Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Η «βασίλισσα» ΑΕΚ χτίζεται σε γερά θεμέλια στο Καρπενήσι

Η παρουσία της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ αποτελεί ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα για τον νομό μας το φετινό καλοκαίρι.
Ο «δικέφαλος» επέλεξε το Καρπενήσι μετά από δυο χρόνια και το Hotel Spa Montana από τις 24 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, καθοδηγούμενος από τον Σωτήρη Μανωλόπουλο. Προπονείται στο υπερσύγχρονο κλειστό του ξενοδοχείου.
Στην προετοιμασία, στην οποία απουσιάζει μόνο ο Χάρις λόγω υποχρεώσεων στην Κίνα λαμβάνουν 15 αθλητές και είναι οι ακόλουθοι: Γκρίν, Ξανθόπουλος, Μωραΐτης, Μπάρλοου, Ρογκαβόπουλος, Σάκοτα, Τζέιμς, Σκουλίδας, Ελόνου, Μαυροειδής, Τσαλμπούρης, Αγαβάνης, Καμπερίδης, Άτιτς και Λαρεντζάκης. Η «βασίλισσα» τερμάτισε πέρυσι 3η στην Basket League και οι στόχοι της σε Ελλάδα και Ευρώπη εν όψει της νέας σαιζόν είναι φυσικάαντάξιοι της βαριάς φανέλας της.  Μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ είναι από το 2014 ο «αναμορφωτής» της Μάκης Αγγελόπουλος.
Η ΑΕΚ ιδρύθηκε το 1924 και έχει γράψει την δικιά της ιστορία στο Ελληνικό μπάσκετ. Πρόκειται για την πρώτη Ελληνική ομάδα που κατέκτησε Ευρωπαϊκό τίτλο και συγκεκριμένα το 1968, όπου επικράτησε με 89-82 της Σλάβια Πράγας στο κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο. Έχει αποσύρει την φανέλα με το νούμερο 10 προς τιμήν του αείμνηστου σπουδαίου «άσου» της Γιώργου Αμερικάνου, ενώ ο πρώτος σκόρερ των πρωταθλημάτων της ΕΣΑΚΕ  είναι ο Νίκος Χατζής(Προπονητής των ακαδημιών και για 12 σαιζόν παίχτης της).
Ο «δικέφαλος» έχει κατακτήσει 8 πρωταθλήματα Ελλάδας(1958, 1963, 1964, 1966, 1968, 1970, 2002), 3 κύπελλα Ελλάδας(1981, 2000), 1 κύπελλο κυπελλούχων Ευρώπης(1968) και 1 κύπελλο Σαπόρτα(2000). Αγωνίζεται στο κλειστό του ΟΑΚΑ, χωρητικότητας 18300 θέσεων.

Επιστροφή στο Καρπενήσι
Προετοιμασία επί Ευρυτανικού εδάφους είχε κάνει το 2015 η ΑΕΚ υπό τις οδηγίες του «εμβληματικού» Ντράγκαν Σάκοτα(Νυν επικεφαλής του αναπτυξιακού προγράμματος), διαμένοντας ξανά στο ίδιο ξενοδοχείο. Το Καρπενήσι δεν είναι άγνωστος προορισμός για τον «δικέφαλο», το οποίο είχε επιλέξει και παλαιότερα.

Η άφιξη του «δικεφάλου»
Οι «κιτρινόμαυροι» κατέφτασαν στο Καρπενήσι το μεσημέρι της Πέμπτης(24/8). Την αποστολή υποδέχτηκε ο διευθυντής του Montana Στάθης Πλατής.


Μόνο ένας απών














Λόγω υποχρεώσεων στην Κίνα απουσιάζει ο Αμερικανός Μάνι Χάρις(Φωτογραφία αριστερά).Ενσωματώθηκε χτες Τρίτη(29/8) ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης(Φωτογραφία δεξιά), ο οποίος βρέθηκε στο ίδιο μέρος και πριν έναν μήνα με την Εθνική ομάδα.

Τα στοιχεία των 15+1 της προετοιμασίας του Καρπενησίου:


Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Ύψος
Εθνικότητα
Βασίλης Ξανθόπουλος
33
Γκάρντ
1,86
Ελλάδα
Δημήτρης Μωραΐτης
18
Γκάρντ
1,90
Ελλάδα
Μάικ Γκρίν
32
Γκάρντ
1,85
ΗΠΑ
Γιαννούλης Λαρεντζάκης
23
Γκάρντ
1,96
Ελλάδα
Μάνι Χάρις
27
Γκάρντ
1,96
ΗΠΑ
Έντιν Άτιτς
20
Γκάρντ/Φόργουορντ
2,01
Βοσνία
Κέλσι Μπάρλοου
26
Γκάρντ/Φόργουορντ
1,96
ΗΠΑ
Νίκος Ρογκαβόπουλος
16
Γκάρντ/Φόργουορντ
2,02
Ελλάδα
Γιάννης Αγραβάνης
18
Φόργουορντ
1,99
Ελλάδα
Διονύσης Σκουλίδας
20
Φόργουορντ
2,01
Ελλάδα
Ντούσαν Σάκοτα
31
Φόργουορντ
2,10
Ελλάδα
Ντερλόι Τζέιμς
30
Φόργουορντ
2,03
ΗΠΑ
Μιχάλης Καμπερίδης
23
Φόργουορντ
2,06
Ελλάδα
Δημήτρης Μαυροειδής
32
Σέντερ
2,12
Ελλάδα
Γιώργος Τσαλμπούρης
21
Σέντερ
2,16
Ελλάδα
Τσινέμελου Ελόνου
30
Σέντερ
2,08
Νιγηρία

Οι μεταγραφές & οι αποχωρήσεις
 
 
Οι νεαποκτηθέντες αθλητές είναι οι: Ντερλόι Τζέιμς(Φωτογραφία αριστερά, Μπαλίκεσιρ), Γιάννης Αγραβάνης, Νίκος Ρογκαβόπουλος(Δούκας), Μάικ Γκρίν(Φωτογραφία κέντρο, Καρσίγιακα), Βασίλης Ξανθόπουλος(Φωτογραφία δεξιά, Άρης), Κέλσι Μπάρλοου(Τρίκαλα) και Μάνι Χάρις(Anhui Wenyi). Ο Μιχάλης Καμπερίδης ήταν δανεικός στο Ρέθυμνο, ενώ Ο Τσινέμελου Ελόνου βρέθηκε προσωρινά σε ομάδα του Πουέρτο Ρίκο(Καπιτάνες Ντε Αρεσίμπο) και επέστρεψε στην ΑΕΚ.
Παρελθόν αποτελούν οι εξής καλαθοσφαιριστές: Μάικλ Ντίξον(26χρονος Αμερικανός γκάρντ με Γεωργιανό διαβατήριο), Κώστας Βασιλειάδης(33χρονος φόργουορντ), Νίκολα Ιβάνοβιτς(23χρονος Μαυροβούνιος γκάρντ), Ρόκο Λένι Ούκιτς(32χρονος Κροάτης γκάρντ), Ντόνι Μακ Γκράθ(33χρονος Αμερικανός γκάρντ), Μπραντ Νιούλεϊ(32χεονος Αυστραλός γκάρντ), Μίλαν Μιλόσεβιτς(31χρονος Βόσνιος φόργουορντ), Λουκάς Μαυροκεφαλίδης(33χρονος σέντερ) και Δημήτρης Χαριτόπουλος(33χρονος σέντερ). Δεν ολοκλήρωσαν την σαιζόν οι: Τζαουάντ Ουίλιαμς(34χρονος Αμερικανός φόργουορντ), Τζός Όουενς(28χρονος Αμερικανός σέντερ) και Ράνταλ Φάλκερ(32χρονος Αμερικανός σέντερ).

Στο κλειστό το Σάββατο
Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στο υπερσύγχρονο κλειστό γήπεδο του Montana. Εξαίρεση αποτέλεσε το Σάββατο(26/8), όπου η ΑΕΚ μετακινήθηκε στο κλειστό του Δήμου Καρπενησίου.


Προπονητής ο Μανωλόπουλος


Στην τεχνική ηγεσία του «δικεφάλου» βρίσκεται ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, αντικαθιστώντας τον Μάρτιο τον Σλοβένο Γιούρι Ζντόβτς, του οποίου υπήρξε βοηθός. Ο 47χρονος έχει εργαστεί επίσης στον Παναθηναϊκό(Προπονητής και βοηθός), στο Μαρούσι(Προπονητής και βοηθός), στον Άρη(βοηθός), στον Μακεδονικό(βοηθός) και στο Περιστέρι(βοηθός). Αγωνίστηκε στις ομάδες του Παπάγου, του Αμαρουσίου και του Δούκα.
Βοηθοί του κ. Μανωλόπουλου είναι οι: Θανάσης Παπαχατζής, Αλέξης Φαλέκας και Κώστας Μάμαλης. Τον ρόλο του τιμ μάνατζερ έχει ο Γιώργος Χήνας και βοηθός του είναι ο Ηλίας Κέκος. Υπεύθυνος για την εκγύμναση των παιχτών είναι ο Νίκος Παπαβασιλείου, ενώ το πόστο του φροντιστή κατέχουν οι: Γιώργος Σταθόπουλος και Μάριος Ντολάκου.
Το ιατρικό επιτελείο αποτελείται από τους : Ηρακλή Πατσόπουλο(Επικεφαλής Ιατρικού Επιτελείου), Κώστα Ψαρογιώργο(Χειροπρακτικός), Κωνσταντίνο Ξένο(Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος), Σταύρο Τόιλο(Επικεφαλής τμήματος φυσιοθεραπείας), Αναστάσιο Μάτσο(Φυσιοθεραπευτής) και Ριχάρδο Καμπόσο(Βοηθός φυσιοθεραπευτή).

Επίσκεψη στον Προυσό
Δεν έλλειψε φυσικά επίσκεψη στο Μοναστήρι της Παναγίας στον Προυσό.
Από πλευράς των παικτών παρόντες ήταν οι: Δημήτρης Μαυροειδής και Βασίλης Ξανθόπουλος, καθώς και οι: Ηρακλής Πατσόπουλος (επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου), Αναστάσιος Μάτσος (φυσιοθεραπευτής), Ριχάρδος Καμπόσος (φυσιοθεραπευτής), Γιώργος Σταθόπουλος (φροντιστής), Μάριος Ντολάκου (φροντιστής) και Γιώργος Νικολάου (διευθυντής Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε).

 
Η παρουσία των φιλάθλων και των εκπροσώπων του Α.Ο.Α.
Αντιπροσωπεία της Original 21 Λαμίας βρέθηκε στο Montana την Κυριακή 27/8, στηρίζοντας για ακόμη μια φορά την αγαπημένη της ομάδα. Την επόμενη ημέρα ταξίδεψαν για το Καρπενήσι παράγοντες του γειτονικού Α.Ο. Αγρινίου(Ομάδα της Β΄ Εθνικής), «κλείνοντας» συνεργασία με την ΚΑΕ ΑΕΚ.



3η πέρυσι
Στην 3η θέση τερμάτισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΑΕΚ, «σκουπίζοντας» στους μικρούς τελικούς τον Άρη. Αποκλείστηκε με 3-1 νίκες στα ημιτελικά των play off από τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, τον οποίο κέρδισε στο 2ο ματς της σειράς.  Στην κανονική διάρκεια ήταν επίσης 3η με 45 βαθμούς(19 νίκες-7 ήττες). Στο Τσάμπιονς Λίγκ αποκλείστηκε στην φάση των «16» από την Μονακό και στο κύπελλο στα ημιτελικά οριακά από τον φιναλίστ Άρη.



Σε διεθνή τουρνουά
Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου θα λάβει μέρος σε τρία διεθνή τουρνουά το προσεχές διάστημα. Στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου θα παίξει στο Βέλγιο με την Σαρλερουά, την Μπιλμπάο και την Βαρέζε. Στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου στην Γερμάνια με την Βίρτσμπουργκ, την Γκότα και την Μπράουνσβαιγκ και στις 22-24 Σεπτεμβρίου στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ, το Ρέθυμνο και το Κολοσσό Ρόδου.

Το πρόγραμμα στο Τσάμπιονς Λίγκ


Οι υποχρεώσεις της ομάδας στο Basketball Champions League αρχίζουν στις 10 Οκτωβρίου με εντός έδρας αγώνα. Αντίπαλος θα είναι κάποια εκ των: Γκρόνιγκεν, Βιτάουτας, Μπάκεν Μπέαρ και Εστουδιάντες. Οι υπόλοιποι αντίπαλοι είναι οι: Βενέτσια, Μπάνβιτ, Στρασμπούρ, Ολύμπια Λιουμπλιάνας, Μπάιροϊτ και μια εκ των: Λουλέα, Αντβέρπ, Νίζνι Νόβγκοροντ και Ρόσα Ράντομ. Για τον θεσμό του κυπέλλου αντιμετωπίζει στις 4 Οκτωβρίου το Ρέθυμνο, ενώ σε λίγες ημέρες θα διεξαχθεί η κλήρωση της Basket League.

«Αφεντικό» ο Μάκης Αγγελόπουλος


Πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ είναι ο Μάκης Αγγελόπουλος(Φωτογραφία). Ανέλαβε την ομάδα το 2014, σώζοντας την από το..χείλος του γκρεμού. Πρόκειται για τον συνιδιοκτήτη της εταιρίας Neurosoft. Έχει υπάρξει μέλος της  «Δικέφαλος 1924», αντιπρέοδρος της εραιτεχνικής ΑΕΚ και πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Το διοικητικό συμβούλιο συμπληρώνουν οι: Χάρης Κουτάς(Διευθύνων Σύμβουλος), Αλέξανδρος Αλεξίου(Αντιπρόεδρος& Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, πρώην Πρόεδρος), Σταύρος Δουβής(Αντιπρόεδρος), Εδουάρδος Καρρέρ(Αντιπρόεδρος), Ιωάννης Γιαννάς(Μέλος), Δημήτρης Χιώτος(Μέλος), Γεώργιος Μπέρκοβιτς(Μέλος) και Νίκος Μπαμπανικολός(Μέλος).
Το προσωπικό της ΚΑΕ ΑΕΚ αποτελούν οι: Νίκος Μουστάκης(Οικονομικός Διευθυντής), Ηλίας Μπόβαλης(Διευθυντής Τμημάτων Εισιτηρίων& Υπεύθυνος λειτουργίας αγώνα), Γιώργος Νικολάου(Διευθυντής Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε.-Υπεύθυνος Τύπου), Αλέξανδρος Κοζαρίδης(Υπεύθυνος Τύπου), Αντώνης Παπαντώνης(Υπεύθυνος Εταιρικών Πωλήσεων), Παναγιώτης Μάντζος(Υπεύθυνος Εισιτηρίων), Αντώνης Πρέντζας(IT Manager) και Λένα Κώνστα(Γραμματειακή υποστήριξη).

Γηπεδικό «αγκάθι»
Και όμως είναι δυνατον.. μια τεράστια ομάδα όπως η μπασκετική ΑΕΚ δεν έχει την δική της «στέγη». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο  ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη για το θέμα του γηπέδου τένις του ΟΑΚΑ, το οποίο η «Ένωση» θέλει για έδρα, ώστε να μετακινηθεί από το κλειστό του Ολυμπιακού Σταδίου και να πάει στο δικό της «σπίτι». Δεν προχώρησαν οι λύσεις του Ποδηλατοδρομίου και του κλειστού του Γαλατσίου.














































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος, www.aekbc.gr, www.sport24.gr