Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Αίολος-Μυρίκη 3-0

Κάτω από ασταμάτητη βροχόπτωση και σε ένα βαρύ τερέν ο Αίολος επιβλήθηκε της Μυρίκης με σκορ 3-0.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή (11/2) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από κρύο και συνεχόμενη βροχόπτωση.
Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την υπεροχή σχεδόν σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Προηγήθηκε στο 35΄ με τέρμα του Βασίλη Μεταξούλη και στο δεύτερο μέρος έφτασε στα 3 τέρματα χάρις κεφαλιά του Τόλη Φούκα στο 61΄ και ένα ακόμη  έξοχο γκολ με προσωπική ενέργεια του Βασίλη Μεταξούλη στο 84΄.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου προσπάθησε μέσα από αντεπιθέσεις να γίνει απειλητική και να διεκδικήσει κάτι από την αναμέτρηση, ωστόσο έγινε απειλητική σε ελάχιστες περιπτώσεις. Οι «κόκκινοι» μπαίνουν για ακόμη μια φορά στα play Off, έχοντας και φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα.
Ο Αίολος τερμάτισε στην 2η θέση φτάνοντας τους 24 βαθμούς, ενώ η Μυρίκη τερμάτισε 3η με 15. Οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν ακόμη δυο φορές αντιμέτωπες στο μίνι πρωτάθλημα των play off για την ανάδειξη του πρωταθλητή που θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Υπό βροχόπτωση
Η αναμέτρηση έγινε κάτω από συνεχόμενη βροχόπτωση, κρύο και σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο σε αρκετά σημεία.

Ραντεβού στα Play Off
Οι δυο ομάδες για ακόμη μια φορά θα τεθούν αντιμέτωπες στα Play Off έχοντας και φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μέσα οι μεταγραφές


Από πλευράς Αίολου το ντεμπούτο του έκανε το μεταγραφικό απόκτημα από τον Πανκαμαριακό, ο πλάγιος χαφ Γιάννης Δήμας (Φωτογραφία Αριστερά). Από πλευράς Μυρίκης στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Ρέμμους Πάτρου (Φωτογραφία Κέντρο) και στην μεσοεπιθετική γραμμή ο Γιάννης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία Δεξιά), που μετακινήθηκαν από την Ποταμιά στην Μυρίκη.

Βασικοί Μπουμπουρής-Μπισμπίκης-Δήμας

 












Ο γηπεδούχος Αίολος είχε 3 διαφοροποιήσεις στην βασική του 11αδα σε σχέση με το ματς της 8ης αγωνιστικής ενάντια στην Ποταμιά. Ο Πάνος Μπουμπουρής (Φωτογραφία Αριστερά) ξεκίνησε ως δεξιός μπακ, ο Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία Δεξιά) έπαιξε στο αριστερό άκρο της άμυνας και στο αριστερό άκρο του κέντρου «ντεμπούταρε» ο Γιάννης Δήμας. Πήραν τις θέσεις των: Άρη Σιταρά (Απουσίαζε), Παναγιώτη Μάρκη (Έπαιξε ως αλλαγή) και Νίκου Νικολάου (Εξέτισε την 2η από τις 3 αγωνιστικές της τιμωρίας του).

6 διαφοροποιήσεις




 












Με τελείως διαφορετικά πρόσωπα παρατάχτηκε η Μυρίκη σε σύγκριση με το παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ. Ο Στάθης Φακίτσας (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Ρέμμους Πάτρου έπαιξε στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Δημήτρη Τσιάμη (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), ο Γιώργος Βούρτσας (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά), ο Θωμάς Τσίπρας (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά) και ο Γιάννης Ζαλοκώστας έπαιξαν στην μεσοεπιθετική γραμμή των «κόκκινων». Αντικατέστησαν τους: Αποστόλη Νούλα, Θωμά Σκοτίδα (Απουσίαζαν), Γιάννη Τσούκα(Έμεινε στον πάγκο), Στάθη Μπουμπουρή (Αγωνίστηκε ως αλλαγή), Βασίλη Συγκελόπουλο και Κώστα Σταμούλη (Μεταγράφηκαν στην Ποταμιά).

Α΄ Μέρος

1 λεπτού σιγή
Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Γιάννη Γενιτσαρόπουλου(Πατέρας των ποδοσφαιριστών Κώστα, Χρήστου και Αλέξανδρου) που έφυγε πρόσφατα από την ζωή.



Ανέβηκε μετά το 20΄
Ο Αίολος μετά το 20ο λεπτό ανέβασε την απόδοση του και 10 λεπτά πριν την ανάπαυλα προηγήθηκε.

Προβάδισμα με Μεταξούλη


Στο 35ο λεπτό ο captain Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος με μπαλιά ακριβείας βρήκε τον Βασίλη Μεταξούλη που μπήκε στην περιοχή μετά από όμορφη προσπάθεια και με τελείωμα ψηλά στην αριστερή γωνία της Μυρίκης έκανε το 1-0.





Αλλαγή πριν το 45΄
2 λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έκαναν πρόωρα την πρώτη τους αλλαγή με τον Στάθη Μπουμπουρή να αντικαθιστά τον Δημήτρη Ίβρο.


Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Ο Τσίπρας πάσαρε στον Τσιλίκα,  που σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι.
15΄: Ο Μπουμπουρής Π. σέντραρε από τα δεξιά και το σουτ του Δήμα πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Φακίτσα.
26΄: Ο Καλύβας έκανε ατομική προσπάθεια και σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
29΄: Ο Μπισμπίκης έβγαλε σέντρα από αριστερά και η κεφαλιά του Μεταξούλη πέρασε πάνω από το τέρμα της Μυρίκης.
35΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Χ. με μπαλιά ακριβείας τροφοδότησε τον Μεταξούλη ,που έκανε έξοχη προσπάθεια, μπήκε στην περιχοή και με σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία του Φακίτσα πέτυχε το 1-0.

Β΄ Μέρος

Άλλες δυο φορές
Ο Αίολος βρήκε δίχτυα άλλες δυο φορές στην επανάληψη μετουσιώνοντας την υπεροχή του στο τελικό αποτέλεσμα του 3-0.

Κεφαλιά Φούκα


Στο 61΄ ο Κώστας Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Τόλης Φούκας πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Στάθη Φακίτσα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.





Έκλεψε και εκτέλεσε
Ο Βασίλης Μεταξούλης 6 λεπτά πριν το φινάλε διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο Αιτωλοακαρνάνας ποδοσφαιριστής έκλεψε την μπάλα μετά το λάθος του Γρηγόρη Τάσιου, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και από πλάγια θέση με πλασέ στην αριστερή γωνία της Μυρίκη ςδιαμόρφωσε το τελικό σκορ (3-0).




Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Μεταξούλης πάσαρε στον Τριανταφυλλόπουλο Χ., που μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε λίγο πάνω από το τέρμα του Φακίτσα.
56΄: Ο Βούρτσας έδωσε στον Τσίπρα, ο οποίος σούταρε από αριστερά και ο Φεγγούλης μπλόκαρε.
61΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Φούκας πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων έκανε το 2-0.
75΄: Ο Καλύβας σέντραρε από αριστερά, ο Μεταξούλης πήρε την κεφαλιά και ο Φακίτσας μπλόκαρε.
82΄: Σουτ του Δήμα από καλή θέση απέκρουε σωτήρια σε κόρνερ ο πορτιέρο της Μυρίκης.
84΄: Ο Μεταξούλης έκλεψε την μπάλα μετά το λάθος του Τάσιου, μπήκε στην περιοχή από πλάγια αριστερά και με πλασέ στην αριστερή γωνία έκανε το τελικό 3-0.
86΄: Σουτ του Τσίπρα πέρασε άουτ από την εστία του Φεγγούλη.

Διακριθέντες
Αίολος: Μεταξούλης, Φούκας, Μπόνιας
Μυρίκη: Πάτρου, Τσίπρας

Κίτρινες Κάρτες
Αζακάς, Τριανταφυλλόπουλος Χ., Πλεξίδας, Βούρτσας

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Αίολος): «Στο φετινό πρωτάθλημα και ειδικά τον τελευταίο καιρό έχουμε αναλωθεί θεατές, παίκτες και γενικότερα οι ομάδες όλες σε εξωαγωνιστικά θέματα. Προς ένδειξη διαμαρτυρίας για όλα αυτά που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό και την διαμόρφωση των αποτελεσμάτων και της βαθμολογίας ειδικά στο μίνι πρωτάθλημα των μπαράζ από εξωαγωνιστικούς παράγοντες και χωρίς να έχουν παιχτεί παιχνίδια, θεωρώ ανούσιο να κάνουμε δηλώσεις περί αγωνιστικού περιεχομένου. Όλα αυτά χρόνια το μόνο πράγμα που εγώ ήξερα ήταν να δουλεύω μέσα στο γήπεδο και να κάνω μέσα στο γήπεδο την δουλειά μου. Ζητάω συγνώμη από όλους, αλλά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος δεν θα ξανάκανω δήλωση και εύχομαι οι υπεύθυνοι να πάρουν όλα τα μέτρα, έτσι ώστε να σταματήσουν αυτά τα γεγονότα που μας εκθέτουν όλους.»

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα, κέρδισε δίκαια το σημερινό παιχνίδι έχει ένα πολύ καλό σύνολο και πραγματικά η ικανότητα και η εμπειρία κάποιων ποδοσφαιριστών κάνουν την διαφορά. Εμείς θα πρέπει από την μεριά μας όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, η ομάδα μας προσπαθεί από την αρχή της σαιζόν να βρει τον προσανατολισμό και τους στόχους της. Είμαστε υποχρεωμένοι στα play off, αφού πλέον τελείωσε η κανονική διάρκεια, να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι. Στο διάστημα αυτού του 1, 1,5 μήνα θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε, να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, να κάνουμε καλές εμφανίσεις και να βελτιώσουμε την ατομική μας και ομαδική μας απόδοση.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φεγγούλης, Μπουμπουρής Π., Μπισμπίκης(46΄ Μάρκης), Αζακάς, Παρασκευόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος Χ.(67΄ Χαλκίδης), Μπόνιας, Φούκας(86΄ Τόλης), Καλύβας, Μεταξούλης, Δήμας

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Φακίτσας, Πλεξίδας(61΄ Τριανταφύλλου), Πατρώνης, Πάτρου, Τσιάμης, Ίβρος(43΄ Μπουμπουρής Ε.), Ζαχαράκης, Τσιλίκας(68΄ Τάσιος), Βούρτσας(74΄ Κωστής), Ζαλοκώστας, Τσίπρας

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος