Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

O πρώτος αντίπαλος του Βελουχίου Ολυμπιακός Βόλου


O ιστορικός Ολυμπιακός Βόλου είναι ο πρώτος αντίπαλος του Βελουχίου στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Πρόκειται για την πιο ιστορική ομάδα του ομίλου και εκ των φαβορί για άνοδο στην Football League.
Προπονητής των «ερυθρολεύκων» είναι ο Μιχάλης Ζιώγας, ενώ στο ρόστερ συμπεριλαμβάνονται ποδοσφαιριστές αξίας με θητεία στις παραπάνω κατηγορίες. Οι Θεσσαλοί έδωσαν φιλικό ματς με το Βελούχι στις 20 Αυγούστου, επικρατώντας με 3-0, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου ταξίδεψαν στο Καρπενήσι, αντιμετωπίζοντας την Αιγυπτιακή Wadi Degla.
Ο κ. Ζιώγας προσπάθησε να «εξοικειώσει» τους ποδοσφαιριστές του στο πλαστικό γήπεδο, κάνοντας προπονήσεις και φιλικό στο γήπεδο της Αγίας Άννας. Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας διεξήχθη στην Σαμαρίνα Γρεβενών.
Οι νεαοποκτηθέντες παίχτες είναι οι ακόλουθοι: Λάζαρος Γελαδάρης, Αλέξανδρος Σεχολάρι, Στέφανος Κραγιόπουλος, Νίκος Λούγκος(Πιερικός), Γιάννης Καραμπάς(ΑΠΕ Λαγκαδά), Στέφανος Βαρούχας, Κώστας Καρβούνης(Χανιά), Φώτης Καραγκιολίδης(BSW Rehden), Γιώργος Θέος(Κισσαμικός),Χρήστος Νόνης, Γιώργος Μέμμος, Σταύρος Πολυχρονιάδης (Θεσπρωτός), Τάσος Χατζόγλου, Μπράνισλαβ Βασίλιεβιτς(Νίκη Βόλου), Δημήτρης Σέττος(Ρήγας Φεραίος), Δημήτρης Τόσκας(Δόξα Δράμας), Αχιλλέας Κωνσταντίνου, Δημήτρης Ζάχος(Ιάσονας Άλλης Μεριάς), Λεωνίδας Κούτσικος(Σούλι Παραμυθιάς), Χρήστος Καράμπελας(Διαγόρας Σεβαστής) και Κώστας Αλαμάνης(Αλμωπός Αριδαίας). Παρέμειναν οι: Ανδρέας Κόκας, Βαγγέλης Αγγελής, Σεραφείμ Παπαϊωάννου, Γρηγόρης Ευθυμιάδης(Ο μοναδικός βασικός της περυσινής ομάδας), Δήμος Κόκας, Χρήστος Σκανδάλης, Γιώργος Πατσής και Αντώνης Φραγκογιάννης(Είχε δοθεί δανεικός στον Σαρακηνό Βόλου). Δοκιμάζεται ο 18χρονος μέσος Γιάννης Σιγαλάκος, πρώην ποδοσφαιριστής του Εθνικού.
Παρελθόν αποτέλεσε σύνολο σχεδόν των ποδοσφαιριστών του περυσινού ρόστερ και συγκεκριμένα οι: Θανάσης Κατσούλης, Νίκος Μπουργάνης, Κώστας Παλιούρας, Παναγιώτης Ζώνας, Βασίλης Ιωαννίδης, Μπόγιαν Ντόικιτς, Αλέξανδρος Σπηλιώτης, Βαγγέλης Στουρνάρας, Χρήστος Χολέβας, Άγγελος Κολημήτρας, Ερβέν Μουκάμ, Κώστας Οικονόμου, Φαμπρίτσιο Πότσι, Ούγκο Μασάντο, Ηλίας Σταύρου, Αλέξανδρος Αναστασίου, Γιάννης Δωματάς, Λόρι  Κέρι, Δημήτρης Σουάνης και Κώστας Φλίγκος.
Ο Ολυμπιακός ιδρύθηκε το 1937 και αγωνίζεται στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο», χωρητικότητας 22.307 θεατών. Πέρυσι τερμάτισε στην 3η θέση του 2ου Ομίλου. Αποτελεί την μοναδική ομάδα της Μαγνησίας, η οποία έχει αγωνιστεί στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συγκεκριμένα στο Europa League  περιόδου 2011-2012. Έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα Β΄ Εθνικής, δυο πρωταθλήματα Γ΄ Εθνικής και έχει 9 παρουσίες στην Α΄ Εθνική, με τελευταία την περίοδο 2010-2011.

Το ρόστερ του Ολυμπιακού Βόλου:


Ποδοσφαιριστής
Ηλικία
Θέση
Καραγκιολίδης Φώτης
30
Τερματοφύλακας
Κούτσικος Λεωνίδας
22
Τερματοφύλακας
Κωνσταντίνου Αχιλλέας
17
Τερματοφύλακας
Καραμπάς Γιάννης
22
Αμυντικός
Κόκας Ανδρέας
20
Αμυντικός
Νόνης Χρήστος
26
Αμυντικός
Κραγιόπουλος Στέφανος
27
Αμυντικός
Αγγελής Βαγγέλης
21
Αμυντικός
Πολυχρονιάδης Σταύρος
20
Αμυντικός
Χατζόγλου Τάσος
27
Αμυντικός
Γελαδάρης Λάζαρος
21
Αμυντικός
Παπαϊωάννου Σεραφείμ
20
Αμυντικός
Σκανδάλης Χρήστος
21
Αμυντικός
Κόκας Δήμος
20
Μέσος
Ευθυμιάδης Γρηγόρης
26
Μέσος
Πατσής Γιώργος
18
Μέσος
Ζάχος Δημήτρης
18
Μέσος
Θέος Γιώργος
26
Μέσος
Τόσκας Δημήτρης
26
Μέσος
Βασίλιεβιτς Μπράνιε
27
Μέσος
Βαρούχας Στέφανος
28
Μέσος
Καράμπελας Χρήστος
25
Μέσος
Λούγκος Νίκος
22
Μέσος
Αλαμάνης Κώστας
20
Επιθετικός
Μέμμος Γιώργος
19
Επιθετικός
Φραγκογιάννης Αντώνης
17
Επιθετικός
Καρβούνης Κώστας
20
Επιθετικός
Σέττος Δημήτρης
25
Επιθετικός
Σεχολάρι Αλέξανδρος
26
Επιθετικός

Διήμερο στο Καρπενήσι
Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει από το Σάββατο(30/9) στο Καρπενήσι και θα διαμείνει στο Avaris, ενώ αναμένεται να προπονηθεί στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου.

Προπονητής ο Ζιώγας-Πρόεδρος ο Μποτσιβάλης














Η «δόξα» του Λαρισινού ποδοσφαίρου Μιχάλης Ζιώγας(Φωτογραφία αριστερά) βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων». Ο κ. Ζιώγας διακρίθηκε ως επιθετικός, κατακτώντας με την Λάρισα πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ φόρεσε και την φανέλα της Εθνικής.  Υπήρξε επίσης ποδοσφαιριστής το Λεβαδειακού, του Άρη, του Ιωνικού και του Απόλλωνα Λάρισας. Έχει βρεθεί στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου(2004-2008), ενώ μεταξύ άλλων έχει καθοδηγήσει τον Απόλλωνα Λάρισας, τον Τύρναβο, την Λάρισα και τον Πιερικό. Βοηθός του είναι ο Κώστας Μπράτσος.  Τους τερματοφύλακες προπονεί ο Μιχάλης Μπίζιος, ενώ φυσιοθεραπευτής είναι ο Στέφανος Κούγκολος. Φροντιστές είναι οι: Κώστας Κρίκης και Δημήτρης Παπαγιάννης. Χρέη Γενικού Αρχηγού εκτελεί ο Λευτέρης Τασιόπουλος.
Πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής είναι ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης(Φωτογραφία δεξιά), ενώ το πλαισιώνουν οι: Μανώλης Πολύζος(Αντιπρόεδρος) και ο γιός του Γιώργος Μποτσιβάλης(Μέλος). Διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι ο Βασίλη Κολτσίδας και υπεύθυνη γραφείου τύπου και γραμματείας η Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου.

Τα αποτελέσματα του στα φιλικά:


Ολυμπιακός Βόλου-Παγασητικός 10-0(Ευθυμιάδης, Σεχολάρι 2, Βαρούχας, Αλαμάνης, Μέμος 2, Σέττος, Αγγελής, Αυτογκόλ Καράνταγλης)
Ολυμπιακός Βόλου-Πηλέας 6-1(Μέμμος, Γελαδάρης, Αλαμάνης, Θέος 2, Αυτογκόλ Δεδούσης)
Ολυμπιακός Βόλου-ΑΠΟΚ Βελούχι 3-0(Θέος, Κόκας Α., Βασίλιεβιτς)
Ολυμπιακός Βόλου-Νίκη Βόλου 1-1(Νόνης)
Ολυμπιακός Βόλου-Καλλιθέα 1-0(Βαρούχας)
Ρήγας Φεραίος-Ολυμπιακός Βόλου 0-0
Ολυμπιακός Βόλου-Τοξότης Λάρισας 2-0(Λούγκος, Χατζόγλου)
Wadi Degla-Ολυμπιακός Βόλου 2-1(Σεχολάρι)
Αιγινιακός-Ολυμπιακός Βόλου 1-3(Βαρούχας 2, Καράμπελας)
Δόξα Αγίας Άννας-Ολυμπιακός Βόλου 0-4(Σέττος 2, Καράμπελας, Αλαμάνης)


Κύπελλο ΕΠΣ Θεσσαλίας
Αστέρας Ριζομύλου-Ολυμπιακός Βόλου 0-7(Μέμμος 3, Χατζόγλου 2, Λούγκος, Αλαμάνης)