Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΟΚ-Φραγκίστα 2-1

Με  εξαιρετική εμφάνιση οι πιτσιρικάδες του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη και τους πρώτους τους βαθμούς στο πρωτάθλημα επικρατώντας της Φραγκίστας με 2-1.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο (20/1) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας, έγινε παρουσία λιγοστών θεατών και κάτω από βροχόπτωση στο μεγαλύτερο μέρος της.
Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έκανε την καλύτερη του εμφάνιση τη φετινή σαιζόν και δίκαια κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Οι πιτσιρικάδες έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο, βάζοντας την μπάλα κάτω και έχοντας πολύ όμορφη επιθετική ανάπτυξη. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με γκολ του νεοαποκτηθέντα Ανδρέα Φύκα στο 33΄, για να επέλθει η ισοφάριση ένα λεπτό αργότερα. Στην επανάληψή έφτασε στο νικητήριο τέρμα με τον Άρη Ρέπα στο 51΄ και στα τελευταία λεπτά είχε αριθμητικό πλεονέκτημα.
Η Φραγκίστα κατέβηκε ξανά υπό τις οδηγίες του Κώστα Κατσαδούρου και ηττήθηκε για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι , ουσιαστικά «ψαλίδισε» και άλλο τις ελπίδες της για είσοδο στα μπαράζ. Ο ΑΠΟΔΦ παρότι έμεινε πίσω στο σκορ ισοφάρισε με τέρμα του Κώστα Κατσαδούρου άμεσα. Στο δεύτερο μέρος βρέθηκε νωρίς να χάνει με 2-1 και δεν μπόρεσε να επιστρέψει ποτέ στο ματς. Στο 74΄ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Βαγγέλης Μάκκας «ξεσηκώνοντας» σωρεία διαμαρτυριών και πιθανή ακόμη αποχώρηση της ομάδας από τον αγώνα, κάτι το οποίο δεν έγινε.
Την επόμενη (9η) αγωνιστική ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται με την Μυρίκη στο Δημοτικό στάδιο το Σάββατο (27/1), ενώ η Φραγκίστα υποδέχεται στο Κερασοχώρι τον Αίολο την Κυριακή (28/1). Ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη του νίκη και έφτασε τους 3 βαθμούς, ενώ η Φραγκίστα παρέμεινε στους 7 βαθμούς και είναι στην 3η θέση.

Λίγος κόσμος
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 15 με 20 θεατών και κάτω από βροχόπτωση στο μεγαλύτερο διάστημα της.

«Παρθενικό» τρίποντο
Η ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου κατέκτησε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και την πρώτη νίκη της ιστορίας της στην Α΄ Ευρυτανίας.

4η συνεχόμενη ήττα
Η Φραγκίστα ηττήθηκε για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι και πλέον «ψαλίδισε» αρκετές τις ελπίδες της για είσοδο στα μπαράζ, καθώς έχει δυο δύσκολα εναπομείναντα ματς με Αίολο και Ποταμιά.

«Ντεμπούταραν»  3


3 μεταγραφικά αποκτήματα έκαναν την πρώτη τους συμμετοχή για τον ΠΑΟΚ ντεμπούταρε ο Ανδρέας Φύκας (Φωτογραφία Αριστερά) που αποκτήθηκε από την Ποταμιά, ενώ για την φιλοξενούμενη ομάδα την πρώτη τους συμμετοχή έκαναν οι: Σάκης Θεοχάρης (Φωτογραφία Κέντρο) και Δημήτρης Κετσιλής (Φωτογραφία Δεξιά). Ο πρώτος μεταγράφηκε από την Μυρίκη και ο δεύτερος από τον Ορφέα Αιγάλεω.

5 αλλαγές


Η φιλοξενούμενη Φραγκίστα είχε 5 αλλαγές στην αρχική της 11αδας σε σύγκριση με το τελευταίο ματς κόντρα στο Ραπτόπουλο. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε στο πρώτο μέρος ο Πάνος Γερονίκος (Φωτογραφία Αριστερά), ενώ βασικοί έπαιξαν και οι: Σάκης Θεοχάρης, Θανάσης Ντάλλας (Φωτογραφία Κέντρο), Δημήτρης Κετσιλής και Δημήτρης Λαθύρης (Φωτογραφία Δεξιά). Αντικατέστησαν τους: Χρήστο Σάλτη (Έπαιξε αλλαγή), Στέφανο Γαλανό (Έμεινε στον πάγκο), Ηλία Πολύζο, Γιάννη Μάκκα και Ντίνο Γούλα(Απουσίαζαν).

