Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Ποταμιά-Αίολος 0-0

Συνεχίζουν να «συγκατοικούν» στην κορυφή της Α΄ ΕΠΣΕ Ποταμιά και Αίολος μετά το ισόπαλο μεταξύ τους ματς χωρίς τέρματα (0-0).
Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο (11/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και έγινε παρουσία περίπου 120 θεατών και κάτω από συννεφιά.
Η Ποταμιά του Λάκη Αναστασόπουλου «πατούσε» καλύτερα στο πρώτο μέρος, όπου ολοκληρώθηκε ισόπαλο με 0-0. Στο δεύτερο μέρος έχασε την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο 62΄ όμως ο Δημήτρης Κατσώρης νικήθηκε από τον γκολκίπερ του Αίολου Γιάννη Φεγγούλη με το σκορ να διαμορφώνεται ως τα 90΄ στο ισόπαλο 0-0.
Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα μπορεί στα πρώτα 45΄ να μην έπιασε καλή απόδοση, στην επανάληψη όμως έδειξε περισσότερη διάθεση, ήταν καλύτερος χωρίς όμως να κάνει την σπουδαία ευκαιρία μπροστά από την εστία του Στέλιου Μεριγκούνη.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική ο Αίολος υποδέχεται την Κυριακή (19/12) στο Δημοτικό στάδιο την Φραγκίστα, ενώ η Ποταμιά «δοκιμάζεται» την ίδια μέρα στην έδρα της Δόξας στο Ραπτόπουλο. Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 7 βαθμούς.

Περίπου 120
Το ντέρμπι της Α΄ Ευρυτανίας έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία περίπου 120 θεατών.



Ντεμπούτο Ξαγάρα


Ο κεντρικός αμυντικός της Ποταμιάς Σπύρος Ξαγάρας έκανε το ντεμπούτο του με την νέα του ομάδα παίζοντας σε όλη την διάρκεια του ματς. Αποκτήθηκε από τον πρωταθλητή ΑΠΟΚ, έχοντας και κατά το παρελθόν θητεία στους Μεγαλοχωρίτες.

Σε διαφορετικές ομάδες

 












Οι προπονητές των ομάδων Λάκης Αναστασόπουλος και Δημήτρης Τσιγαρίδας ακολούθησαν διαφορετική διαδρομή το περασμένο καλοκαίρι, αφού άλλαξαν πάγκους. Κόντρα στην πρώην τους ομάδα τέθηκαν και οι: Πάνος Χρυσικός (Ποταμιά),  Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία Αριστερά) και Πάνος Μπουμπουρής (Φωτογραφία Δεξιά/Αίολος).

5 νέα πρόσωπα

















Ο Λάκης Αναστασόπουλος για την Ποταμιά άρχισε τους Μεγαλοχωρίτες με 5 νέα πρόσωπα σε σχέση με την αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής κόντρα στην Μυρίκη. Ο Στέλιος Μεριγκούνης (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ο Κώστας Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά)ξεκίνησε ως δεξιός αμυντικός, ο Σπύρος Ξαγάρας έπαιξε στο κέντρο της άμυνας και στην μεσαία γραμμή στον άξονα ξεκίνησαν οι Χρήστος Κατσαρής (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) και Λεωνίδας Κόγιας (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά). Αντικατέστησαν τους: Γιώργο Καλύβα, Κώστα Ζαραβέλη (Έμειναν στον πάγκο), Ρέμμους  Πάτρου (Τραυματίας), Πολυχρόνη Λιάνγκο και Πάνο Χρυσικό (Έπαιξαν αλλαγή).

Ξεκίνησε ο Φούκας


Ο φιλοξενούμενος Αίολος είχε μια διαφοροποίηση στο αρχικό του σχήμα σε σύγκριση με την αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής ενάντια στον ΠΑΟΚ. Ο Τόλης Φούκας ξεκίνησε βασικός,  παίζοντας στο κέντρο στον άξονα αντικαθιστώντας τον Σάββα Χαλκίδη, που χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγής.

Α΄ Μέρος

Πολλές διακοπές
Κακό ποιοτικά ήταν το πρώτο μέρος, με πολλές διακοπές λόγω τραυματισμών και μόλις 2 αξιόλογες τελικές προσπάθειες. Η Ποταμιά έδειξε περισσότερη διάθεση και είχε την ελαφριά υπεροχή.

Τίμησαν Τσιγαρίδα
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο Πρόεδρος της Ποταμιάς Νίκος Μαντζιούτας προσέφερε τιμητική πλακέτα στον προπονητή του Αίολου Δημήτρη Τσιγαρίδα. Ο κ. Τσιγαρίδας μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ήταν στον πάγκο της Ποταμιάς έχοντας πολυετή παρουσία, η οποία συνδυάστηκε μεταξύ άλλων με την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου και μοναδικού έως σήμερα στην ιστορία της ομάδας. 




Αναγκαστική με Δ. Ζαλοκώστα

 












Οι γηπεδούχοι έκαναν την πρώτη τους αλλαγή στο 39΄ αφού ο Δημήτρης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία Αριστερά) αποχώρησε λόγω τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Πάνος Χρυσικός (Φωτογραφία Δεξιά).


Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Ξαγάρας έκανε βαθιά μπαλιά για τον Νούλα, που πλάσαρε στην έξοδο τον Φεγγούλη από πλάγια θέση αριστερά πάνω από το τέρμα του Αίολου.
34΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά η κεφαλιά του Νικολάου κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Β΄ Μέρος

Όλα στο μηδέν
Στο δεύτερο μέρος ο Αίολος «πατούσε» καλύτερα στο γήπεδο, όμως η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε από την Ποταμιά στο 62΄. Το τελικό σκορ παρέμεινε ως το τέλος στο «λευκό» 0-0.

Ακυρωθέν τέρμα
Στο 53΄ ακυρώθηκε γκολ του Δημήτρη Κατσώρη της Ποταμιάς, αφού ο πρώτος βοηθός Σπύρος Μπύρος αρκετά δευτερόλεπτα πριν είχε υποδείξει σε θέση οφσάιντ τον Πάνο Χρυσικό.


Η καλύτερη ευκαιρία

 












Η καλύτερη στιγμή του ντέρμπι έγινε στο 62ο λεπτό όταν μετά το λάθος γύρισμα του Πάνου Αζακά προς τα πίσω, ο Δημήτρης Κατσώρης (Φωτογραφία Αριστερά) βρέθηκε τετ α τετ με τον Γιάννη Φεγγούλη (Φωτογραφία Δεξιά) σούταρε και ο πορτιέρο του Αίολου απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια κρατώντας το μηδέν.



Οι καλύτερες φάσεις
56΄: Αδύναμη εκτέλεση φάουλ του Νικολάου από καλή θέση μπλόκαρε ο Μεριγκούνης.
62΄: Από λάθος γύρισμα του Αζακά προς τα πίσω, ο  Κατσώρης βρέθηκε τετ α τετ με τον Φεγγούλη, σούταρε και ο πορτιέρο του Αίολου απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
67΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά έπαιξε το 1-2 με τον Νικολάου έβγαλε από πλάγια την σέντρα-σουτ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
71΄: Χαμηλό σουτ του Αζακά από τα όρια της περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία ο Μεριγκούνης.
77΄: Ο Κατσώρης έκανε την επέλαση από αριστερά, σέντραρε, ο Φεγγούλης απέκρουσε και ο Νικολάου έδιωξε σωτήρια προ του Χρυσικού.

Διακριθέντες
Ποταμιά: Κατσώρης, Νούλας, Κόγιας, Ξαγάρας
Αίολος: Φεγγούλης, Μπόνιας, Φούκας

Κίτρινες Κάρτες
Γιαννακόπουλος, Φαρμάκης, Κόγιας, Αζακάς, Μπισμπίκης

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Ποταμιά): «Σήμερα η ομάδα μου στο αμυντικό τακτικά κομμάτι είχε θετική παρουσία, περιορίσαμε αρκετά τον αντίπαλο και δεν απειληθήκαμε καθόλου. Στο επιθετικό θέλουμε πολύ δουλειά ακόμα, αλλά και πάλι προσπαθήσαμε να στηρίξουμε το πλάνο μας και ως ένα σημείο τα καταφέραμε. Είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία των παιδιών, βγάλανε συνεργασίες, πάθος δύναμη και νομίζω ότι εμείς είχαμε τις φάσεις, για να κερδίσουμε το σημερινό παιχνίδι. Είμαστε στεναχωρημένοι που δεν το καταφέραμε, γιατί ήμασταν καλύτεροι και αξίζαμε την νίκη. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, συνεχίζουμε, κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Συγχαρητήρια και στον αντίπαλο για το παιχνίδι του.»

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Αίολος): «Σήμερα έγινε ένα κακό ματς. Ειδικά από την πλευρά μας, κάναμε πάρα πολλά λάθη, νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Από ότι φαίνεται όπως και εξ αρχής είχαμε πει εμείς και η Ποταμιά θα είμαστε οι διεκδικητές του πρωταθλήματος. Και οι δυο ομάδες με την εικόνα που έδειξαν στο ματς προτίμησαν να μην το χάσουν και μετά από ένα κακό θέαμα ήρθε μοιραία και η ισοπαλία. Στις επόμενες μέρες θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τα λάθη μας και να βρούμε έναν τρόπο, με τον οποίο θα δημιουργούμε φάσεις πιο εύκολα μέσα στο γήπεδο. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ποταμιάς, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την τιμή που μου έκαναν και για την τιμητική πλακέτα που μου έδωσαν. Από όλες τις ομάδες που πέρασα και ειδικά από την ομάδα της Ποταμιάς πάντα θα υπάρχουν θετικά αισθήματα και δεν πρόκειται να ξεχάσω όλα αυτά που περάσαμε μαζί. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Λάκης Αναστασόπουλος): Μεριγκούνης, Γιαννακόπουλος, Μισύρης, Ξαγάρας, Φαρμάκης, Κόγιας(73΄ Λιάνγκος), Ζαλοκώστας Δ.(39΄ λ.τρ. Χρυσικός), Κατσαρής, Κατσώρης, Νούλας(87΄ Φλωράκης), Σαπούνης(85΄ Μαντζιούτας)

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φεγγούλης, Μπουμπουρής, Νικολάου, Αζακάς, Μπισμπίκης, Παρασκευόπουλος, Μπόνιας, Γούλας(79΄ Ράικος), Τριανταφυλλόπουλος Χ.(63΄ Μάρκης), Καλύβας(93΄ Χαλκίδης), Φούκας

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος