Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Παίδες: Πρωτέας Λαμίας-Γ.Σ. Άτλας 36-75

Η 5η νίκη του Άτλαντα δεν αποτελεί φυσικά είδηση. Η Ευρυτανική ομάδα επιβλήθηκε άνετα με 36-75 του Πρωτέα Λαμίας, συνεχίζοντας το αήττητο σερί της.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στο ΔΑΚ Λαμίας, ξεκινώντας στις 4 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του Ζ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.
Ο Πρωτέας του Νώντα Μπλούχαρη είχε να αντιμετωπίσει έναν δυνατότερο αντίπαλο, μη καταφέρνοντας να φανεί ανταγωνιστικός. Στα συν η παρουσία του 4ου δεκαλέπτου, όπου οι Λαμιώτες έδειξαν πως δεν παρατούν ποτέ το ματς. Στους 15 πόντους σταμάτησε ο Σοφοκλής Κουρέλης. Οι Λαμιώτες έχουν 4 ήττες και δεν έχουν «γευτεί» ακόμη την χαρά του διπόντου.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά σε ρυθμούς ρελαντί σημείωσε μια ακόμη νίκη και μάλιστα με ευρύ σκορ. Είχε την υπεροχή από το πρώτο λεπτό και έκλεισε τον πρώτο γύρο στην κορυφή με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Ο Δημήτρης Σεριανάι σταμάτησε στους 19 πόντους και ακολούθησαν κατά πόδας οι: Κώστας Σεριανάι και Παύλος Ανδρέου. Πήραν χρόνο συμμετοχής όλοι οι αθλητές, με δυο από αυτούς να κάνουν ντεμπούτο.
Για την 6η αγωνιστική ο Πρωτέας Λαμίας θα παίξει στις 12 Νοεμβρίου με τον Έσπερο Λαμίας, ενώ εκκρεμεί ο αγώνας του με την Μούτα Δομοκού. Ο Άτλας θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη.

5Χ5
Εντυπωσιακός ήταν ο πρώτος γύρος για τον Άτλαντα, ο οποίος σημείωσε 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Καθοδήγηση Μπλούχαρη
Τους παίδες του Πρωτέα προπονεί φέτος ο Νώντας Μπλούχαρης, ο οποίος πέρυσι βρέθηκε στον πάγκο της Αναγέννησης Λαμίας. Βοηθός του είναι ο Χρήστος Μπάκας.

«15αρης» ο Κουρέλης


Για τους γηπεδούχους ο Σοφοκλής Κουρέλης(Φωτογραφία) πρώτευσε στο σκοράρισμα με 15 πόντους. Ακολούθησε με 7 ο Στέλιος Τσέτσος.

Νέα δελτία
Την πρώτη τους συμμετοχή με τους Ευρυτάνες έκαναν οι: Γιώργος Μπούργος και Ηλίας Μανταλιός.

Οριακή πρωτιά


Ο Δημήτρης Σεριανάι(Φωτογραφία αριστερά) ήταν ξανά ο πρώτος σκόρερ του αγώνα, σταματώντας στους 19. 18 είχε ο Κώστας Σεριανάι(Φωτογραφία κέντρο) και 17 ο Παύλος Ανδρέου (Φωτογραφία δεξιά). Ο δεύτερος πέτυχε και το μοναδικό τρίποντο των νικητών.

Μπήκε καλύτερα
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 7-15, δείχνοντας ποιος θα είναι το «αφεντικό» της συνάντησης.

Αύξησε την διαφορά
Ο Άτλας στην δεύτερη περίοδο είχε ένα επιμέρους 6-19 υπέρ του και μετέτρεψε το σκορ στο 13-34(+21 υπέρ του).

Το καλύτερο του δεκάλεπτο
Πολύ καλά μπήκαν και στην επανάληψη οι Καρπενησιώτες. Προηγήθηκαν με 22-63, κάνοντας ένα επιμέρους 9-29 στην 3η περίοδο.

Το επιμέρους στον Πρωτέα
Σε χαλαρούς ρυθμούς κινήθηκε το τελευταίο κομμάτι της συνάντησης. Ο Πρωτέας πάλεψε και με ένα επιμέρους 14-12 διαμόρφωσε το τελικό 36-75(+39 για τον Άτλαντα).

Αποβλήθηκαν τρεις


Ο πλέι μέικερ του Άτλαντα Βασίλης Μπίκας(Φωτογραφία) συμπλήρωσε 5 ατομικά φάουλ και από τους γηπεδούχους οι: Νίκος Φούντας και Γιώργος Ζαλαώρας.

Τα δεκάλεπτα
7-15, 13-34, 22-63, 36-75

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωτέας Λαμίας (Νώντας Μπλούχαρης): Αποστολόπουλος 4, Λύκος 3, Ράρρας, Στάμος, Αλμπάνης, Τσέτσος 7, Σκονδρογιάννης, Φούντας 3(1), Νικολόπουλος 2, Ζαλαώρας 2, Κουρέλης 15

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Μπίκας 2, Ανδρέου 17, Τομαράς, Μπούργος, Σεριανάι Κ. 18(1), Μανταλιός Τ. 4, Μήτσιος 6, Ελεζάι 4, Σεριανάι Δ. 19, Μπουμπουρής, Δροσίνης 3, Μανταλιός Η. 2

Διαιτητές: Γιώργος Ζάχος& Αντώνης Πατάγιας(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Ανθή Τσιμπρικά-Διονύσης Αναγνώστου-Δημήτρης Γλωσσόπουλος(Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)