Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Τα παραλειπόμενα της ιστορικής νίκης του ΑΠΟΚ


Η νίκη του Βελουχίου επί του Ολυμπιακού Βόλου ήταν ιστορικής σημασίας για τον σύλλογο και το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο. Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αίσθηση σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Σας παρουσιάζουμε ορισμένα μικρά-μικρά από την νίκη:

-Εκτός 18αδας έμειναν για το Βελουχι οι: Βαγγέλης Αθανασόπουλος, Χρήστος Λέρης, Χάρης Κουτσουπιάς και Γιώργος Σερπάνος. Εκτός και ο τιμωρημένος, αλλά και τραυματίας Έρβιν Πεπκολάι.
-Στον πάγκο έμειναν για τους νικητές οι: Τσιλιμέκης(Δεν πρόλαβε να μπει), Ρεσίτης, Κόλλιας και Μπόγδανος. Για τους φιλοξενούμενους οι: Κωνσταντίνου, Κόκας Δ. και Λούγκος.
-Τρεις αλλαγές έκανε ο Γιάννης Φλωράκης και τέσσερις ο Μιχάλης Ζιώγας.
-Από ένα ζευγάρι δίδυμων σε κάθε ομάδα. Για τους Ευρυτάνες οι: Γιάννης και Νίκος Λάππας και για τους φιλοξενούμενους οι: Δήμος και Ανδρέας Κόκας.
-Στην εστία του Ολυμπιακού Βόλου ο Λεωνίδας Κούτσικος και στον πάγκο ο Αχιλλέας Κωνσταντίνου. Ο Φώτης Καραγκιολίδης είδε το παιχνίδι από τον πάγκο(Εκτός 18αδας), καθώς δεν εκδόθηκε ακόμη το δελτίο του, προερχόμενος από διεθνής μεταγραφή..
-Αμφισβητείται η «πατρότητα» του ιστορικού τέρματος των νικητών. Δημήτρης Κατσαδούρος και Λευτέρης Γιαουπλάρι το διεκδικούν. Φαίνεται ότι το έβαλε ο πρώτος, όμως χρεώθηκε στο Φ.Α. στο δεύτερο. Μικρή σημασία έχει.. Μπήκε..!
-Ο προπονητής του ΑΠΟΚ Γιάννης Φλωράκης απομακρύνθηκε από τον ρέφερι για έντονη διαμαρτυρία και οδηγίες έδινε εκτός αγωνιστικού χώρου κατόπιν συνεννόησης με τον γυμναστή και άμεσο συνεργάτη του Χρήστο Λιάνγκο.
- Εξαιρετική παρουσία για όλους τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΚ. Δεν θα μπορούσαμε όμως να σταθούμε στην ευχάριστη έκπληξη στον χώρο του κέντρου Λευτέρη Γιαουπλάρι, ο οποίος μαζί με τον Δημήτρη Κατσαδούρο κέρδισαν πολλές μονομαχίες. Ο Γιαουπλάρι έχει υπάρξει μέλος της ομάδας νέων του Ολυμπιακού Βόλου.
-Τον Γιώργο Χαλλή επέλεξε για το δεξί άκρο ο Γιάννης Φλωράκης, με τον Φθιωτό άσο να τον δικαιώνει.
-Στην κερκίδα βρέθηκε ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιώργος Παπαντζίμας, ο σεβασμιότατος κ.κ. Γεώργιος και ο άλλοτε Πρόεδρος της ΕΠΣΕ και νυν Πρόεδρος του Σαρακηνού Βόλου Τάκης Χρυσικός, ο οποίος διαμένει στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.
-Η καλύτερη απόκρουση του παιχνιδιού από τον Γιώργο Λαμπρόπουλο σε σουτ του Δημήτρη Σέττου, ο οποίος κατάγεται από την Μαλεσίνα
-Ντεμπούτο στην Γ΄ Εθνική για τον ρέφερι Νίκο Παπακωνσταντίνου. Με εξαίρεση την φάση του πέναλτι, που δεν υποδείχτηκε στον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο από τον αντίπαλο τερματοφύλακα δεν τα πήγε άσχημα.
-Περίπου 50-60 φίλαθλοι ταξίδεψαν από τον Βόλο. Η Α.Δ. Ευρυτανίας φρόντισε ώστε να μην συμβεί το παραμικρό και οι φίλαθλοι των δυο ομάδων να έχουν μόνο λεκτικές αντιπαραθέσεις και τίποτε παραπάνω.
-Παρών και ο Πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» Παναγιώτης Μποτσιβάλης.
-«Πικάρισαν» τους φιλάθλους του Βόλου οι αντίστοιχοι του ΑΠΟΚ με ..επίκεντρο τον Αχιλλέα Μπέο.
-Σύσσωμη η παρουσία του Δ.Σ. των γηπεδούχων, προεξέχοντος του Προέδρου Άρη Τσιούνη, ενώ τεράστια συμβολή έχουν μεταξύ άλλων στην προσπάθεια που γίνεται οι: Νίκος Γκορόγιας και Χρήστος Τσάμπρας.
-Δεν γινόταν να λείψουν και οι παράγοντες της Ένωσης 2010. Μεταξύ αυτών διακρίναμε τους: Γιάννη Καλοπήτα και Μπάμπη Μουστερή. Βελούχι και Ένωση πορεύονται μαζί και φέτος.
-Αρκετοί συνάδελφοι από τον Βόλο έδωσαν το παρών. Μεταξύ αυτών παρακολουθήσαμε μαζί τον αγώνα με τον εξαίρετο Μίλτο Μαργαρό, ο οποίος έχει διατελέσει και Πρόεδρος του συλλόγου.
-«Ζεστάθηκε» ο κόσμος με την αγωνιστική άνοδο στην επανάληψη.
-Ο Ολυμπιακός Βόλου εκτέλεσε πολλά στημένα στο πρώτο μέρος, χωρίς να κάνει την μεγάλη φάση. Βρήκε απέναντι του μια εξαιρετικά στημένη ομάδα.
-Το πρώτο κόρνερ του ΑΠΟΚ κερδήθηκε στο 52ο λεπτό από τον Νίκο Λάππα.
-Κανονικά συμμετείχε και μάλιστα ως πρώτη αλλαγή ο στρατευμένος Γρηγόρης Ευθυμιάδης, μέλος της περυσινής ομάδας του Βόλου.
-Πολύ καλή παρουσία για τους δυο βοηθούς Στέλιο Καραγιάννη και Γιώργο Λιτοσελίτη.
-Πλην των: Δημήτρη Σιάτρα, Γιώργου Βαρότση, Δημήτρη Κατσαδούρου και Γιάννη Κακκάβα όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές «γεύτηκαν» για πρώτη φορά την συμμετοχή της Γ΄ Εθνικής.
-Δυναμικό παρών έδωσαν οι φίλοι του ΑΠΟΚ, οι οποίοι εμψύχωναν τους ποδοσφαιριστές με τα συνθήματα τους.
-Παιδεία δίδαξε για ακόμη μια φορά ο Γενικός Αρχηγός του Ολυμπιακού Λευτέρης Τασιόπουλος και φυσικά ο «ομόλογος» του Δημήτρης Αθανασόπουλος.
- Δυο ήττες μέχρι στιγμής για τους Βολιώτες, μια ανεπίσημη από την Degla και μια επίσημη από το Βελούχι.. Και οι δυο στο Καρπενήσι!.
-Ο εκτός 18αδας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Σεραφείμ Παπαϊωάννου βρέθηκε στην απέναντι πλευρά, ώστε να προωθεί τις μπάλες και ο παρατηρητής αγώνα τον μετακίνησε πίσω από την εστία.
- Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος πέρασε στην κορυφή της επίθεσης μετά την αντικατάσταση του Γιάννη Κακκάβα, ο οποίος αποθεώθηκε, δίνοντας πολλές μάχες. Μάλιστα δέχτηκε από τον παράγοντα Μπάμπη Μουστερή στο ημίχρονο την παρότρυνση να σκοράρει.
-Αποθεώθηκε ο Άλεξ Μπακαλίδης, ο οποίος δέχτηκε την ιατρική περιποίηση του Θανάση Τσακανίκα. Ανήμερα των 36ων γενεθλίων του έκανε ντεμπούτο στην Γ΄ Εθνική, κάνοντας κατάθεση ψυχής.
-Τα «άκουσε» ο Μιχάλης Ζιώγας από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, καθώς και ο Στέφανος Βαρούχας κατά την στιγμή της αποχώρησης του για το Γ/Ν Καρπενησίου. Βαρούχας και Μπακαλίδης συγκρούστηκαν μεταξύ τους.
-Κοινός παρονομαστής της νίκης της Μυρίκης(2003) και του ΑΠΟΚ(2017) επί του Βόλου ο ποδοσφαιριστής Άλεξ Μπακαλίδης και ο παράγοντας Κώστας Πασσάς. Ο δεύτερος ήταν τεχνικός της Μυρίκης.
-«Αλατοπίπερο» της νίκης οι πανηγυρισμοί στο φινάλε. Ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ, διοίκηση και φίλαθλοι πανηγύρισαν την ιστορική επιτυχία με την ψυχή τους.
-Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι: Βασίλιεβιτς(Φάουλ στον  Γιαουπλάρι), Λάππας Ν.(Καθυστέρηση), Τόσκας(Φάουλ στον Γενιτσαρόπουλο), Καραμπάς(Φάουλ στον Λάππα Ν.), Γενιτσαρόπουλος(Φάουλ στον Καραμπά), Γιαουπλάρι(Φάουλ στον Θέο) και Κατσαδούρος(Φάουλ στον Σέττο).
-Τους Ευθυμιάδη και Μέμμο κάλεσε άμεσα κοντά του μετά το γκολ ο Μιχάλης Ζιώγας.
-Από το πρώτο ημίχρονο ο Γιάννης Φλωράκης σήκωσε για «ζέσταμα» τους: Βαρότση και Λάππα Ι. μετά από έναν μικροτραυματισμό του Κατσαδούρου.
-Στα γραφεία του ΑΠΟΚ και αρκετά οργανωμένα διεξήχθη η συνέντευξη τύπου των δυο προπονητών.