Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Ο Α.Ο. Τρίκαλα απόλυτα ανανεωμένος στο Καρπενήσι

Η ανανεωμένη ποδοσφαιρική ομάδα των Τρικάλων διεξάγει προετοιμασία στο Καρπενήσι ύστερα από δυο χρόνια. Οι Θεσσαλοί επέλεξαν το Hotel Avaris από τις 31 Ιουλίου έως τις 13 Αυγούστου. Προπονούνται πλέον στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Ο Α.Ο.Τ. με νέο προπονητή τον Σωτήρη Αντωνίου, που καθοδήγησε πέρυσι στην ίδια κατηγορία την Σπάρτη θα συμμετάσχει για 3η συνεχόμενη περίοδο στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Football League μετά την περυσινή 5η και προπέρσινη 3η του θέση.
Υπάρχουν αρκετές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα(διοίκηση-τεχνικό τιμ-ποδοσφαιριστές) και πολλά είναι τα μεταγραφικά αποκτήματα. Μεταξύ αυτών είναι και ο Ευρυτανικής καταγωγής Αντρέας Τσίπρας. Ελάχιστοι είναι οι ποδοσφαιριστές που συνεχίζουν από την ομάδα της περιόδου 2016-2017, η οποία τελείωσε με τεχνικό τον Περικλή Αμανατίδη.Το πρώτο φιλικό θα δοθεί το Σάββατο 12/8 ενάντια στον ΟΦΗ στην Ευρυτανική πρωτεύουσα.
Μετά από μια διετία του Χρήστου Γιαλιά, ο Δημήτρης Μπαταγιάννης ανέλαβε τις διοικητικές «τύχες» του συλλόγου. Νέος Πρόεδρος είναι ο Ανδρέας Μπέκιος.
Ο Αθλητικός Όμιλος Τρίκαλα (Α.Ο.Τ.) ιδρύθηκε το 1963 στα Τρίκαλα από τη συγχώνευση του ΑΟ Τρικάλων «Ο Αχιλλεύς» με την ΑΕ Τρικάλων. Έδρα του αποτελεί το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων. Έχει αγωνιστεί 7 σαιζόν στην Α΄ Εθνική με τελευταία την περίοδο 1999-2000. Θα αγωνιστεί για 3η συνεχόμενη σαιζόν στην Football League. Στα «πέτρινα» του χρόνια ο Α.Ο.Τ. αντιμετώπισε στην Δ΄ Εθνική το Βελούχι και την Μυρίκη.

Αφίχθη την Δευτέρα
Οι Τρικαλινοί κατέφτασαν στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας το μεσημέρι της Δευτέρας(31/7) και το απόγευμα έκαναν προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Avaris.


Στις επιλογές το Καρπενήσι
Ένας από τους βασικούς προορισμούς για την θερινή προετοιμασία του Α.Ο.Τ. είναι το Καρπενήσι, στο οποίο επέστρεψαν μετά από δυο χρόνια. Το 2015 είχαν μείνει στο Hotel Country στο Μικρό Χωριό.

Τα μέλη της αποστολής


Στο Καρπενήσι βρίσκονται οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές: Αθανασόπουλος, Αποστολίδης, Γκόλιας, Πάνος, Βέρτζος, Κοτσώνης, Γιαννίτσης, Γκαλίτσιος, Ζήσης, Τεγούσης, Τσιάρας, Αναστασόπουλος, Μίλιεβιτς, Μπουντόπουλος, Ζγκούρι, Ντιατά, Τσίπρας, Κατσαντώνης, Παρθένης, Μυρσινιάς, Καπός, Γροντής, Τσάρλς, Μανώλης, Τσιμπούκας, Καρατζάς και Γιώτας. Συνοδοί της αποστολής είναι ο Γενικός Αρχηγός Ζήσης Κατσαντώνης(Φωτογραφία) και ο τιμ μάνατζερ Βαγγέλης Αγγελής.
Τον προπονητή Σωτήρη Αντωνίου πλαισιώνουν στο τεχνικό επιτελείο οι: Στοΐλας, Ίσμπιλιρ, Ζαλαώρας, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής είναι οι: Μπεχλιβάνος, Κατσιγιάννης, Παυλής, Καραμπούλας και Παπανικολάου.

Σε δυο γήπεδα
Οι πρώτες ημέρες προετοιμασίας έγιναν στις εγκαταστάσεις του Avaris και συνεχίστηκαν στο βοηθητικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου.


Παραμονές έμπειρων & αποχωρήσεις














Από την περυσινή ομάδα παρέμειναν μόνοι οι: Μανώλης Αποστολίδης(Φωτογραφία αριστερά, 33, τερματοφύλακας), Άγγελος Βέρτζος(34, αμυντικός), Βασίλης Γκόλιας(32, αμυντικός), Χρήστος Αθανασόπουλος(35, τερματοφύλακας) και Χρήστος Κατσαντώνης(17, μεσοεπιθετικός).  Συμμετέχουν στην προετοιμασία και οι παίχτες της ομάδας νέων: Παναγιώτης Μανώλης, Στέφανος Τσιμπούκας, Βασίλης Καρατζάς και Παναγιώτης Γιώτας.
Αντίθετα παρελθόν αποτελούν οι: Νίκος Βουτσελάς(Τερματοφύλακας, επιχειρεί να κάνει το «άλμα» στην καριέρα του, συμμετέχοντας στις προπονήσεις της Γερμανικής Βόλφσμπουργκ), Ζοέλ Νταμάχου, Δημήτρης Σανδραβέλης, Λεάντρο Πίντο, Αχιλλέας Σαρακατσάνος, Στέλιος Λαμπάκης, Κώστας Καρρίκι(Αμυντικοί), Λιούμπομιρ Στεφάνοβιτς, Παντελής Ριζογιάννης, Χουσείν Μουμίν, Αντώνης Καμπλιώνης, Μπερτράν Ρομπέρ, Ντενίζ Μπαΐκαρά, Αζράκ Μαχαμάτ, Χαβιέ Μπαλμπόα (Μέσοι), Αλέξανδρος Αρναρέλλης, Νίκος Κουσκουνάς(Φωτογραφία δεξιά), Γιάννης Τοπτίδης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Στράτος Δουκάκης, και Νίκος Γιαννιτσάνης(Επιθετικοί).


Ακόμη εντάσσει ποδοσφαιριστές


Πολλά νέα πρόσωπα περιλαμβάνονται στο ρόστερ των Θεσσαλών. Πρόκειται για τους: Δημήτρη Γροντή(Φωτογραφία αριστερά, 23χρονος μεσοεπιθετικός, δανεικός από την Λάρισα, πέρυσι έπαιξε στον Ηρακλή), Δημήτρη Καπό(Φωτογραφία κέντρο, 23χρονος επιθετικός, δανεικός από την Λάρισα), Άγγελο Ζήση(19χρονος αμυντικός, έπαιζε δανεικός στην Τζένοα από τον Αστέρα Τρίπολης), Αντρέα Τσίπρα(23χρονος μεσοεπιθετικός από την Καλλιθέα), Σεκούμπα Ντιατά(24χρονος Σενεγαλέζος επιθετικός από την Αναγέννηση Καρδίτσας). Αλέξανδρο Γκαλίτσιο(24χρονος αμυντικός από την Σπάρτη), Κρίστιαν Μίλιεβιτς(Φωτογραφία δεξιά, 25χρονος μεσοεπιθετικός από την Βέροια), Βαγγέλη Αναστασόπουλο(23χρονος μέσος από την Σπάρτη), Δημήτρη Κοτσώνη(28χρονος αμυντικός από την Λαμία), Μιχάλη Γιαννίτση(25χρονος αμυντικός από την Σπάρτη), Γιώργο Μπουντόπουλο(27χρονος επιθετικός από την Σπάρτη), Χάρη Μυρσινιά(22χρονος αμυντικός από τον Απόλλωνα Λάρισας, ήταν δανεικός στον Θεσπρωτό), Ροντιόν Ζγκούρι(29χρονος επιθετικός από τον Αιγινιακό), Αντώνη Τσιάρα(23χρονος αμυντικός από τον Απόλλωνα Σμύρνης), Κώστα Τεγούση(26χρονος μέσος από τον Αγροτικό Αστέρα) και Ξενοφώντα Πάνο(27χρονος αμυντικός από τον Απόλλωνα Σμύρνης)
Προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα ο 19χρονος επιθετικός Άρης Παρθένης. Δεν έπεισε και αποχώρησε ο 24χρονος υπό δοκιμή Βραζιλιάνος επιθετικός Τσάρλς Ντε Σόουζα.

Ανέλαβε ο Σωτήρης Αντωνίου


Νέος τεχνικός του συλλόγου είναι ο 41χρονος Σωτήρης Αντωνίου(Φωτογραφία), ο οποίος εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στην Σπάρτη. Επιπλέον ο Λαρισαίος προπονητής έχει καθοδηγήσει τον Εορδαΐκό, την Καλλονή, τον Πανηλειακό, την Κόρινθο, την Παναχαϊκή, τον Δωτιέα Αγιάς και τον Παναργειακό.  Ως ποδοσφαιριστής έπαιξε στον Απόλλωνα Λάρισας, στην Ξάνθη, στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στον Φωστήρα, στον Εθνικό Αστέρα, στην Κέρκυρα, στον ΠΑΣ Γιάννινα, στα Τρίκαλα, στην Δόξα Δράμας και τον Εορδαΐκό.
Στο τεχνικό τιμ βρίσκονται οι: Πέτρος Στοΐλας(Βοηθός Προπονητή),  Μέρτ Ίσμπιλιρ(Γυμναστής), Γιάννης Ζαλαώρας(Προπονητής τερματοφυλάκων). Φυσιοθεραπευτής είναι ο Κώστας Μπεχλιβάνος και μασέρ ο Θωμάς Κατσιγιάννης. Ο Φίλιππος Παυλής και ο Παναγιώτης Καλαμάρας είναι φροντιστές, ο Γρηγόρης Καραμπούλας υπεύθυνος επικοινωνίας, ενώ ο Θανάσης Παπανικολάου εκπροσωπεί το ΑΟΤ official tv. Ιατρός είναι ο Θανάσης Κουτής, ενώ στο τιμ υπάρχει και ο φυσιοθεραπευτής Κώστας Σακελλάρης.

Στην 5αδα
Τα Τρίκαλα τερμάτισαν στην 5η θέση της Football League με 71 βαθμούς(22 νίκες, 5 ισοπαλίες, 7 ήττες και τέρματα 65-19), πίσω από Απόλλωνα, Λαμία, Άρη και ΟΦΗ.
Η χρονιά ολοκληρώθηκε με προπονητή τον Περικλή Αμανατίδη, ενώ προηγουμένως στον πάγκο βρέθηκαν οι: Γιώργος Γεωργιάδης και Αλέκος Βοσνιάδης.



Τρεις γνώριμοι στον Α.Ο.Τ.
 

Νέο απόκτημα των Θεσσαλών είναι ο μεσοεπιθετικός Αντρέας Τσίπρας(Φωτογραφία αριστερά) με καταγωγή από την Βούλπη. Έχει αγωνιστεί στον Εθνικό Αστέρα, στον Φωκικό, στον Πανερυθραΐκό και τελευταία στην Καλλιθέα. Τους τερματοφύλακες προπονεί ο Γιάννης Ζαλαώρας(Φωτογραφία κέντρο), ο οποίος έχει εργαστεί στα τμήματα υποδομής του Ίκαρου Καλλιθέας, του Αετού Κορυδαλλού, της Καλλιθέας, του Ιωνικού και στις επαγγελματικές ομάδες της Προοδευτικής, του Εθνικού Αστέρα, του Φωκικού, της Λάρισας, της Λαμίας, της Νίκης Βόλου, του Λεβαδειακού και του Εργοτέλη. Υπήρξε επίσης μέλος του τεχνικού επιτελείο της Εθνικής Ελλάδος Κ19.
Εκπρόσωπος τύπος είναι ο Γρηγόρης Καραμπούλας(Φωτογραφία δεξιά), ο οποίος από το 2000 έως το 2004 φοιτούσε και εργαζόταν στην πόλη μας σε τοπικά Μ.Μ.Ε. Ο κ. Καραμπούλας έχει μάλιστα παίξει σε τοπικές ομάδες της Ευρυτανίας και έχει διατελέσει Πρόεδρος στον Πρόδρομο Τρικάλων.

Φιλικό με ΟΦΗ


Στις 12 Αυγούστου τα Τρίκαλα θα δώσουν φιλικό ματς στο Καρπενήσι ενάντια στον ΟΦΗ. Επιπλέον μετά την επιστροφή στην βάση έχουν ανακοινωθεί φιλικά με τον Απόλλωνα Λάρισας στις 20/8, με τον Βόλος ΝΠΣ στις 23/8 και με τον Άρη στις 27/8.

Μεγαλομέτοχος ο Μπαταγιάννης-Πρόεδρος ο Μπέκιος














Νέο «αφεντικό» της ομάδας είναι ο Δημήτρης Μπαταγιάννης(Φωτογραφία αριστερά) μετά από μια διετία του Χρήστου Γιαλιά. Στην Προεδρία βρίσκεται ο Ανδρέας Μπέκιος(Φωτογραφία δεξιά), άλλοτε εμπορικός διευθυντής της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού, αλλά και γενικός διευθυντής της Nova. Γενικός Αρχηγός παρέμεινε ο Ζήσης Κατσαντώνης και τιμ μάνατζερ είναι ο Βαγγέλης Αγγελής. Τεχνικός Διευθυντής είναι ο Ηρακλής Τσίκινης. Οικονομικός Διευθυντής της ΠΑΕ ανέλαβε  ο Χρήστος Βράκας. Την γραμματειακή υποστήριξη έχει η Νάντια Κακκέ.





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος, www.goaltrikala.gr