Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Προκρίνονται και οι δυο καλύτεροι 3οι από τη Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ


Η ΕΣΚΑΣΕ ανακοίνωσε τη συμπληρωματική προκήρυξη της Γ΄ κατηγορίας, στην οποία συμμετέχουν Άτλαντας και Π.Α.Κ. Από κάθε όμιλο στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι δυο πρώτες ομάδες, ενώ θα περάσουν και οι δυο καλύτεροι τρίτοι των τεσσάρων ομίλων(Σύνολο 10).
Στην 2η φάση ο ι10 ομάδες θα χωριστούν σε δυο ομίλους των 5 ομάδων και η κάθε ομάδα θα δώσει δυο εντός έδρας και δυο εκτός έδρας ματς. Στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ θα ανέβουν 2 η 3 ομάδες. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής(Έσπερος Λαμίας, Λοκρός Αταλάντης, Ερμής Σχηματαρίου, Παναγίτσα) που θα υποβιβαστούν στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ. Τη δεδομένη χρονική στιγμή με βάση την πορεία των παραπάνω ομάδων το πιθανότερο είναι να ανέβουν στη Β΄ ΕΣΚΑΣΕ τρεις ομάδες(Οι δυο πρώτοι των ομίλων της 2ης φάσης και η 3η ομάδα που θα προκύψει από μπαράζ μεταξύ των δυο δεύτερων).

Αναλυτικά η συμπληρωματική προκήρυξη

Α: Άνοδος στην Β κατηγορία ανδρών
Στην Β κατηγορία ανδρών ανέρχονται (3) ή ( 2) ομάδες ως ακολούθως:
Εάν από την Γ΄ Εθνική δεν υποβιβαστεί καμία ομάδα της ΕΣΚΑΣΕ ή υποβιβαστούν μία (1) ή δύο (2) ομάδες τότε από την ΑΝΔΡΩΝ Γ ανέρχονται στην ΑΝΔΡΩΝ Β τρείς (3) ομάδες .
Εάν από την Γ εθνική υποβιβαστούν (3) ή (4) ομάδες της ΕΣΚΑΣΕ τότε από την ΑΝΔΡΩΝ Γ ανέρχονται στην ΑΝΔΡΩΝ Β δύο (2) ομάδες .

Β: Υποβιβασμός
Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα από την ΑΝΔΡΩΝ Γ!

Σύστημα διεξαγωγής πρωταθλήματος

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις:

1η φάση: Οι ομάδες χωρίζονται σε (4) ομίλους. Σε κάθε όμιλο θα διεξαχθούν διπλοί αγώνες μεταξύ των ομάδων και στην 2η φάση προκρίνονται από την 1η φάση δέκα (10) ομάδες ως ακολούθως:
Α. Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι ομάδες που κατέλαβαν την 1η θέση και 2η θέση, ( σύνολο ομάδων 8)
Β. Επίσης προκρίνονται οι δύο καλύτερες ομάδες που κατέλαβαν την 3η θέση σε κάθε όμιλο ( σύνολο ομάδων 2) . Οι ομάδες αυτές θα είναι εκέινες που θα έχουν τον μεγαλύτερο συντελεστή που θα προκύψει από το πηλίκο των βαθμών που συγκέντρωσε η ομάδα διά του αριθμού των αγώνων που έδωσε. Σε περίπτωση που οι ομάδες έχουν τον ίδιο συντελεστή θα γίνει κλήρωση.
Συνολικά προκρίνονται (10) ομάδες για την 2η φάση.

2η φάση: Οι (10) ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 5 ομάδων ο καθένας με γεωγραφικά κριτήρια. Σε κάθε όμιλο θα διεξαχθούν μονοί αγώνες σε έναν γύρο και κάθε σωματείο θα αγωνιστεί δύο φορές εντός και δύο φορές εκτός έδρας. Η σειρά των αγώνων θα καθοριστεί με κλήρωση.

3η φάση: Από την 2η φάση οι δύο πρώτες της βαθμολογίας σε κάθε όμιλο θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε ένα αγώνα και ουδέτερο γήπεδο για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδες και για τις θέσεις 1-2.
Οι δύο δεύτερες της βαθμολογίας σε κάθε όμιλο θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε έναν αγώνα και ουδέτερο γήπεδο για τις θέσεις 3-4. Οι δύο τρίτες ομάδες της βαθμολογίας σε κάθε όμιλο θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε ένα αγώνα και ουδέτερο γήπεδο για τις θέσεις 5-6.
Οι ομάδες από την 3η φάση θα καταλάβουν συνολικά της θέσεις 1η έως 6η της τελικής βαθμολογίας. Όσες δεν ανέλθουν στην ΑΝΔΡΩΝ Β θα είναι επιλαχούσες.