Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Αίολος-Μυρίκη 0-0

Βαθμολογική απώλεια για τον Αίολο στο πρώτο του παιχνίδι στα play off, μένοντας στο ισόπαλο 0-0 απέναντι στην μαχητικότατη Μυρίκη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των play off της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και έγινε υπό την παρουσία λιγοστών θεατών.
Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα έχασε πολύτιμο έδαφος, μένοντας στο -3 από την πρωτοπόρο Ποταμιά. Μπήκε με άσχημο τρόπο στη διαδικασία και παρότι είχε την κατοχή της μπάλας δεν κατάφερε να δημιουργήσει αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις. Δοκάρι με απευθείας κόρνερ είχε ο Νίκος Νικολάου στην επανάληψη.  Οι «τζιαλομπλού» έφτασαν τους έξι πόντους και θα πρέπει να κερδίσουν τέσσερις βαθμούς στα ματς με την Ποταμιά και τρεις απέναντι στη Μυρίκη, για να πάρουν τον τίτλο.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου ξεχώρισε με το μαχητικό του πρόσωπο για δεύτερο σερί ματς και είχε πολύ καλή παρουσία με συνοχή σε όλες τις γραμμές. Απέσπασε δίκαια τον έναν βαθμό της ισοπαλίας, ο οποίος μπορεί να αποβεί καθοριστικός στην έκβαση του τίτλου.  Ο Α.Ο.Μ. ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στους τρεις βαθμούς, παλεύοντας όλα τα ματς.
Οι «τζιαλομπλού» θα αγωνιστούν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής την Κυριακή 11 Μαρτίου με την Ποταμιά. Οι παίχτες της Μυρίκης θα πραγματοποιήσουν το ρεπό τους.

Απογοητευτική προσέλευση
Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για έναν αγώνα play off στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου παρόντες ήταν μόλις 30-40 θεατές.


Θέλει 4 βαθμούς με Ποταμιά
Ο Αίολος θα πρέπει να επικρατήσει τουλάχιστον μια φορά της Ποταμιάς, να πάρει έστω μια ισοπαλία σε ένα από τα δυο ματς με αυτήν, να κερδίσει τη Μυρίκη, ώστε να κατακτήσει τον τίτλο. Κομβικής σημασίας είναι η συνάντηση της 3ης αγωνιστικής με την Ποταμιά.

Επιστροφή Νικολάου

 












Ο Νίκος Νικολάου(Φωτογραφία αριστερά) εξέτισε την ποινή τριών αγωνιστικών του και επέστρεψε στο αρχικό σχήμα. Θέση δεξιού μπακ κάλυψε ο Πάνος Μπουμπουρής(Φωτογραφία δεξιά). Αντικατέστησαν συγκριτικά με την ενδεκάδα του τελικού κυπέλλου τους: Κώστα Καλύβα και Κώστα Μπόνια, οι οποίοι μπήκαν ως αλλαγή.

Κερδίζει εντυπώσεις
Η νεανική Μυρίκη κέρδισε τις εντυπώσεις για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, το οποίο συνδυάστηκε και με κατάκτηση βαθμού.

Χωρίς ελπίδες
Το συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνίου μπήκε ως «αουτσάιντερ» στη διαδικασία και δεν διατηρεί πλέον ούτε μαθηματικές ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου.

Σε θέση φορ


Ο κεντρικός αμυντικός της Μυρίκης Δημήτρης Ίβρος(Φωτογραφία) κάλυψε θέση επιθετικού, έχοντας πολύ καλή παρουσία. Ο Σάκης Τσιλίκας ξεχώρισε σε θέση αμυντικού μέσου, ενώ εξαιρετική παρουσία είχε ο αριστερός μπακ Μάριος Πατρώνης και οι αμυντικοί: Ρέμμους Πάτρου και Θωμάς Σκοτίδας.

Έδωσαν βοήθειες 

 












Σάκης Τσιλίκας, Θωμάς Σκοτίδας(Φωτογραφία αριστερά) και Άκης Τσιούμας(Φωτογραφία δεξιά) αποτέλεσαν τα νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα της Μυρίκης, δίνοντας πολύτιμες λύσεις. Πήραν τις θέσεις των: Θωμά Τσίπρα(Μπήκε ως αλλαγή), Γρηγόρη Τάσιου και Γιώγου Πλεξίδα(Απουσίαζαν).

Α΄ Μέρος

Ανούσιο ημίχρονο
Την υπεροχή είχε ο Αίολος στο πρώτο μέρος, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάτι το αξιόλογο απέναντι σε έναν αρκετά καλοστημένο αντίπαλο στον αγωνιστικό χώρο.

Όμορφη φάση Μυρίκης

 












Πιο κοντά στο γκολ έφτασαν οι τυπικά φιλοξενούμενοι, όταν στο 21ο λεπτό το γυριστό σουτ του Γιάννη Ζαλοκώστα(Φωτογραφία αριστερά) απέκρουσε όμορφα ο Γιάννης Φεγγούλης(Φωτογραφία δεξιά). Όταν χρειάστηκε ο νεαρός πορτιέρο του Αιόλου δήλωσε «παρών».


Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Σέντρα του Γούλα από δεξιά, ο Μάρκης σούταρε δυνατά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φακίτσα.
18΄: Εκτέλεση φάουλ του Μεταξούλη κατέληξε άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της Μυρίκης.
21΄: Ωραίο γυριστό σουτ του Ζαλοκώστα απέκρουσε στο δεξί του «παραθυράκι» ο Φεγγούλης, με τον Τριανταφύλλου να μην μπορεί στην επαναφορά να σκοράρει.
29΄: Ο Φούκας τροφοδότησε τον Μεταξούλη, το αδύναμο πλασέ του δεύτερου μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Φακίτσας.
32΄: Χτύπημα φάουλ του Νικολάου από αριστερά, σουτ του Μάρκη κόντραρε στα σώματα και νέο σουτ του Αζακά μάζεψε ο πορτιέρο της Μυρίκης.

