Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Αίολος-Μυρίκη 2-1

Σε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα ο κυπελλούχος Αίολος επιβλήθηκε της νεανικής Μυρίκης με 2-1.
Η αναμέτρηση διεξήχθη το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Λιγοστοί θεατές την παρακολούθησαν.
Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα πήρε την φιλική νίκη χάρης σε τέρμα του αρχηγού Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου στο πρώτο μέρος και του Νίκου Νικολάου στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης. Δοκάρι στο α΄ μέρος είχε ο Κώστας Μπόνιας. 
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου παίζοντας με άκρως νεανική σύνθεση και πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας έκανε καλή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, όπου είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 με τέρμα του Νίκου Λαθύρη. Το 2o γκολ, το δέχτηκε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και οι δυο ομάδες να προγραμματίσουν και άλλες φιλικές αναμετρήσεις εν όψει των επίσημεων υποχρεώσεων τους, οι οποίες θα αρχίσουν περίπου στα τέλη του μήνα.

Λίγος κόσμος
Το φιλικό τεστ έγινε παρουσία περίπου 20 θεατών και έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.


60λέπτο
Το ματς είχε διάρκεια μια ώρα και παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 30 λεπτών.

Ρέφερι ο Μπύρος


Το ματς σφύριξε ο Σπύρος Μπύρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας, χωρίς να έχει βοηθούς.

Απουσίες εκατέρωθεν
Οι δυο ομάδες είχαν αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών τους.

Πρώτο «τεστ»
Αίολος και Μυρίκη έδωσαν τον πρώτο τους φιλικό αγώνα, καθώς εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν ξεκινήσει την προετοιμασίας τους εν όψει της έναρξης της σεζόν με το κύπελλο της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ο Αίολος παίζει με το Ραπτόπουλο στα προημιτελικά και η Μυρίκη με την Ποταμιά.

Ντεμπούταραν τα αποκτήματα


Για τον Αίολο ανεπίσημο ντεμπούτο έκαναν τα 3 μεταγραφικά αποκτήματα του συλλόγου. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Γιάννη Φεγγούλη (Φωτογραφία Αριστερά) και τους μεσοεπιθετικούς Ταξιάρχη Γούλα (Φωτογραφία Κέντρο) και Κώστα Καλύβα (Φωτογραφία Δεξιά). Ο πρώτος αποκτήθηκε από την Μυρίκη και ο δεύτερος από τον Κεραυνό Αγίου Κεραυνού. Ο Γούλας έχει και παλαιότερη θητεία στην ομάδα.

Ανεπίσημο πρώτο κοουτσάρισμα
Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο στον πάγκο του Αίολου. Είχε καθοδηγήσει το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία στην Α΄ ΕΠΣΕ, περιόδου 2002-2003.


Ο φοιτητής Γ. Μπουμπουρής
Κοντά στην ομάδα του βρέθηκε ο Γιώργος Μπουμπουρής της Μυρίκης, που εισήχθη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο μικρότερος αδερφός του Πάνος συμμετέχει με τα χρώματα του Αιόλου.


Αρκετοί «μικροί»
Ο Δημήτρης Αντωνίου έδειξε ότι και φέτος θα στηριχτεί στα νέα παιδιά και παράταξε την Μυρίκη με αρκετούς πιτσιρικάδες.

Α΄ μέρος

Δοκάρι με Μπόνια


Ο Αίολος είχε δοκάρι στο 14΄ όταν σέντρα-σουτ του Κώστα Μπόνια από πλάγια αριστερά κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Στάθη Φακίτσα.

Προηγήθηκε με τον Captain


Ο αρχηγός του Αίολου Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία) στο 25΄ έκανε ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και με έξοχο σουτ στην αριστερή γωνία της Μυρίκης έκανε το 1-0.



Υπεροχή Αίολου
Ο Αίολος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο 30λεπτο του φιλικού.

Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Ο Μπόνιας έκανε σέντρα από τα δεξιά και το πλασέ του Γούλα απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Φακίτσας.
14΄: Σέντρα-σουτ του Μπόνια από αριστερά χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Μυρίκης.
16΄: Ο Τριανταφύλλου σέντραρε από τα δεξιά, ο Τσούκας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπίκας έκανε νέα κεφαλιά, που μπλόκαρε ο Φεγγούλης.
25΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Χ. έκανε όμορφη ενέργεια μπήκε στην περιοχή και με σουτ στην αριστερή γωνία του Φακίτσα πέτυχε το 1-0.

Β΄ μέρος

«Κόκκινη» βελτίωση
Η Μυρίκη βελτιώθηκε αισθητά στο δεύτερο 45λεπτο, όπου αρκετές φορές βγήκε επικίνδυνα στην επίθεση, ισοφαρίζοντας και προσωρινά στο ματς.

Θετικές εντυπώσεις


Ο νεαρός γκολκίπερ της Μυρίκης Κώστας Νικοπολίδης (Φωτογραφία) κέρδισε τις εντυπώσεις κάνοντας 3-4 πολύ καλές επεμβάσεις. Αγωνίστηκε πέρυσι στο Β΄ τοπικό με την Ακαδημία.

Ισοφάριση με Λαθύρη


Η Μυρίκη στο 47o λεπτό ισοφάρισε όταν μετά την σέντρα του Γιώργου Βούρτσα από τα δεξιά ο Νίκος Λαθύρης με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1.



Στο φινάλε σκόραρε


Στο 60ο και τελευταίο λεπτό του ματς ο Αίολος έφτασε στην φιλική νίκη, ο Κώστας Καλύβας έκανε την μπαλιά για τον Νίκο Νικολάου (Φωτογραφία) που μέσα από την περιοχή και δεξιά με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.



Οι καλύτερες φάσεις
32΄: Ο Γούλας έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και το σουτ του Μπόνια έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι της Μυρίκης.
33΄: Ο Καλύβας έδωσε στον Σιταρά, που σούταρε εκτός περιοχής και ο Νικοπολίδης απέκρουσε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
44΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Χ. σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι της Μυρίκης.
46΄: Φαλτσαριστό σουτ του Καλύβα κατέλεξε μόλις άουτ από την εστία του Α.Ο.Μ..
47΄: Ο Βούρτσας έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Λαθύρης με πλασέ στην κίνηση στο πρώτο δοκάρι ισοφάρισε σε 1-1.
50΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νικολάου απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Νικοπολίδης.
51΄: Ο Τριανταφύλλου σέντραρε από τα δεξιά και ο Λαθύρης εξ επαφής δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας και να κάνει την προβολή.
53΄: Συνδυασμός Καλύβα-Μπόνια-Γούλα, ο τελευταίος έκανε προσωπική προσπάθεια και πλάσαρε έξω από το τέρμα του Νικοπολίδη.
60΄: Ο Καλύβας τροφοδότησε τον Νικολάου που με πλασέ μέσα από την περιοχή και δεξιά σκόραρε (2-1).

Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φεγγούλης(42΄ Κόκκοτας), Χαλκίδης(31΄ Καραμπάς), Τόλης(31΄ Ζαχαρόπουλος, 53΄ Τόλης), Αζακάς(34΄ Τριανταφυλλόπουλος Β.), Μπουμπουρής Π., Τριανταφυλλόπουλος Χ.(53΄ Αζακάς), Νικολάου, Γούλας, Μπόνιας, Καλύβας, Σιταράς(34΄ Κυλλής, 53΄ Σιταράς)

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Φακίτσας(31΄ Νικοπολίδης), Μπουμπουρής Ε., Πατρώνης, Ίβρος, Τάσιος, Λαθύρης(52΄ Μπίκας), Τσιάμης, Τριανταφύλλου, Βούρτσας, Τσούκας(53΄ Φακίτσας), Μπίκας(31΄ Μάκκας)

Διαιτητής: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος