Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Δήλωση της Κατερίνας Μπαλωμένου για την ομάδα νεανίδων


Με το τέλος του αγώνα με τον Μάκαρο Άμφισσας η προπονήτρια νεανίδων της Π.Α.Κ. προχώρησε στην παρακάτω δήλωση στο επίσημο site της Ακαδημίας panevrytaniki.wordpress.com :
«Σεβόμενη την επιθυμία των αθλητριών μου,δεν θα δώσω καμία πληροφορία ούτε για το σκορ, ούτε για τους πόντους που πέτυχαν οι αθλήτριες.
Θα έπρεπε ωστόσο να προβληματίσει όλους μας αυτή τους η επιθυμία καθώς φανερώνει πως έχουν απογοητευτεί όχι από την ήττα, αλλά από την αντιμετώπιση τόσο από τις αντίπαλες ομάδες στην προσπάθειά τους όσο και κυρίως από την αντιμετώπιση της τοπικής κοινωνίας.
Στόχος της ομάδας μας εξ’αρχής και ας γίνει σαφές σε όλους, ήταν και εξακολουθεί να είναι η συμμετοχή σε αγώνες για αποκόμιση εμπειριών που μόνο έτσι κατακτιούνται και η πιο οργανωμένη ύπαρξη της γυναικείας παρουσίας στον χώρο του μπάσκετ.
Στα 7 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου μας πέρασαν πολλά κορίτσια που είχαν και τη θέληση και το ταλέντο όμως δυστυχώς ποτέ δεν ήταν αρκετός ο αριθμός τους ώστε να συμπληρώνουν ομάδα.Το γεγονός αυτό μας εμπόδιζε να έχουμε τμήμα και ομάδα κοριτσιών και δυστυχώς ”χάνονταν” μέσα σε τμήματα αγοριών.
Πρώτη φορά είχαμε την ευκαιρία να έχουμε κάτι οργανωμένο και με κοινή απόφαση δηλώσαμε συμμετοχή σε πρωτάθλημα, πράγμα που ίσως κάποιους ενόχλησε και από τον πρώτο μας αγώνα έδειξαν τις διαθέσεις τους.
Είναι κρίμα να απογοητεύονται παιδιά εξαιτίας της ματαιοδοξίας κάποιων και της έλλειψης διακριτικότητας κάποιων άλλων. Στα πρωταθλήματα υποδομής ,”πιστεύω” και ”αρχή” μας σαν Σύλλογος και σαν προπονητές είναι πως ο μόνος και κύριος στόχος θα πρέπει να είναι η διαπαιδαγώγηση των αθλητών και όχι η ”κυριαρχία” .Στην μέχρι τώρα πορεία μας σεβαστήκαμε όποιον αντίπαλο είχαμε απέναντί μας και ουδέποτε εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία να διασύρουμε αντιπάλους με εκκωφαντικά σκορ.Η νίκη είναι νίκη ακόμη και με 1 πόντο όπως και η ήττα είναι ήττα ακόμα και με 1 πόντο. Η χαρά για την νίκη είναι ίδια είτε κερδίσεις με 1 πόντο είτε με 100 όπως και η λύπη είναι ίδια είτε χάσει με 1 είτε με 100.
Αυτό που πονάει όμως περισσότερο είναι τα πικρόχολα και βαρύγδουπα σχόλια στην ήττα με μεγάλη διαφορά από ανθρώπους που δεν έχουν ούτε την σχετική ευγένεια. Δυστυχώς με τον τρόπο αυτό δεν πιστεύω πως κερδίζει κάποιος κάτι. Έχω βασανίσει πολλές φορές το μυαλό μου σκεπτόμενη τι μπορεί να κερδίζει κάποιος αν με αυτά που θα πει ή θα γράψει πληγώσει ένα παιδί. Δεν έχω βρει απάντηση ,αυτό όμως που έχω δει στην μέχρι τώρα πορεία μου στην παιδαγωγική είναι πως κάποια παιδιά δεν καταφέρνουν να αντέξουν, απογοητεύονται και τα παρατάνε.
Κλείνοντας θα ήθελα να συγχαρώ για άλλη μία φορά τα κορίτσια που με πείσμα και αγάπη για το άθλημα συνεχίζουν και προσπαθούν μέσα από την προπόνηση να βελτιώνονται συνεχώς .Θα πρέπει απλά να πιστέψουν στις δυνατότητές τους και στη δύναμη που κρύβουν μέσα τους χωρίς να ακούνε κανέναν κακόβουλο άνθρωπο.
Καλή συνέχεια σε όλες τις ομάδες των κοριτσιών με υγεία πρώτα από όλα και μακριά από τραυματισμούς.»