Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΟΚ-Μυρίκη 0-2

Σκοράροντας από 1 φορά σε κάθε ημίχρονο η Μυρίκη συνέχισε νικηφόρα επικρατώντας του νεανικού ΠΑΟΚ με 0-2.
Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο(18/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και έγινε παρουσία λιγοστών θεατών.
Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός και να κάνει ένα καλό δεύτερο μέρος. Ο «δικέφαλος» έκανε την καλύτερη του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να παρουσιάζουν διαρκώς σημάδια βελτίωσης. Μάλιστα όσο το σκορ ήταν στο 0-1 δημιούργησαν τις ευκαιρίες για την ισοφάριση.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 5΄ με γκολ του Θανάση Τριανταφύλλου προηγήθηκε και έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος και στο 81΄ ο Κώστας Σταμούλης «κλείδωσε» την νίκη για τους «κόκκινους» σκοράροντας από τον πάγκο για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική η Μυρίκη θα αντιμετωπίσει τον Αίολο, ενώ ο ΠΑΟΚ θα παίξει με το Ραπτόπουλο εκτός έδρας. Η Μυρίκη έφτασε τους 6 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν έχει βαθμολογική συγκομιδή ακόμη.

Άδειο το γήπεδο
Η αναμέτρηση, με την οποία άνοιξε η αυλαία της 4ης αγωνιστικής του τοπικού έγινε παρουσία περίπου 10-15 θεατών.

5 διαφοροποιήσεις















Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος ξεκίνησε τον ΠΑΟΚ με 5 διαφοροποιήσεις σε σχέση με το παιχνίδι ενάντια στην Φραγκίστα. Στην άμυνα ξεκίνησαν οι Άντι Χόντζα (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) και Νίκος Τόλης (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο), ενώ στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι:  Ανδρέας Καώνης (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), Κώστας Ρουμελιώτης (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) και Φάνης Παπαροϊδάμης (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Λάμπρου Κατσαρού, Βαγγέλη Ζανιά (Έπαιξε αλλαγή), Γιώργου Μουστάκη, Αλέξη Μαστρογιάννη και Μιχάλη Νεραντζάκη (Απουσίαζαν).

3 αλλαγές

 
Η φιλοξενούμενη Μυρίκη άρχισε το παιχνίδι με 3 νέα πρόσωπα σε σύγκριση με το ματς της περασμένης Κυριακής με το Ραπτόπουλο. Ο Φώτης Ζαχαράκης (Φωτογραφία Αριστερά) αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία Κέντρο) έπαιξε στο κέντρο και ο Βασίλης Συγκελόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) ξεκίνησε ως αριστερός χαφ. Αντικατέστησαν τους: Θωμά Τσίπρα (Έπαιξε αλλαγή), Γιώργο Βούρτσα και Άκη Τσιούμα (Απουσίαζαν).

Α΄ μέρος

Στην μνήμη των θυμάτων
Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού στην μνήμη των θυμάτων της κακοκαιρίας που έπληξε τις προηγούμενες ημέρες την Δυτική Αττική.



Λιγοστές στιγμές
Μόλις 3 τελικές προσπάθειες είχε το πρώτο μέρος.

Κατοχή Μυρίκης
Η Μυρίκη είχε την κατοχή της μπάλας στα πρώτα 45΄, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Προβάδισμα νωρίς


Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ πριν καλα-καλά συμπληρωθεί το 5ο λεπτό. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Θανάσης Τριανταφύλλου (Φωτογραφία) στο δεύτερο δοκάρι με κοντινή προβολή σκόραρε (0-1).




Μεγάλη στιγμή


Στο 28΄ η Μυρίκη έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρμα της, ο Φώτης Ζαχαράκης σέντραρε από τα δεξιά και ο επερχόμενος Νίκος Κωστής (Φωτογραφία) από κοντά χωρίς πίεση σούταρε πάνω από την εστία του Γρηγόρη Παπαϊωάννου.


Αμυντικά ο «δικέφαλος»
Ο ΠΑΟΚ παρότι δέχτηκε γρήγορα γκολ έπαιξε προσεκτικά στην άμυνα του και το σκορ έκλεισε στο ημίχρονο στο 0-1.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Τριανταφύλλου εξ επαφής στο δεύτερο δοκάρι με προβολή έκανε το 0-1.
21΄: Ο Τριανταφύλλου σέντραρε από τα δεξιά, ο Κωστής «έστρωσε» στον Συγκελόπουλο που σούταρε από κοντά η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και κατέληξε κόρνερ από το δεξί δοκάρι.
28΄: Ο Ζαχαράκης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Κωστής από κοντά χωρίς πίεση σούταρε πάνω από την εστία του ΠΑΟΚ.

Β΄ μέρος

Άνοιξε το ματς
Ανοιχτό ματς έγινε στο δεύτερο μέρος, με τις δυο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες. Η Μυρίκη έφτασε στο 81΄ σε ένα δεύτερο γκολ «κλειδώνοντας» το τρίποντο.

Απειλητικός ο ΠΑΟΚ
Ο «δικέφαλος» στο δεύτερο 45λεπτο έπιασε καλή απόδοση και έγινε απειλητικός σε αρκετές περιπτώσεις.

Ευκαιρία με Μίλη


Στο 69΄ ο Σπύρος Γκριμόπουλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και η κεφαλιά του Στέλιου Μίλη έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Αποστόλη Νούλα.


0-2 με «Σταμ»


Το τελικό 0-2 διαμόρφωσε ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) στο 81΄ όταν μετά την σέντρα του Θανάση Τριανταφύλλου από τα δεξιά ο «Σταμ» πλάσαρε υποδειγματικά στην αριστερή γωνία του Γρηγόρη Παπαϊωάννου. Ο μεσοεπιθετικός της Μυρίκης αγωνίστηκε ξανά τραυματίας ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι.




Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Σουτ του Κωστή από τα όρια της περιοχής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.
60΄: Σέντρα-σουτ του Ρέπα από πλάγια αριστερά μπλόκαρε ο Νούλας.
65΄: Ο Τριανταφύλλου γύρισε από τα δεξιά και το πλασέ του Συγκελόπουλου κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
69΄: Ο Γριμόπουλος εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και η κεφαλιά του Μίλη πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Νούλα.
74΄: Ο Τσίπρας έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και ο Τσιάμης σούταρε μονοκόμματα άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΠΑΟΚ.
75΄: Μετά από λάθος στην άμυνα της Μυρίκης ο Γκριμόπουλος ανακόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Νούλα.
81΄: Ο Τριανταφύλλου σέντραρε από τα δεξιά και ο Σταμούλης με πλασέ στην αριστερή γωνία του Παπαϊωάννου διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
90΄: Ο Τριανταφύλλου έβγαλε σέντραρε και η κεφαλιά του Σταμούλη έφυγε πάνω από τέρμα του ΠΑΟΚ.

Διακριθέντες
ΠΑΟΚ: Γκριμόπουλος, Μίλης
Μυρίκη: Τριανταφύλλου, Συγκελόπουλος, Σταμούλης

Κίτρινες Κάρτες
Τριανταφύλλου

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (ΠΑΟΚ): «Δυστυχώς για εμάς σήμερα δεχτήκαμε νωρίς το πρώτο γκολ από μια ανύποπτη φάση και προσπαθήσαμε μετά το γκολ σιγά-σιγά να κερδίζουμε μέτρα στο γήπεδο και να βγαίνουμε πιο ψηλά. Έχουμε μειονέκτημα λόγω απειρίας να δεχόμαστε πολύ εύκολα κάποιο τέρμα από τον αντίπαλο με αποτέλεσμα μετά να μην μπορούμε να γυρίσουμε παιχνίδι. Ευτυχώς κάναμε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο, πήραμε το κέντρο γιατί μόνο έτσι θα μπορούσαμε να γίνουμε πιο επιθετικοί,  το πετύχαμε αυτό σε μεγάλο βαθμό, σίγουρα θα μπορούσαμε να σημειώσουμε και εμείς ένα τέρμα. Το ευχάριστο είναι ότι βάλαμε την μπάλα κάτω, είχαμε σωστή ανάπτυξη και τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν. Όπως βλέπετε παιχνίδι με παιχνίδι υπάρχει και πιο βελτιωμένη εικόνα της ομάδας και μέσα από τα παιχνίδια θα παρουσιαζόμαστε κάθε φορά και καλύτεροι. Συγχαρητήρια στην Μυρίκη για την νίκη της, τις εύχομαι να έχει καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και ένα μεγάλο μπράβο στα δικά μου παιδιά, που σήμερα κατάφεραν και με άφησαν ικανοποιημένο σε μεγάλο βαθμό.»

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Από το σημερινό παιχνίδι το μόνο που κρατάμε είναι οι 3 βαθμοί. Ξέρουμε ότι προσπαθούμε να χτίσουμε μια καινούργια ομάδα, με νέα παιδιά, 3 γενιές ποδοσφαιριστών κάτι που δεν είναι εύκολο. Εφησυχαστήκαμε στο πρώτο ημίχρονο που ήμασταν πάρα πολύ καλοί, είχαμε και ευκαιρίες να κάνουμε το 2-0, έτσι ώστε να τελειώσει το παιχνίδι. Στο δεύτερο τα πράγματα ήταν πιο ανταγωνιστικά, ο αντίπαλος ισορρόπησε και πολλές φορές έγινε και απειλητικός, μέχρι βέβαια που έγινε το 2-0 και θα λέγαμε εκεί ότι το παιχνίδι έληξε. Απλώς πρέπει να μάθουμε ότι θέλει υπομονή στο να χτίσεις μια ομάδα, θέλει αγωνιστικότητα, μαχητικότητα και θα πάμε βήμα-βήμα, αγώνα-αγώνα. Καλή συνέχεια και συγχαρητήρια στην νεανική αντίπαλη ομάδα.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Παπαϊωάννου, Χόντζα, Τόλης(46΄ Κατσαρός), Τσάρας, Τσάκνης, Μίλης(82΄ Κουρκούνης), Καώνης(60΄ Μαντζιούτας), Ρουμελιώτης, Γκριμόπουλος, Ρέπας, Παπαροϊδάμης(46΄ Ζανιάς)

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Νούλας, Ζαχαράκης, Πατρώνης, Ίβρος(60΄ Σταμούλης), Σκοτίδας, Τσιλίκας(46΄ Τσίπρας), Μπουμπουρής(71΄ Τσιάμης), Κωστής(64΄ Λαθύρης), Τριανταφύλλου, Τάσιος, Συγκελόπουλος

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος