επανωμής), Βασίλης Βαφειάδης(Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων) και Γιώργος Πουλάκος(Ολυμπιακός Γυθείου). Δεν θα αγωνιστεί ο τιμωρημένος Παναγιώτης Μανιδάκης. 



Στο Βελεστίνο η παραμονή
Η αναμέτρηση Ρήγας Φεραίος-Θήβα ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής. Ο νικητής θα παραμείνει στην κατηγορία, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας θα σωθούν τα Σέλλανα. Το ματς Αστέρας Ιτέας-Νίκη Βόλου επίσης κρίνει τη 2η θέση, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο αγώνας Ολυμπιακός Βόλου-Αλμυρός. Τα υπόλοιπα ματς είναι: Διγενής Νεοχωρίου-ΝΠΣ Βόλος και Σέλλανα-Αχιλλέας Φαρσάλων. Ρεπό έχει ο Οπούντιος Μαρτίνου.
Νέος προπονητής για τη Θήβα ο Νίκος Βαμβακούλας αντί του Θεόδωρου Παχατουρίδη. Δεν δήλωσαν συμμετοχή στο κύπελλο οι Βοιωτοί.

Ο όμιλος του ΝΠΣ
Ο πρωταθλητής του 4ου Ομίλου ΝΠΣ Βόλος μπαίνει στη διαδικασία των μπαράζ στις 22 Απριλίου. Αντίπαλοι του θα είναι οι: Απόλλων Παραλιμνίου, Ηρακλής και Τηλυκράτης Λευκάδας. Η ομάδα του Χουάν Φεράντο αγωνίζεται σε φιλικό με την Εθνική Ελπίδων τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου.

Οι τιμωρημένοι της 26ης αγωνιστικής
Παναγιώτης Μανιδάκης(Αμβρυσσέας Διστόμου)

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι διαιτησίες:

Γ΄ Εθνική (4ος Όμιλος)

26η αγωνιστική 1-4-2018 16:00

Σέλλανα-Αχιλλέας Φαρσάλων Δημοτικό Στάδιο Προαστίου
Διαιτητής: Αριστείδης Λυμπούδης(Μακεδονίας)
1ος Βοηθός: Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος(Μακεδονίας)
2ος Βοηθός: Αθανάσιος Μποζατζίδης(Μακεδονίας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Περικλής Τουτούκης(Τρικάλων)

Ολυμπιακός Βόλου-Αλμυρός ΕΑΚ  Βόλου
Διαιτητής: Στυλιανός Λεωνίδας(Τρικάλων)
1ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Σταφυλάς(Τρικάλων)
2ος Βοηθός: Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος(Τρικάλων)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημήτριος Τζιόλας(Λάρισας)

Ρήγας Φεραίος-Θήβα Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου
Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς(Πέλλας)
1ος Βοηθός: Χρήστος Δεμερτζής(Πέλλας)
2ος Βοηθός: Γεώργιος Θεοδώρου(Πιερίας)
Παρατηρητής Διαιτησίας:  Σπυρίδων Πουγκακιώτης(Φθιώτιδας)

Αμβρυσσέας Διστόμου-ΑΠΟΚ Βελούχι Δημοτικό Στάδιο Διστόμου
Διαιτητής: Μάριος Πόγκας(Εύβοιας)
1ος Βοηθός: Ιωάννης Κελεπούρης(Εύβοιας)
2ος Βοηθός: Προκόπιος Τσιφλάκος(Εύβοιας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Χρήστος Καλιακούδας(Φθιώτιδας)

Αστέρας Ιτέας-Νίκη Βόλου Δημοτικό Στάδιο Ιτέας
Διαιτητής: Τηλέμαχος Καλαντζής(Αθηνών)
1ος Βοηθός: Αθανάσιος Μητράκος(Αθηνών)
2ος Βοηθός: Νικόλαος Μανούρας(Τρικάλων)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεώργιος Παπαγεωργίου(Βοιωτίας)

Διγενής Νεοχωρίου-ΝΠΣ Βόλος Δημοτικό Στάδιο Οιχαλίας
Διαιτητής: Ευάγγελος Λαθύρης(Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Σεραφείμ Γάκος(Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Πέτρος Κανιούρας(Καρδίτσας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννης Καλύβας(Ευρυτανίας)