Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΟΚ Βελούχι-Εργοτέλης 0-0

Φιλική ισοπαλία με 0-0 για ΑΠΟΚ και Εργοτέλη. Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας έκαναν πολύ καλή εμφάνιση ενάντια σε μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (7/9) στο Αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες, παρουσία περίπου 50 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη συνέχισε την βελτίωση και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Κατάφερε να κρατήσει το μηδέν και να αμυνθεί υποδειγματικά απέναντι σε μια ομάδα παραπάνω κατηγορίας. Μάλιστα στην επανάληψη το ματς ήταν πιο ανοιχτό, με το Βελούχι να βγαίνει πυκνά-συχνά στην επίθεση.
Ο Εργοτέλης του Τάκη Γκώνια παρότι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης είχε την υπεροχή δεν ευτύχησε να σκοράρει. Στο πρώτο μέρος έχασε στα πρώτα λεπτά τις καλύτερες του ευκαιρίες να προηγηθεί, βρίσκοντας απέναντι τον γκολκίπερ του ΑΠΟΚ Γιώργο Λαμπρόπουλο. Στο β΄ μέρος έκανε ορισμένες τελικές προσπάθειες, χωρίς να μπορέσει να γίνει ιδιαίτερα πιεστικός.
Οι Κρητικοί αναχωρούν αύριο από το Καρπενήσι, ολοκληρώνοντας το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας τους εν όψει της Football League. Ο ΑΠΟΚ μέχρι στιγμής δεν έχει «κλείσει» κάποιο φιλικό για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Περίπου 50
Η φιλική αναμέτρηση έγινε στο κεντρικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου παρουσία περίπου 50 θεατών.


Ανεπίσημο ντεμπούτο


Ο τεχνικός του Εργοτέλη Τάκης Γκώνιας (Φωτογραφία) έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο στον πάγκο της Κρητικής ομάδας. Πέρυσι προπόνησε στο Καρπενήσι την Καλλιθέα.

Ισχυρή διοικητική παρουσία
Για τους γηπεδούχους του Καρπενησίου το διοικητικό στοιχείο ήταν έντονο στο φιλικό. Στο γήπεδο βρέθηκε ο Πρόεδρος Άρης Τσιούνης, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Μπήτος, τα στελέχη της διοίκησης Μπάμπης Μουστερής και Κώστας Πασσάς, καθώς και οι Νίκος Γκορόγιας και Χρήστος Τσάμπρας, που καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια στο διοικητικό κομμάτι του συλλόγου.

Διαφορά κατηγορίας
Οι δυο ομάδες απέχουν μια κατηγορία, αφού ο Εργοτέλης ως «νεοφώτιστος» θα αγωνιστεί στην Β΄ Εθνική, ενώ ο ΑΠΟΚ είναι «νεοφώτιστος» στην Γ΄ Εθνική.

Πρώτο «τεστ»
Ο Εργοτέλης έδωσε το πρώτο του φιλικό παιχνίδι, αφού ξεκίνησε με αργοπορία την προετοιμασία του.

Δυνατός στην άμυνα
Το Βελούχι είχε συμπαγή άμυνα και σε αυτό το φιλικό δείχνοντας ότι δεν θα δέχεται εύκολα γκολ στο επερχόμενο πρωτάθλημα.

Α΄ Μέρος

Δυνατά οι Κρητικοί
Ο Εργοτέλης μπήκε δυνατά στο ματς και στο πρώτο 5λεπτο μόλις έχασε τις δυο καλύτερες του ευκαιρίες να προηγηθεί στο ματς.

Αποσόβησε ο Λαμπρόπουλος


Στο 2ο λεπτό ο Αντώνης Μπουρσέλης πάσαρε στον Βέλγο Ούγκο Κάϊπερς (Φωτογραφία Αριστερά), που πλάσαρε μέσα από την περιοχή και ο Γιώργος Λαμπρόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) απέκρουσε σε κόρνερ. Δυο λεπτά αργότερα μετά από έξοχη προσπάθεια του Νίκου Σταματάκου (Φωτογραφία Δεξιά) από τα δεξιά, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, σούταρε και ο γκολκίπερ του Βελουχίου απέκρουσε ξανά σωτήρια.



Συνοχές στις γραμμές
Οι Ευρυτάνες έχοντας συνοχές στις γραμμές έβγαλαν το πρώτο 45λεπτο με το μηδέν στην άμυνα, με τους Κρητικούς να έχουν 3 σημαντικές ευκαιρίες που αποκρούστηκαν από τον τερματοφύλακα.

Time Out
Στο 27ο λεπτό το ματς διακόπηκε για 2-3 λεπτά με τους ποδοσφαιριστές των ομάδων να δροσίζονται στους πάγκους.



Εκτός ο Παχής

 












Στο 34ο λεπτό του ματς ο αριστερός «οπισθοφύλακας» του ΑΠΟΚ Άγγελος Παχής (Φωτογραφία Αριστερά) πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου λόγω τραυματισμού, με τον Γιάννη Λάππα (Φωτογραφία Δεξιά) να τον αντικαθιστά.



Απειλή με Μπουρσέλη


Στο 41ο λεπτό μετά από πάσα του Γιώργου Αγγελόπουλου(Δανεικός από τον Παναθηναϊκό), ο Αντώνης Μπουρσέλης σούταρε και ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ απέκρουσε σε κόρνερ.


Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Μπουρσέλης πάσαρε στον Κάιπερς που πλάσαρε μέσα από την περιοχή και ο Λαμπρόπουλος απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
4΄: Ο Σταματάκος από τα δεξιά έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή, σούταρε και ο τερματοφύλακας απέκρουσε από την αριστερή του γωνία σωτήρια.
15΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παχή από δεξιά  πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Λαδά.
38΄: Ο Μπακαλίδης έπαιξε έξοχα 1-2 με τον Κακκάβα μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε την σέντρα-σουτ με την μπάλα να βρίσκει σε αμυντικό και να καταλήγει σε κόρνερ,
41΄: Ο Αγγελόπουλος έδωσε στον Μπουρσέλη, που σούταρε από τα αριστερά και ο Λαμπρόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ.

Β΄ Μέρος

Δοκίμασε 2

 












Ο Τάκης Γκώνιας στο δεύτερο μέρος δοκίμασε στο κέντρο στον άξονα τον Ελίας (Φωτογραφία Αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Τζο (Φωτογραφία Δεξιά).

Άνοιξε το ματς
Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι άνοιξε με τον ΑΠΟΚ να γίνεται πιο επιθετικό, ωστόσο καμία ομάδα δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Δυο κίτρινες

 












Οι παίκτες του Βελουχίου αντίκρισαν δυο κίτρινες κάρτες στο 53ο λεπτό «κιτρινίστηκε» ο Νίκος Λάππας (Φωτογραφία Αριστερά) για τράβηγμα πάνω στον Τζό και στο 67ο λεπτό την κίτρινη για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Γιώργο Λυδάκη «είδε» ο Λευτέρης Γιαουπλάρι (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος είχε θετικότατηπαρουσία.



Fair Play Γκώνια


Ο προπονητής του Εργοτέλη Τάκης Γκώνιας συγχάρηκε τον Άλεξ Μπακαλίδη (Φωτογραφία) του Βελουχίου την στιγμή της αντικατάστασης του ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΚ.


«Πρώτη» για Φλοριάν


Την πρώτη του φετινή συμμετοχή σε φιλικό έκανε ο Φλοριάν Μπούτσι (Φωτογραφία), που ξεκίνησε ξανά προπονήσεις με τον ΑΠΟΚ.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Πλασέ του Μανουσάκη από πλάγια αριστερά μπλόκαρε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.
52΄: Ο Κυριαλάνης σέντραρε από τα αριστερά και ο Ελίας σούταρε πάνω από το τέρμα του Ρεσίτη.
57΄: Ο Τζο σούταρε εκτός περιοχής και ο Ρεσίτης με όμορφη εκτίναξη απέκρουσε σε κόρνερ.
60΄: Ο Γενιτσαρόπουλος μπήκε ταχύτατα από αριστερά στην περιοχή χωρίς αντίπαλο, ωστόσο πλάσαρε άουτ από τ αριστερό δοκάρι του Κατσιμήτρου.
71΄: Αδύναμη εκτέλεση φάουλ του Μανουσάκη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Βελουχίου.
76΄: Τεχνικό σουτ του Μανουσάκη εκτός περιοχής έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ.

Κίτρινες Κάρτες
Γιαουπλάρι, Λάππας Ν.


Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Λαμπρόπουλος(46΄ Ρεσίτης), Χαλλής(64΄ Κόλλιας), Παχής(34΄ λ.τρ. Λάππας Ι.), Σιάτρας(89΄ Μπούτσι), Γιαουπλάρι, Κατσαδούρος(60΄ Ντουφεκιάς), Ζαραβέλης(46΄ Νταβαρίνος), Λάππας Ν.(85΄ Αθανασόπουλος), Γενιτσαρόπουλος(79΄ Σερπάνος), Μπακαλίδης(88΄ Μπόγδανος), Κακκάβας(57΄ Λέρης)

Εργοτέλης (Τάκης Γκώνιας) : Λαδάς(46΄ Κατσιμήτρος), Κυριακίδης(64΄ Μαζουλουξής), Σταμόπουλος(46΄ Κυριαλάνης), Μαζουλουξής(46΄ Πάττας), Μπάτζιος(46΄ Δουλγεράκης), Αγγελόπουλος(46΄ Ελίας), Βογιατζής(46΄ Μπούζας), Μπουρσέλης(46΄ Ιατρούδης), Σταματάκος(46΄ Λυδάκης), Μπουτσάκης(46΄ Μανουσάκης), Κάιπερς(46΄ Τζο)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)












































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος