Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Πρωτέας Λαμίας-Π.Α.Κ. 63-89

Με πολύ καλή εμφάνιση η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης πέρασε από τη Λαμία, επικρατώντας του τοπικού Πρωτέα με 63-89.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στο ΔΑΚ Λαμίας, αρχίζοντας στις 11 το πρωί. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, υπό το βλέμμα ελάχιστων θεατών.
Ο Πρωτέας του Νώντα Μπλούχαρη κάνει μια προσπάθεια, αγωνιζόμενος αποκλειστικά με νεαρούς αθλητές των ακαδημιών. Άφησε καλές εντυπώσεις, παλεύοντας έως το τέλος το ματς. Οι «κόκκινοι» γνώρισαν την 3η συνεχόμενη ήττα τους. Είχαν πρώτο σκόρερ με 25 πόντους τον Γιώργο Ορφανίδη.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου συνδύασε την νίκη της με αρκετά θετική παρουσία. Είχε από την αρχή το προβάδισμα, φεύγοντας από τη γειτονική Φθιώτιδα με το «ροζ» φύλλο αγώνος και μπαίνοντας στο «κόλπο» της 2αδας. Στα ευχάριστα η παρουσία αρκετών νεαρών των τμημάτων υποδομής στη δωδεκάδα. Ο Λάμπρος Τσιώλης εντυπωσίασε, καθώς σκόραρε 29 πόντους με τρία εύστοχα 3ποντα.
Η ομάδα του Καρπενησίου θα αγωνιστεί για την 4η αγωνιστική στο τοπικό ντέρμπι με τον Άτλαντα στις 11 Φεβρουαρίου. Ο Πρωτέας θα κάνει το ρεπό του και θα παίξει ξανά στις 18/2 στο Καρπενήσι επίσης με τον Άτλαντα.

Πρώτη νίκη
Η ομάδα της Κατερίνας Μπαλωμένου κέρδισε για πρώτη φορά φέτος. Στο περυσινό πρωτάθλημα επίσης δεν είχε «γευτεί» τη χαρά της νίκης.

Ξεχώρισαν οι μικροί













 
Το μέλλον της Π.Α.Κ. δήλωσε «παρών». Ο Λάμπρος Τσιώλης(Φωτογραφία αριστερά) πέτυχε 29 πόντους με τρία εύστοχα 3ποντα και ο Αποστόλης Νούλας(Φωτογραφία δεξιά) 20 με δυο τρίποντα.

Νεανικός ο Πρωτέας
Το συγκρότημα του Νώντα Μπλούχαρη αποτελείται αποκλειστικά από παιδοεφήβους και το μέλλον είναι όλο δικό τους.

Κορυφαίος ο Ορφανίδης
Για τον Πρωτέα ο Γιώργος Ορφανίδης, πρώην μέλος της Αναγέννησης ήταν ο πρώτος σκόρερ του με 25 πόντους. Δεύτερος με 14 και δυο τρίποντες «βόμβες» ο Γιάννης Καραβάς.

Δυο νέα πρόσωπα
Στην αποστολή της Π.Α.Κ. συμπεριλήφθησαν οι μικροί Θωμάς Τσιαμάκης, Ευθύμης Γραμματίκας και Ερμής Καραμπάς.

Μπήκε καλύτερα
Οι φιλοξενούμενοι έκαναν καλύτερη αρχή στον αγώνα και βρέθηκαν μπροστά με 19-25.

Εντυπωσιακή στο δεύτερο
«Φόρτσαρε» στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Καρπενησίου και «καθάρισε» τον αγώνα. Με ένα επιμέρους 12-30 προηγήθηκε με +24(31-55).

Στα ίδια επίπεδα
Η Ακαδημία έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 45-70. Το επιμέρους σκορ ήταν 14-15 υπέρ της.

Σταμάτησε στο +26
Κατά έναν πόντο αύξησε τη διαφορά με το φινάλε του παιχνιδιού η Π.Α.Κ., με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στο τελικό 63-89. Το επιμέρους σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 18-19.

Τα δεκάλεπτα
19-25, 31-55, 45-70, 63-89

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωτέας (Νώντας Μπλούχαρης): Στάμος, Σκονδρογιάννης 2, Τσέτσος 2, Τσιμπούρης 6, Ράρρας, Αποστολόπουλος, Τσανής 12, Ορφανίδης 25, Καραβάς 14(2), Κουρέλης 2, Φούντας, Νικολόπουλος

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Πιπέρας 5, Αρκουμάνης 3, Νούλας 20(2), Τσιαμάκης, Τσιώλης 29(3), Καγκαράς 8, Σώκος 8, Γραμματίκας, Πιστιόλης 13, Καλαμπάκας 3, Κουτσούμπας, Καραμπάς

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Αντώνης Πατάγιας(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Διονύσης Αναγνώστου-Ανθή Τσιμπρικά-Βαγγέλης Δέδες(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)







Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: panevrytaniki.wordpess.com