Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΟΚ Βελούχι-Αχιλλέας Φαρσάλων 1-2

Φιλική ήττα γνώρισε το Βελούχι στην Μακρακώμη από τον Αχιλλέα Φαρσάλων με σκορ 1-2.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό στάδιο Μακρακώμης και ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα. Έγινε κάτω από καύσωνα και παρουσία περίπου 150 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη και σε αυτό το φιλικό δέχτηκε γκολ με το ξεκίνημα του ματς, μπαίνοντας ξανά νωθρά σε ένα φιλικό με ομάδα της ίδιας κατηγορίας. Στην συνέχεια είχε καλή απόδοση στο πρώτο μέρος, με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο να ισοφαρίσει με έξοχη προσπάθεια και τελείωμα σε 1-1. Στο δεύτερο μέρος ο ΑΠΟΚ δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό, με τους Λαρισαίους να κυριαρχούν και να επικρατούν με 1-2.
Ο Αχιλλέας Φαρσάλων του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ξεκίνησε δυνατά το ματς και προηγήθηκε στο 4ο λεπτό με τον Βασίλη Λόλα και είχε και δοκάρι στο 11΄ με τον Νίκο Συράκο, στην συνέχεια όμως η ομάδα της Λάρισας δεν μπόρεσε να έχει την ίδια απόδοση, με αποτέλεσμα να δεχτεί την ισοφάριση. Στο β΄ μέρος ο Αχιλλέας κυριάρχησε πλήρως σκόραρε το νικητήριο τέρμα με γκολ-πέναλτι του Νίκου Βούλγαρη στο 58΄ και είχε και δοκάρι στην συνέχεια με τον Κλέβι Κόλα.
Η ομάδα της Ευρυτανίας θα προγραμματίσει νέα φιλικά αμτς το προσεχές Σαββατοκύριακο, πιθανό με την Ποταμιά και τον Αλμυρό. Το πρωτάθλημα αρχίζει την Κυριακή 1 Οκτωβρίου.

Γέμισε η κερκίδα
Η κερκίδα του Δημοτικού σταδίου Μακρακώμης ήταν γεμάτη, με το φιλικό να γίνεται παρουσία περίπου 150 με 200 θεατών.



Αφόρητη ζέστη
Ο αγώνας έγινε κάτω από αφόρητη ζέστη και καύσωνα με την θερμοκρασία να είναι κοντά στους 36 βαθμούς.

Οργάνωση Ένωσης 2010
Οι άνθρωποι της Ένωσης 2010 διοργάνωσαν άψογα το φιλικό, δείχνοντας τον ενεργό τους ρόλο στην προσπάθεια που κάνουν μαζί με τον ΑΠΟΚ και με την συνεργασία των δυο πλευρών για την συμμετοχή της ομάδας της Γ΄ Εθνική. Παράλληλα ο φίλαθλος κόσμος της γύρω περιοχής «αγκάλιασε» την προσπάθεια των δυο πλευρών.

Ξανά γκολ στο «καλημέρα»
Ο ΑΠΟΚ και στο 3ο φιλικό που δίνει με ομάδα της Γ΄ Εθνικής δέχεται γκολ στα πρώτα λεπτά.

Ο 500+ «Νέμπε»


Με την φανέλα των Φαρσάλων αγωνίστηκε ο έμπειρος μέσος Κώστας Νεμπεγλέρας, που μετράει 500+ συμμετοχές στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Παρουσία Προέδρου


Το φιλικό παιχνίδι παρακολούθησε ο νέος Πρόεδρος της ΕΠΣ Φθιώτιδας Κώστας Σακελλάρης (Φωτογραφία), που πριν λίγες ημέρες διαδέχτηκε τον παραιτηθέντα Δημήτρη Κουτρομάνο στην Προεδρία της ΕΠΣΦ.


Α΄ Μέρος

Μπήκε δυνατά
Ο Αχιλλέας Φαρσάλων κυριάρχησε στα πρώτά λεπτά του φιλικού, όπου και πήρε και το προβάδισμα στο σκορ.

Αρχή με γκολ


Στο 4ο λεπτό του ματς ο Αχιλλέας Φαρσάλων «αιφνιδίασε» και πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Κώστας Νεμπεγλέρας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Νίκος Συράκος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας στο πρώτο δοκάρι και στην συνέχεια ο Βασίλης Λόλας (Φωτογραφία) με κοντινή προβολή εξ επαφής έκανε το 0-1. Αξίζει να αναφέρουμε ότι φορ των Φαρσάλων είχε πολύ καλή παρουσία σε όλο το διάστημα που αγωνίστηκε.





Δοκάρι ο Συράκος


Στο 11΄ο Κώστας Νεμπεγλέρας πάσαρε στον Νίκο Συράκο,που σούταρε όμορφα εκτός περιοχής με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Γιώργου Λαμπρόπουλου και στην επαναφορά ο Λεωνίδας Καραγκούνης πλάσαρε άουτ. Ο Συράκος τον προηγούμενο μήνα έκανε προετοιμασία στο Καρπενήσι με τον Απόλλων Λάρισας.



Time Out
Στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης ο διαιτητής Επαμεινώνδας Κολορίζος έκανε ολιγόλεπτη διακοπή, ώστε να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων.



Ανέβηκε ο ΑΠΟΚ


Το Βελούχι είχε καλή απόδοση στο 25ο λεπτό και έπειτα φτάνοντας στην ισοφάριση και έχοντας και σημαντική στιγμή στο 44΄ με τον Γιάννη Κακκάβα (Φωτογραφία) να κάνει την ολική ανατροπή.



Γκολ Highlight του «Πελέ»


Στο 29΄ ο ΑΠΟΚ έφτασε στην ισοφάριση με ένα πανέμορφο γκολ σε δημιουργία και σε εκτέλεση του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου (Φωτογραφία) επονομαζόμενου και ως «Πελέ». Ο Κώστας Νεμπεγλέρας γύρισε προς τα πίσω, ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος έκλεψε την μπάλα, τρίπλαρε εντυπωσιακά έναν αντίπαλο και στο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Αχιλλέα πλάσαρε υποδειγματικά ισοφαρίζοντας σε 1-1.





Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Λόλας έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή σούταρε ο Λαμπρόπουλος απέκρουσε σωτήρια και στην συνέχεια νέο σουτ του ίδιου κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ.
4΄: Ο Νεμπεγλέρας εκτελεί το κόρνερ από τα δεξιά, ο Συράκος πετάγεται στο πρώτο δοκάρι και στην συνέχεια ο Λόλας με κοντινή προβολή κάνει το 0-1.
11΄: Ο Νεμπεγλέρας πάσαρε στον Συράκο, ο οποίος σούταρε δυνατά εκτός περιοχής στο οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ και στην επαναφορά ο Καραγκούνης πλάσαρε άουτ.
12΄: Ο Κακκάβας πάσαρε στον Κατσαδούρο που σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής με τον Κουτσουκέρα να αποκρούει στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
16΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Μπακαλίδης πήρε την κεφαλιά, ο Γιαουπλάρι σούταρε από κοντά, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και στην συνέχεια νέο σουτ του Κατσαδούρου από κοντά βρήκε σε σώμα αμυνόμενου.
29΄: Ο Νεμπεγλέρας έκανε λάθος γύρισμα προς τα πίσω, ο Γενιτσαρόπουλος τρίπλαρε όμορφα έναν αντίπαλο και βρέθηκε τετ α τετ με τον Κουτσουκέρα, πλάσαρε εύστοχα και ισοφάρισε σε 1-1.
38΄: Ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε φάουλ και η κεφαλιά του Συράκου πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
44΄: Ο Λάππας Ι. έδωσε στον Κακκάβα, που πλάσαρε μέσα από την περιοχή, ο Κουτσουκέρας απέκρουσε σωτήρια και στην συνέχεια το νέο σουτ του Κακκάβα απέκρουσε προ της γραμμής ο Καραμπούζης.
45΄: Ο Λόλα έκανε την σέντρα από τα αριστερά και η κεφαλιά του Οικονόμου πέρασε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

Β΄ Μέρος

Άνηκε στον Αχιλλέα
Το δεύτερο μέρος άνηκε στην πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΠΣ Λάρισας που έφτασε στην φιλική νίκη με σκορ 1-2.

Έπαιξε ο Τλούπας


Σε όλο το δεύτερο μέρος έπαιξε με τον Αχιλλέα Φαρσάλων ο αμυντικός Χρήστος Τλούπας, ο οποίος την σεζόν 2010-2011 αγωνίστηκε στην Δ΄ Εθνική με την ομάδα του Απεραντιακού.

Μέσα ο «Πέκπο»


Στο 57΄ πέρασε το ματς με την φανέλα του ΑΠΟΚ ο Έρβιν Πεπκολάι (Φωτογραφία) που προπονείται με τον ΑΠΟΚ το τελευταίο διάστημα. Ο νεαρός μέσος έπαιξε πέρυσι στην Ελασσόνα και συμμετείχε και σε φιλικό ματς των Φαρσάλων προηγουμένως. Αντίθετα οι: Ντέιβιντ Ντιόπ και Άντι Ζάχι δεν ικανοποίησαν και αποχώρησαν.


Ακυρωθέν τέρμα

 












Στο 53΄ ο Αναστάσης Μανιώτης (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε από κοντά, ωστόσο το τέρμα του δεν μέτρησε, καθώς η δεύτερη βοηθός Κατερίνα Παππά (Φωτογραφία Δεξιά) τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ.




Με γκολ Βούλγαρη


Στο 58ο λεπτό ο Αχιλλέας Φαρσάλων κέρδισε πέναλτι όταν ο ρέφερι Επαμεινώνδας Κολορίζος θεώρησε ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Άγγελου Παχή. Ο Νίκος Βούλγαρης το εκτέλεσε εύστοχα και με σουτ χαμηλά στην αριστερή γωνία του Δημήτρη Ρεσίτη έκανε το 1-2.





Διαμαρτυρίες για το πέναλτι
Οι παίκτες και οι παράγοντες του ΑΠΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον ρέφερι για τον καταλογισμό του πέναλτι.


Δοκάρι με Κόλα


Στο 65΄ ο Κλέβι Κόλα μετά την πάσα του Κώστα Νεμπεγλέρα σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά στην ρίζα του αριστερού κάθετου δοκαρίου του Δημήτρη Ρεσίτη.


Ζήτησαν νέο πέναλτι
Στο 76΄ ο Αποστόλης Καραγκούνης μετά το μαρκάρισμα του Δημήτρη Σιάτρα έπεσε μέσα στην περιοχή, με τον ρέφερι να υποδεικνύει να συνεχιστεί το ματς παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Οι καλύτερες φάσεις
58΄: Ο Παχής χρεώνεται με χέρι και τα Φάρσαλα κερδίζουν πέναλτι. Ο Βούλγαρης εκτέλεσε εύστοχα και με σουτ στην αριστερή γωνία έκανε το 1-2.
65΄:  Ο Νεμπεγλέρας πάσαρε στον Κόλα, που μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε στην ρίζα της αριστερής δοκού του Ρεσίτη.
78΄: Ο Καραγκούνης βρέθηκε τετ α τετ με τον Ρεσίτη πλάσαρε και ο φορ του ΑΠΟΚ απέκρουσε σωτήρια.

Κίτρινες Κάρτες
Παχής, Γενιτσαρόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Ήταν ένα φιλικό παιχνίδι, δεν μπορώ να πω ότι παρουσιαστήκαμε όπως θα ήθελα, κάποιοι παίκτες βρισκόντουσαν σε άλλο γήπεδο σήμερα. Βέβαια επειδή πλησιάζουν τα επίσημα παιχνίδια θα πρέπει όλοι να συγκεντρωθούμε, ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε στην κατηγορία. Ακόμη και με ομάδες του επιπέδου του Αχιλλέα Φαρσάλων θα πρέπει να είμαστε πάρα μα πάρα πολύ προσεκτικοί, έτσι ώστε να καταφέρνουμε να παίρνουμε αποτελέσματα. Σήμερα ορισμένοι νόμιζαν με την λογική τη δική τους ότι θα μπορούσαμε να κερδίζαμε το παιχνίδι, αυτό δεν γίνεται και το είδατε και στο παιχνίδι σήμερα. Η ομάδα των Φαρσάλων είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, θέλει πολύ προσοχή. Εμείς θα πρέπει να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο, έτσι ώστε να καταφέρουμε να κερδίζουμε τέτοια παιχνίδια.»

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος (Αχιλλέας Φαρσάλων): «Ήταν ένα παιχνίδι εκτός έδρας για εμάς και θέλαμε να δούμε πως θα συμπεριφερθεί η ομάδα μας, απέναντι σε μια καλοδουλεμένη ομάδα από ότι είδα από τον φίλο μου τον Γιάννη τον Φλωράκη. Έγινε ένα παιχνίδι επιπέδου πρωταθλήματος, υπήρχε ένταση και δυνατά μαρκαρίσματα. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από την συμπεριφορά των παιδιών, βγάλαμε αρκετά πράγματα είμαστε στην περίοδο της προετοιμασίας ακόμη πριν μπούμε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Κοιτάμε βήμα-βήμα και πιστεύω ότι όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα είμαστε ακόμη καλύτεροι. Γενικά μου άρεσε η ομάδα μου, με τον τρόπο που στάθηκε στο γήπεδο. Αντιμετωπίσαμε μια εξίσου καλή ομάδα, που είχε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο και για αυτό έγινε ένα ωραίο ανοιχτό παιχνίδι.»

Συνθέσεις Ομάδων


ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Λαμπρόπουλος(46΄ Ρεσίτης), Λαππάς Ν., Παχής, Σιάτρας, Γιαουπλάρι(79΄ Ντουφεκιάς), Ζαραβέλης(57΄ Πεπκολάι), Κατσαδούρος(49΄ Κουτσουπιάς), Λάππας Ι.(77΄ Λέρης), Μπακαλίδης, Γενιτσαρόπουλος, Κακκάβας(71΄ Χαλλής)

Αχιλλέας Φαρσάλων (Μάκης Τριανταφυλλόπουλος): Κουτσουκέρας(46΄ Χάμος), Καραμπούζης(73΄ Κομισόπουλος), Κουρούμαλος(58΄ Κούλπας), Μάρκου(46΄Κόλα), Οικονόμου, Νεμπεγλέρας(83΄ Καραμπίνας), Συράκος(73΄ Καραγκούνης), Μανιώτης(68΄ Μάρκου), Λόλας(73΄ Κατσανάκης), Καραγκούνης(46΄ Βούλγαρης), Χατζής(46΄ Τλούπας)

Διαιτητής: Επαμεινώνδας Κολορίζος (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Χρήστος Κολορίζος (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Κατερίνα Παππά (ΕΠΣ Φθιώτιδας)







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος