Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Η Wadi Degla προετοιμάζεται στο Καρπενήσι-Διεθνής προορισμός η πόλη μας

Και διεθνής ποδοσφαιρική ομάδα προπονείται στο Καρπενήσι. Πρόκειται για την Wadi Degla(SC) της Αιγύπτου, η οποία τερμάτισε πέρυσι 12η στο εγχώριο πρωτάθλημα. Οι «κιτρινόμαυροι» διαμένουν στο Hotel Avaris(Τους ετοίμασαν μάλιστα μια όμορφη υποδοχή) από την Παρασκευή 25 Αυγούστου και θα προπονούνται στις εγκαταστάσεις του έως τις 6 Σεπτεμβρίου.
Προπονητής τους είναι ένα μεγάλο όνομα του ποδοσφαίρου με σπουδαία καριέρα, ο Μίντο. Πρόκειται για μια αρκετά οργανωμένη ομάδα με πρωταγωνιστικές βλέψεις στο πρωτάθλημα της.
Τρία φιλικά θα δοθούν κατά την διάρκεια της προετοιμασίας επί Ευρυτανικού εδάφους, αρχής γενομένης από την Δευτέρα 28/8.
Η Wadi Degla ιδρύθηκε το 2002 και πήρε το όνομα από την εταιρία real estate του ιδιοκτήτη της Μαγκέντ Σαμί. Παρότι αριθμεί μόλις 15 χρόνια ιστορίας αποτελεί δύναμη του Αιγυπτιακού ποδοσφαίρου. Συμμετείχε τον τελικό κυπέλλου του 2013, γνωρίζοντας την ήττα από την Ζάμαλεκ. Βασικός της στόχος είναι η αξιοποίηση των ταλέντων, διαθέτοντας μιας από τις κορυφαίες ακαδημίες με συνεργασία με την Άρσεναλ, αλλά και με τις ακαδημίες του Ζαν Μάρκ Γκιγιού της Ακτής Ελεφαντοστού.
Ανέβηκε κατηγορία το 2010, έχοντας συνεχής παρουσία στην μεγάλη κατηγορία της χώρας. Στα αξιοσημείωτα ο δανεισμός του Γάλλου άλλοτε άσου της Τσέλσι Φλοράν Μαλουντά τον Ιανουάριο του 2016.. Εδρεύει στο Κάιρο και αγωνίζεται στο γήπεδο της 30ης Ιουνίου(30.000 χωρητικότητα).

Ποιοι απαρτίζουν την αποστολή


Οι ποδοσφαιριστές της αποστολής είναι οι ακόλουθοι: Mohamed Anwar, Ahmed El Aash, Mohamed Mahmoud, Mohamed Reda, Bassam Walid, Mahmoud Maarei, Mohamed Abdel Aatty, Khaled Walid, Ahmed Badawy, Hossam Arafat, Karem Beder, Ahmed El Shenawy, Mohamed Hassan Abd El Hafiz, Ahmed Samir, Amro Tarek, El Sayed Salem, Mohamed Sherif, Hussein Yasser, Mohamed Abdel-Monsef και Osama Azab.
Το τεχνικό επιτελείο αποτελείται από τους: Ahmed Hossam Abd El Hamed(Mido), El Said Metvwaly, Hyssin Ramy, Mohamed Abd El Wahed, Fekry Saleh, Mohamed Shawky, Hisham Rashad, Mohamed  Abd El Fattah, Fakhr El Din, Mohamed Imam, Hamdy Atia, Ahmed Hafez, Shraf El Din, Mohamed Lotfi και Hazem Khayrat(General Manager).

Η υποδοχή των Αιγύπτιων
Μια αρκετά όμορφη υποδοχή στην Wadi Degla(SC) ετοίμασε το Avaris το απόγευμα της Παρασκευής 25 Αυγούστου. Το πρωί της επόμενης ημέρας η ομάδα του Μίντο προπονήθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.



Οι μεταγραφικές τους προσθήκες


Τα μεταγραφικά αποκτήματα είναι τα ακόλουθα: Mohamed Abdel-Monsef(40χρονος τερματοφύλακας από την Enppi), Ahmed El Shenawy(26χρονος μέσος από την Petrojet), Amro Tarek(Φωτογραφία αριστερά, 25χρονος αμυντικός από την Enppi με θητεία στην Ισπανική Μπέτις, στην 2η ομάδα της Βόλφσμπουργκ και στην Φράιμπουργκ), Osama Azab(Φωτογραφία κέντρο, 31χρονος δεξιός μπακ από την El Masry), Ahmed Samir(23χρονος αριστερός χαφ από την Ζάμαλεκ), Mohamed Hassan(23χρονος μέσος από την Baladeya), Hussein Yasser(34χρονος μεσοεπιθετικός, πρώην διεθνής με την Εθνική Κατάρ, ελεύθερος από την Al Wakrah), Ahmed Raouf(35χρονος επιθετικός από την Smouha), Issouf Ouatarra(29χρονος επιθετικός με καταγωγή από την Μπουρκίνα Φάσο, ελεύθερος από τον Ερμή Αραδίππου της Κύπρου) Roddy Manga(21χρονος Κογκολέζος επιθετικός από την Renaissance du Congo), Karem Beder(23χρονος μεσοεπιθετικός από την Mansoura F.C.) και Jean-Marc Makusu(Φωτογραφία δεξιά, 25χρονος Κογκολέζος επιθετικός από την D.C. Motema Pembe της χώρας του).

Οι ποδοσφαιριστές του περυσινού ρόστερ που βρίσκονται στο Καρπενήσι:


Ποδοσφαιριστής
Ηλικία
Θέση
Khaled Walid
22
Τερματοφύλακας
Ahmed  Badawy
20
Τερματοφύλακας
Bassam Walid
19
Αμυντικός
Mahmoud Maarei
20
Αμυντικός
Mohamed Anwar
29
Αμυντικός
Ahmed El Aash
25
Αμυντικός
El Sayed Salem
30
Αμυντικός
Mohamed Mahmoud
20
Μέσος
Mohamed Abdel Aatty
22
Μέσος
Hossam Arafat
27
Μέσος
Mohamed Reda
16
Μέσος
Mohamed Sherif
21
Επιθετικός

Ο «περίφημος» Μίντο

 












Στην τεχνική ηγεσία από τον Νοέμβριο του 2016 βρίσκεται ο Ahmed Hossam Hussein Abdelhamid, γνωστός και ως Mido(Φωτογραφία).  Ο 34χρονος είναι ένας «θρύλος» του Αιγυπτιακού ποδοσφαίρου με θητεία μεταξύ άλλων ως ποδοσφαιριστής στον Άγιαξ, στην Μαρσέιγ, στην Ρόμα και στην Τότεναμ, διακρινόμενος στην θέση του επιθετικού. Υπήρξε 51 φορές διεθνής με την Εθνική Αιγύπτου, σκοράροντας 20 φορές. Προηγουμένως είχε τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή στην Λίρς, ξεκινώντας ως προπονητής της Ζάμαλεκ.


Τρία φιλικά στο Καρπενήσι
Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας στο Καρπενήσι οι Αιγύπτιοι θα αγωνιστούν σε φιλικά με το Βελούχι, τον Αήττητο Σπάτων(Ομάδες της Γ΄ Εθνικής) και την Λάρισα(Ομάδα της Super League). Στο τελευταίο φιλικό νίκησε με 3-0 την Al-Salmiya SC, έχοντας σκόρερ τους: Samir, Yasser και Walid.ενώ στο προτελευταίο έμεινε στο 1-1 με την Al-Arabi του Κουβέιτ. Επιπλέον έχει νικήσει με 4-2 την Goldi SC και με 3-1 την SHSC . Η προετοιμασία άρχισε στις 5 Αυγούστου.


Η περυσινή πορεία
Η Wadi Degla τερμάτισε στην 12η θέση μεταξύ 18 ομάδων στο Αιγυπτιακό πρωτάθλημα. Είχε απολογισμό 9 νίκες-11 ισοπαλίες και 13 ήττες, συγκεντρώνοντας 38 πόντους. Τις περιόδους 2014-2015 και 2015-2016 είχε «πλασαριστεί» στην 5η θέση, ενώ το 2013 έφτασε στον τελικό του κυπέλλου.


Ο ιδιοκτήτης Μαγκέντ Σαμί


Ο φημισμένος Αιγύπτιος επιχειρηματίας Maged Samy(Φωτογραφία), ο οποίος δραστηριοποιείται στον κλάδο της κτηματικής παρουσίας είναι ο ιδιοκτήτης της Wadi Degla. Επιπλέον κατέχει την Βέλγικη Λίρς και εδώ και λίγο καιρό τον Εργοτέλη.






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος