Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Ο νεανικός Κισσαμικός «χτίζεται» στο Καρπενήσι για την Football League

Η ομάδα του Κισσαμικού προπονείται στο Καρπενήσι εν όψει της επερχόμενης παρουσίας της στο πρωτάθλημα της Football League. Οι ανερχόμενοι Χανιώτες επέλεξαν το Hotel Avaris από τις 14 έως τις 25 Αυγούστου. Πρόκειται για τον δεύτερο σύλλογο της Κρήτης που «χτίζεται» στο Καρπενήσι, καθώς στην πόλη μας βρίσκεται και ο ΟΦΗ.
Οι Κρητικοί θα συμμετάσχουν για 3η συνεχόμενη περίοδο στην 2η εν τάξει κατηγορία της χώρας ύστερα από την περυσινή τους 11η θέση, η οποία έφερε την παραμονή. Έχουν αρκετά νέα πρόσωπα, ελάχιστους από το ρόστερ της περιόδου 2016-2017 και πολλούς δανεικούς στο δυναμικό τους. Έντονο είναι το νεανικό Ελληνικό στοιχείο, με τον σύλλογο να μην καταφέρνει να λάβει αδειοδότηση. Καινούργιος προπονητής τους είναι ο 29χρονος Γιώργος Πετράκης, ο οποίος ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του Γιάννη.
Στο πρώτο φιλικό του ο Κισσαμικός ηττήθηκε με 4-0 από τον Πλατανιά, ενώ την Τετάρτη 16/8 αντιμετωπίζεται επί Ευρυτανικού εδάφους τον ΟΦΗ. Στην Προεδρία βρίσκεται ο Αντώνης Ροκάκης.
Ο Ποδοσφαιρικός Γυμναστικός Σύλλογος Κισσαμικός ιδρύθηκε το 1926 και εδρεύει στο Καστέλι Κισσάμου του νομού Χανίων της νήσου Κρήτης. Την περίοδο 2014-2015 ανήλθε στην Football League,στην οποία θα αγωνιστεί για 3η συνεχόμενη χρονιά. Χρησιμοποίησε πέρυσι ως έδρα το γήπεδο των Περιβολίων, αγωνιζόμενος παλαιότερα στο «Μάλεμε».

Κρητική υπόθεση
Δυο ομάδες βρίσκονται για προετοιμασία αυτήν την περίοδο στο Καρπενήσι και οι δυο προέρχονται από την Κρήτη(ΟΦΗ και Κισσαμικός). Οι Χανιώτες προπονούνται για πρώτη φορά στην πόλη μας. Πριν μερικά χρόνια ο Α.Ο. Χανιά είχε επιλέξει την Ευρυτανική πρωτεύουσα.

Άφιξη και 1η προπόνηση
Ο Κισσαμικός κατέφτασε στο Avaris το μεσημέρι της Δευτέρας(14/8) και προπονήθηκε το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Την επόμενη ημέρα οι προπονήσεις μεταφέρθηκαν στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου.


Οι παίχτες της αποστολής


Στην αποστολή, παρουσία του τιμ μάνατζερ Γιώργου Τουλουπάκη(Φωτογραφία) περιλαμβάνονται οι εξής ποδοσφαιριστές: Αποστολίδης, Αρναούτογλου, Βρεττός, Γαβαλάς, Γκίνη, Ζιούλης, Λαζαρίδης, Λεμονής, Μαρκοπουλιώτης, Μεγαρίτης, Μπλατσιώτης, Νικόλτσης, Ξύδας, Παντελάκης, Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Σελινιωτάκης, Σερβιλάκης, Τασιούλης, Τόλι, Φουάσης, Χαλκιαδάκης, Μουντοκαλάκης, Καβαλιέ (υπό δοκιμή) και Λουβιτάκης.

Μεταγραφές-παραμονές-αποχωρήσεις


Οι νεαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές(Αρκετοί ήρθαν ως δανεικοί) είναι οι ακόλουθοι: Αρντίτ Τόλι(20χρονος μεοσαμυντικός, δανεικός από τον Ολυμπιακό), Καλούδης Λεμονής(21χρονος μέσος από την ΑΠΕ Λαγκαδά), Γιώργος Σερβιλάκης(Φωτογραφία αριστερά, 20χρονος αμυντικός από τον Παναθηναϊκό), Μηνάς Χαλκιαδάκης(Φωτογραφία κέντρο, 22χρονος επιθετικός από την Αναγέννηση Καρδίτσας), Γιάννης Παπαδόπουλος(18χρονος τερματοφύλακας, δανεικός από την ΑΕΚ), Άλκης Μαρκοπουλιώτης(21χρονος αμυντικός, δανεικός από την ΑΕΚ), Άγγελος Ζιούλης(22χρονος αμυντικός από τον Κυπριακό ΘΟΙ Λακατάμιας), Νίκος Βρεττός(22χρονος μεσοεπιθετικός, δανεικός από τον ΟΦΗ), Γιώργος Αποστολίδης(22χρονος μεσοεπιθετικός από την Α.Ε. Ερμιονίδας), Παναγιώτης Αρναούτογλου(21χρονος αμυντικός από τον Πανελευσινιακό), Θέμης Ποτουρίδης(21χρονος επιθετικός από την Τριγλία Ραφήνας), Δαμιανός Γκίνη(22χρονος μέσος, δανεικός από τον Πανιώνιο), Αντώνης Φουάσης(19χρονος αμυντικός, δανεικός από τον Ολυμπιακό), Γιώργος Ξύδας(20χρονος επιθετικός, δανεικός από τον Ολυμπιακό), Δημήτρης Τασιούλης(20χρονος μέσος, δανεικός από τον Ολυμπιακό), Κώστας Μεγαρίτης(20χρονος μέσος, δανεικός από τον Ολυμπιακό), Ιάσωνας Γαβαλάς(19χρονος τερματοφύλακας, δανεικός από τον Ολυμπιακό),
Δοκιμάζεται ο 19χρονος Γάλλος μέσος  Κβεντίν Καβαλιέ με θητεία στις ακαδημίες της Μονακό, ενώ συμμετέχει και ο τερματοφύλακας Πρόδρομος Μπλατσιώτης, προερχόμενος από τους νέους της Βέροιας.
Συνεχίζουν οι: Γιώργος Λαζαρίδης(32χρονος τερματοφύλακας), Νώντας Παντελάκης(20χρονος αμυντικός), Αλέξης Σελινιωτάκης(Φωτογραφία δεξιά, 24χρονος μέσος), Γιώργος Νικόλτσης(25χρονος επιθετικός), Γιάννης Λουβιτάκης(19χρονος επιθετικός) και Στέλιος Μουντοκαλάκης(21χρονος αμυντικός).
Παρελθόν αποτελούν οι: Νέστορας Γκέκας(21χρονος τερματοφύλακας), Γιώργος Θέος(25χρονος μεσοεπιθετικός), Θωμάς Βλάχος(27χρονος μέσος), Βασίλης Μάντζης(24χρονος επιθετικός), Δημήτρης Πολίτης(22χρονος τερματοφύλακας), Κίκε Σένο(24χρονος επιθετικός από την Ισημερινή Γουινέα, που συνεχίζει στην Ξάνθη), Μάριο Μαρτίνεζ Ρούμπιο(32χρονος Ισπανός μέσος),  Δημήτρης Τσερκέζος(28χρονος αμυντικός), Σταύρος Σταθάκης(28χρονος αμυντικός), Τιάγκο Σίλβα(29χρονος Βραζιλιάνος μέσος), Μαυρουδής Μπουγαΐδης(24χρονος αμυντικός),  Γιάννης Γκούμας(28χρονος μέσος), Νικηφόρος Τσοντάκης(22χρονος αμυντικός), Νίκος Κουρέλλας(23χρονος αμυντικός), Λευτέρης Γιαλούσης(32χρονος αμυντικός), Μανώλης Μπολάκης(24χρονος αμυντικός, δανεικός από τον ΟΦΗ), Βασίλης Φυντικάκης(21χρονος αμυντικός), Αλμπέρτο Ενγκουέμ(23χρονος Καμερουνέζος μέσος), Στέργιος Ψιάνος(27χρονος μεσομυντικός), Μούσα Ποκόνγκ(30χρονος Καμερουνέζος επιθετικός), Ούρος Στογιάνοφ(28χρονος Σέρβος επιθετικός) και Αλεξάντερ Μίλιτς(27χρονος Σέρβος επιθετικός).

Προπονητικό «γονίδιο» 
Ο ανερχόμενος Γιώργος Πετράκης(Φωτογραφία δεξιά), γιός του προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννη είναι ο νέος προπονητής του Κισσαμικού, μόλις 29 ετών. Υπήρξε ποδοσφαιριστής στις ακαδημίες του ΟΦΗ, στον Αστέρα Τρίπολης, στον Αστέρα Ρεθύμνου, στην Χερσόνηστο, στον Ατσαλένιο, στον Ηρόδοτο, στον Πατούχα Βιάννου και στον Αλμυρό Γαζίου, σταματώντας την μπάλα στα 25. Έχει εργαστεί στον Α.Ο. Τυμπακίου, στον Ηρόδοτο(Ακαδημίες και ανδρική ομάδα) και στον Ερμή Ζωνιανών.
Βοηθός του είναι ο 45χρονος Γιάννης Τάτσης(Φωτογραφία αριστερά, Άλλοτε ποδοσφαιριστής  ομάδων S.L.  όπως του ΠΑΣ Γιάννινα, του Απόλλωνα Σμύρνης, του Πανηλειακού, του Ακράτητου και της Καλλιθέας), ο 33χρονος γυμναστής Λάζαρος Βαρδάκης(Βρέθηκε Καρπενήσι με Χανιά και Λαμία τα προηγούμενα χρόνια) και προπονητής τερματοφυλάκων ο 49χρονος Απόστολος Λεκίδης, άλλοτε πορτιέρο μεταξύ άλλων του Άρη, της Λάρισας, της Καλαμάτας και του Ηρακλή. Τον ρόλο του φροντιστή έχει ο Απόστολος Κουνδουράκης. Τιμ μάνατζερ του συλλόγου είναι ο Γιώργος Τουλουπάκης.

Το πρώτο φιλικό
Στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας οι Χανιώτες ηττήθηκαν με 4-0 από τον Πλατανιά. Αγωνίστηκαν οι: Παπαδόπουλος (46′ Γαβαλάς), Τόλι (75′ Μουντοκαλάκης), Παντελάκης, Μαρκοπουλιώτης (46’ Ζιούλης), Σερβιλάκης (46’ Αρναούτογλου), Γκίνη (46’ Σελινιωτάκης), Λεμονής (46’ Μεγαρίτης), Τασιούλης (59’ Καβαλιέ), Ξύδας (46’ Φουάσης), Βρεττός (46’ Αποστολίδης), Ποτουρίδης (46’ Χαλκιαδάκης).


Τερμάτισε 11ος
Μεταξύ 18 ομάδων ο Κισσαμικός με προπονητή τον Σπύρο Μπαξεβάνο αναδείχτηκε 11ος στο περυσινό πρωτάθλημα με 40 βαθμούς(11 νίκες-7 ισοπαλίες-16 ήττες) και τέρματα 29-38, εξασφαλίζοντας την σωτηρία του.


Ενάντια στον ΟΦΗ


Την Τετάρτη(16/8) έχει προγραμματιστεί φιλικό ματς ενάντια στον ΟΦΗ στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Στις 23 Αυγούστου θα αντιμετωπίσει στην Καρδίτσα την τοπική Αναγέννηση, ενώ έχουν «κλειστεί» αγώνες με την Α.Ε. Μυλοποτάμου, τον Ηρόδοτο, την Παλαιόχωρα και ξανά τον ΟΦΗ, στις 9 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο.

Οι αντίπαλοι του κυπέλλου
Ο Κισσαμικός θα αντιμετωπίσει στο κύπελλο Ελλάδος τον Ολυμπιακό, τον Αστέρα Τρίπολης και τον Αχαρναϊκό.

Πρόεδρος ο Ροκάκης


Στην Προεδρία του Κισσαμικού βρίσκεται ο Αντώνης Ροκάκης(Φωτογραφία). Το υπόλοιπο συμβούλιο αποτελούν οι: Γιώργος Ξηρουχάκης, Στάθης Πονηράκος, Άρης Λυχναράς, Περικλής Τουλουπάκης, Γιάννης Κακαουνάκης, Γιώργος Καρμπαδάκης, Γιώργος Μαρακάκης, Τάσος Μωυσιάδης, Αντώνης Σταθόπουλος, Εμμανουήλ Κατσαράκης και Γιάννης Χανιωτάκης. Τον ρόλο του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων έχει ο Λευτέρης Μπουζάκης, ενώ υπεύθυνος τύπου είναι ο Λευτέρης Αντωνακάκης.

Δεν πήρε αδειοδότηση
Για πρώτη φορά έμεινε χωρίς άδεια ο Κισσαμικός μετά την απόφαση του δευτεροβάθμιου οργάνου αδειοδότησης της ΕΠΟ. Συνεπώς υπάρχει περιορισμός στις μεταγραφές και στις ανανεώσεις του.
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος, http://kissamikos.gr