Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Παίδες: ΑΣΕ Μπούκαλη-Γ.Σ. Άτλας 45-53

Την σχεδόν μαθηματική πρόκριση στην επόμενη φάση πανηγυρίζει η «ιπτάμενη» ομάδα του Άτλαντα. Επιβλήθηκε δύσκολα εκτός έδρας με 45-53 των μαχητικών Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη, ξεκινώντας στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ(Ζ΄ Όμιλος).
Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη του Φώτη Πιτσιλιώνη απέδειξαν την δυναμική τους και απείλησαν το αήττητο του Άτλαντα. Βρισκόταν συνεχώς κοντά στο σκορ, εκφράζοντας και τα παράπονα τους για την διαιτησία. Πλέον έχουν τρεις νίκες και τρεις ήττες και εκτός απροόπτου θα τερματίσουν στην 3η θέση του ομίλου. Πρώτος σκόρερ των Λαμιωτών ήταν ο Αλέξανδρος Τιμπλαλέξης με 16 πόντους.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά πέτυχε την πιο δύσκολη νίκη του στο πρωτάθλημα, η οποία ήταν η 6η σε ισάριθμους αγώνες. Το συγκρότημα του Καρπενησίου δεν έχει σταματημό και ήδη κάνει τα σχέδια του για την επόμενη φάση, δείχνοντας την απαιτούμενη σοβαρότητα στην τελευταία κρίσιμη περίοδο. Στέφανος Μήτσιος με 20 και Δημήτρης Σεριανάι με 16 πόντους ήταν οι κορυφαίοι των νικητών.
Ο Άτλαντας την επόμενη(7η) αγωνιστική θα υποδεχτεί για την 7η αγωνιστική στις 26 Νοεμβρίου την Μούτα Δομοκού. Τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη αντιμετωπίζουν την ίδια ημέρα εκτός έδρας τον Πρωτέα Λαμίας.

«6 αστέρων»
Ο Άτλας έκανε το 6 στα 6 και προκρίνεται στην επόμενη φάση στην μόλις πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Διεκδικεί μάλιστα με τον Έσπερο την πρωτιά, την οποία κατακτά και με ήττα έως 9 πόντους στο μεταξύ τους ματς του δευτέρου γύρου. Αποτελεί την συνέχεια της περυσινής παμπαιδικής ομάδας, η οποία έφτασε στο Final 6 της Περιφέρειας.

Μήτσιος ο…20αρης


Για τους νικητές ο Στέφανος Μήτσιος(Φωτογραφία) ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 20 πόντους. Με 4 λιγότερους έκλεισε το ματς ο Δημήτρης Σεριανάι. 


Χωρίς 3ποντο
Στα αξιοσημείωτα πως δεν σημειώθηκε και από τις δυο πλευρές κάποιο τρίποντο(!).

Βοηθός ο Λάππας


Να αναφερθεί πως βοηθός του Φώτη Πιτσιλιώνη είναι ο Κρεντιώτης αθλητής της ανδρικής ομάδας των ΑΣΕΜ Μιχάλης Λάππας(Φωτογραφία).

Ο Τιμπλαλέξης για τα Μπούκαλη


Για τους γηπεδούχους ο Αλέξης Τιμπλαλέξης(Φωτογραφία) σταμάτησε στους 16 πόντους. Πέντε λιγότερους είχε ο Βασίλης Σταματόπουλος.

Από ένας επίλεκτος
Οι δυο ομάδες διαθέτουν από έναν αθλητή, ο οποίος επιλέχτηκε και στην 3η φάση προεπιλογής του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΣΚΑΣΕ. Για τους γηπεδούχους είναι ο Παναγιώτης Γεωργούσης(2004) και για τους Ευρυτάνες ο Δημήτρης Σεριανάι(2003).

Μικρή πρωτοπορία
Οι φιλοξενούμενοι του Άγγελου Σαμαντά έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο, προηγούμενοι οριακά με 8-11.

Στο πόντο οι ΑΣΕΜ
Η ομάδα του Φώτη Πιτσιλιώνη πέρασε μπροστά στο ημίχρονο με σκορ 24-23. Το επιμέρους σκορ ήταν 16-12 υπέρ της.

Κοντά οι δυο ομάδες
Ανατροπή σκηνικού στην τρίτη περίοδο, όμως οι δυο ομάδες βρισκόντουσαν κοντά στο σκορ. Το επιμέρους 10-13 έφερε ξανά μπροστά τον Γυμναστικό με 34-36.

Ψύχραιμος ο Άτλας
Η τελευταία περίοδος άνηκε στους «Άτλαντες», οι οποίοι πανηγύρισαν το μεγάλο «διπλό» πρόκρισης. Επιβλήθηκαν με 45-53(11-17 το επιμέρους υπέρ της ομάδας του Καρπενησίου).


Αποβολή Πιτσιλιώνη & τριών αθλητών


Ο τεχνικός των Μπούκαλη Φώτης Πιτσιλιώνης(Φωτογραφία) εξέφρασε έντονα τα παράπονα του για την διαιτησία και αποβλήθηκε με δυο τεχνικές ποινές. Πέντε φάουλ συμπλήρωσαν για τα ΑΣΕΜ οι: Παναγιώτης Γεωργούσης και Αλέξης Τιμπλαλέξης και για τον Άτλαντα ο Κώστας Σεριανάι. 



Τα δεκάλεπτα
8-11, 24-23, 34-36, 45-53

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΣΕ Μπούκαλη (Φώτης Πιτσιλιώνης): Παπαγεωργίου 6, Αναγνωστόπουλος, Γεωργούσης 4, Σταματόπουλος 11, Μωυσόγλου, Γκούμας 6, Οικονόμου, Τιμπλαλέξης 16, Ντρούκας, Παπαδήμας Π., Παπαδήμας Ε. 2, Παπαδήμας Κ.

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Μπίκας 2, Ανδρέου, Τομαράς, Κάππας 3, Σεριανάι Κ. 7, Μανταλιός Τ., Μήτσιος 20, Ελεζάι, Σεριανάι Δ. 16, Μπουμπουρής, Δροσίνης 5, Μανταλιός Η.

Διαιτητές: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος& Μαρία Ζαφείρη(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Αναστάσιος Κανδηλάρης-Διονύσης Αναγνώστου-Νίκος Καλαντζής(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
















Φωτογραφίες & πηγή: Γιάννης Μπουμπουρής, eviabasket.gr