Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

ΟΦΗ-Τρίκαλα 1-0

Αρκετά καλή παρουσία είχε στο δεύτερο του «τέστ» ο ΟΦΗ, ο οποίος σε φιλική αναμέτρηση μεταξύ δυο πρωταγωνιστριών ομάδων της Football League επιβλήθηκε με  1-0 των Τρικάλων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Αυγούστου στο βοηθητικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 6 και 15, παρουσία 50 περίπου θεατών.
O ΟΦΗ του Νίκου Παπαδόπουλου έκανε αρκετά θετική εμφάνιση, έχοντας την ανωτερότητα και τις ευκαιρίες στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Το νικητήριο γκολ και αρκετά όμορφο σε εκτέλεση πέτυχε στο πρώτο μέρος ο Ισπανός Αρμίτσε Ορτέγκα, ενώ υπήρξε ευκαιρίες και για περισσότερα τέρματα.
Τα Τρίκαλα του Σωτήρη Αντωνίου έδωσαν το πρώτο τους φιλικό παιχνίδι μετά από αρκετές ημέρες σκληρής προετοιμασίας. Αποτελούν μια νέα ομάδα σε πρόσωπα και δεν βρίσκονται όπως είναι φυσιολογικό στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας.
Οι Κρητικοί θα αντιμετωπίσουν την Τετάρτη 16 Αυγούστου σε νέο φιλικό στο Καρπενήσι τον Κισσαμικό, ενώ ο Α.Ο.Τ. έδωσε το πρώτο του και τελευταίο φιλικό στην πόλη μας, καθώς αναχωρεί την Δευτέρα 14 Αυγούστου και θα παίξει στις 20/8 στην Φιλιππούπολη με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Πανό & φίλοι των Τρικάλων
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν φίλαθλοι των Τρικάλων, οι οποίοι τοποθέτησαν και το σχετικό πανό. Οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες εκ νέου στην Football League. Συνολικά στο γήπεδο παρευρέθησαν 50 περίπου θεατές.



Οι απώλειες των ομάδων


Από πλευράς ΟΦΗ δεν έπαιξε λόγω ενοχλήσεων στην μέση ο κεντρικός αμυντικός Νίκος Ζιαμπάρης(Φωτογραφία) .Για τον Α.Ο.Τ. δεν έπαιξαν οι: Γιώργος Μπουντόπουλος, Μίλος Τζόκιτς και Κώστας Τεγούσης.

Αντίπαλος ο Κουσκουνάς


Την πρώην του ομάδα αντιμετώπισε ο Νίκος Κουσκουνάς(Φωτογραφία), ο οποίος είναι πλέον μέλος του ΟΦΗ. Ο Κουσκουνάς έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα πέρυσι με τα Τρίκαλα.

Νέα ομάδα
Ο Α.Ο. Τρίκαλα είναι μια αρκετά νέα ομάδα με πολλούς νεαποκτηθέντες και έδωσε το πρώτο του φιλικό ματς.

Βασικός ο Ευρυτάνας


Στο πρώτο μέρος συμμετείχε από πλευράς Τρικάλων ο Ευρυτανικής καταγωγής Αντρέας Τσίπρας(Φωτογραφία), που αποκτήθηκε από την Καλλιθέα.

Προεδρικές Παρουσίες
Τον αγώνα παρακολούθησαν οι δυο Πρόεδροι των ομάδων Φώτης Τσάλος(ΟΦΗ) και Ανδρέας Μπέκιος(Α.Ο. Τρίκαλα), καθώς και το «αφεντικό» των Θεσσαλών Δημήτρης Μπαταγιάννης. 


Πρώτο του Αντωνίου


Ανεπίσημο ντεμπούτο στον πάγκο των Τρικάλων έκανε ο ικανότατος προπονητής Σωτήρης Αντωνίου(Φωτογραφία).

Α΄ Μέρος

Ανωτερότητα Κρητικών
Οι Ηρακλειώτες του Νίκου Παπαδόπουλου «πατούσαν» καλύτερα στο πρώτο μέρος και μάλιστα προηγήθηκαν στο σκορ.

Καλές με «Πέρο» & Κουσκουνά


Το σουτ του Αλέξη Περογαμβράκη(Φωτογραφία) στο 11o λεπτό απέκρουσε σε κόρνερ ο Χρήστος Αθανασόπουλος, ενώ ο τελευταίος αντέδρασε σωστά και στην κεφαλιά του Νίκου Κουσκουνά εννιά λεπτά αργότερα.

Διακοπή  λόγω ζέστης
Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος διέκοψε το παιχνίδι στο 26o λεπτό, ώστε οι παίχτες των δυο ομάδων να δροσιστούν.

Όμορφο γκολ Ορτέγκα


Ο Ισπανός Αρμίτσε Ορτέγκα(Φωτογραφία) στο 23o λεπτό άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό δυνατό σουτ στο αντίπαλο δεξί «Γ»  εντός περιοχής μετά από όμορφο συνδυασμό με τον Δημήτρη Σιώπη. Ο Ορτέγκα είναι γνωστός στο Ελληνικό κοινό για την παλαιότερη παρουσία του στον Λεβαδειακό.

Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Σουτ του Κουσκουνά κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι των Τρικάλων.
11΄: Σέντρα του Ορτέγκα από δεξιά, προβολή του Περογαμβράκη έδιωξε σε κόρνερ ο Αθανασόπουλος.
20΄: Ο Μονιάκης έβγαλε την σέντρα, ο Κουσκουνάς έπιασε την κεφαλιά και ο τερματοφύλακας των Τρικάλων απέκρουσε σε κόρνερ.
23΄: Ο Σιώπης συνδυάστηκε με τον Ορτέγκα, ο δεύτερος μπήκε στην περιοχή και με σουτ-«κεραυνό» πραγματοποίησε το 1-0.
30΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Μίλιεβιτς κατέληξε  πάνω  από το τέρμα του Στρέζου.
32΄: Ο Μονιάκης έβγαλε σέντρα, ο Αθανασόπουλος απέκρουσε ασθενώς και ο Ορτέγκα δεν κατάφερε από θέση βολής να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Βουτσελά να μαζεύει.

Β΄ Μέρος

Δεν υπήρξε αλλαγή στο σκορ
Το φιλικό ματς ολοκληρώθηκε με 1-0 υπέρ του ΟΦΗ, ο οποίος διατήρησε το υπέρ του σκορ και έχασε ευκαιρία για διεύρυνση του προβαδίσματος του.

Κοντά και σε δεύτερο


Οι παίχτες του ΟΦΗ πλησίασαν και σε ένα δεύτερο γκολ με  κύριους «δράστες» τους: Μάριο Όγκμποε(Φωτογραφία αριστερά) Δημήτρη Μάνο(Φωτογραφία κέντρο) και Νίκο Πουρτουλίδη(Φωτογραφία δεξιά).


Εκ των τελευταίων αποκτημάτων


Για τους Τρικαλινούς χρόνο συμμετοχής πήρε ο αμυντικός Στράτος Χιντζίδης(Φωτογραφία), που έμεινε ελεύθερος από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Νέο μέλος του Α.Ο.Τ. και ο Σέρβος πρώην μέσος της Λαμίας Μίλος Τζόκιτς, που ανακοινώθηκε στο Καρπενήσι. Ντεμπούτο με τους Ηρακλείωτες για τον Θάνο Παπατόλιο, πρώην ποδοσφαιριστή του Αχαρναϊκού.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Πλασέ του Όγκμποε απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Τρικάλων.
52΄: Ο Λεάλ δοκίμασε σουτ, το οποίο έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Βουτσελά.
60΄: Ο Κοιλιάρας έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Όγκμποε έπιασε την κεφαλιά, η οποία πέρασε έξω από το τέρμα του Α.Ο.Τ.
62΄: Μακρινό σουτ του Ζήση κατέληξε έξω από την εστία των Κρητικών.
70΄: Κόρνερ του Λεάλ, πλασέ του Μάνου στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας σε κενή εστία κατέληξε άουτ.
83΄: Ο Πουρτουλίδης μετά από πάσα του Μάνου δοκίμασε σουτ από καλή θέση, με την μπάλα να φεύγει μόλις πάνω από την εστία του Αποστολίδη.
84΄: Ο Χιντζίδης εκτέλεσε φάουλ, η κεφαλιά του Κατσαντώνη έφυγε άουτ από το τέρμα του Δερμιτζάκη.

Συνθέσεις Ομάδων

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος(46΄ Δερμιτζάκης), Σιώπης(46΄ Μπολάκης), Μονιάκης(46΄ Κοιλιάρας), Κομεσίδης(86΄ Νηστικάκης), Ποτουρίδης, Νάστος, Χαντί(46΄ Λεάλ), Οικονόμου(46΄ Κοντογιάννης, 72΄ Παπατόλιος), Περογαμβράκης(46΄ Μάρτος), Κουσκουνάς(46΄ Μάνος), Ορτέγκα(46΄ Όγκμποε, 86΄ Πλευράκης)

Α.Ο. Τρίκαλα (Σωτήρης Αντωνίου): Αθανασόπουλος(32΄ Βουτσελάς, 60΄ Αποστολίδης),Βέρτζος(46΄ Γιαννίτσης), Κοτσώνης(60΄ Ζήσης), Πάνος(60΄ Μυρσινιάς), Γκόλιας(60΄ Χιντζίδης), Αναστασόπουλος(76΄ Παρθένης), Τσιάρας(74΄ Μανώλης), Γροντής(68΄ Κατσαντώνης), Μίλιεβιτς(46΄ Γκαλίτσιος, 88΄ Τσιμπούκας), Τσίπρας(46΄ Ζγκούρι), Καπός(60΄ Ντιατά)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1oς Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)








































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος, Δημήτρης Κοκοτίνης