Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Παίδες: Γ.Σ. Άτλας-Αναγέννηση Λαμίας 74-43

Ακάθεκτος συνεχίζει ο παιδικός Άτλαντας, ο οποίος ξεπέρασε το εμπόδιο και της Αναγέννησης Λαμίας, επικρατώντας εύκολα με 74-43.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 2 με παρουσία αρκετών φιλάθλων. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του Ζ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά επέβαλλε από την αρχή του αγώνα τον ρυθμό του και είναι χαρακτηριστικό ότι προηγήθηκε με 15-0. Έλεγξε την ροή του και έφτασε την 3η νίκη με πολύ καλή εμφάνιση. Ο Δημήτρης Σεριανάι σημείωσε 19 πόντους με 1 εύστοχο 3ποντο και ήταν ο πρώτος σκόρερ της συνάντησης. Οι Καρπενησιώτες έκαναν το 3 στα 3 και μοιράζονται την κορυφή με τον Έσπερο Λαμίας.
Η Αναγέννηση του Θεόφιλου Μελισσάρη αντιμετώπισαν έναν ανώτερο επίπεδο και πάλεψαν φιλότιμα το παιχνίδι. Αναμένεται να διεκδικήσουν την 3η θέση με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη. Με 13 πόντους και 3 εύστοχα 3ποντα έκλεισε τον αγώνα ο Θανάσης Ευσταθίου. Οι Λαμιώτες έχουν 4 βαθμούς(1 νίκη-2 ήττες).
Για την 4η αγωνιστική ο Άτλαντας θα υποδεχτεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο ντέρμπι κορυφής τον Έσπερο Λαμίας. Η Αναγέννηση αγωνίζεται την ίδια ημέρα με τον Πρωτέα.

Πληθώρα φιλάθλων
Ένα ακόμη μπασκετικό παιχνίδι στο Καρπενήσι είχε υψηλή παρουσία θεατών. Περισσότεροι από 80  ήταν στο κλειστό, με έντονη την νεανική παρουσία.


Παρά έναν


Σε ένα ακόμη ματς ο Δημήτρης Σεριανάι(Φωτογραφία) ήταν ο πρώτος σκόρερ του Άτλαντα, πετυχαίνοντας 19 με 1 εύστοχο 3ποντο. Στους 15 σταμάτησε ο «αέρινος» Στέφανος Μήτσιος.


«Τριποντάκιας» ο Ευσταθίου


Για τους Λαμιώτες ο Θανάσης Ευσταθίου(Φωτογραφία) σημείωσε 13 πόντους με τρία εύστοχα 3ποντα. Ακολούθησε με 8 ο Θανάσης Δροσόπουλος.

Σε άλλο «στρατόπεδο»


Ο προπονητής της Αναγέννησης Θεόφιλος Μελισσάρης(Φωτογραφία) καθοδηγούσε πέρυσι το εφηβικό τμήμα του «συμπολίτη» Έσπερου.

3Χ3
Πολύ καλή πορεία στην κατηγορία των παίδων για τον Άτλαντα. Η δουλειά των τεχνικών των ακαδημιών Άγγελου Σαμαντά, Δημήτρη Λερογιάννη και Γιάννη Χαλκιά αποδίδει καρπούς στο παρκέ. Ο Γυμναστικός θα διεκδικήσει ακόμη και την πρωτιά απέντναι τι στον πανίσχυρο Έσπερο.

Τον πλαισίωσε


Τον Ευρυτάνα ρέφερι Θανάση Χουσιάδα πλαισίωσε σε αυτό το παιχνίδι ο έμπειρος Ιωάννης Ευαγγελόπουλος(Φωτογραφία).

Ντεμπούτο Ελέζι


Ο Μάριος Ελέζι(Φωτογραφία) έκανε την πρώτη του συμμετοχή για φέτος με τον Άτλαντα, ο οποίος δεν συμπλήρωσε 12αδα.  Εκτός αποστολής ήταν οι: Παναγιώτης Κατσαρός και Αουρέλ Ελεζάι.

Μπήκε «φορτσάτος»
 

Ο Άτλας μπήκε εξαιρετικά στο παρκέ και προηγήθηκε με 19-4, δείχνοντας ποιο είναι το «αφεντικό» το παιχνίδι. Ο Κώστας Μπουμπουρής(Φωτογραφία αριστερά), ο Δημήτρης Σεριανάι με δίποντα και ο Στέφανος Μήτσιος(Φωτογραφία κέντρο) με γκολ-φάουλ έκαναν το 6-0. Ακολούθησε 2ποντο του Δημήτρη Σεριανάι, του Γιώργου Δροσίνη, γκολ-φάουλ με εύστοχη βολή του Στέφανου Μήτσιου για το 13-0. Ο τελευταίος διαμόρφωσε το 15-0, ενώ με καλάθια των: Χρήστου Γεροκούδη(Φωτογραφία δεξιά), Γιώργου Δροσίνη, Νίκου Λαδά και Κώστα Σεριανάι επετεύχθη το 19-4. 


Μεγάλη διαφορά


Το πρώτο μέρος έληξε με 44-25 υπέρ του Γυμναστικού. Το επιμέρους σκορ ήταν 25-21, αφού οι Φθιωτοί βελτιώθηκαν επιθετικά. Ο Θανάσης Ευσταθίου με σουτ 3 πόντων, ο Δημήτρης Σεριανάι με 3/4 βολές και ο Ευσταθίου με δυο σερί 3ποντο πέτυχαν το 22-13. Ο Δημήτρης Σεριανάι «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο(25-13). Ο Στέφανος Μήτσιος, ο Παύλος Ανδρέου και εκ νέου ο Στέφανος Μήτσιος διεύρυναν το σκορ στο 31-13. Με καλάθια των: Θανάση Ευσταθίου, Μανώλη Κάππα(Φωτογραφία αριστερά) και γκολ-φάουλ του Γιώργου Δροσίνη «γράφτηκε» το 35-15. Ο Νίκος Λαδάς και ο Κώστας Σεριανάι είχαν 1/2 βολές για το 36-16. Με δίποντα των: Γιώργου Δροσίνη(Φωτογραφία κέντρο), Κώστα Σεριανάι και Θανάση Δροσόπουλου το σκορ ανέβηκε στο 40-18. Ο Πάνος Κεραμάρης(Φωτογραφία δεξιά) με καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή, ο Κώστας Σεριανάι με σουτ  πόντων, ο Θανάσης Δροσόπουλος με δίποντο, ο Μανώλης Κάππας και ο Πάνος Κεραμάρης με τον ίδιο τρόπο σημείωσαν το 44-25. 


Έφτασε σε 30αρα














Στο +30 ανέβηκε η διαφορά μετά την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Επιμέρους σκορ 17-6 είχε η 3η περίοδος. Ο Κώστας Μπουμπουρής με 2ποντο, ο Δημήτρης Σεριανάι με 1/2 βολές, ο Γιώργος Δροσίνης με δίποντο, ο Δημήτρης Σεριανάι με τον ίδιο τρόπο πέτυχαν το 51-25 για τους γηπεδούχους. Ο Θανάσης Δροσόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) σημείωσε το 51-27, ενώ Δημήτρης Σεριανάι και Στέφανος Μήτσιος σκόραραν εναλλάξ από δυο φορές ο καθένας, φτάνοντας το σκορ στο 59-27. Θανάσης Δροσόπουλος, Πάυλος Ανδρέου(Φωτογραφία δεξιά) και Σ. Σταυρομήτρος «έγραψαν» το 61-31. 


Σε παρόμοια επίπεδα


Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε το τελευταίο δεκάλεπτο, όπου με ένα επιμέρους 13-12 διαμορφώθηκε το τελικό 74-43 για τους Ευρυτάνες. Ο Βασίλης Μπίκας(Φωτογραφία αριστερά)  με 2/2 βολές, ο Θανάσης Ευσταθίου με γκολ-φάουλ και ο Παύλος Ανδρέου με δυο συνεχόμενα δίποντα πέτυχαν το 67-33. Ο Βασίλης Μπίκας έβαλε 2ποντο, ενώ ο Χρήστος Γεροκούδης με 1/2 βολές και ο Χρήστος Πάπα με τον ίδιο τρόπο ανέβασαν το σκορ στο 69-35. Ο Νίκος Λαδάς(Φωτογραφία κέντρο) έβαλε καλάθι και φάουλ, ενώ με 1/2 βολές του Κώστα Σεριανάι και 2/2 βολές του Χρήστου Γεροκούδη έγινε το 70-39. Ο Γιάννης Τσουκάρας πέτυχε καλάθι, όπως και ο Νίκος Λαδάς(70-43). Με 2/2 βολές του Κώστα Σεριανάι(Φωτογραφία δεξιά) και ωραίο 2ποντο του Αντώνη Τομαρά διαμορφώθηκε το τελικό 74-43.


Αντιαθλητικό φάουλ


Λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης(1:10) ο Δημήτρης Καραγιάννης(Φωτογραφία) τιμωρήθηκε με αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Κώστα Σεριανάι, ο οποίος ευστόχησε και στις δυο βολές.

Τα δεκάλεπτα
19-4, 44-25, 61-31, 74-43

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Μπίκας 4, Τομαράς 2, Κάππας4, Σεριανάι Κ. 8, Μανταλιός, Ελέζι, Ανδρέου 8, Σεριανάι Δ. 19(1), Μπουμπουρής 4, Δροσίνης 10, Μήτσιος 15

Αναγέννηση Λαμίας (Θεόφιλος Μελισσάρης): Πάπα 1, Δροσόπουλος 8, Καραγιάννης, Παρίσης, Λαδάς 7, Γεροκούδης 5, Κεραμάρης 5, Τσουκάρας 2, Σταυρομήτρος 2, Ευσταθίου 13(3)

Διαιτητές: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος& Θανάσης Χουσιάδας(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος& Χρήστος Κοσμάς(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης 24΄΄: Γιάννης Μπουμπουρής 



















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος