Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Μετά την πρόκριση στον τελικό ο ΑΠΟΚ στρέφει την προσοχή του στο ματς πρωταθλήματος στην Ιτέα

Με τον «αέρα» της  πρόκρισης στον τελικό κυπέλλου ο ΑΠΟΚ ταξιδεύει στην Ιτέα. αντιμετωπίζοντας τον τοπικό Αστέρα.
Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (11/2) στο Δημοτικό στάδιο Ιτέας και θα αρχίσει στις 3 το μεσημέρι. Είναι στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνική.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη πήρε την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου της Ευρυτανίας και πλέον κοιτάζει τη συνέχεια στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Θα αγωνιστεί για ένα ακόμη ματς χωρίς άγχος και για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ταξιδεύοντας στην Φωκίδα, για να κοντραριστεί με τον τοπικό Αστέρα, ο οποίος έχει το βαθμολογικό κίνητρο. Οι Ευρυτάνες προέρχονται από δέκα συνεχόμενες ήττες, ύστερα και από την νέα απώλεια με το Νεοχώρι. Στο ματς του πρώτου γύρου ο Αστέρας είχε κερδίσει με 1-3 μέσα στο Καρπενήσι. Κανονικά θα αγωνιστεί ο προερχόμενος από τραυματισμό Δημήτρης Σιάτρας, ενώ αναμένεται να ντεμπουτάρει στο πρωτάθλημα ο Βραζιλιάνος Ροντρίγκο Μπαρμπόσα.
Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ο Μάριος Πόγκας από την Εύβοια με βοηθούς τους Προκόπη Τσιφλάκο (Εύβοια) Νικόλαο Καρακιανίτη (Βοιωτία).

Παίζει ο Σιάτρας-Ντεμπούτο Μπαρμπόσα

 












Ο σέντερ μπακ Δημήτρης Σιάτρας(Φωτογραφία αριστερά) τραυματίστηκε απέναντι στο Νεοχώρι, όμως τελικά θα καταφέρει να δώσει το παρών, αφού την Παρασκευή προπονήθηκε κανονικά, επιστρέφοντας σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα θα κάνει ο Βραζιλιάνος Ροντρίγκο Μπαρμπόσα, που έπαιξε για 45΄ κόντρα στην Ποταμιά. Απών για ένα ακόμη ματς ο τραυματίας Λευτέρης Γιαουπλάρι. Δεν υπάρχουν προβλήματα τιμωριών. Να αναφερθεί πως απέχει το τελευταίο διάστημα από τις υποχρεώσεις της ομάδας ο Δημήτρης Τσιλιμέκης. Η προετοιμασία για το παιχνίδι της Ιτέας ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής(9/2) στο Δημοτικό Στάδιο από τον προπονητή Γιάννη Φλωράκη και τον άμεσο συνεργάτη του Χρήστο Λιάνγκο.

Πέρασε στον τελικό
Μεσοβδόμαδα το Βελούχι αντιμετώπισε στον δεύτερο ημιτελικό κυπέλλου Ευρυτανίας την Ποταμιά και αναδείχτηκε ισόπαλο με 1-1(Σκόρερ για τον ΑΠΟΚ ο Κακκάβας). Η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη προκρίθηκε στον τελικό και θα αντιμετωπίσει τον Αίολο. Στα ευχάριστα η συμπλήρωση 18αδας μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο ΑΠΟΚ δεν έχει απωλέσει ποτέ το κύπελλο ως ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας και θέλει να το κατακτήσει ύστερα από 5 χρόνια «λειψυδρίας», συνεχίζοντας στο κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος, το οποίο ξεκινά τον Απρίλιο.



10 σερί ήττες
Το Βελούχι προέρχεται από 10 συνεχόμενες ήττες, ύστερα και από το εντός έδρας 1-2 κόντρα  στον Διγενή Νεοχωρίου. Οι εντός έδρας αγώνες με Ρήγα Φεραίο και Αχιλλέα Φαρσάλων είναι μια πρώτης ευκαιρίας, για να «ξεκολλήσει» από τους 6 βαθμούς. Τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής δύσκολα θα οδηγήσουν τους Καρπενησιώτες μακριά από την τελευταία θέση.

Ο αγώνας του πρώτου γύρου


ΑΠΟΚ Βελούχι-Αστέρας Ιτέας 1-3 6η Αγωνιστική 4ου Ομίλου Γ΄ Εθνικής 29-10-2017 Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου
Σκόρερ:  64΄(πεν.) Κακκάβας-28΄, 54΄ Σείτι, 45΄ Αλεξίου
Χαμένα Πέναλτι:  14΄, 52΄ Αντωνίου
Δοκάρια: 26΄ Γενιτσαρόπουλος, 28΄ Αλεξίου

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Λαμπρόπουλος, Λάππας Ι., Παχής, Σιάτρας, Ζαραβέλης, Γιαουπλάρι(79΄ Αθανασόπουλος), Δικαιόπουλος(56΄ Κόλλιας), Κατσαδούρος(46΄ Ντουφεκιάς), Μπακαλίδης(62΄ Μπόγδανος), Κακκάβας, Γενιτσαρόπουλος

Αστέρας Ιτέας (Κώστας Λίβας): Πάππος, Αρκουμάνης(81΄ Βάσος), Αντωνόπουλος, Ζαννιάς, Πανάκης, Μπογκντάνι, Γεωργουσόπουλος(71΄ Δαμιανός), Χαραλαμπίδης(86΄ Γκούρας), Αλεξίου, Αντωνίου, Σεϊτι(76΄ Χαλαστάνης)

Διαιτητής: Μιχάλης Ματσούκας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)

Ο Αστέρας Ιτέας
Η «νεοφώτιστη» ομάδα του Κώστα Λίβα, της οποίας διοικητικός «ηγέτης» είναι ο Πέτρος Μαντούβαλος είναι στην 6η θέση του ομίλου με 25 βαθμούς(+4 από τη γραμμή σωτηρίας). Έχει απολογισμό 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες. Σημείωσε ως τώρα 22 γκολ και δέχτηκε 16.
Επτά γκολ έχει πετύχει ο Χρήστος Αλεξίου και πέντε ο Τζό Σείτι. Από δυο ο Κώστας Χαρδαλούπας και από ένα οι: Ζαννιάς, Γεωργουσόπουλος, Χαραλαμπίδης, Μπογκντάνι, Κοντογιώργος, Αντωνίου, Αντωνόπουλος και Δαμιανός.
Επιστρέφουν από τιμωρία οι: Γκέρντι Μπογντάνι, Ανδρέας Αρκουμάνης και Γιάννης Αντωνίου, οι οποίοι δεν έπαιξαν απέναντι στον Αλμυρό. Κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αποκτήθηκαν οι: Γιώργος Λαμπρόπουλος(ΑΠΟΚ) και Κώστας Μαλισσόβας(Ταμυναΐκός Αλιβερίου). Αντίθετα αποχώρησαν οι: Γρηγόρης Δαμιανός, Κώστας Χαρδαλούπας, Βασίλης Μάλτζαρης, Μιχάλης Τοπούζι, Γιάννης Γκούλτας, Νίκος Χαλαστάνης και Αργύρης Ζωμένος.
Στα ευχάριστα η επιστροφή από τραυματισμό του Φθιωτού και επί καιρώ τραυματία Σπύρου Κουτσούμπα. Θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Παρασκευάς Ζαννιάς.
Στο τελευταίο ματς με τον Αλμυρό(Εκτός έδρας ήττα με 1-0) αγωνίστηκαν οι: Λαμπρόπουλος, Αντωνόπουλος, Δρίβας, Ζαννιάς, Πανάκης, Κοντογιώργος(74΄ Βάσος), Τοπούζι(64΄ Σείτι), Χαραλαμπίδης, Αλεξίου, Μαλισσόβας, Γεωργουσόπουλος.

 
Αντίπαλος ο Λαμπρόπουλος


Την πρώην του ομάδα θα αντιμετωπίσει ο γκολκίπερ του Αστέρα Γιώργος Λαμπρόπουλος(Φωτογραφία), ο οποίος πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις, δεχόμενος μόλις ένα γκολ σε τρεις συναντήσεις.

Αρκετά ντέρμπι
Ξεχωρίζει το Σαββατιάτικο ντέρμπι ανάμεσα στην δεύτερη Νίκη Βόλου και στον πρώτο ΝΠΣ Βόλος. Οι υπόλοιποι Κυριακάτικοι αγώνες της 19ης αγωνιστικής είναι οι εξής: Οπούντιος Μαρτίνου-Διγενής Νεοχωρίου, Αμβρυσσέας Διστόμου-Θήβα, Ρήγας Φεραίος-Αλμυρός και Ολυμπιακός Βόλου-Αχιλλέας Φαρσάλων. Ρεπό για τα Σέλλανα. Τα τοπικά ντέρμπι είναι συνολικά τρία στον αριθμό.
Τιμωρημένοι είναι οι:  Παναγιώτης Κοντοβάς(Αλμυρός), Πιερ Καλαγκάνης(Αμβρυσσέας Διστόμου), Παρασκευάς Ζαννιάς(Αστέρας Ιτέας), Χάρης Μίχος(Αχιλλέας Φαρσάλων), Βασίλης Μαυρόπουλος(Θήβα), Στέφανος Κραγιόπουλος(Νίκη Βόλου),  Πίτου Γκαρσία(ΝΠΣ Βόλος), Γιώργος Θέος(Ολυμπιακός Βόλου), Σπύρος Γκάγκας(Ρήγας Φεραίος). 7 κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος των Σελλάνων, ενώ με μια αγωνιστική τιμωρήθηκε ο συμπαίχτης του Δημήτρης Κουτσόπουλος.

Πρόκριση Μαρτίνου
Με γκολ των: Μάριου Τομόρι και Αρντίτ Πρέντι ο Οπούντιος Μαρτίνου νίκησε με 1-2 στην παράταση τη Μαλεσίνα και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣ Φθιώτιδας, αντιμετωπίζοντας το Καλαπόδι. Αγωνίστηκαν για την ομάδα του Μάκη Ζαχαρόπουλου(starsports.gr) οι: Ανδρούτσος (34’ λ.τρ Παπαδήμος), Χρυσαφόπουλος (24’ λ.τρ. Ευθυμίου), Μουστάκας, Σιδέρης, Αγγελόπουλος, Μητσόπουλος, Τομόρι, Νούλας, Παπανικολάου, Πρέντι, Ντούνης.


Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι διαιτησίες:

Γ΄ Εθνική (4ος Όμιλος)

19η αγωνιστική 11-2-2018 15:00
Οπούντιος Μαρτίνου-Διγενής Νεοχωρίου Δημοτικό Στάδιο Μαρτίνου
Διαιτητής: Σπυρίδων Νικολάου(Αθηνών)
1ος Βοηθός: Χρήστος Νικολάου(Αθηνών)
2ος Βοηθός: Νικόλαος Τσαλίκογλου(Αθηνών)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ελευθέριος Φάνος(Εύβοιας)

ΝΠΣ Βόλος-Νίκη Βόλου Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Πανυτσίδης(Κοζάνης)
1ος Βοηθός: Βασίλειος Μάνος(Λάρισας)
2ος Βοηθός: Αλέξανδρος Μπαλιάγκας(Κοζάνης)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ματθαίος Κοφίτσας(Τρικάλων)

Αστέρας Ιτέας-ΑΠΟΚ Βελούχι Δημοτικό Στάδιο Ιτέας
Διαιτητής: Μάριος Πόγκας(Εύβοιας)
1ος Βοηθός: Προκόπιος Τσιφλάκος(Εύβοιας)
2ος Βοηθός: Νικόλαος Κορακιανίτης(Βοιωτίας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Χαρίλαος Ντζάθας(Φθιώτιδας)

Αμβρυσσέας Διστόμου-Θήβα Δημοτικό Στάδιο Διστόμου
Διαιτητής: Φώτιος Ντάουλας(Δυτικής Αττικής)
1ος Βοηθός: Χρήστος Πλάκας(Δυτικής Αττικής)
2ος Βοηθός: Δημήτριος Ντζουροπάνος(Δυτικής Αττικής)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Στέφανος Καλυβιώτης(Καρδίτσας)

Ρήγας Φεραίος-Αλμυρός Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου
Διαιτητής: Λάμπρος Μπεκιάρης(Καρδίτσας)
1ος Βοηθός: Ελευθέριος Βογιατζής(Καρδίτσας)
2ος Βοηθός: Πέτρος Κανιούρας(Καρδίτσας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Αντώνιος Βαλλιώτης(Λάρισας)

Ολυμπιακός Βόλου-Αχιλλέας Φαρσάλων Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου
Διαιτητής: Νικόλαος Παπακωνσταντίνου(Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Βασίλειος Καλύβας(Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Χρήστος Δόσκορης(Φθιώτιδας)
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ανδρέας Στάθης(Τρικάλων)

*Ο αγώνας ΝΠΣ Βόλος-Νίκη Βόλου θα διεξαχθεί το Σάββατο 10/2