Β΄ Μέρος

Παρέμειναν στην ισοπαλία
Μετά από νευρικό δεύτερο μέρος με αρκετές δυνατές φάσεις Αίολος και Μυρίκη παρέμειναν στο 0-0, με το τελικό αποτέλεσμα να μη βολεύει την ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα.  Η επανάληψη πραγματοποιήθηκε κάτω από ψιλόβροχο.

Σκληρά μαρκαρίσματα

 













Ένα δυνατό μαρκάρισμα του Σάκη Τσιλίκα(Φωτογραφία αριστερά)  στον Βασίλη Μεταξούλη στο 55΄ και ένα του Δημήτρη Μπισμπίκη(Φωτογραφία δεξιά) στον Θωμά Σκοτίδα προκάλεσαν αντιδράσεις από τους αντιπάλους. Τσιλίκας και Μπισμπίκης παρατηρήθηκαν από τον ρέφερι Δημήτρη Κουρλό με την κίτρινη κάρτα.



Κόρνερ στο δοκάρι
Η απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Νίκου Νικολάου στο 63΄ κατέληξε στο δοκάρι του Στάθη Φακίτσα και πέρασε άουτ. Ο τερματοφύλακας της Μυρίκης είχε αρκετά σταθερή παρουσία.

 
Χωρίς μεγάλες φάσεις

 












Οι κυριότερες ευκαιρίες του Αιόλου χάθηκαν με τον Κώστα Μπόνια(Φωτογραφία αριστερά) στο 75΄ και τον Βασίλη Μεταξούλη(Φωτογραφία δεξιά) στο 93΄.




Απειλητική στην κόντρα


Η Μυρίκη προσπάθησε να «χτυπήσει» στην κόντρα με τον Θανάση Τριανταφύλλου(Φωτογραφία). Μάλιστα στο 83ο λεπτό η σέντρα-σουτ που επιχείρησε μετά την πάσα του Δημήτρη Ίβρου βρήκε στο αντίπαλο αριστερό κάθετο δοκάρι, αλλά η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη, καθώς η μπάλα είχε περάσει προηγουμένως την γραμμή του άουτ.


Οι καλύτερες φάσεις
63΄: Απευθείας εκτέλεσε κόρνερ του Νικολάου από δεξιά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Φακίτσα και πέρασε άουτ.
70΄: Χαμηλό μακρινό σουτ του Τσιάμη πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Αιόλου.
75΄: Εκτέλεση φάουλ του Τριανταφυλλόπουλου, ο Σκοτίδας έκανε λάθος και το γυριστό σουτ του Μπόνια μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία ο Φακίτσας.
83΄: Ο Μπισμπίκης τροφοδότησε τον Καλύβα, το μακρινό σουτ του τελευταίου μπλόκαρε ο Φακίτσας.
93΄: Σέντρα του Καλύβα από αριστερά, ο Μπισμπίκης έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Μεταξούλης την δεύτερη, η οποία έφυγε πάνω από το τέρμα της Μυρίκης.

Κίτρινες Κάρτες
Μπισμπίκης, Ζαχαράκης, Τριανταφύλλου, Τσιλίκας, Ίβρος, Τσίπρας

Διακρίθεντες
Αίολος: Τριανταφυλλόπουλος, Φεγγούλης
Μυρίκη: Συνολικά ο Α.Ο.Μ. ως ομάδα

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Αίολος): *Ο τεχνικός του Αιόλου έχει αποφασίσει να μην κάνει δηλώσεις έως το τέλος της σαιζόν, ξεκαθαρίζοντας τους λόγους σε προηγούμενη συνέντευξη του.








Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, γιατί πραγματικά έπρεπε να φτάσουμε στους αγώνες μπαράζ, για να καταλάβουμε ότι εάν δεν καταθέσεις ψυχή, δύναμη και πάθος δεν μπορείς να πάρεις αποτέλεσμα. Παρά τις δυσκολίες που γνωρίζουμε όλοι της φετινής σαιζόν με πάρα πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό, κυρίως σε απώλειες καταφέραμε έστω και με μια αμυντικογενή ομάδα και παλέψαμε, δείξαμε χαρακτήρα και θα μπορούσαμε σε κάποιες φάσεις να κλέψουμε και το παιχνίδι. Αν είδατε σήμερα ο σέντερ φορ μας ήταν καθαρά αμυντικός παίχτης. Πραγματικά αξίζαμε τον βαθμό της ισοπαλίας. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην πάρα πολύ καλή ομάδα του Αιόλου, με πολύ καλό προπονητή και έμψυχο δυναμικό και εύχομαι και στα άλλα δυο παιχνίδια το ίδιο ακριβώς να καταθέσουμε, ψυχή και να βγούμε κερδισμένοι με τα δικά μας δεδομένα, κλείνοντας αυτή την αγωνιστική περίοδο. Καλή συνέχεια σε όλους.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φεγγούλης, Μπουμπουρής Π.(77΄Ράικος), Παρασκευόπουλος, Αζακάς, Μπισμπίκης, Τριανταφυλλόπουλος Χ., Νικολάου, Φούκας, Μεταξούλης, Μάρκης(52΄ Καλύβας), Γούλας(61΄ Μπόνιας)

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Φακίτσας, Πατρώνης, Ζαχαράκης, Τσιούμας, Σκοτίδας, Πάτρου, Τριανταφύλλου, Τσιάμης(74΄ Τσίπρας), Ζαλοκώστας, Τσιλίκας, Ίβρος(95΄ Τσούκας)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)




















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος