Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Παίδες: Αναγέννηση Λαμίας-Γ.Σ. Άτλας 60-53

Η ψυχωμένη Αναγέννηση Λαμίας υπέταξε τον πρωτοπόρο Άτλαντα, ο οποίος γνώρισε την πρώτη του ήττα με 60-53. Το αρνητικό αποτέλεσμα δεν έχει για αυτόν βαθμολογικό αντίκτυπο.
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στο ΔΑΚ Λαμίας και ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του Ζ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ, αρχίζοντας στις 3 και 30.
Η Αναγέννηση του Θεόφιλου Μελισσάρη είχε πολύ καλή παρουσία, προηγήθηκε από το ξεκίνημα του αγώνα και κράτησε το θετικό αποτέλεσμα γοήτρου για αυτήν έως το τέλος. Ο Πάνος Κεραμάρης σημείωσε 15 πόντους. Οι Λαμιώτες έχουν 12 βαθμούς(4 νίκες-4 ήττες).
Ο Άτλαντας του Άγγελου Σαμαντά έκανε την χειρότερη του παρουσία στον θεσμό, χάνοντας το αήττητο, χωρίς αυτό να «αμαυρώνει» την εξαιρετική του πορεία. Η ήττα αυτή λειτουργεί ως «καμπανάκι» για την δύσκολη συνέχεια, ειδικά της δεύτερης φάσης. Για τους φιλοξενούμενους πρώτευσε με 17 πόντους ο Στέφανος Μήτσιος. Ο Γ.Σ.Α. έχει απολογισμό 7 νίκες και 1 ήττα πλέον(15 πόντους), παραμένοντας πρώτος, αλλά αναμένεται να αποκτήσει και «συγκάτοικο», αφού ο Έσπερος έχει ματς λιγότερο κόντρα στον Δομοκό.
Την επόμενη(9η) αγωνιστική στις 7 Ιανουαρίου του νέους έτους η Αναγέννηση θα παίξει εκτός έδρας με τον Πρωτέα Λαμίας, ενώ ο Άτλας δίνει το ντέρμπι κορυφής με τον Έσπερο Λαμίας.

Πρώτη ήττα
Οι Ευρυτάνες γνώρισαν την πρώτη τους ήττα, ωστόσο έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση τους στην επόμενη φάση. Διεκδικούν την  άτυπη πρωτιά του ομίλου, μαζί με τον Έσπερο. Άτλας και Έσπερος συνεχίζουν στην 2η φάση του θεσμού, στην οποία οι 14 ομάδες θα χωριστούν σε δυο ομίλους των7 ομάδων.

Ισάριθμος συντελεστής
Η Αναγέννηση έχει 4 νίκες στο ενεργητικό της και 4 ήττες στο παθητικό της.

Στους 15  ο Κεραμάρης


Για τους νικητές ο Πάνος Κεραμάρης(Φωτογραφία) ήταν ο πρώτος τους σκόρερ με 15 πόντους. Ο Κώστας Παρίσης ακολούθησε με 11.

Πρωτιά Μήτσιου


Ο Στέφανος Μήτσιος(Φωτογραφία) σκόραρε 17 πόντους για την ομάδα του Καρπενησίου. Ακολούθησε με 14 ο Δημήτρης Σεριανάι, ενώ διψήφιος με 12 ήταν και ο Μανώλης Κάππας, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό 3ποντο των Ευρυτάνων, αλλά αποβλήθηκε με 5 φάουλ.

«Νταμπλ» αρχή
Δυναμικό ξεκίνημα στο παιχνίδι έκανε η ομάδα της Αναγέννησης, η οποία «αιφνιδίασε» τον αντίπαλο και προηγήθηκε με 16-8.

Διαφορά πέντε πόντων
Οι παίχτες του Θεόφιλου Μελισσάρη πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 30-25. Το επιμέρους σκορ της δεύτερης περιόδου ήταν 14-17 υπέρ του Άτλαντα.

Κρίσιμη περίοδος
Η έναρξη της επανάληψης βρήκε σε μεγαλύτερο βαθμό συγκέντρωσης τους γηπεδούχους, οι οποίοι με ένα επιμέρους 13-7 στην χαμηλότερη παραγωγική περίοδο προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά πόντων(+11 και 43-32).

Κράτησε την νίκη
Οι αθλητές του Άγγελου Σαμαντά είχαν στο τελευταίο δεκάλεπτο ένα επιμέρους 17-21, όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι καλύτερο. Η Αναγέννηση επικράτησε με 60-53.

Τα δεκάλεπτα
16-8, 30-25, 43-32, 60-53

Συνθέσεις Ομάδων

Αναγέννηση Λαμίας (Θεόφιλος Μελισσάρης): Γεροκούδης 6(2), Δροσόπουλος, Σαΐτης, Παρίσης 11, Καραγιάννης,  Σταυρομήτρος, Κεραμάρης 15, Τσουκάρας 3, Λαδάς 6, Παπαγεωργίου 9, Κωσταράς 5, Ευσταθίου 5(1)

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Μπούργος, Ανδρέου 2, Τομαράς, Κάππας 12(1), Σεριανάι Κ. 4, Μανταλιός Τ., Μήτσιος 17, Ελεζάι, Σεριανάι Δ. 14, Μπουμπουρής 2, Δροσίνης 2, Μανταλιός Η.

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας& Μαρία Ζαφείρη(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Ανθή Τσιμπρικά-Νίκος Καλαντζής-Δημήτρης Γλωσσόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)








Φωτογραφίες: Γιάννης Μπουμπουρής