Βασικοί Καώνης-Φύκας-Γκριμόπουλος

 












Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ είχε 3 αλλαγές στο βασικό του σχήμα σε σχέση με το ματς του περασμένου Σαββάτου κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Ανδρέας Φύκας έπαιξε σε θέση δεξιού χαφ, στο κέντρο ξεκίνησαν οι Σπύρος Γκριμόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) και Ανδρέας Καώνης (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Στέλιου Μίλη (Έμεινε στον πάγκο), Αλέξη Μαστρογιάννη και Κώστα Ρουμελιώτη (Έπαιξαν ως αλλαγή).

Ξεχώρισαν 3
Από πλευράς νικητών εξαιρετική εμφάνιση έκανε η 3αδα των Γρηγόρη Παπαϊωάννου (Γκολκίπερ), Ανδρέας Φύκας (Σκόραρε το πρώτο τέρμα) και Άρης Ρέπας (Σκόραρε το δεύτερο γκολ). Και τα δυο γκολ προήλθαν από όμορφες ασιστ του Σπύρου Κωστορρίζου.


Α΄ Μέρος

Όλα στον «άσο»
Μέσα σε ένα δίλεπτο οι δυο ομάδες σκόραραν από 1 φορά έκαστος για να διαμορφωθεί το σκορ στην ανάπαυλα του ημιχρόνου στο ισόπαλο 1-1.

Ακυρωθέν γκολ


Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Γιάννης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) της Φραγκίστας σκόραρε ωστόσο είχε υποδειχτεί νωρίτερα σε θέση οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό Μίλτο Ελ Ταχάν.


Ιδανική «πρώτη»
Ο Ανδρέας Φύκας στο 33ο λεπτό στην πρώτη του εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ σκόραρε ανοίγοντας το σκορ. Ο Ανδρέας Καώνης έκανε την μπαλιά για τον Σπύρο Κωστορρίζο, που σέντραρε από τα αριστερά και ο Ανδρέας Φύκας με πλασέ στην δεξιά γωνία του Πάνου Γερονίκου πέτυχε το 1-0. Έξοχος ο συνδυασμός των ποδοσαιριστών των γηπεδούχων σε αυτή την φάση.





Άμεση  αντίδραση


Η Φραγκίστα αντέδρασε άμεσα και στο επόμενο λεπτό έφτασε στην ισοφάριση. Ο Σάκης Θεοχάρης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Κώστας Κατσαδούρος (Φωτογραφία) με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 1-1.




Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Μπισμπίκης Ι. πάσαρε στον Θεοχάρη, που πλάσαρε και ο Παπαϊωάννου μπλόκαρε.
19΄: Ο Τόλης τροφοδότησε τον Φύκα, που από δεξιά σούταρε διαγώνια, με τον Γερονίκο να αποκρούει στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
26΄: Ο Ζανιάς σέντραρε από αριστερά, ο Κωστορρίζος σούταρε και ο πορτιέρο της Φραγκίστας μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.
33΄: Ο Καώνης τροφοδότησε τον Κωστορρίζο, αυτός σέντραρε από αριστερά και ο Φύκας με πλασέ στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων πέτυχε το 1-0.
34΄: Ο Θεοχάρης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Κατσαδούρος με καρφωτή κεφαλιά στην δεξιά γωνία του ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 1-1.

Β΄ Μέρος

Δίκαια νικητής ο ΠΑΟΚ
Η ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έφτασε γρήγορα στο νικητήριο γκολ, πανηγυρίζοντας δίκαια την πρώτη της νίκης. Το δεύτερο μέρος «σημαδεύτηκε» από αρκετή ένταση και νεύρα.

