Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Ο Κυριακάτικος αντίπαλος του Βελουχίου Γ.Σ. Αλμυρού

Ο Γ.Σ. Αλμυρού ταξιδεύει στο Καρπενήσι για να αντιμετωπίσει το Βελούχι στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Είναι μια ιδιαίτερα ενισχυμένη ομάδα, η οποία αν και «νεοφώτιστη» έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις  και ποδοσφαιριστές αξίας στο δυναμικό της.
Στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται ο έμπειρος πρώην προπονητής του Ρήγα Φεραίου Λάκης Μπακάλης, αντικαθιστώντας το καλοκαίρι τον Θάνο Θεοδώρου. Αλμυρός και Βελούχι είχαν αναμετρηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου σε φιλικό ματς, με τους πρωταθλητές Θεσσαλίας να επικρατούν 1-0 με γκολ του Κώστα Φλίγκου στο 1΄.
Ο Γ.Σ.Α. άρχισε με ρεπό τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, ενώ την δεύτερη αγωνιστική επικράτησε με 4-1 του Οπούντιου Μαρτίνου, μπαίνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Οι νεαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές είναι οι εξής:  Βαγγέλης Στουρνάρας(35χρονος δεξιός μπακ από τον Ολυμπιακό Βόλου), Γιώργος Σαββίδης(34χρονος μέσος από τον Πανθηραϊκό), Κώστας Κυπτίου(26χρονος μέσος από τον Ρήγα Φεραίο), Νίκος Μπαρούτας(23χρονος αριστερός μπακ από τον Πιερικό), Παναγιώτης Τσομπανόπουλος(17χρονος τερματοφύλακας από την Κ17 της ΑΕΚ),  Άγγελος Σταυράκης(29χρονος τερματοφύλακας από τον Απόλλωνα Λάρισας), Κώστας Φλίγκος(32χρονος επιθετικός από τον Ολυμπιακό Βόλου), Χρήστος Χολέβας(25χρονος αμυντικός από τον Ολυμπιακό Βόλου), Στέλιος Αλεξανδρής(20χρονος μεσοεπιθετικός από την Νίκη Βόλου), Στέλιος Νάκας(23χρονος επιθετικός από την Γερμανική Μέρσεμπουργκ), Δήμος Τσόγκας, Παναγιώτης Βούλγαρης(Επέστρεψαν από δανεισμό στον Πρωτεσίλαο)
Στουρνάρας(Λάρισα) και Νάκας(Ξάνθη) έχουν συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της S.L., ενώ ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν οι μεταγραφές και των: Φλίγκου, Κυπτίου, Σαββίδη και Σταυράκη.
Συνεχίζουν από την περυσινή πρωταθλήτρια ομάδα οι: Βαγγέλης Κοντογεωργάκης, Γιάννης Καψιώτης, Αργύρης Κυριάκος, Πέτρος Θωμαΐδης, Παναγιώτης Κοντοβάς, Κώστας Κρανάς, Βαλάντης Κόκκας, Βασίλης Δημουλάς, Σάββας Φαράντος, Ηλίας Κωτσιαρίδης και Στέλιος Τσιάτσιος. Προωθήθηκαν οι πιτσιρικάδες: Θεόφιλος Πρατής και Δημήτρης Δήμος.
Οι σημαντικότερες αποχωρήσεις ήταν αυτές των: Φώτη Πλαβού, Ζαν Ακασού, Αχιλλέα Νασιακόπουλου, Μάκη Παυλίδη, Θανάση Αραμπατζή, Νίκου Βούλγαρη και των τερματοφυλάκων Σπύρου Χαλάτση και Πάρη Σταμέλου.
Ο Γ.Σ. Αλμυρού ιδρύθηκε το 1929 και τα χρώματα του είναι το μπλε και το λευκό. Έμβλημα της ομάδας είναι ο δισκοβόλος. Πρόεδρος του είναι ο Δημήτρης Λούπος και βασικός χρηματοδότης ο Στέλιος Βούλγαρης. Αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Αλμυρού «Αθανάσιος Ραγάζος». Έχει αναδειχτεί πρωταθλητής 11 φορές στην ΕΠΣ Θεσσαλίας, ενώ την περίοδο 2011-2012 συμμετείχε για τελευταία φορά σε Εθνική Κατηγορία(Δ΄ Εθνική), από την οποία και υποβιβάστηκε.

Σαρωτικό ξεκίνημα
Με χατ-τρικ του Κώστα Φλίγκου και ένα τέρμα του Στέλιου Νάκα ο Αλμυρός νίκησε εντός έδρας  με 4-1 την προηγούμενη Κυριακή το Μαρτίνο. Αγωνίστηκαν οι: Σταυράκης, Αλεξανδρής(69΄ Τσιάτσιος), Μπαρούτας, Στουρνάρας, Κυριάκος, Σαββίδης, Νάκας(79΄ Βούλγαρης), Κωτσιαρίδης(46΄ Καψιώτης), Κυπτίου, Φλίγκος, Κοντοβάς(61΄ Θωμαΐδης). Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού ήταν οι: Κώστας Κρανάς, Σάββας Φαράντος και ο στρατευμένος Χρήστος Χολέβας.


Προπονητής ο Μπακάλης














Την τεχνική καθοδήγηση του Αλμυρού έχει ο ικανότατος Λάκης Μπακάλης(Φωτογραφία) μετά από μια επιτυχημένη 6ετια στον Ρήγα Φεραίο. Βοηθός του και προπονητής τερματοφυλάκων είναι ο Κώστας Γρηγοριάδης.

Το ρόστερ του Αλμυρού:


Ποδοσφαιριστής
Ηλικία
Θέση
Σταυράκης Άγγελος
29
Τερματοφύλακας
Κοντογεωργάκης Βαγγέλης
16
Τερματοφύλακας
Τσομπανόπουλος Παναγιώτης
17
Τερματοφύλακας
Καψιώτης Γιάννης
22
Αμυντικός
Φαράντος Σάββας
22
Αμυντικός
Τσιάτσιος Στέλιος
32
Αμυντικός
Μπαρούτας Νίκος
23
Αμυντικός
Δημουλάς Βασίλης
17
Αμυντικός
Κυριάκος Αργύρης
37
Αμυντικός
Κόκκας Βαλάντης
25
Αμυντικός
Τσόγκας Δήμος
23
Αμυντικός
Χολέβας Χρήστος
26
Αμυντικός
Στουρνάρας Βαγγέλης
35
Αμυντικός
Αλεξανδρής Στέλιος
20
Μέσος
Σαββίδης Γιώργος
34
Μέσος
Θωμαΐδης Πέτρος
32
Μέσος
Βούλγαρης Παναγιώτης
31
Μέσος
Κωτσιαρίδης Ηλίας
22
Μέσος
Κυπτίου Κώστας
26
Μέσος
Κοντοβάς Παναγιώτης
34
Επιθετικός
Νάκας Στέλιος
23
Επιθετικός
Φλίγκος Κώστας
32
Επιθετικός
Κρανάς Κώστας
27
Επιθετικός
Πρατής Θεόφιλος
16
Επιθετικός
Δήμος  Δημήτρης
14
Επιθετικός

Όλα τα αποτελέσματα της σαιζόν 2017-2018:

Πρωτάθλημα
Αλμυρός-Οπούντιος Μαρτίνου 4-1(Φλίγκος 3, Νάκας)

Κύπελλο
Αλμυρός-Ν.Π.Σ. Βόλος 0-1

Φιλικά
Αλμυρός-Σαρακηνός Βόλου 5-0(Κοντοβάς, Κυπτίου 2, Φλίγκος, Φαράντος)
Αλμυρός-Ν.Π.Σ. Βόλος 1-2(Φλίγκος)
Σέλλανα-Αλμυρός 0-3(Κυπτίου, Κωτσιαρίδης, Κοντοβάς)
Αλμυρός-Αχιλλέας Φαρσάλων 1-0(Στουρνάρας)
Αλμυρός-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-0(Φλίγκος)
Αλμυρός-Πρωτεσίλαος 2-1(Βούλγαρης, Κυπτίου)
Νίκη Βόλου-Αλμυρός 1-2(Φλίγκος, Βούλγαρης)
Αλμυρός-Ρήγας Φεραίος 2-0(Κοντοβάς, Νάκας)





Πληροφορίες-Φωτογραφίες: almyrosinfo.gr, e-thessalia.gr