Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Νεανίδες: Π.Α.Κ.-Σύλλας Αιδηψού 9-119

Στην πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα των νεανίδων η Π.Α.Κ. ηττήθηκε με το εμφατικό 9-119 από τον Σύλλα Αιδηψού.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (15/9) στο κλειστό γήπεδο Καρπενησίου και άρχισε στις 12 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του Β΄ Ομίλου των νεανίδων της ΕΣΚΑΣΕ και έγινε παρουσία περίπου 70 θεατών.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου συμμετέχει για πρώτη φορά στα τμήματα υποδομών στο γυναικείο μπάσκετ και δεν μπόρεσε να κοντράρει τον ισχυρότερο αντίπαλο. Τα κορίτσια της Π.Α.Κ. αποκόμισαν εμπειρίες  παίζοντας κόντρα σε μια ισχυρή ομάδα. 5 από τους 9 πόντους σκόραρε η Ειρήνη Τάκη.
Ο Σύλλας Αιδηψού διαθέτει ένα εξαιρετικό και καλοδουλεμένο σύνολο, έπαιξε σε όλη την διάρκεια του ματς πολύ καλό μπάσκετ και έφτασε σε μια επιβλητική νίκη με διαφορά 110 πόντων. Εντυπωσίασε το δίδυμο των Ελένη Νίτσογλου και Βαλεντίνας Τσαβόνι, που σκόραραν από 32 και 26 πόντους αντίστοιχα.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. δεν θα έχει αγώνα, αφού ο Άρης Θήβας δεν θα κατεβεί στο πρωτάθλημα, ενώ  η Αιδηψός την ίδια ημέρα υποδέχεται τον Μάκαρο Άμφισσας.

Γύρω στους 70
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 70 θεατών.


Πρώτο γυναικείο ματς
Για πρώτη φορά διεξήχθη αγώνας γυναικείου μπάσκετ στην Ευρυτανία, αφού η Π.Α.Κ. συμμετέχει φέτος στο πρωτάθλημα των νενανίδων της ΕΣΚΑΣΕ.

Πετούσαν Νίτσογλου & Τσαβόνι

 













Για την ομάδα της Αιδηψού η Ελένη Νίτσογλου σκόραρε 32 πόντους, ενώ με 26 ακολούθησε η Βαλεντίνα Τσαβόνι.

5 για Τάκη


5 από τους 9 πόντους της Π.Α.Κ. σημείωσε η Αλίκη Τάκη, που σκόραρε και 1 τρίποντο.

Διήμερο Σύλλα
Η ομάδα της Εύβοιας ταξίδεψε από το Σάββατο στο Καρπενήσι και διανυκτέρευσε στην πόλη μας.

Παράδοση στο μπάσκετ
Ο Σύλλας διατηρεί εξαιρετικές και διακεκριμένες ακαδημίες. Να αναφερθεί πωςπέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα κορασίδων και οι γυναίκες του «άγγιξαν» την άνοδο στην Α2΄.

Διαφορά 110 πόντων
Εντυπωσιακό ήταν το τελικό σκορ αφού ο Σύλλας κέρδισε με διαφορά 110 πόντων(!).

Αρχή 0-29

 












Η ομάδα της Αιδηψού κυριάρχησε στην πρώτη περίοδο και προηγήθηκε με 0-29. Το σκορ διαμορφώθηκε μετά από δίποντο της Βαλεντίνας Τσαβόνι, δυο καλάθια της Ελένη Νίτσογλου, δυο δίποντα της Μαρίας Υδραίου, 2ποντο της Βαλεντίνας Τσαβόνι, τρίποντο της Σοφίας Λούμη (Φωτογραφία Αριστερά), δυο συνεχόμενα 2ποντα της Ελένης Νίτσογλου, δίποντο της Θεοδώρας Λούμη (Φωτογραφία Δεξιά), καλάθι της Βαλεντίνας Τσαβόνι, δυο δίποντα της Ελένης Νίτσογλου και δίποντο της Ευανθίας Ρηγοπούλου.


Αντιαθλητικό από Τριανταφύλλου
2.30 πριν το τέλος της 1ης περιόδου η Κωνσταντίνα Τριανταφύλλου της Π.Α.Κ. χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ που έκανε στην Βαλεντίνα Τσαβόνι των φιλοξενούμενων. Η αθλήτρια του Σύλλα αστόχησε και στις 2 ελεύθερες βολές.

Στο +50


Εντυπωσιακός ήταν και στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Σύλλας που έφτασε στο +50 και στο 5-55. Η Ελένη Πατσιούρα σκόραρε δυο δίποντα, η Ευανθία Ρηγοπούλου (Φωτογραφία) σκόραρε για 3, η Μαρία Υδραίου έβαλε δίποντο, η Ελένη Νίτσογλου είχε 1/2 βολές, η Ευθανία Ρηγοπούλου εκτέλεσε για 3, η Βαλεντίνα Τσαβόνι είχε 1/2 ελεύθερες βολές και η Ελένη Νίτσογλου έβαλε δίποντο (0-45). Η Αλίκη Τάκη με τρίποντο πέτυχε το πρώτο καλάθι της Π.Α.Κ. στο πρωτάθλημα (3-45). Η Ελένη Νίτσογλου με 1/2 βολές, η Μιρσάντα Καπλανάϊ με 1/2 ελεύθερες βολές και η Αλίκη Τάκη με δίποντο από υπέροχη ασιστ της Κωνσταντίνας Τριανταφύλλου διαμόρφωσαν το 5-47. Το 5-55 του ημιχρόνου έγινε χάρις δίποντο της Ελένης Πατσούρα. 2/2 βολές της Βαλεντίνας Τσαβόνι, δίποντο της Ελένης Πατσούρα και καλάθι της Βαλεντίνας Τσαβόνι.


Σερί 0-45
Ο Σύλλας Αιδηψού «έτρεξε» στην 1η και στις αρχές της δεύτερης περιόδου ένα σερί 45-0.

Προβάδισμα 80

 












Οι φιλοξενούμενες συνέχισαν να σκοράρουν και να παίζουν όμορφο μπάσκετ, φτάνοντας στο +80 και στο 9-89. Με 3/4 συνολικά βολές και δίποντο της Βαλεντίνας Τσαβόνι έγινε το 5-60. Η Κωνσταντίνα Τριανταφύλλου με δίποντο και η Ευδοκία Χαβέλου με δίποντο έκαναν το 9-60(4-0 σερί η Π.Α.Κ.). Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 9-89 μετά από τρίποντο της Θεοδώρας Λούμη, γκολ-φάουλ της Μαρίας Υδραίου (Φωτογραφία Αριστερά) με χαμένη ελεύθερη βολή, δίποντο της Βαλεντίνας Τσαβόνι, 3 συνεχόμενα καλάθια της Ελένης Νίτσογλου, 2ποντο της Αντμίρας Καρμάϊ, καλάθι της Βαλεντίνας Τσαβόνι, δίποντο της Αντμίρας Καρμαϊ (Φωτογραφία Δεξιά), καλάθι της Κατερίνας Μαστρογιαννοπούλου, δίποντο της Μιρσάντας Καπλαναϊ, δυο καλάθια της Ελένης Νίτσογλου και καλάθι της Ελένης Πατσούρα.


Φινάλε με καλό μπάσκετ


Τα κορίτσια της Αιδηψού με όμορφους συνδυασμούς έφτασαν στο τελικό 9-119. Το σκορ διαμορφώθηκε μετά από καλάθι της Βαλεντίνας Τσαβόνι, δίποντο της Ελένης Νίτσογλου, δυο συνεχόμενα δίποντα της Ελένης Πατσούρας, 1/2 βολές της Μιρσάντας Καπλαναϊ, δίποντο της Ελένης Νίτσογλου(100ος πόντος), καλάθι της Σοφίας Λούμη, δίποντο της Ελένης Νίτσογλου, δυο συνεχόμενα δίποντα της Ελένης Πατσούρας (Φωτογραφία), δυο συνεχόμενα καλάθια της Βαλεντίνας Τσαβόνι, δίποντο της Ευμορφίας Φώτου, 3ποντο της Μαρίας Υδραίου και δίποντο της Ελένης Πατσούρας.



Σερί 59-0(!)
Μετά το 9-60 ο Σύλλας έτρεξε ένα σερί 59-0 και έφτασε στο τελικό 9-119.

Τα δεκάλεπτα
0-29, 5-55, 9-89, 9-119

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Στεροπούλου Δ., Στεροπούλου Ν., Κατή, Ζησίμου, Τσουκαλά, Τριανταφύλλου 2, Αλεξίου, Χαβέλου 2, Σταμούλη, Τάκη 5(1), Στεροπούλου Φ., Γιόγιου

Σύλλας Αιδηψού (Μάκης Φώτου): Ρηγοπούλου 8(2), Λούμη Θ. 5(1), Καπλανάϊ 4, Μαστρογιαννοπούλου 2, Λούμη Σ. 5(1), Νίτσογλου 32, Φώτου 2, Τσαβόνι 26, Πατσούρα 20, Καρμάϊ 4, Υδραίου 11(1), Καπόλου

Διαιτητής: Θανάσης Χουσιάδας (Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας & Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Χρήστος Κοσμάς (Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας & Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Βασίλης Ρουμελιώτης































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος