Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Φραγκίστα-Ποταμιά 0-1

Δεύτερο συνεχόμενο πέρασμα από την Δυτική Ευρυτανία για την Ποταμιά, η οποία με θετική παρουσία επικράτησε με 0-1 της Φραγκίστας και έκλεισε τον πρώτο γύρο στην κορυφή.
H αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στο γήπεδο Κερασοχωρίου και ξεκίνησε στις 3. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, ξεκίνησε στις 3 και έγινε υπό το βλέμμα περίπου 20 θεατών.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού παρουσιάστηκε με αρκετά προβλήματα και είχε καλή αμυντική παρουσία, όχι όμως και επιθετική. Ο ΑΠΟΦ ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στην 3η θέση με 7 βαθμούς, κάνοντας πολύ καλή πορεία, παρότι αγωνίζεται μακριά από την φυσική της έδρα, όμως η συνέχιση της προσπάθεια της στην κατηγορία σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου της είναι αμφίβολη.
Η Ποταμιά του Λάκη Αναστασόπουλου ήταν ανώτερη και έφυγε με το πολύτιμο «διπλό» από μια δύσκολη έδρα. Το νικητήριο γκολ σημείωσε ο Λάμπρος Φλωράκης στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Κατσώρης είχε δοκάρι. Οι Μεγαλοχωρίτες είναι πρώτοι με 13 πόντους και έχουν διαφορά +2 από τον δεύτερο Αίολο.
Για την πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου η Φραγκίστα θα υποδεχτεί την Μυρίκη, ενώ η Ποταμιά θα τεθεί αντιμέτωπη με τον ΠΑΟΚ.

Οι μισοί της διοίκησης
Η μισή κερκίδα αποτελούνταν από τους παράγοντες της Ποταμιάς, οι οποίοι στηρίζουν συνεχώς την ομάδα τους.


Πρωταθλήτρια Χειμώνα
Η ομάδα της Ποταμιάς αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Χειμώνα, διατηρώντας μάλιστα και το αήττητο.

Αποχωρεί η Φραγκίστα(;)
Θέμα αποχώρησης έθεσε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Φραγκίστας Χρήστος Γαλανός.

Δυο απουσίες














Από πλευράς Φραγκίστας απουσίαζαν οι: Κώστας Μπούκας και Αλέξανδρος Λάμπρου.
Την θέση τους στο αρχικό σχήμα πήραν οι: Στέφανος Γαλανός(Φωτογραφία αριστερά) και Δημήτρης Λαθύρης(Φωτογραφία δεξιά).

Άμυνα-«γρανίτης»
Μόλις ένα γκολ έχουν δεχτεί οι Μεγαλοχωρίτες στο πρωτάθλημα, διατηρώντας ανέπαφη την εστία τους για τρίτο σερί ματς.

Ίδια εντεκάδα
Ο Λάκης Αναστασόπουλους χρησιμοποίησε την εντεκάδα, η οποία ξεκίνησε και στο 0-7 του Ραπτοπούλου πριν από μια εβδομάδα.

Α΄ Μέρος

Μονόλογος Ποταμιάς
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ανωτερότητα στο πρώτο 45λεπτο, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα γκολ. Δεν τα κατάφεραν κόντρα στην συμπαγής και μαχητική Φραγκίστα, με το 0-0 να είναι ο σκορ του ημιχρόνου.

Απομάκρυνε τις κεφαλιές


Σε διάστημα 5 λεπτών ο ικανότατος πορτιέρο των γηπεδούχων Χρήστος Σάλτης(Φωτογραφία αριστερά) απέκρουσε τις προσπάθειες των: Γιώργου Φαρμάκη(Φωτογραφία κέντρο) και Χρήστου Κατσαρή(Φωτογραφία δεξιά).




Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Ο Κατσαρής επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από την εστία του Σάλτη.
10΄: Σουτ του Φλωράκη από το ύψος της περιοχής κατέληξε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
18΄: Χτύπημα κόρνερ του Μισύρη από δεξιά, κεφαλιά του Φαρμάκη απέκρουσε με υπερένταση ο Σάλτης.
23΄: Σέντρα του Χρυσικού από δεξιά, κεφαλιά του Κατσαρή απομάκρυνε ο τερματοφύλακας της Φραγκίστας.
32΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Κατσαρή από αριστερά μάζεψε ο Σάλτης.
34΄: Ο Μαντζιούτας δοκίμασε σουτ από πλάγια αριστερά, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.

Β΄ Μέρος

Βρήκε την λύση
Το συγκρότημα του Λάκη Αναστασόπουλου τελικά κατάφερε να διασπάσει την αμυντική γραμμή του ΑΠΟΔΦ και να φύγει με το πολύτιμο «διπλό».

Ντεμπούτο Ν. Γούλα


Την πρώτη του παρουσία με τους Φραγκιστιανούς έκανε ο Νίκος Γούλας(Φωτογραφία), ο οποίος απέκτησε δελτίο πριν από λίγο διάστημα.

«Χρυσός» σκόρερ ο Φλωράκης


Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 51ο λεπτό. Ο έμπειρος Λάμπρος Φλωράκης(Φωτογραφία) με κεφαλιά μετά το χτύπημα φάουλ του Χρήστου Κατσαρή άνοιξε το σκορ(0-1).





Πλησίασε το 2ο


Ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ είχε η Ποταμιά δυο λεπτά μετά την επίτευξη του γκολ. Ο Δημήτρης Κατσώρης(Φωτογραφία) μετά την σέντρα του Πάνου Χρυσικού έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Χρήστου Σάλτη με κεφαλιά.



Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Φλωράκη από πλάγια αριστερά μάζεψε ο τερματοφύλακας της Φραγκίστας
51΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε φάουλ και ο Φλωράκης με κοντινή κεφαλιά σημείωσε το 0-1.
53΄: Σέντρα του Χρυσικού από δεξιά, σκαστή κεφαλιά του Κατσώρη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σάλτη.
55΄: Σουτ του Χρυσικού από την γραμμή της περιοχής μπλοκαρίστηκε από τον κίπερ των γηπεδούχων.
55΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε απευθείας φάουλ, το οποίο έφυγε μόλις έξω από το αριστερό δοκάρι του Καλύβα.
84΄: Ο Ζαλοκώστας επιχείρησε σουτ από το ύψος της περιοχής, για να μαζέψει  ο Σάλτης.

Κίτρινες Κάρτες
Κατσαρής, Φλωράκης

Διακριθέντες
Φραγκίστα: Μπισμπίκης Ι., Μάκκας, Ζήκας
Ποταμιά: Φλωράκης, Κατσαρής, Φαρμάκης

Δηλώσεις Προπονητών

Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): «Η Ποταμιά ήταν ανώτερη από εμάς και κέρδισε δίκαια. Εμείς είχαμε κάποιες ελλείψεις βασικών παικτών και προσπαθήσαμε να καταφέρουμε το μηδέν χωρίς επιτυχία. Συγχαρητήρια στην Ποταμιά για την νίκη της και της εύχομαι καλή συνέχεια. Θα ήθελα να πω κλείνοντας ότι εγώ αποχωρώ από την ομάδα για προσωπικούς λόγους και εάν θέλει κάποιος μπορεί να αναλάβει την ομάδα έως το τέλος της χρονιάς. Προσωπικά εγώ δεν θα κατεβάσω ξανά την ομάδα και αποχωρούμε το πρωτάθλημα. Ευχαριστώ τέλος όλα τα παιδιά που βοήθησαν σε αυτήν την προσπάθεια.»



Λάκης Αναστασόπουλος (Ποταμιά): «Στο σημερινό παιχνίδι νομίζω ότι μπήκαμε αρκετά καλά, δημιουργήσαμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις παίζοντας ορθολογικά, κλείνοντας τον αντίπαλο στα καρέ του, κάναμε τις φάσεις, αλλά καθαρά από τύχη δεν είχαμε το γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο γίναμε ακόμη πιο πιεστικοί, καταφέραμε να ανοίξουμε το σκορ, στην συνέχεια μας δόθηκαν πολλές ευκαιρίες, για να τελειώσουμε το παιχνίδι, άλλα είτε από ατυχία (ενν. το δοκάρι) είτε ανικανότητα δεν το κάναμε. Μπορώ να πω όμως ότι όλες οι γραμμές μας ήταν εξαιρετικές, αποδίδοντας σωστά. Για αυτό θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές  μου για την εμφάνιση και την νίκη. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε έτσι, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την ομάδα μας. Καλή συνέχεια να ευχηθώ την ομάδα της Φραγκίστας, να τους δώσω συγχαρητήρια για την εμφάνιση. Είναι δύσκολος αντίπαλος για οποιαδήποτε ομάδα, έχοντας σύμμαχο και την έδρα της.»

Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Σάλτης Χ., Ντάλλας Α.,Μπισμπίκης Φ., Μπισμπίκης Ι., Γερονίκος , Μάκκας Ε. ,Γενιτσαρόπουλος, Κατσαδούρος, Λαθύρης, Ζήκας, Γαλανός(46΄ Γούλας Ν.)

Ποταμιά (Λάκης Αναστασόπουλος): Καλύβας, Γιαννακόπουλος, Μισύρης, Πάτρου, Φαρμάκης, Λιάνγκος, Κατσαρής, Χρυσικός(58΄ Σαπούνης), Μαντζιούτας, Φλωράκης(82΄ Ζαλοκώστας Ι.), Κατσώρης(71΄ Κόγιας)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2η Βοηθός: Μαρία Χρυσαφοπούλου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

























Ρεπορτάζ: Γιάννης Βονόρτας(Περιγραφή),  Δημήτρης Κολλημένος(Απόδοση),
Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας