Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Αήττητος Σπάτων-Απόλλων Λάρισας 3-1

Οι «νεοφώτιστοι» στην Γ΄ Εθνική του Αήττητου Σπάτων επιβλήθηκαν σε φιλικό του Απόλλωνα Λάρισας με 3-1.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Αύγουστου στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 30 με 40 θεατών.
Ο Αήττητος Σπάτων του Πάρι Κωνσταντακόπουλου έκανε εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο όπου κυριάρχησε και σκόραρε 3 φορές προηγούμενοι με 3-0. Ο Μανώλης Λύγκος σκόραρε δυο φορές, την μια με πέναλτι και το άλλο τέρμα της Αθηναϊκής ομάδας σημείωσε ο Πάολο Φαρινόλα. Στην επανάληψη τα Σπάτα αμύνονταν και κράτησαν το υπέρ τους σκορ.
Ο Απόλλων Λάρισας του Σάκη Θεοδοσιάδη έκανε κακό πρώτο μέρος, όπου υπέπεσε σε πολλά λάθη και μοιραία η εστία της ομάδας παραβιάστηκε 3 φορές. Στο δεύτερο μέρος η αγωνιστική βελτίωση ήταν αισθητή, η ομάδα δημιούργησε ευκαιρίες, πίεσε, όμως σκόραρε μια φορά με κεφαλιά του Γιάννη Κολοβού και μείωσε στο τελικό 3-1.
Οι Λαρισαίοι θα δώσουν το επόμενο φιλικό ματς στο Καρπενήσι την ερχόμενη Κυριακή (12/8) με την Παναχαϊκή, ενώ ο Αήττητος αναχωρεί αύριο από το Καρπενήσι.

Λίγοι θεατές
Το φιλικό έγινε στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου, κάτω από ηλιοφάνεια καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 30 με 40 θεατών.

Γνώριμοι στο βοηθητικό


Στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού βρέθηκαν παρακολουθώντας το φιλικό ο Κώστας Γουλέτας, που έχει διατελέσει παίκτης του Αήττητου Σπάτων, ο διεθνής με την Εθνική άμμου Ευρυτάνας Τάσος Φλέγγας και ο εκπαιδευτής διαιτησίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιάννης Καλύβας.



Αναχωρεί αύριο
Η ομάδα του Αήττητου Σπάτων αναχωρεί αύριο από το Καρπενήσι, όπου ολοκλήρωσε την προετοιμασία της. Αντίθετα ο Απόλλων θα δώσει το δεύτερο φιλικό του κόντρα στην Παναχαϊκή την ερχόμενη Κυριακή.

«11αδατος» ο Βιδάλης


Ο Ευρυτανικής καταγωγής Γιάννης Βιδάλης των Σπάτων ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα του Πάρι Κωνσταντακόπουλου παίζοντας ως αριστερός «οπισθοφύλακας». Με τον Απόλλωνα έπαιξε ο πρώην συμπαίχτης του στους νέους της ΑΕΚ Θοδωρής Λουκάς.

Παρουσία Μητρογιάννη
Την συνάντηση παρακολούθησε και ο Τεχνικός Διευθυντής των Σπάτων Δημήτρης Μητρογιάννης, γνωστός για την διοργάνωση θερινών τουρνουά ακαδημιών στην πόλη μας.


Α΄ Μέρος

Υπεροχή Αήττητου
Η ομάδα των Σπάτων ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, κυριάρχησε και σκόραρε 3 φορές.

Με προσωπική ενέργεια


Ο Μανώλης Λύγκος με έξοχη ατομική προσπάθεια με την συμπλήρωση ενός τετάρτου στο φιλικό μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και με πλασέ στην δεξιά γωνία του Γιάννη Φιρινίδη πραγματοποίησε το 1-0.




Με γκολ-πέναλτι Λύγκου
Στο 33ο λεπτό ο Μανώλης Λύγκος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον πορτιέρο Παναγιώτη Παϊτέρη, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Λύγκος ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών και με σουτ στην δεξιά γωνία του Απόλλωνα διαμόρφωσε το 2-0.




3ο από Φαρινόλα


Στο 37ο λεπτό ο σκόρερ των προηγούμενων τερμάτων Μανώλης Λύγκος ανέλαβε ρόλο δημιουργού «σέρβιρε» στον Παόλο Φαρινόλα, που στο τετ α τετ με τον αντίπαλο πορτιέρο πλάσαρε εύστοχα κάνοντας το 3-0.




Κακή αρχή
Ο Απόλλωνας στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και υπέπεσε σε αρκετά λάθη με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ με 3-0.

Οι καλύτερες φάσεις
15΄: Ο Λύγκος έκανε προσωπική ενέργεια από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή και με πλασέ στην δεξιά γωνία του Φιρινίδη σκόραρε το 1-0.
25΄: Ο Τσέπας εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και η κεφαλιά του Σκαφίδα από κοντά πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Απόλλωνα.
31΄: Χαμηλό σουτ του Καρακατσάνη από δεξιά μπλόκαρε ο Μιχελής εύκολα.
33΄: Ο Λύγκος ανατράπηκε από τον γκολκίπερ Παϊτέρη και κέρδισε το πέναλτι. Ο παθών το εκτέλεσε εύστοχα και με σουτ στην δεξιά γωνία της Λαρισινής ομάδας έκανε το 2-0.
37΄: Ο Λύγκος έκανε την μπαλιά για τον Φαρινόλα που βρέθηκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με πλασέ ανέβασε τον δέικτη του σκορ στο 3-0.
44΄: Ο Σκαφίδας έδωσε στον Λύγκο, που σούταρε και ο Παϊτέρης απέκρουσε σε κόρνερ.

Β΄ Μέρος

Αλλαγή υπεροχής
Το δεύτερο μέρος άνηκε κατά κράτος στον Απόλλων Λάρισας, που έκλεισε τα Σπάτα στο μισό γήπεδο δημιούργησε ευκαιρίες, όμως μείωσε στο τελικό 3-1.

Μείωσε με Κολοβό


Οι Λαρισαίοι σκόραρε στο 69ο λεπτό όταν ο Νίκος Σουλίδης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Βαγγέλης Ανδρέου πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο στόπερ Γιάννης Κολοβός με νέα κοντινή κεφαλιά μείωσε στο τελικό 3-1.




Οι καλύτερες φάσεις
63΄: Χαμηλό σουτ του Χατζή εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Αήττητου.
69΄: Ο Σουλίδης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Ανδρέου Ε. πήρε την κεφαλιά και ο Κολοβός με νέα κοντινή κεφαλιά μείωσε στο τελικό 3-1.
73΄: Μετά από λάθος της άμυνας, ο Λουκάς σούταρε μέσα από την περιοχή χωρίς πίεση και ο Λέτσο απέκρουσε εντυπωσιακά.
78΄: Σουτ του Σαχινίδη πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι των Σπάτων.

Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων

Αήττητος Σπάτων (Πάρις Κωνσταντακόπουλος): Μιχελής(46΄ Λέτσο), Μουστάκης(46΄ Αρκουμάνης), Βιδάλης(46΄ Τζάκσον, 76΄ Ντβάλι), Χριστοφιλέας(46΄ Ηρακλής), Κωστόπουλος(78΄ Λαζάρου), Τσέπας(87΄ Κυριακού), Σκαφίδας(46΄ Κρητικός), Γκούμας(68΄ Μπότση), Λύγκος(46΄ Σκούμας), Φαρινόλα(46΄ Σεϊτι), Νικλητσιώτης(46΄ Κατσικογιάννης)

Απόλλων Λάρισας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Φιρινίδης(31΄ Παϊτέρης, 59΄ Κραβαρίτης), Σάββας(46΄ Σκούπρας), Καμπέρης(46΄ Κουρτεσιώτης), Ιορδανίδης(46΄ Ανδρέου Ι.), Παπαζαχαρίας(46΄ Ανδρέου Ε.), Ιβανίδης(46΄ Χατζής), Διβανές(46΄ Λουκάς), Τσιλούλης(46΄ Σουλίδης), Μίλιτς(46΄ Σαχινίδης), Καρακατσάνης(46΄ Μαυριάς), Συράκος(46΄ Κολοβός)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)











































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος