Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Αίολος-ΠΑΟΚ 2-0

«Ζευγάρωσε» τις νίκες του στο πρωτάθλημα ο Αίολος που σκόραρε 1 φορά σε κάθε ημίχρονο επικρατώντας του νεανικού ΠΑΟΚ με 2-0.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (4/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας και έγινε παρουσία περίπου 30 θεατών.
Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα έκανε μέτρια εμφάνιση και το μόνο που κρατάει από το παιχνίδι είναι οι 3 βαθμοί της νίκης. Ο Σάββας Χαλκίδης στο πρώτο μέρος και ο Κώστας Καλύβας στην επανάληψη σκόραραν για το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία.
Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου κέρδισε τις εντυπώσεις στο παιχνίδι, αφού οι νεαροί του ποδοσφαιριστές έδειξαν αρκετά θετικά στοιχεία. Ο «δικέφαλος» αμύνονταν υποδειγματικά σχεδόν σε όλο το 90λεπτο περιορίζοντας κατά πολύ τον αντίπαλο. Επιθετικά προσπάθησε να γίνει απειλητικός μέσα από αντεπιθέσεις.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική ο Αίολος παίζει το Σάββατο(11/11) με την Ποταμιά, ενώ ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται την Κυριακή (12/11) στην έδρα της Φραγκίστας. Ο Αίολος έφτασε τους 6 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στους μηδέν.

Λίγος κόσμος
Η αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 2ης αγωνιστικής του τοπικού έγινε παρουσία περίπου 30 θεατών.


Βασικός ο Γούλας


Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας διατήρησε ίδια τα 10/11 της ομάδας του σε σχέση με το ματς του περασμένου Σαββάτου με το Ραπτόπουλο. Ο Ταξιάρχης Γούλας ήταν η μοναδική διαφοροποίηση στο αρχικό σχήμα που πήρε την θέση του Παναγιώτη Μάρκη, ο οποίος έπαιξε ως αλλαγή.

Μέσα τα αποκτήματα


Τα τελευταία 3 μεταγραφικά αποκτήματα του ΠΑΟΚ πήραν φανέλα βασικού. Στο αρχικό σχήμα ξεκίνησαν οι: Αντώνης Μαντζιούτας (Φωτογραφία Αριστερά), Στέλιος Μίλης (Φωτογραφία Κέντρο) και Άντι Χόντζα (Φωτογραφία Δεξιά). Ο τελευταίος έκανε την πρώτη του εγγραφή στον ΠΑΟΚ.

5 νέα πρόσωπα

 












Ο ΠΑΟΚ είχε 5 αλλαγές στο βασικό του σχήμα σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής με την Ποταμιά. Εκτός από 3 αποκτήματα (Αντώνης Μαντζιούτας, Στέλιος Μίλης, Άντζι Χόντζα), βασικοί ξεκίνησαν και οι Λάμπρος Κατσαρός (Φωτογραφία Αριστερά) και Σπύρος Γκριμόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Γιάννη Τσάκνη (Τραυματίας), Θοδωρή Μπαρλά, Νίκου Τόλη, Μάρκου Κουρκούνη και Φάνη Παπαροϊδάμη.

Α΄ μέρος

Κατοχή Αίολου
Ο Αίολος είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν δημιούργησε αρκετές τελικές προσπάθειες.

Γκολ με Χαλκίδη


Το γκολ του Αίολου σημειώθηκε στο 13ο λεπτό όταν ο Πάνος Μπουμπουρής σέντραρε από τα δεξιά και μετά από λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων ο Σάββας Χαλκίδης από κοντά με σουτ στην αριστερή γωνία του Γρηγόρη Παπαϊωάννου πραγματοποίησε το 1-0.




Σφιχτός στην άμυνα
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε κλειστά στην άμυνα του και δεν έδωσε χώρους στον αντίπαλο, με αποτέλεσμα να τον περιορίσει αισθητά.

Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Δυνατό σουτ του Νικολάου πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Παπαϊωάννου.
13΄: Ο Μπουμπουρής έκανε σέντρα από τα δεξιά μετά από λάθος διώξιμο των αμυντικών η μπάλα κατέληξε στον Χαλκίδη που με σουτ από κοντά στην αριστερή γωνία του ΠΑΟΚ έκανε το 1-0.
20΄: Ο Ρέπας έβγαλε για τον Κωστορρίζο, όμως ο Φεγγούλης βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε στα πόδια του.
35΄: Φάουλ του Μπόνια απέκρουσε ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και στην επαναφορά σουτ του Παρασκευόπουλου έφυγε άουτ.

Β΄ μέρος

Ίδια συνέχεια
Ίδιο ήταν το σκηνικό και στο δεύτερο μέρος, με τον Αίολο να έχει την κατοχή της μπάλας. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία έφτασε νωρίς σε ένα δεύτερο γκολ για το τελικό 2-0.

Διπλασιασμός από Καλύβα


Στο 7΄ λεπτό της επανάληψης ο γηπεδούχος Αίολος έκανε δυο τα τέρμα του. Ο Κώστας Μπόνιας γύρισε όμορφα από τα δεξιά και ο επερχόμενος Κώστας Καλύβας με μονοκόμματο σουτ στην δεξιά γωνία του Γρηγόρη Παπαϊωάννου πραγματοποίησε το τελικό 2-0.

Αναγκαστική Κατσαρού
Στο 74΄ ο μπακ Λάμπρος Κατσαρός αποχώρησε τραυματίας και την θέση του στο ματς πήρε ο νεαρός Γιώργος Βουτσέλης.


Με 10 ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, αφού ο Σπύρος Γκριμόπουλος στο 83΄ αποχώρησε τραυματίας. Οι αλλαγές του «δικεφάλου» είχαν ολοκληρωθεί 9 λεπτά νωρίτερα.



Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Σουτ του Γούλα εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.
52΄: Ο Μπόνιας σέντραρε από τα δεξιά και ο επερχόμενος Καλύβας με μονοκόμματο σουτ στην δεξιά γωνία του ΠΑΟΚ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
64΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Χ. έβγαλε την μπαλιά για τον Καλύβα που σούταρε πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
72΄: Εκτέλεση φάουλ του Ζανιά απέκρουσε χαμηλά στην αριστερή του γωνία ο Φεγγούλης.

Διακριθέντες
Αίολος: Μπόνιας, Καλύβας
ΠΑΟΚ: Ρουμελιώτης

Κίτρινες Κάρτες
Νικολάου

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Αίολος): «Έχω ξαναπεί ότι το βασικότερο κομμάτι σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα το παίζει ο ίδιος μας ο εαυτός και εάν εμείς είμαστε καλοί, δεν έχει να κάνει με τον αντίπαλο, αλλά με το πως εμείς αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι. Μετά από μια σειρά καλώ εμφανίσεων σήμερα η ομάδα μας δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι εάν εμείς δεν είμαστε συγκεντρωμένοι και δεν προσπαθούμε να υπηρετήσουμε το πλάνο της ομάδας, τότε με όποια ομάδα και αν παίζουμε θα είναι πολύ δύσκολο να την κερδίσουμε. Σήμερα κρατάμε μόνο τους βαθμούς της νίκης και ελπίζω μετά από μια κακή εμφάνιση, όπως η σημερινή να συγκεντρωθούμε περισσότερο και να ασχοληθούμε ο καθένας ατομικά και όλοι μαζί ομαδικά ώστε να επανέλθουμε στις καλές εμφανίσεις. Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ και της εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Εμείς θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι.»

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (ΠΑΟΚ): «Για το σημερινό παιχνίδι θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους ποδοσφαιριστές μου, για την προσπάθεια τους και για τα σημάδια βελτίωσης που αρχίζουν να φαίνονται σιγά-σιγά μέσα από την δουλειά που γίνεται στην ακαδημία. Μαζί με τον συνεργάτη μου τον Αναστασόπουλο καταβάλλουμε πραγματικά μεγάλη προσπάθεια για να παρέχουμε ότι περισσότερο μπορούμε στα παιδιά της ακαδημίας, έτσι ώστε και αυτά να νοιώθουν ευχάριστα και να βρίσκονται μέσα σε ένα ωραίο περιβάλλον. Δεν θα παραλείψω να συγχαρώ τον Αίολο, τόσο για τη νίκη του όσο και για το ήρεμο παιχνίδι που μας πρόσφερε.  Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν παίζουμε με τέτοιες ομάδες σαν τον Αίολο έχουμε να πάρουμε πολλά και μέσα από αυτά τα παιχνίδια,  να μάθουμε καλύτερα πράγματα και να συμπεριφερόμαστε τακτικά παιχνίδι με παιχνίδι και καλύτερα. Εμείς σαν ομάδα σίγουρα αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να δυσκολέψουμε έναν τέτοιο αντίπαλο, μπορούμε όμως και προσπαθούμε για αυτό μέσα από τις προπονήσεις,  να παίζουμε ένα όμορφο ποδόσφαιρο με την μπάλα κάτω και βγαίνοντας από την άμυνα μας προς το αντίπαλο γήπεδο χωρίς βιαστικές κινήσεις,  με υπομονή και με την μπάλα κάτω,  όσα λάθη και αν χρειαστεί να κάνουμε. Μέσα από τα λάθη μας θα μάθουμε και θα γίνουμε καλύτεροι και όπως έχω πει αρκετές φορές ξανά το μεγάλο μας στοίχημα είναι η συμμετοχή όσο περισσότερων παιδιών γίνεται χωρίς να κοιτάμε το αποτέλεσμα, έτσι θα συνεχίσουμε και μέσα από τη δουλειά σίγουρα θα παρουσιαζόμαστε κάθε φορά και καλύτεροι. Συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φεγγούλης, Μπουμπουρής(58΄ Ράικος), Παρασκευόπουλος(67΄ λ.τρ. Τόλης), Αζακάς, Μπισμπίκης, Χαλκίδης(46΄ Φούκας), Μπόνιας, Νικολάου, Τριανταφυλλόπουλος Χ., Καλύβας, Γούλας(54΄ Μάρκης)

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Παπαϊωάννου, Μαντζιούτας(66΄ Καώνης), Κατσαρός(74΄ λ.τρ. Βουτσέλης), Τσάρας, Μουστάκης(58΄ Μαστρογιάννης), Ρουμελιώτης, Γκριμόπουλος, Μίλης, Κωστορρίζος, Ρέπας, Χόντζα(46΄ Ζανιάς)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος