Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Με εκκρεμότητες και… εμπόδια ο καταρτισμός των ομίλων


Η Επιτροπή Διοργανώσεων θέλει την Παρασκευή (8/9) να καταρτίσει τους ομίλους της Γ’ Εθνικής, αλλά υπάρχουν ανοιχτά θέματα.
Να μπει σε μια σειρά το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θέλει η Επιτροπή Διοργανώσεων, ωστόσο κάποιες εκκρεμότητες βάζουν… εμπόδια.
Την Παρασκευή (8/9) αναμένεται να γίνει ο καταρτισμός των 8 ομίλων στη Γ’ Εθνική. Το ρεπορτάζ του liganews.gr αναφέρει πως 12 ομάδες δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα οι τέσσερις ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Football League, οι Πανελευσινιακός, ΑΟ Χανιά, Καλλονή, Πανθρακικός, οι πρωταθλητές Πυθαγόρας, ΑΟ Σύρος, Κανάρης Χίου, Πυρσός Γρεβενών, Ποσειδών Παλαιών Πόρων, αλλά και οι Μ. Αετοί Ελευθεροχωρίου, ΑΕ Ιστιαίας και Εορδαϊκός.
Την ίδια ώρα, δεν έχει βγει ακόμα η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για την προσφυγή των Ολυμπιακού και Νίκης Βόλου, κατά της νομιμότητας της συμμετοχής του ΝΠΣ Βόλος στην κατηγορία. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την Παρασκευή, με την Επιτροπή Διοργανώσεων να είναι αναγκασμένη να την περιμένει, μήπως υπάρξει ανατροπή στα πλάνα της.
Παράλληλα, η υπόθεση συμμετοχής ή όχι του Ηρακλή στη Football League παραμένει αβέβαιη, αλλά αναμένεται να ξεκαθαρίσει ως το μεσημέρι της Παρασκευής, από το κατά πόσο θα κατατεθούν δελτία παικτών.
Αν τελικά ο Γηραιός καταφέρει να εκδώσει δελτία, τότε η Επιτροπή Διοργανώσεων θα ορίσει τον αγώνα μπαράζ ανόδου στη Β’ Εθνική, ανάμεσα στη Δόξα Δράμας και την ΑΕ Καραϊσκάκης την Τετάρτη 13/9, όπως προέκυψε από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Στην περίπτωση που ο Ηρακλής διαλυθεί, τότε πιθανότατα θα αποφασιστεί ο προβιβασμός και των δύο ομάδων στη Football League, για να συμπληρωθούν 18 ομάδες.
Ήδη υπάρχει ένα προσχέδιο των οκτώ ομίλων της Γ’ Εθνικής, που θα διαφοροποιηθεί ελαφρώς ανάλογα με το πόσες και ποιες ομάδες τελικά υπολογίζονται, 96 ή 97.
Σε αυτό το πλάνο, οι ομάδες των νησιών θα μοιραστούν σε τρεις ομίλους, οι οποίοι θα αριθμούν 11 ή 12 ομάδες, προκειμένου να περιοριστούν τα έξοδα.

Πηγή: liganews.gr