Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Το Καρπενήσι γιόρτασε με το Energy Duathlon Karpenissi 2017


Μετά την πολύ επιτυχημένη περσινή διοργάνωση, η αυθεντική εμπειρία διάθλου επέστρεψε στο Καρπενήσι την Κυριακή 30 Ιουλίου, με διοργανωτές το Δήμο Καρπενησίου, την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 
Το Energy Duathlon Karpenissi έκλεψε την παράσταση για δευτερη συνεχόμενη χρονιά και πλέον καθιερώνεται σαν ένας αγώνας σταθμός στα αθλητικά δρώμενα της Ευρυτανίας και όλης της Ελλάδας.
Περισσότεροι από 200 αθλητές και αθλούμενοι όλων των ηλικιών πήραν μέρος σε όλα τα αγωνίσματα της μέρας έχοντας την ευκαιρία να ζήσουν μια αυθεντική αθλητική εμπειρία με τρέξιμο και ποδηλασία, σε έναν αυθεντικό τόπο ζωής όπως το Καρπενήσι. Ο καιρός ήταν αρκετά ζεστός για τους αγωνιζόμενους, αλλά όλα κύλησαν ομαλά με το Καρπενήσι να γεμίζει χαμόγελα
Νικητής στη μεγάλη απόσταση στους άντρες ήταν ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης με χρόνο 2:33:14, ενώ τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Ιωάννης Μπόικο με χρόνο 2:40:14 και την τρίτη θέση ο Θανάσης Χατνάκης που σημείωσε χρόνο 2:41:31. Μεγάλη νίκη στις γυναίκες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά της Πρωταθλήτριας Ντενίζ Δημάκη, η οποία έτρεξε τη μεγάλη απόσταση σε χρόνο 2:50:40.
Στην sprint απόσταση των αντρών, μεγάλος νικητής ήταν ο Απόστολος Χρυσαφέλης με χρόνο 1:06:11, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Γιώργο Δανιήλ με 1:09:33 και στην τρίτη θέση τον Adam Leszko με 1:10:49. Στην κατηγορία των γυναικών της ίδιας απόστασης, νικήτρια ήταν η Πρωταθλήτρια δρόμων βουνού Μαρία Μάλαϊ, τρέχοντας την απόσταση σε 1:24:14. Στη δεύτερη θέση η Κυριακή Μπινιάρη με χρόνο 1:32:14, ενώ στην τρίτη θέση η Έλενα Γάντζου που τερμάτισε σε 1:40:55.
Νικήτρια ομάδα της σκυταλοδρομίας μεγάλης απόστασης, η ομάδα του myathlete αποτελούμενη από τους Νίκο Δημητριάδη και Πέτρο Γκαζώνη που τερμάτισαν σε συνολικό χρόνο 2:16:25. Η ομάδα που κέρδισε τη σκυταλοδρομία sprint απόστασης ήταν εκείνη του Υγεία και Διάπλαση Gym του Γεράσιμου και Μάνου Αντωνόπουλου με χρόνο 1:07:33.
Παράλληλα, τα 10 χιλιόμετρα τρεξίματος κέρδισε στους άντρες ο Μιχάλης Καραγιώργος από τους adidas Runners Athens με χρόνο 41:12 και στις γυναίκες η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου Μάγδα Γαζέα από τη WIND running team σε χρόνο 47:33. Ο Αθανάσιος Μακρυγιάννης ήταν ο νικητής στον αγώνα δρόμου των 3χλμ με 13:02 και αντίστοιχα στις γυναίκες η Πολυξένη Βογιατζή με 18:59.
Στο κλείσιμο των αγώνων, την παράσταση έκλεψε ο παιδικός αγώνας δρόμου 1χλμ με περισσότερα από 60 παιδάκια έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αυτή την αυθεντική γιορτή του αθλητισμού.
Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Αριστείδης Τασιός, αλλά και ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΤΡΙ, κ. Γιώργος Γερόλυμπος. Ο αγώνας αφιερώθηκε στην μνήμη του αδικοχαμένου Δημοτικού Συμβούλου Καρπενησίου Κώστα Λιάπη.
Υποστηρικτές του αγώνα ήταν το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΒΙΚΟΣ, πολύτιμος σύμμαχος ενυδάτωσης, η Garmin, κορυφαία εταιρεία αθλητικών ηλεκτρονικών ειδών, η DHL Express, leader στις υπηρεσίες ταχυμεταφοράς παγκοσμίως, η PEARL IZUMI, εξειδικευμένη αθλητική μάρκα στον εξοπλισμό ένδυσης και υπόδησης, η πρωτοπόρος Ελληνική μάρκα ποδηλάτων IDEAL BIKES, τα κορυφαία ποδηλατικά αξεσουάρ SHIMANO και PRO και η HIGH5 Sports Nutrition.
Η διοργάνωση ευχαριστεί ιδιαίτερα για τη βοήθεια τους, την Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας και το τμήμα Τροχαίας Καρπενησίου καθώς και όλους τους εθελοντές που με την πολύτιμη συμβολή τους διασφάλισαν τον αγώνα για τους αθλητές.
Τα αναλυτικά αποτελέσματα και περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.energyraces.gr.