Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Μυρίκη-Ποταμιά 1-2

Με το «δεξί» μπήκε στα Play Off η Ποταμιά, καθώς επικράτησε με 2-1 της Μυρίκης.
Η αναμέτρηση έγινε την Κυριακή (25/2) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3.30 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από βροχόπτωση και παρουσία λιγοστών θεατών.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου αν και αγωνίστηκε με αρκετά προβλήματα εξ αιτίας απουσιών παρόλα αυτά ήταν μαχητική μέχρι το τέλος και κέρδισε τις εντυπώσεις. Οι «κόκκινοι» έμειναν πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος με 0-2, ωστόσο ο Νίκος Κωστής με γκολ στο 67΄ έβαλε στο ματς τη Μυρίκη που προσπάθησε μέχρι το τέλος για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Η Ποταμιά του Λάκη Αναστασόπουλου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σχεδόν σε όλο το 90ο λεπτο και προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με 0-2 χάρης σε γκολ του Γιάννη Χρυσάφη και αυτογκόλ του Γιώργου Πλεξίδα. Στην επανάληψη δέχτηκε την μείωση του σκορ, έχοντας και δοκάρι με τον Κώστα Σταμούλη.
Την επόμενη (2η) η Ποταμιά θα κάνει το ρεπό της, ενώ η Μυρίκη θα αγωνιστεί το Σάββατο(3/3) με τον Αίολο. Οι Μεγαλοχωρίτες έφτασαν τους 9 βαθμούς και βρίσκονται στην 2η θέση, ενώ η Μυρίκη παρέμεινε 3η έχοντας 2 πόντους και μόνο μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο.

Με συνεχή βροχόπτωση
Η πρεμιέρα των Play Off της Α΄ Ευρυτανίας έγινε κάτω από συνεχή βροχόπτωση σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο και παρουσία λιγοστών θεατών.

Ντεμπούτο Λέρη & Γενιτσαρόπουλου

 












Για την ομάδα της Ποταμιάς την πρώτη τους συμμετοχή έκαναν δυο τέως παίκτες του Βελουχίου. Ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε στο κέντρο ως ανασταλτικός μέσος και ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) αγωνίστηκε στις «πτέρυγες» της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Σταμάτησε το σερί
Ο Κώστας Σταμούλης της Ποταμιάς δεν σκόραρε για πρώτη φορά στην φετινή σαιζόν και ένα σερί αγώνων με γκολ διακόπηκε, καθώς τον σταμάτησε το δοκάρι.

Έναρξη στις 3.30
Η αναμέτρηση ξεκίνησε στις 3.30 και όχι στις 3 που είχε αρχικά ορισθεί.

Άλλαξαν «στρατόπεδο»
Την πρωήν τους ομάδα αντιμετώπισαν οι: Γιάννης Ζαλοκώστας, Ρέμμους Πάτρου(Μυρίκη), Βασίλης Συγκελόπουλος και Κώστας Σταμούλης(Ποταμιά).

Α΄ Μέρος

«Πορτοκαλί» προβάδισμα
Οι φιλοξενούμενοι της Ποταμιάς μετουσίωσαν την υπεροχή τους σε γκολ σκοράροντας στο 27΄ και στο 33΄.

Με κεφαλιά Χρυσάφη


Η ομάδα του Μεγάλου Χωριού άνοιξε το σκορ στο 27ο λεπτό όταν ο Δημήτρης Ζαλοκώστας άνοιξε αριστερά στον Χριστόδουλο Μισυρή που σέντραρε, ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος στο δεύτερο δοκάρι έκανε το γέμισμα  και ο Γιάννης Χρυσάφης με γυριστή κεφαλιά στην δεξιά γωνία της Μυρίκης έκανε το 0-1.





Αυτογκόλ «Πλεξ»


Η Ποταμιά πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων στο 33΄ όταν μετά την καλοχτυπημένη εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά του Γιάννη Χρυσάφη, ο Γιώργος Πλεξίδας (Φωτογραφία) με κεφαλιά προς τα πίσω σκόραρε αυτογκόλ (0-2).




Διαμαρτυρίες για πέναλτι
Οι «πορτοκαλί» στο 40΄ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι και χέρι του Θωμά Τσίπρα σε γύρισμα του Κώστα Γιαννακόπουλου μέσα από την περιοχή και δεξιά,

Οι καλύτερες φάσεις
15΄: Ο Τσιάμης σούταρε εκτός περιοχής με την μπάλα να περνά άουτ από το δεξί δοκάρι του Μεριγκούνη.
16΄: Ο Μισύρης έβγαλε σέντρα από αριστερά και το απευθείας σουτ του επερχόμενου Χρυσάφη από το ύψος του πέναλτι πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα του Φακίτσα.
27΄: Ο Ζαλοκώστας Δ. άνοιξε αριστερά στον Μισύρη που σέντραρε, ο Γενιτσαρόπουλος στο δεύτερο δοκάρι έκανε το γέμισμα και ο Χρυσάφης με γυριστή κεφαλιά στην δεξιά γωνία της Μυρίκης έκανε το 0-1.
33΄: Ο Χρυσάφης εκτέλεσε απευθείας κόρνερ από τα δεξιά, ο Πλεξίδας με κεφαλιά προς τα πίσω άθελα του έβαλε την μπάλα στα δίχτυα (0-2).
40΄: Ο Σταμούλης έπαιξε το 1-2 με τον Χρυσάφη και το πλασέ του απέκρουσε στη δεξιά του γωνία ο Φακίτσας.

Β΄ Μέρος

«Κόκκινη αντίδραση»
Η Μυρίκη δεν «παράτησε» το παιχνίδι και διεκδίκησε τις πιθανότητες που τις αναλογούσαν μείωσε σε 1-2 και ήταν στην διεκδίκηση της ισοπαλίας μέχρι και το 92΄ που ολοκληρώθηκε ο αγώνας.

Πρώτη φετινή «Ντό»


Ο έμπειρος μέσος της Μυρίκης Βασίλης Ντότσικας (Φωτογραφία) έκανε την πρώτη του φετινή συμμετοχή με τους «κόκκινους» μπαίνοντας στο ματς στο 56΄ και βελτιώνοντας αρκετά την εικόνα της ομάδας του.

Επέστρεψε ο Φλωράκης


Ο Λάμπρος Φλωράκης της Ποταμιάς εξέτισε την ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών της τιμωρίας του και επέστρεψε παίζοντας ενάντια στην Μυρίκη, όπου τότε είχε αποβληθεί και εκ νέου με ρέφερι τον Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο.

Στο ματς με Κωστή


Η Μυρίκη μπήκε στο ματς στο 67΄ όταν μετά την μπαλιά του Γιάννη Ζαλοκώστα, ο Νίκος Κωστής εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στο κέντρο της άμυνας «τσίμπησε» την μπάλα απέφυγε τον γκολκίπερ Στέλιο Μεριγκούνη και με πλασέ στην κενή εστία μείωσε σε 1-2. Ο Κωστής αντιμετώπισε την πρώηην του ομάδα.




Δοκάρι Σταμούλη


Σημαντική στιγμή απώλεσε στο 74΄ να «καθαρίσει» το παιχνίδι η Ποταμιά, όταν ο Βασίλης Συγκελόπουλος σέντραρε από τα αριστερά, ο Κώστας Σταμούλης σούταρε δυνατά, ο Στάθης Φακίτσας απέκρουσε η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια μπλοκαρίστηκε από τον γκολκίπερ της Μυρίκης.


Έμεινε με 10


Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι η Μυρίκη, αφού στο 83΄ αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο μέσος Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία).




Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Γενιτσαρόπουλο, που σούταρε έξω από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.
60΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Ντουφεκιά πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι.
67΄: Ο Ζαλοκώστας Ι. έκανε την μπαλιά, ο Κωστής εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Ποταμιάς, «τσίμπησε» την μπάλα απέφυγε τον Μεριγκούνη και σε πλασέ στην κενή εστία μείωσε σε 1-2.
74΄: Ο Συγκελόπουλος έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Σταμούλης σούταρε δυνατά, ο Φακίτσας απέκρουσε, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Μυρίκης.
86΄: Ο Σταμούλης έκλεψε από τον Ντότσικα, μπήκε μόνος στην περιοχή, πλάσαρε και ο Φακίτσας απέκρουσε σε κόρνερ με τα πόδια. Ο Χρυσάφης εκτέλεσε απευθείας το κόρνερ από τα δεξιά αναγκάζοντας τον Φακίτσα να αποκρούσει δύσκολα σε νέο κόρνερ.

Διακριθέντες
Μυρίκη: Τσιάμης, Πάτρου, Ντότσικας, Κωστής, Ζαλοκώστας Ι.
Ποταμιά: Κατσαρής, Χρυσάφης, Μισύρης

Κίτρινες Κάρτες
-

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Είναι γεγονός ότι ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί και μαχητικοί, ο στόχος μας ήταν να παλέψουμε το παιχνίδι. Ξέραμε ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες και αντίξοες, γνωρίζαμε και την δυναμική του αντιπάλου και πόσο έχει ενισχυθεί το τελευταίο διάστημα. Θα δώσω πολλά συγχαρητήρια στη δική μου ομάδα για την αγωνιστικότητα, παρά τις απουσίες, παρά την ελλιπή προετοιμασία αυτή την περίοδο. Θέλουμε να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια, ακολουθεί ένα άλλο παιχνίδι και θέλουμε να έχουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο και να κλείσουμε όμορφα τη σαιζόν. Συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα και ελπίζουμε κάποια ποιοτικά παιχνίδια να κλείσουν όμορφα την αγωνιστική περίοδο με τα χίλια δυο πρόβλημα που υπάρχουν εδώ στον νομό μας.»

Λάκης Αναστασόπουλος (Ποταμιά): «Σήμερα κάναμε ένα πρώτο ημίχρονο όχι και τόσο καλό, όμως βάλαμε δυο εύκολα γκολ, δημιουργήσαμε και άλλες ευκαιρίες και δεν απειληθήκαμε καθόλου. Στο δεύτερο αλλάξαμε κάποια πρόσωπα, όμως δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στο να τελειώσουμε το παιχνίδι στις τελικές που κάναμε. Δεν είχαμε κίνηση, ούτε ενέργεια, δεχτήκαμε ένα γκολ που μας έφερε κάποιο εκνευρισμό και περισσότερο πίεση στο να μην κάνουμε λάθος. Το ποδόσφαιρο μας έχει διδάξει ότι τιμωρεί και εμείς σήμερα είχαμε την τάση να αυτοτιμωρηθούμε, όπως και να χει νομίζω οτι κερδίσαμε δίκαια. Στα παιδιά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη, είναι μεγάλες προσωπικότητες  και αυτές τις δυο εβδομάδες θα προετοιμαστούμε κατάλληλα με όλες μας τις δυνάμεις, για να έχουμε καλύτερη εικόνα στο ντέρμπι με τον Αίολο. Σίγουρα θα θέλαμε να είχαμε περισσότερα παιχνίδια για να δέσουμε παλιοί και νέοι, γιατί καμία προπόνηση δεν είναι ίδια με έναν αγώνα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την νίκη, όπως και στη Μυρίκη για την παρουσία της.»

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Φακίτσας, Πλεξίδας(46΄ Τσιούμας), Πατρώνης, Ίβρος(54΄ Κωστής), Τσιάμης, Πάτρου, Ζαχαράκης, Ζαλοκώστας Ι.(78΄ Τσούκας), Τριανταφύλλου(56΄ Ντότσικας), Τάσιος, Τσίπρας

Ποταμιά (Λάκης Αναστασόπουλος): Μεριγκούνης, Γιαννακόπουλος, Μισύρης(46΄ Συγκελόπουλος), Ξαγάρας, Φαρμάκης(56΄ Ντουφεκιάς), Λέρης(46΄ Κόγιας), Κατσαρής(61΄ Φλωράκης), Ζαλοκώστας Δ., Σταμούλης, Χρυσάφης, Γενιτσαρόπουλος

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος