Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Wadi Degla SC-Ολυμπιακός Βόλου 2-1

Με το «αγαπημένο» της σκορ η Wadi Degla ολοκλήρωσε τα φιλικά της παιχνίδια στο Καρπενήσι, επικρατώντας με 2-1 του Ολυμπιακού Βόλου.
Η διεθνούς χαρακτήρα συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο του Avaris, άρχισε στις 11 το πρωί και έγινε παρουσία λιγοστών φιλάθλων.
Η Wadi Degla του Mido βρήκε δίχτυα για ακόμη μια φορά στην επανάληψη, όπου μπήκε αρκετά δυνατά, μετατρέποντας το 0-0 σε 2-0 σε μόλις 8 λεπτά. Τα τέρματα της σημείωσαν οι: Ahmed Samir και Mohamed Sherif με μακρινές προσπάθειες. Οι Αιγύπτιοι αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο εγχώριο πρωτάθλημα.
Ο Ολυμπιακός Βόλου του Μιχάλη Ζιώγα παρουσίασε αρκετά ανταγωνιστική εικόνα, περνώντας με επιτυχία το φιλικό «τέστ». Είχε δυο κλασσικές ευκαιρίες με τον Αλέξανδρο Σεχολάρι και τον Κώστα Αλαμάνη, οι οποίοι «νικήθηκαν» από τον έμπειρο αντίπαλο τερματοφύλακα στο πρώτο και το δεύτερο μέρος αντίστοιχα. Τελικά ο δραστήριος Σεχολάρι μείωσε στο φινάλε για το τελικό 2-1.
Οι δυο ομάδες αναχώρησαν μετά την λήξη του φιλικού από το Καρπενήσι. H Wadi Degla προετοιμάστηκε για 10 ημέρες στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, ενώ οι Βολιώτες έκαναν διήμερο ταξίδι για το παιχνίδι αυτό.

Συγγενών και φίλων
Το διεθνές φιλικό παιχνίδι παρακολούθησαν μόλις 10 θεατές. 


Αναχώρησαν οι Αιγύπτιοι
Η Wadi Degla αναχώρησε με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Θα επιστρέψει στο Κάιρο την Τετάρτη 6/9, ενώ θα διανυκτερεύσει δυο ημέρες στην Αθήνα.

Αγαπημένο σκορ
Η ομάδα του Mido κέρδισε και τα τρία της φιλικά παιχνίδια με Βελούχι, Αήττητο Σπάτων και Ολυμπιακό Βόλου με 2-1. Αντιμετώπισε τρεις ομάδες της Γ΄ Εθνικής.

Παρουσία Φλωράκη


Το φιλικό παρακολούθησε ο προπονητής του ΑΠΟΚ Γιάννης Φλωράκης(Φωτογραφία). Οι Βολιώτες είναι πιθανός αντίπαλος των Καρπενησιωτών στην Γ΄ Εθνική. Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε κερδίσει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο πριν 15 ημέρες με 3-0 το Βελούχι.

Διανυκτέρευσε στην «Λάσπη»
Οι «ερυθρόλευκοι» διανυκτέρευσαν το βράδυ της Κυριακής(3/9) στον Άγιο Νικόλαο και συγκεκριμένα στο Casa Di Neve.

Παρουσία Μποτσιβάλη


Ο Πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Ολυμπιακού Βόλου Παναγιώτης Μποτσιβάλης(Φωτογραφία) παρακολούθησε το παιχνίδι, καθώς και ο γιός του Γιώργος. Η οικογένεια Μποτσιβάλη διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την οικογένεια Χονδρού(Hotel Avaris, στο οποίο διέμεινε η Wadi Degla).

Απουσίες Ολυμπιακού
Για το συγκρότημα του Μιχάλη Ζιώγα απουσίαζαν κυρίως λόγω τραυματισμών  οι: Δημήτρης Σέττος, Φώτης Καραγκιολίδης, Λάζαρος Γελαδάρης, Χρήστος Σκανδάλης, Αντώνης Φραγκογιάννης, Γιώργος Θέος, Ανδρέας Κόκας και Στέφανος Βαρούχας.

Από ένα time out


Ο ρέφερι Δημήτρης Κουρλός(Φωτογραφία) στο 30΄ και στο 75΄ διέκοψε προσωρινά το ματς, ώστε να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές.


Α΄ Μέρος

Παρέμειναν στο μηδέν
Μετά από ένα μέτριο ποιοτικό πρώτο μέρος οι δυο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 0-0.

Μεγάλη ευκαιρία Βόλου


Η καλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου χάθηκε στο 17ο λεπτό. Ο Μπράνισλαβ Βασίλιεβιτς σέντραρε στον Αλέξανδρο Σεχολάρι, ο οποίος πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας Mohamed Abdel-Monsef(Φωτογραφία) απέκρουσε. Ο 40χρονος κίπερ έχει υπάρξει διεθνής 42 φορές με την Εθνική Αιγύπτου(2005-2008).



Τραυματισμός Ευθυμιάδη


Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου Γρηγόρης Ευθυμιάδης(Φωτογραφία) αποχώρησε λόγω τραυματισμού, δίνοντας την θέση του στον Γιώργο Μέμο.



Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Σεχολάρι δοκίμασε σουτ από αριστερά, το οποίο κατέληξε πάνω από την εστία του Abdel-Monsef.
8΄: Σέντρα του Salem από αριστερά, πλασέ του Mahmoud κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ από το τέρμα του Κούτσικου.
17΄: Ο Ευθυμιάδης έκανε κάθετη πάσα στον Βασίλιεβιτς, ο οποίος σέντραρε από αριστερά και το πλασέ του Σεχολάρι απέκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας της Wadi Degla.
40΄: Ο Walid έβγαλε σέντρα, η κεφαλιά του Sherif έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ολυμπιακού Βόλου.
43΄: Συνδυασμός Salem-Walid-Sherif, σέντρα του δεύτερου, πλασέ του τελευταίου κόντραρε και πέρασε σε κόρνερ.
45΄: Ο Arafat επιχείρησε σουτ, το οποίο έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Κούτσικου.

Β΄ Μέρος

Μπήκαν τα γκολ
Τρία συνολικά τέρματα σημειώθηκαν στην επανάληψη. Η Wadi Degla προηγήθηκε με 2-0 και ο Ολυμπιακός Βόλου μείωσε στο τέλος, βγάζοντας πάθος έως την εκπνοή.

Με απευθείας φάουλ


Η ομάδα του Mido προηγήθηκε με απευθείας χτύπημα φάουλ του Ahmed Samir(Φωτογραφία) από θέση δεξιά. Ο 23χρονος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Zamalek.


Δεύτερο Αιγυπτίων


Η Wadi Degla έκανε δυο τα τέρματα της στο 55ο λεπτό με μακρινό σουτ του Mohamed Sherif(Φωτογραφία), με την μπάλα να σκάει μπροστά στον πορτιέρο Λεωνίδα Κούτσικο. Ο Sherif είχε σκοράρει και ενάντια στο Βελούχι.




Νέο τετ α τετ


Δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα ο Δομοκίτης Κώστας Αλαμάνης(Φωτογραφία), βλέποντας το πλασέ του να αποκρούεται μετά την κάθετη πάσα του Αλέξανδρου Σεχολάρι.



Έμεινε με 10



Ο μεσοεπιθετικός Hussein Yasser(Φωτογραφία), διεθνής με την Εθνική Κατάρ(69 συμμετοχές/20 γκολ, έχει βρεθεί στο ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Μάντσεστερ Σίτι) έκανε την πρώτη του συμμετοχή στα φιλικά του Καρπενησίου, μπήκε στο 71΄, αλλά αποχώρησε 8 λεπτά αργότερα λόγω ενοχλήσεων. Η Wadi Degla ολοκλήρωσε το ματς με παίχτη λιγότερο.

Μείωσε ο «Σέχο»

 
Το συγκρότημα του Μιχάλη Ζιώγα ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 90΄ έφτασε στο 2-1. Ο Δήμος Κόκας σέντραρε και ο Αλέξανδρος Σεχολάρι(Φωτογραφία) με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.




Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Samir εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στην δεξιά γωνία του Κούτσικου(1-0).
52΄: Σέντρα του Samir, απευθείας σουτ του Arafat μπλοκαρίστηκε από τον πορτιέρο του Ολυμπιακού Βόλου.
55΄: Ο Sherif έκανε προσωπική προσπάθεια εκτός περιοχής και με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία του Κούτσικου, αφού η μπάλα έσκασε μπροστά του πέτυχε το 2-0.
64΄: Ο Σεχολάρι τροφοδότησε τον Αλαμάνη, ο οποίος πλάσαρε και ο Abdel Monsef έδιωξε ενστικτωδώς.
69΄: Απευθείας σουτ του Τόσκα έξω από την περιοχή απέκρουσε ο τερματοφύλακας των «κιτρινόμαυρων» στην γωνία του.
89΄: Ο Κόκα έκανε γέμισμα από δεξιά, ο Σεχολάρι με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι είδε εκτός θέσης τον Abdel-Monsef(2-1).

Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων

Wadi Degla (Mido): Abdel-Monsef, Tarek, Hassan(33΄ Abdel Aatty), Azab(67΄ El Aash), Beder(71΄ Yasser), Sherif(67΄ Reda), El Shenawy, Salem(28΄ Maarei), Arafat, Anwar(28΄ Walid B.), Mahmoud(33΄ Samir)

Ολυμπιακός Βόλου (Μιχάλης Ζιώγας): Κούτσικος(67΄ Κωνσταντίνου), Αγγελής(46΄ Κόκας Δ.),Καραμπάς(91΄ Πολυχρονιάδης), Λούγκος(71΄ Χατζόγλου), Κραγιόπουλος(91΄ Πατσής),Τόσκας, Βασίλιεβιτς(58΄ Καράμπελας), Παπαϊωάννου(58΄ Νόνης), Σεχολάρι, Ευθυμιάδης(27΄ λ.τρ Μέμος, 89΄ Ζάχος), Καρβούνης(46΄ Αλαμάνης)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)












































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος