Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Έφηβοι: Αναγέννηση Λαμίας-Π.Α.Κ. 92-53

Εύκολη επικράτηση για την εφηβική ομάδα της Αναγέννησης Λαμίας, η οποία κέρδισε με 92-53 την Π.Α.Κ., διανύοντας ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στο ΔΑΚ Λαμίας, ξεκινώντας στις 2. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ Ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Η Αναγέννηση του Κώστα Κουμπούρα συνέχισε με κεκτημένη τροχιά μετά την νίκη ενάντια στον Έσπερο, «κλειδώνοντας» την θέση της στην πρώτη 2αδα, κάνοντας εξαιρετική πορεία. Με όμορφο μπάσκετ και επιθετικό πλουραλισμό έφτασε χωρίς να δυσκολευτεί στην επικράτηση της. Ο Δημήτρης Γαλάνης πρώτευσε στο σκοράρισμα με 17 πόντους. Έχει πετύχει 4 νίκες, μετρώντας μόλις μια ήττα.
Η Π.Α.Κ. του Φώντα Ζαχαρόπουλου έχασε την επαφή με το σκορ στην δεύτερη περίοδο, με την αποβολή του Αποστόλη Νούλα και τις απουσίες να είναι καθοριστικής σημασίας. Οι Καρπενησιώτες μένουν εκτός συνέχειας του πρωταθλήματος και μαθηματικά σε μια μεταβατική χρονιά για αυτούς. Ο Λάμπρος Τσιώλης ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων με 16 πόντους και 2 εύστοχα 3ποντα. Η Ευρυτανική ομάδα έχει απολογισμό 1 νίκη και 4 ήττες, με το μοναδικό αρνητικό αποτέλεσμα της Αναγέννησης να έχει προέλθει από αυτούς.
Για την τελευταία(6η) αγωνιστική η Ακαδημία θα αντιμετωπίσει στην Σπερχειάδα στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ η Αναγέννηση θα διεκδικήσει την πρωτιά με τον Έσπερο.

Αρκετές απουσίες
Η ομάδα του Φώντα Ζαχαρόπουλου έπαιξε στην Λαμία με αρκετές ελλείψεις αθλητών.

Ηγήθηκε ο Γαλάνης


Με 17 πόντους έκλεισε το παιχνίδι ο Δημήτρης Γαλάνης(Φωτογραφία), ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ της συνάντησης. Ακολούθησε με 15 και 1 3ποντο ο Κώστας Καραχάλιος.

Στην 2αδα ο Χουσιάδας
Μέλος της διαιτητικής 2αδας μαζί με τον Φθιωτό Ιωάννη Ευαγγελόπουλο ήταν και ο Ευρυτάνας Θανάσης Χουσιάδας.

Πρώτη η Αναγέννηση
Δυο ημέρες νωρίτερα η Αναγέννηση είχε κερδίσει με 68-43 τον Έσπερο και βρίσκεται πλέον στην κορυφή, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.


Ο Τσιώλης στους 16


Για τους ηττημένους ο Λάμπρος Τσιώλης(Φωτογραφία) είχε 16 πόντους με 2 εύστοχα 3ποντα. Ο Αποστόλης Νούλας ακολούθησε με 11 και 2 επίσης τρίποντες «βόμβες», αγωνιζόμενος για μικρό διάστημα.

Αποκλεισμός Π.Α.Κ.
Δεν κατάφερε να προκριθεί στην 2η φάση η Π.Α.Κ., με το ματς στην Σπερχειάδα να έχει συμβολικό χαρακτήρα για την κατάληψη της 3ης θέσης. Το μέλλον ωστόσο είναι ευοίωνο για τους «πράσινους».

Μπήκαν καλύτερα
Οι Λαμιώτες προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 21-14, με την Π.Α.Κ. να έχει σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Ξέφυγαν οι γηπεδούχοι
Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό, αφού η ομάδα του Κώστα Κουμπούρα προηγήθηκε με +24(47-23), έχοντας ένα επιμέρους 26-9 υπέρ της.

Αποβολή Νούλα


Οι Καρπενησιώτες «έχασαν» στο 14ο λεπτό τον Αποστόλη Νούλα(Φωτογαφία) με δεύτερη τεχνική ποινή από τον κ. Ευαγγελόπουλο. Η Π.Α.Κ. εξέφρασε τα παράπονα της για το γεγονός αυτό.

Εμφατική διαφορά
Ανέβηκε και άλλο η διαφορά στα 30΄ του παιχνιδιού. Το 69-39 διαμορφώθηκε μετά από ένα επιμέρους 22-16 στο τρίτο δεκάλεπτο για τους γηπεδούχους.

Τυπικό το φινάλε
Το τελικό 92-53 δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Το επιμέρους σκορ του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν 23-14 υπέρ των παιχτών του Κώστα Κουμπούρα.

Τα δεκάλεπτα
21-14, 47-23, 69-39, 92-53

Συνθέσεις Ομάδων

Αναγέννηση (Κώστας Κουμπούρας): Αντωνόπουλος 10(1), Καραχάλιος 15(1), Παπαγεωργίου Β. 7, Στασινός 4, Λαδάς Ν. 4, Τσουκάρας 1, Γαλάνης 17, Λασπιάς 7, Κωσταράς 12, Λαδάς Δ. 9

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Παπαγεωργίου Κ., Γραβάνης 2, Γραμματίκας, Νούλας 11(2), Μπίκας 2, Τσιώλης 16(2), Τσιαμάκης, Καραθάνος 10, Μπακατσιάς 3, Ντότσικας 9, Καραγιάννης, Μαντζαφίνης

Διαιτητές: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος& Θανάσης Χουσιάδας(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Νίκος Καλαντζής-Δημήτρης Γλωσσόπουλος-Διονύσης Αναγνώστου(Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)