Γρήγορα μπροστά


Οι γηπεδούχοι στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία της επανάληψης βρήκαν δίχτυα. Ο Άρης Ρέπας (Φωτογραφία) μετά την κάθετη μπαλιά του Σπύρου Κωστορρίζου κέρδισε κόντρα από αντίπαλο και πλάσαρε εύστοχα τον Πάνο Γερονίκο για το 2-1.





Αλλαγή τερματοφύλακα
Δυο λεπτά αργότερα υπήρξε εσωτερική αλλαγή στους φιλοξενούμενους. Ο σκόρερ Κώστας Κατσαδούρος πέρασε κάτω από τα γκολπόστ, με τον Πάνο Γερονίκονα παίρνει θέση εκτός εστίας. Στο κέντρο να τονιστεί πως αγωνίστηκε ως αλλαγή ο βασικός κίπερ Χρήστος Σάλτης.



«Χάλασε» το ματς


Πεντάλεπτη διακοπή σημειώθηκε στο 74ο λεπτό, όταν επικράτησε συμπλοκή μεταξύ των παιχτών των δυο ομάδων. Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος «κιτρίνισε» τον Γιώργο Μουστάκη των γηπεδούχων και τον Γιάννη Μπισμπίκη της Φραγκίστας. Παράλληλα απέβαλλε τον Βαγγέλη Μάκκα (Φωτογραφία) των φιλοξενούμενων κάτω από έντονες διαμαρτυρίες. Εν συνεχεία με κίτρινη κάρτα τιμωρήθηκε και ο Άκης Κατσιφής.





Απείλησαν με αποχώρηση
Οι ποδοσφαιριστές της Φραγκίστας «απείλησαν» με αποχώρηση από το παιχνίδι, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη τελικά. Το ματς συνεχίστηκε κανονικά.



Κράτησε το σκορ
Οι παίχτες του «δικεφάλου» κατάφεραν να κρατήσουν χωρίς δυσκολία το υπέρ τους σκορ, έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Κωστορρίζος έκανε κάθετη πάσα, ο Ρέπας κέρδισε κόντρα από αντίπαλο και σε θέση τετ α τετ με πλασέ στην αριστερή γωνία του Γερονίκου σημείωσε το 2-1.
56΄: Συνδυασμός Τόλη-Γκριμόπουλου-Φύκα, πλασέ του τελευταίου απέκρουσε έξοχα σε κόρνερ στη δεξιά του γωνία ο Γερονίκος. Ο Γκριμόπουλος εκτέλεσε από αριστερά και τη κεφαλιά του Κωστορρίζου έδιωξε προ της γραμμής ο Λάμπρου.
61΄: Ο Ντάλλας έφυγε σε θέση τετ α τετ από δεξιά, όμως ο Παπαϊωάννου απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του πρώτου κατά την έξοδο του.
69΄: Κεφαλιά-πάσα του Θεοχάρη στον Μπισμπίκη Ι., πλασέ του δεύτερου μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Παπαϊωάννου.
69΄: Δυνατό σουτ του Θεοχάρη κατέληξε άουτ από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
70΄: Ο Ρέπας τροφοδότησε τον Φύκα, που σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Κωστορρίζου έφυγε μόλις πάνω από το τέρμα της Φραγκίστας.
74΄:  Η Φραγκίστα μένει με 10 ποδοσφαιριστές εξ αιτίας αποβολής του Μάκκα.
85΄: Ο Μπισμπίκης Ι. δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής και ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
87΄: Κόρνερ του Θεοχάρη από αριστερά, κεφαλιά του Ντάλλα έφυγε άουτ από την εστία των γηπεδούχων.
91΄: Ο Γερονίκος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Κετσιλής έπιασε θαυμάσιο ανάποδο ψαλίδι, που πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαϊωάννου.
95΄: Συνδυασμός Μαστρογιάννη-Φύκα-Ρέπα, πλασέ του τελευταίου απέκρουσε προ της γραμμής ο Γερονίκος και στην επαναφορά πλασέ του Κουρκούνη εξ επαφής κατέληξε άουτ.

Διακριθέντες
ΠΑΟΚ: Κωστορρίζος, Φύκας, Ρέπας, Παπαϊωάννου, Τσάρας
Φραγκίστα: -

Κίτρινες Κάρτες
Μουστάκης, Κουρκούνης, Μπισμπίκης Φ., Κατσιφής, Ντάλλας Α., Μπισμπίκης Ι.

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (ΠΑΟΚ): «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Φραγκίστας για το παιχνίδι της και για την προσπάθεια που καταβάλει και να της ευχηθώ καλή συνέχεια στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Εμείς σαν ομάδα σήμερα δείξαμε ένα άλλο πρόσωπο μέσα στο γήπεδο, πραγματικά ήμασταν αυτοί που θέλαμε το παιχνίδι περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους, ώστε να βοηθηθούν τα παιδιά για τα επόμενα παιχνίδια. Πιστεύω πως δείξαμε καλό πρόσωπο, παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο με την μπάλα κάτω στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού εμείς ήμασταν αυτοί που είχαμε την κατοχή και δημιουργούσαμε ευκαιρίες. Κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν ακόμη καλύτεροι και επειδή πραγματικά θέλαμε να κάνουμε την πρώτη μας νίκη είχαμε αυτό το πείσμα και τελικά ήμασταν εμείς οι νικητές. Θέλω να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές μου περισσότερο για την εικόνα που είχανε σαν ομάδα και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο και μετά για το αποτέλεσμα της νίκης. Τα παιδιά όσα έπαιξαν προσπάθησαν όλοι πάρα πολύ και έτσι είχαμε μια συνολική εικόνα που συνδυάστηκε με νίκη μέσα από μια καλή εμφάνιση όλων των ποδοσφαιριστών. Συνεχίζουμε, έχουμε πολλή δουλειά ακόμα, πρέπει να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και ευελπιστούμε πως η συνέχεια έστω και με αργούς ρυθμούς θα είναι καλύτερη για μας. Πρέπει όμως να καταλάβουν και οι νεαροί ποδοσφαιριστές ότι όλα αυτά θα τα πετύχουμε μόνο με δουλειά στο γήπεδο και τα αποτελέσματα θα έρθουν σιγά-σιγά, που εγώ προτιμώ να συνδυάζονται μέσα και από μια καλή εμφάνιση,  όπως και η σημερινή. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος πρώτα από την εμφάνιση και μετά από το αποτέλεσμα και αυτό διότι δεν έχουμε κάποιον στόχο, δεν κυνηγάμε κάτι απλά δίνουμε μεγάλη εμφάνιση στο να μάθουμε στοιχειώδη πράγματα και να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο, να φτάνει η μπάλα σωστά από την αμυντική μας γραμμή μέχρι και τον επιθετικό, μέσα από ωραίες ενέργειες, όπως έγινε και στο σημερινό παιχνίδι. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές και σε αυτά που παίξανε και σε αυτούς που ήταν στον πάγκο και παροτρύνανε και τους συμπαίκτες τους , αλλά και στην ομάδα της Φραγκίστας που πραγματικά καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να συμμετέχει σε αυτό το μικρό πρωτάθλημα μέχρι το τέλος της σαιζόν. »

Κώστας Κατσαδούρος (Φραγκίστα): «Κάναμε κάκιστη εμφάνιση σήμερα, η ομάδα μου δεν κατέβηκε στο γήπεδο. Ευχαριστούμε την φιλοξενία την ομάδα του ΠΑΟΚ.»









Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Παπαϊωάννου, Τσάκνης(46΄ Ρουμελιώτης), Ζανιάς, Τσάρας, Μουστάκης, Τόλης(90΄ Κουρκούνης), Καώνης(46΄ Μαστρογιάννης), Φύκας, Κωστορρίζος, Ρέπας, Γκριμόπουλος(96΄ Παπαροϊδάμης)

Φραγκίστα (Κώστας Κατσαδούρος): Γερονίκος, Λάμπρου, Μπισμπίκης Φ., Θεοχάρης, Μάκκας Ε., Κατσιφής, Ντάλλας Α., Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Ι., Κετσιλής Δ., Λαθύρης(53΄ Σάλτης Χ.)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μαρία Χρυσαφοπούλου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος